zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ICT-scholing sluit niet aan op behoefte bedrijfsleven

3 januari 2008 - Hoewel het aantal cursussen voor ICT`ers toeneemt onder, is het volgens Hans Sassenburg van Se-cure AG en Jeroen Macke van Profit Software Improvement maar de vraag of het aanbod voldoende wordt gestuurd door ondernemingsstrategieën.

 Lees verder...   Reageer
 

Flexibele werktijden werken niet tegen filedruk

3 januari 2008 - Flexibele werktijden hebben een averechts effect op de filedruk. Hoewel die in de ochtendspits iets afneemt staan uw werknemers nu op ieder moment van de dag in de file.

 Lees verder...   3 reacties
 

Bedrijven besteden in 2008 nog meer uit

3 januari 2008 - Bedrijven zullen in 2008 nog meer diensten uitbesteden. Dat komt doordat bedrijven steeds bewuster worden van het milieu, er steeds meer mobiele werknemers komen en door nieuwe diensten die op afstand werken steeds makkelijker maken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager lijdt aan slaaptekort

3 januari 2008 - Van de Nederlandse managers zegt 73 procent onvoldoende toe te komen aan alle agendapunten, wat regelmatig resulteert in een slaaptekort. In negen procent van de gevallen heeft de manager zelfs regelmatig last van slapeloosheid.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vijf sleutelelementen van authentieke corporate communication

3 januari 2008 - Bedrijven die in hun marketing en reclame-uitingen niet oprecht overkomen, verspelen veel goodwill bij klanten. Het is dan ook belangrijk te werken aan de authenticiteit van de corporate communication.

 Lees verder...   1 reactie
 

Betere dienstverlening belangrijker dan groene ict

2 januari 2008 - Betere dienstverlening is een van de belangrijkste prioriteiten van ict-bedrijven in 2008. De groene hype en de mogelijkheden van Web 2.0 worden minder belangrijk geacht. Dat is de uitkomst van onderzoek door Ziff Davis.

 Lees verder...   Reageer
 

Seks verkoopt niet meer

2 januari 2008 - Seks is een veel gebruikt middel om consumenten te verleiden, maar het credo `sex sells` is op zijn retour. Het Amerikaanse bureau MediaAnalyzer Software & Research onderzocht de werking van erotisch geladen printuitingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes redenen waarom print aan belang wint bij banenjacht

2 januari 2008 - Na de afname in 2005 van het aantal oriëntatiebronnen dat werknemers gebruiken bij het zoeken naar een baan, neemt dit aantal nu weer toe terwijl de arbeidsmarktactiviteit sterk daalt en het aantal openstaande vacatures een recordhoogte heeft bereikt.

 Lees verder...   8 reacties
 

Personeelstekort groter probleem dan files

2 januari 2008 - CNV voorzitter René Paas is enthousiast over het werkgeversvoorstel om thuiswerken in CAO's vast te leggen. Tegelijkertijd waarschuwt hij dat er meer nodig is om meer mensen op een effectieve manier aan het werk te houden.

 Lees verder...   8 reacties
 

Werf de juiste persoonlijkheid en beperk uw personeelsverloop

2 januari 2008 - Het goede voornemen van veel PZ-afdelingen is ongetwijfeld het personeelsverloop in hun bedrijf terugdringen. Maar gezien het feit dat maar liefst 24 procent van de werknemers vrijwillig opstapt, zal dit nog een hele kluif worden.

 Lees verder...   2 reacties
 

Normrente personeelslening omhoog

31 december 2007 - Volgend jaar gaat de normrente die bij personeelsleningen van toepassing is behoorlijk omhoog. Dit jaar geldt nog een percentage van 4,7 procent maar voor 2008 stijgt het percentage naar 5,3 procent. Dat blijkt uit het overzicht 'Belastingwijzigingen' van het ministerie van Financiën.

 Lees verder...   Reageer
 

Niet zoenen graag!

31 december 2007 - Slechts een kleine minderheid zit te wachten op de nieuwjaarszoenen van collega’s meldt Zibb. Uit onderzoek van bureau Motivaction in opdracht van de Nederlandse Staatsloterij, blijkt dat maar achttien procent van de ondervraagden dit op prijs stelt.

 Lees verder...   3 reacties
 

Tien tips voor een flitsende start van uw managementcarrière

31 december 2007 - Misschien was het makkelijk om ja te zeggen tegen die veeleisende managementfunctie. Maar wat nu? Wacht u rustig eventuele strubbelingen af of bent u met kennis gewapend voor moeilijke situaties? Tien tips voor beginnende managers.

 Lees verder...   Reageer
 

Trends in internetbeveiliging

31 december 2007 - Op het gebied van internetbeveiliging zijn ook in 2007 weer de nodige zaken de revue gepasseerd. Het meest in het oog springend was de inbreuk op gegevens, voornamelijk in de financiële wereld, werving & selectie en detailhandel.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1178 1179 1180 1181 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10