zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager vindt ICT maar hinderlijk

9 januari 2008 - Managers beschouwen ICT in 60 procent van de gevallen als hinderlijk en 70 procent van de ICT-projecten mislukt. Dit bericht Express.be. Een deel van de scepsis kan worden weggenomen met een beter inzicht in de ICT-kosten.

 Lees verder...   4 reacties
 

Werkgever weet werknemer maar niet aan zich te binden

8 januari 2008 - Werkgevers moeten alles op alles zetten om toptalent aan zich te binden nu de beroepsbevolking afneemt en de vergrijzing toeslaat. Dat betekent dat een one-size-fits-all benadering in de arbeidsmarktcommunicatie en de CAO-onderhandeling niet meer volstaat.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien tips om te onderhandelen over prestatieloon

8 januari 2008 - Bedrijven en de overheid hanteren geregeld een prestatieloon of bonus. Waar moet u op letten als u onderhandelt over dit variabele deel van uw salaris? Tien tips van Intermediair.

 Lees verder...   Reageer
 

FNV: teken concurrentiebeding niet!

8 januari 2008 - "Teken die flauwekul niet. Of bedenk je tenminste drie keer voor je je handtekening zet onder een concurrentiebeding." Die boodschap geeft FNV-voorzitter Agnes Jongerius mee aan werkend Nederland in haar nieuwjaarstoespraak.

 Lees verder...   12 reacties
 

Amerikanen eisen betere balans tussen werk en privé

7 januari 2008 - Nu er voor 2008 een economische crisis voorspeld wordt, zou je verwachten dat Amerikaanse werknemers veel tijd op kantoor door willen brengen. Niet dus! Ze willen vooral meer tijd met hun gezin en vrienden doorbrengen.

 Lees verder...   Reageer
 

ICT-manager moet leren verkopen

7 januari 2008 - Een ICT-afdeling beschikt over waardevolle mensen en producten die zowel binnen als buiten de organisatie `verkocht ` moeten worden. De ICT-branche beschikt echter over slecht ontwikkelde verkoopvaardigheden.

 Lees verder...   1 reactie
 

CNV: tijd van ruzie is voorbij

7 januari 2008 - CNV-voorzitter René Paas heeft geen boodschap aan geheime afspraken tussen kabinet en werkgevers over versoepeling van het ontslagrecht. Bernard Wientjes liet zaterdag in de Telegraaf weten dat afspraken hierover zijn geschonden.

 Lees verder...   6 reacties
 

Steeds meer leeftijdsdiscriminatie

7 januari 2008 - Hoewel er allemaal wetten in het leven zijn geroepen om ouderen op de arbeidsmarkt te beschermen, is de houding van Britse werkgever ten opzichte van oudere (en jongere) werknemers helemaal niet veranderd.

 Lees verder...   1 reactie
 

Acht tips om onbekenden in uw netwerk te krijgen

7 januari 2008 - Geen onderneming kan zonder een goed netwerk. Om uw netwerk een boost te geven, kan het gebeuren dat u een voor u totale vreemde wilt mailen. De manier van aanpakken is cruciaal. Acht tips van Zibb.

 Lees verder...   1 reactie
 

Fiscus let dit jaar extra op vermogen

4 januari 2008 - Belastingplichtigen worden dit jaar extra nauwlettend gecontroleerd op wat ze invullen over sparen en beleggen in box drie. Die waarschuwing heeft het ministerie van Financiën woensdag uitgedaan.

 Lees verder...   1 reactie
 

Oudere heeft baat bij flexibele arbeidsmarkt

4 januari 2008 - Flexibiliteit en deelname van zoveel mogelijk werknemers zijn belangrijke instrumenten om een vergrijzende economie draaiend te houden. Dat stelt econome Anne Gielen in haar proefschrift dat ze volgende week verdedigt aan de Universiteit van Tilburg.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer wil in 2008 een nieuwe baan

4 januari 2008 - Een nieuwe baan staat hoog op de prioriteitenlijst van 2008. Uit onderzoek van werksite.nl blijkt dat maar liefst 94 procent van de bezoekers op zoek gaat naar een andere werkgever.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien manieren om ontslagen te worden

4 januari 2008 - De meeste mensen beginnen hun baan met de beste bedoelingen en staan er niet eens bij stil dat ook zij wel eens ontslagen kunnen worden. Dat overkomt immers alleen mislukkelingen en op heterdaad betrapte dieven. Niet dus.

 Lees verder...   12 reacties
 

Internettelevisiekijker meer betrokken bij reclame

4 januari 2008 - Consumenten die online televisieprogramma’s volgen, voelen zich voor 47 procent meer ‘betrokken’ bij reclame-uitingen dan mensen die televisie kijken. Zo zegt onderzoeksbureau Simmons.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1177 1178 1179 1180 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10