zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Rechercheurs jagen op valse ziekmeldingen tijdens EK

17 maart 2008 - Twee onderzoeksbureaus bieden bedrijven een EK-controleservice. Werknemers die zich ziek melden een dag na een wedstrijd kunnen een bezoekje verwachten om te kijken of ze echt niet kunnen werken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Pesten maakt meer kapot dan seksuele intimidatie

14 maart 2008 - Verdeel en heers, roep conflicten op om het beste in mensen naar boven te halen, leg de lat hoog om werknemers te dwingen net iets harder te lopen…. De grens tussen uitdagend management en pesten is altijd al vaag geweest.

 Lees verder...   5 reacties
 

Ondernemingen niet klaar voor klimaatverandering

14 maart 2008 - Ondernemingen zijn niet voorbereid op de gevolgen van klimaatveranderingen. Stelselmatig onderschatten ze de invloed er van en de daarmee gepaard gaande economische gevolgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Kostbare managementtijd massaal verspild

14 maart 2008 - Bedrijven maken er een gewoonte van om hun meest kostbare grondstof te verspillen: het tijdsgebruik van hun topmanagers. De meeste directies besteden niet meer dan drie uur per maand aan het nemen van strategische beslissingen.

 Lees verder...   7 reacties
 

Inzet sociale media stimuleert betrokkenheid

13 maart 2008 - Werkgevers moeten het gebruik van sociale media niet ontmoedigen bij hun werknemers, maar juist omarmen. Op die manier creëren ze een betere werkplek, meer betrokkenheid en betere communicatie.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers moet problemen bespreekbaar maken

13 maart 2008 - Om echt het beste uit zichzelf te halen moeten managers leren hoe ze situaties op de werkvloer aan kunnen pakken. Te vaak ergeren ze zich aan collega`s zonder dat uit te spreken. Door dit wel te doen vergroten ze hun productiviteit en die van de organisatie.

 Lees verder...   Reageer
 

IT’er raakt nerd-imago kwijt

13 maart 2008 - Technici krijgen steeds meer waardering en raken hun nerd-imago kwijt. Volgens een onderzoek van TRIUS onder 500 HTS-ers in de eindfase van hun studie schreeuwt de markt om hoogopgeleide technici die ook steeds beter worden beloond.

 Lees verder...   Reageer
 

Stagnerende economie leidt tot personeelsstop, niet tot ontslagen

13 maart 2008 - Voorlopig zijn werkgevers niet van plan gedwongen ontslagen door te voeren met het oog op een mogelijke recessie. Uit internationaal onderzoek van Manpower blijkt dat de stagnatie hoogstens zal lijden tot het niet invullen van openstaande vacatures.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zes sociale mediaprofielen

13 maart 2008 - Nederlanders blijken van alle Europeanen het creatiefst als het gaat om creëren van social mediacontent. Dat blijkt uit onderzoek van Forrester Research naar wat Europese consumenten ‘hebben met’ en ‘doen op’ social networksites.

 Lees verder...   Reageer
 

Herken de vijf slechte leiders

12 maart 2008 - Slechte leiders zijn er in vele vormen. Dat zegt Jack Welch, voormalige topman van General Electric. Hij noemt op Express.be een vijftal funeste soorten. Overigens delen ze allemaal één eigenschap: gebrek aan zelfkennis.

 Lees verder...   3 reacties
 

Westerse vrouwen hebben weinig vertrouwen in managementkwaliteiten

12 maart 2008 - Vrouwen in opkomende economieën als India, China en Brazilie voelen zich beter toegerust om succesvol te zijn in de globale economie dan vrouwen in het Westen. ‘Positieve discriminatie’ en diversiteitsbeleid hebben dus niet geholpen.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven willen schade nu al op Wilders verhalen

12 maart 2008 - Nederlandse bedrijven die in het buitenland opereren, overwegen PVV-leider Geert Wilders civielrechtelijk aansprakelijk te stellen voor schade als gevolg van de film Fitna. Advocaat Gerard Spong onderzoekt de juridische mogelijkheden daartoe.

 Lees verder...   24 reacties
 

Tien tips voor succesvolle globalisering

12 maart 2008 -  Steeds meer bedrijven houden zich bezig met globalisering. Cognizant presenteert op Financieel Management tien tips om dat succesvol te doen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Bonussen topmanagers zwaarder belast

12 maart 2008 - Werkgevers moeten straks een heffing van 30 procent afdragen over hun bonussen en gouden handdrukken aan topbestuurders. Dat is een van de verwachte maatregelen waarmee het kabinet de topinkomens aan wil pakken.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1161 1162 1163 1164 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10