zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gaat recessie manager paniekreactie ontlokken?

11 maart 2008 - Na meer dan tien jaar continue groei, zijn Westerse managers schrikbarend slecht voorbereid op een eventuele recessie. Dit komt naar voren uit onderzoek van virutele business school Pentacle.

 Lees verder...   2 reacties
 

Onzekere situatie? Manager onderneemt liefst actie!

11 maart 2008 - Als de economie terugloopt, hebben managers vaak de neiging ‘iets’ te doen, zelfs als de risico’s groter zijn dan de mogelijke voordelen. Mocht het toch mis gaan, dan hebben ze tenminste iets geprobeerd en kan hen geen gebrek aan initiatief verweten worden

 Lees verder...   Reageer
 

Complexe sollicitatieformulieren verjagen sollicitanten

11 maart 2008 - Organisaties die hun potentiële sollicitanten via hun eigen werkgeverssite laten solliciteren met standaardformulieren, snijden zichzelf in de vingers. Dit blijkt uit onderzoek van Reed Business Recruitment.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven tips voor een efficiënt testproces

11 maart 2008 - IT-projecten mislukken vaak omdat ze te duur zijn of te lang duren. Maar ook vaak omdat er niet genoeg getest is voor de lancering. Dit schrijft 6Minutes.be .

 Lees verder...   11 reacties
 

Hersenonderzoek kraakt oude marketinginzichten

11 maart 2008 - Uit hersenonderzoek komen nieuwe inzichten naar voren die bepaalde marketingmodellen en –paradigma’s onhoudbaar maken. Dit schrijft Marketing Online.

 Lees verder...   1 reactie
 

Drie kwart werknemers droomt van eigen zaak

10 maart 2008 - Drie kwart van de werkende Nederlanders droomt ervan een eigen bedrijf te beginnen. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van ING Bank onder 668 mensen in loondienst is uitgevoerd.

 Lees verder...   1 reactie
 

Op zoek naar een nieuwe baan? Photoshop helpt!

10 maart 2008 - Er zijn nog steeds bedrijven die sollicitanten vragen om bij hun cv een foto mee te sturen. Niet iedereen is  even fotogeniek. Voor degenen die niet tot deze doelgroep behoren een prima tip waarmee u juist wél goed op de gevoelige plaat uitkomt.

 Lees verder...   Reageer
 

Bied steun aan medewerkers met een werkdip

10 maart 2008 - Werknemers die 's avonds de laptop op schoot nemen om rapportages bij te werken mogen in eerste instantie een aanwinst voor uw team blijken, niets is minder waar.  Het leidt tot een werk-thuis conflict. Sociale steun is dé oplossing.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlandse vrouwen verdienen te weinig

10 maart 2008 - De beloningsachterstand van vrouwen is met achttien procent in Nederland groter dan het wereldwijde gemiddelde van zestien procent. Dat blijkt uit een nieuw wereldwijd onderzoek van het Internationaal Verbond van Vakverenigingen (IVV).

 Lees verder...   Reageer
 

Kop in het zand werkt niet bij RSI

10 maart 2008 - Ontkennen van RSI is niet slim. Dat blijkt uit cijfers uit Australië waar RSI al sinds de jaren negentig door de overheid werd ontkend. Toen eind jaren tachtig de Australische overheid het begrip RSI in de ban deed, leek RSI compleet niet meer te bestaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Talentmanagement: mooie woorden, weinig daden

7 maart 2008 - Managers en directeuren geven de HR-afdeling maar wat graag de schuld van het slecht herkennen en koesteren van toekomstig talent. Maar volgens recent internationaal onderzoek zouden ze eens in de spiegel moeten kijken.

 Lees verder...   5 reacties
 

Die promotie is binnen, maar wat nu? Zeven tips

7 maart 2008 - Een promotie is zeker reden voor een feestje. Maar het levert ook stress op. goed voorbereid zijn op de nieuwe functie en wat daarin van u verwacht wordt, is dan ook essentieel om de feestvreugde nog even te blijven voelen. Zeven tips.

 Lees verder...   Reageer
 

Kredietcrisis heeft domino-effect

7 maart 2008 - Niet alleen banken en financiële instellingen lopen risico´s ten gevolge van de problemen met subprime hypotheken op de Amerikaanse huizenmarkt. Dit schrijft PricewaterhouseCoopers op Financieel Management.

 Lees verder...   Reageer
 

Mobiele gebruiker kent risico's, maar grijpt niet in

7 maart 2008 - Veel gebruikers van mobiele apparaten, zoals smartphones, kennen de beveiligingsrisico's die kleven aan mobiele apparaten, maar grijpen niet in. 86 procent van hen heeft geen beveiligingssoftware geïnstalleerd.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1162 1163 1164 1165 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10