zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

MVO is vooral tactische keuze

6 maart 2008 - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wordt voor tweederde van de Nederlandse ondernemingen vooral gedreven door kostenbewustzijn. Dit blijkt uit het International Business Report 2008 van Grant Thornton.

 Lees verder...   1 reactie
 

Maatschappelijk bezig zijn levert betere baan op

6 maart 2008 - Mensen die lid zijn van een maatschappelijke organisatie hebben betere banen dan mensen die dat niet zijn. En beter betekent: meer salaris en een hogere sociale status.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe ouder, hoe trouwer

6 maart 2008 - In 2006 was ruim een derde van de werkzame beroepsbevolking mobiel, dat wil zeggen nog geen vier jaar werkzaam in zijn of haar toenmalige baan. Van de werkende 45-plussers werkte echter 85 procent al minimaal vier jaar bij dezelfde baas.

 Lees verder...   5 reacties
 

Vier manieren om snel promotie te maken

6 maart 2008 - Wilt u dit jaar nog promotie maken? Helaas zijn hard werken en talent vaak niet genoeg om meer salaris, meer verantwoordelijkheid en een betere functie te bemachtigen. Vier extra tips om snel hogerop te komen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Marketingdirecteuren geloven heilig in sociale media

6 maart 2008 - Marketingdirecteuren uit de hele wereld zijn het eens: het gebruik van sociale media voor corporate, merk- en productmarketing is geen hype, maar een vitaal marketingcomponent. Dit concludeert TNS Media Intelligence/Cymfony.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven tips om de juiste CEO binnen te halen

5 maart 2008 - Ondernemingen die een nieuwe CEO of topmanager zoeken, moeten de juiste vragen stellen. Een leider kan een bedrijf immers maken of kraken. En niemand wil graag zijn topman ontslaan om op zoek te gaan naar een andere.

 Lees verder...   Reageer
 

Multinationals belonen nog lang niet globaal

5 maart 2008 - Hoewel multinationals over het algemeen streven naar globalisering van hun beloningspraktijken, is dat bij nog niet de helft het geval. Dit blijkt uit het ‘Global Compensation Strategy and Administration Survey’ van Mercer onder 168 multinationals.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien aandachtspunten voor mobiele internetmarketing

5 maart 2008 - Dankzij de opkomst van mobiel internet lijkt er een grootse toekomst weggelegd voor mobiele internetmarketing. Vooral op het gebied van lokale zoekmarketing: de mobiel is altijd binnen handbereik en de gebruiker wil meestal informatie over de plek waar hij dan is.

 Lees verder...   1 reactie
 

Toploon flink gestegen

5 maart 2008 - Topbestuurders van Nederlandse bedrijven hebben in 2007 behoorlijk gecasht met het verzilveren van opties en aandelen. In totaal haalden 193 bestuurders samen 317 miljoen euro binnen op deze manier, een ruime verdubbeling ten opzichte van 2006.

 Lees verder...   Reageer
 

Slecht contactbeheer kost bedrijven veel geld

5 maart 2008 - Schade door gebrekkig contactbeheer kost bedrijven naar schatting elf procent van de omzet. Slechts 46 procent van de bedrijven heeft een duidelijke strategie op dit gebied. Ook voldoet een ruime meerderheid niet aan de wettelijke regelgeving.

 Lees verder...   Reageer
 

Goed personeelsbeleid heeft werkelijk alleen maar voordelen

4 maart 2008 - Goed HR-beleid stuwt niet alleen de winst en productiviteit, zoals onlangs uit Brits onderzoek bleek, maar tevens de perceptie van manager en de werknemertevredenheid en vermindert het verloop.

 Lees verder...   Reageer
 

Overwerk is leuk!

4 maart 2008 - Mensen die vaak overwerken zijn niet vermoeider dan hun collega's die zich keurig aan hun werktijden houden. Ze lijken zelfs meer plezier te hebben in hun werk. Hoe komt dat? En is dat een argument voor een 60-urige werkweek, vraagt Accountingweb zich af.

 Lees verder...   Reageer
 

Zakelijk speeddaten wint terrein

4 maart 2008 - De tijd dat ondernemers hun zakelijke netwerk uitbreidden op recepties of in de plaatselijke kroeg ligt achter ons. Een beetje ondernemer doet tegenwoordig aan speeddaten: in één uur 35 nieuwe zakelijke contacten opdoen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Zeven tips om ook ouderen te binden en te boeien

4 maart 2008 - Maar tien procent van de Nederlandse werkgevers houdt zich serieus bezig met behoud van oudere werknemers en slechts acht procent heeft beleid om oudere werknemers te werven. Dit ondanks het dreigende tekort aan talent, vooral ook op sleutelposities.

 Lees verder...   4 reacties
 
< vorige 1163 1164 1165 1166 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10