zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vrouwelijke bestuursleden net zo ervaren als mannen

3 maart 2008 - Het vooroordeel dat vrouwelijke directieleden minder ervaring hebben dan hun mannelijke tegenspelers blijkt onzin. Hun ervaring is alleen anders dan die van mannen.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft werknemers steelt van de baas

3 maart 2008 - Bijna de helft van de Nederlandse werknemers neemt regelmatig kantoorartikelen mee naar huis. En 70 procent van de bedrijven doet daar niets tegen. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!

3 maart 2008 - VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO-Nederland willen dat Geert Wilders afziet van het uitzenden van zijn aangekondigde film. Dit in verband met de grote risico's daarvan voor Nederlandse bedrijven en hun werknemers in een aantal landen.

 Lees verder...   299 reacties
 

Drie voorwaarden voor innovatie

3 maart 2008 - Zo`n 65 procent van de managers is niet 100 procent zeker over zijn of haar vermogen om vorm te geven aan innovatie. 70 procent van diezelfde managers ziet innovatie echter als een van de drie belangrijkste factoren om groei te genereren.

 Lees verder...   1 reactie
 

Steeds meer ICT-investeringen ondanks geluiden over recessie

3 maart 2008 - Van teruggang van de economie is geen sprake, in ieder geval niet op ICT-gebied. Dit blijkt uit de laatste ICT Barometer van Ernst & Young onder ruim 600 managers bij de overheid en het Nederlandse bedrijfsleven.

 Lees verder...   1 reactie
 

Blijven of gaan? Doorgroeimogelijkheden geven de doorslag

29 februari 2008 - Slechts een derde van de Amerikaanse werknemers denkt aan het eind van dit jaar ‘waarschijnlijk’ nog voor de huidige werkgever te werken. Vooral gebrek aan doorgroeimogelijkheden is de oorzaak van die ontevredenheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Geur essentieel voor werktevredenheid

29 februari 2008 - Ruim de helft van de Nederlanders die op een kantoor werkt, vindt het belangrijk hoe het ruikt op de werkvloer. Dat concludeert ITHAKA research in haar Werkplek Tevredenheidonderzoek in De Telegraaf.

 Lees verder...   1 reactie
 

Donner zet ontslagrecht terug op agenda

29 februari 2008 - Minister Donner (Sociale Zaken) heeft de deur naar de versoepeling van het ontslagrecht opnieuw geopend. Hij noemt het onwaarschijnlijk dat de commissie Bakker versoepeling niet in haar regeringsadvies zal opnemen.

 Lees verder...   7 reacties
 

Vijf trends in ambient reclame

29 februari 2008 - Ambient media bestaan nog maar een jaar of tien en hun potentie is nog lang niet uitgeput. Integendeel: de mogelijkheden nemen alleen maar toe, met de opkomst van Bluetooth, infrarood technologie, enzovoort.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe meer u voor uw personeel doet, hoe hoger uw winst

29 februari 2008 - HR krijgt vaak de kritiek te opereren vanuit een ivoren toren. Goed personeelsbeleid kan echter leiden tot meer winst en productiviteit, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Moeten we weer aardig worden tegen onze personeelsfunctionarissen?

 Lees verder...   8 reacties
 

Werknemer wordt bedolven onder e-mail

28 februari 2008 - Een werknemer verstuurt gemiddeld 47 mailtjes per dag en ontvangt er 99. Dat blijkt uit onderzoek van Radicati Group. Intel becijferde vorig jaar al dat de gemiddelde werknemer wekelijks 350 mailtjes ontvangt.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse manager wil vaker telewerken

28 februari 2008 - Bijna de helft van de Nederlandse managers is dagelijks langer dan een uur onderweg naar en van het werk, 54,2 procent is minder dan een uur per dag kwijt. Ruim twintig procent vindt deze reistijd als vervelend en zou graag (vaker) thuis werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven dingen die een CEO van zijn managers mag verwachten

28 februari 2008 - De relatie tussen CEO en managers bepaalt in grote mate het succes van een team. Volgens Lawrence A. Bossidy, voormalig voorzitter en CEO van AlliedSignal (nu Honeywell), mogen beide partijen veel van elkaar verwachten.

 Lees verder...   2 reacties
 

Topmanager krijgt veel kinderen

27 februari 2008 - Duitse topbestuurders (m/v) blijken bovengemiddeld veel kinderen te hebben. Hetzelfde geldt voor succesvolle organisatieadviseurs, advocaten, zelfstandigen en oprichters van bedrijven. Hoe kan dat?

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1164 1165 1166 1167 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10