zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Cijfers vaak onbesproken in vergaderingen

19 maart 2008 - Tijdens vergaderingen komen gegevens uit de administratieve en financiële systemen vaak nauwelijks aan bod. Komen ze dat wel, dan twijfelt een derde van de deelnemers aan de juistheid ervan. Dit blijkt uit onderzoek van Cognos.

 Lees verder...   2 reacties
 

Werknemers willen praktische mobiele applicaties

19 maart 2008 - Werknemers hebben steeds meer behoefte aan mobiele applicaties waarmee ze in staat zijn hun werktijd flexibel in te delen. Zo denken ze hun productiviteit, en dus de klanttevredenheid én hun eigen werktevredenheid te vergroten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Gezondheidsmanagement loont

19 maart 2008 - Bedrijven met een goed geïmplementeerd gezondheidsmanagement bedenken in vrijwel alle gevallen preventieve oplossingen waardoor langdurig zieke mensen in dienst blijven en snel re-integreren.

 Lees verder...   1 reactie
 

Drie tips om succesvol risico’s te nemen

19 maart 2008 - U krijgt geen spijt van de dingen die u heeft gedaan maar van datgene dat u niet heeft gedaan. Een bekende wijsheid, maar toch durven velen niet goed risico’s te nemen en dus niet alles uit hun leven en baan te halen wat mogelijk is.

 Lees verder...   4 reacties
 

Mannen bereiken sneller de top in marketing

19 maart 2008 - Mannen worden sneller marketingmanager dan vrouwen. Dat blijkt uit de O’Connell Marketing Employment Survey 2008, waarin werd gekeken naar de verschillen tussen mannen en vrouwen in de marketingwereld. Er zijn opvallende verschillen!

 Lees verder...   Reageer
 

Wissel zes leiderschapsstijlen af voor topresultaten

18 maart 2008 - Van managers wordt verondersteld dat ze managen, dingen gedaan krijgen en een positief verschil maken. Uit Brits onderzoek van Hay blijkt echter dat meer dan vier van de tien een vernietigend effect op het moraal en de motivatie hebben.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoogleraren sceptisch over aanpak topinkomens

18 maart 2008 - De uitgelekte voorstellen van het kabinet voor de aanpak van topinkomens in het Nederlandse bedrijfsleven zijn een wassen neus. Bedrijven zullen de maatregelen ontwijken of uitwijken naar een land waar de fiscus minder streng is

 Lees verder...   Reageer
 

Ook salestijd gaat massaal verloren

18 maart 2008 - Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde binnendienstmedewerker slechts zeventien procent van zijn tijd besteedt aan daadwerkelijke verkoop. Hoog tijd om deze schokkende cijfers op te krikken vindt Management Team.

 Lees verder...   5 reacties
 

Zieke werknemer moet sneller overgeplaatst

18 maart 2008 - Voor de meeste langdurig zieke werknemers wordt actie ondernomen om ze weer aan het werk te helpen. Maar wanneer terugkeer naar de eigen functie niet mogelijk is, lukt het weinigen om passend werk binnen de eigen organisatie of ergens anders te vinden.

 Lees verder...   4 reacties
 

Nederlands bedrijfsleven positief

18 maart 2008 - Ondanks alle recente berichten rondom een recessie blijven de ondernemers positief over de economie. Maar liefst 87 procent van de Nederlandse ondernemers typeert de gezondheid van hun bedrijf als goed.

 Lees verder...   Reageer
 

Strikte gebruiksrechten; drastische besparingen

17 maart 2008 - Bedrijven kunnen fors besparen op de beheerkosten van hun computerpark door de gebruikers van desktops en notebooks niet meer rechten te gunnen dan strikt noodzakelijk. Dat becijferen onderzoekers van Gartner op Computable.

 Lees verder...   Reageer
 

Goede voorlichting ideale remedie tegen jobhoppende generatie Y

17 maart 2008 - Het is de laatste tijd steeds vaker in het nieuws: het massale vertrek van nieuwkomers, en dan met name jong talent binnen organisaties. 90 procent van hen vertrekt binnen een jaar bij de eerste werkgever.

 Lees verder...   Reageer
 

De werkplek van de toekomst: thuis terwijl u op oma past

17 maart 2008 - Nu de bevolking snel vergrijst, gaan werknemers steeds mee moeite ondervinden om hun baan te combineren met de zorg voor oudere familieleden. Een demografisch probleem dat grote invloed zal hebben onze de manier van werken.

 Lees verder...   4 reacties
 

Steeds minder managers in Nederland

17 maart 2008 - Het aantal leidinggevende functies in Nederland is de afgelopen jaren flink afgenomen. Dat concludeert het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht na onderzoek.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1160 1161 1162 1163 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10