zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Flexibel werken betekent niet minder werken!

14 januari 2008 - De meeste werknemers willen een betere balans tussen werk en privé. Dit betekent niet dat ze minder ambitieus zijn en minder uren willen maken, alleen dat ze hun werk op een andere manier in willen richten.

Uit telefonisch onderzoek van Work+Life Fit onder 900 Amerikanen blijkt dat tweederde hoopt dat de nieuwe president wetten in het leven roept die flexibel werken makkelijker maken. De grote meerderheid benadrukt dat ze zeker niet minder wil werken, alleen op een andere manier. Negen van de tien zeggen dat met meer flexibiliteit klanten beter – of tenminste net zo goed – geholpen kunnen worden. De meeste vrouwen willen een betere balans tussen werk en privé omdat ze hun zorgtaken dan beter uit kunnen voeren, voor mannen is de reden zakelijker: die zien het voordeel voor de zaak als ze hun tijd beter kunnen verdelen tussen werk en privé en de strategische waarde van tevreden personeel voor de onderneming. 



Vooruitgang

Er is overigens vooruitgang. Een kwart van de respondenten zegt inmiddels tevreden te zijn met de balans tussen werk en privé; in 2006 was dat nog maar vijftien procent. Meer dan de helft claimt nu flexibeler te kunnen werken dan vorig jaar; 45 procent zegt dat dit niet het geval is. Meer mannen (56 procent) dan vrouwen (50 procent) en meer mensen met kinderen (58 procent) dan mensen zonder (50 procent) melden een betere balans dan vorig jaar. Alleenstaanden en ouderen hebben nog steeds de grootste moeite die balans te vinden.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Oudere heeft baat bij flexibele arbeidsmarkt
 HR negeert schreeuw om flexibel werken
 Flexibel werken, hogere productiviteit
 Mobiele mogelijkheden voorwaarde om mensen te behouden
 Goede balans werk-privé bepaalt succes bedrijf
 
 
reacties
 
Emmy Freriks  |   | 
14-01-2008
 | 
09:47 uur
Mijn ervaring is dat medewerkers erg slecht om kunnen gaan met dit soort vrijheden. Ik ben net voor mezelf begonnen maar ik zou niet snel mensen de mogelijkheid geven thuis te werken, behalve als het controleerbaar is wat ze doen.
John Kranendonk  |   | 
17-01-2008
 | 
23:36 uur
Het geven van die vrijheden heeft veel te maken met het schenken van vertrouwen. Voor de ene organisatie makkelijker dan voor de andere en heeft zeker een relatie met de heersende cultuur en normen en waarden. Toch hoeft het geen enkel probleem te zijn in een organisatie wanneer resultaat gericht werken wordt gehanteerd.

De controle vind dan plaats door het afmeten van de behaalde resultaten, terwijl de medewerker de vrijheid geniet om op zijn/haar manier aan die resultaten te werken.

Persoonlijk vind ik dat dit de eigen verantwoordelijkheid stimuleert en dat zou de arbeidsproductiviteit wel eens eerder kunnen verhogen... Mensen zijn nu eenmaal zo ingesteld dat we verlangen naar individuele controle... een bewezen feit wanneer het aankomt op thermisch comfort en regelmogelijkheden verhogen bij de dagelijkse tenuitvoer van de werkzaamheden kan in eenzelfde lijn meegenomen worden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10