zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven willen schade nu al op Wilders verhalen

12 maart 2008 - Nederlandse bedrijven die in het buitenland opereren, overwegen PVV-leider Geert Wilders civielrechtelijk aansprakelijk te stellen voor schade als gevolg van de film Fitna. Advocaat Gerard Spong onderzoekt de juridische mogelijkheden daartoe.

Dit meldt het AD. Geen enkele partij durft het aan om de film op voorhand proberen te laten verbieden, hoewel dat volgens Spong ‘niet helemaal onmogelijk’ is. In het buitenland is het wel eens voorgekomen. 



Afwachten

Ondertussen wachten tientallen particulieren, advocaten en organisaties die aangifte hebben gedaan tegen Wilders naar aanleiding van zijn uitlatingen over de Koran op het oordeel van het Openbaar Ministerie (OM) over eventuele vervolging van de politicus. Wilders riep op 8 augustus vorig jaar in een ingezonden brief in de Volkskrant op de Koran, net als Hitlers Mein Kampf, te verbieden, omdat het voor moslims heilige geschrift fascistisch zou zijn. Er liggen ongeveer vijftig aangiften, onder meer voor het aanzetten tot haat en het discrimineren en beledigen van moslims.
Het OM liet vorige week weten dat het nog zeker zes weken duurt voor er een beslissing komt over de strafbaarheid van Wilders uitlatingen. Justitie wint nu extern advies in over Europese regelgeving op het gebied van vrijheid van meningsuiting.


Bron: Algemeen Dagblad
 
 Doorsturen   24 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijfsleven: Wilders, schrap die film!
 
 
reacties
 
MC Pasch  |   | 
12-03-2008
 | 
15:21 uur
Sem ook jij hebt volkomen gelijk. David was een aanrander en die vroeg 200 voorhuiden. Lucas 27 ver 11. ''Wie mij niet eert als koning breng ze hier en sla ze dood''. Dat was de Jezus die tot heden ten dage geheiligd wordt. Dus als je geen Jood was dan werd men in elkaar geslagen. Waarom niet alle geloven naast elkaar leggen. Maak een vergelijk en zie dat we dezelfde uitkomst hebben. Die hele soesa is niet nodig.
Beer heeft eveneens gelijk. Wanbeleid, mensen op de troon die je bestuurlijk best infantiel mag noemen. Die eveneens ons land in gevaar brengen. Kok net zo een prent die krijgt een elitebaantje aangeboden en vertrekt met stille trom. Bush die de hele wereld op zijn kop zet en alleen nog maar meer haat heeft gezaaid met zijn ondoordachte daden. Duidelijk is dat wij als volk alleen maar toe mogen kijken en totaal niets hebben in te brengen. Degenen die hier aan de touwtjes trekken zijn de boeven maar die schijnen onschendbaar te zijn. Maar dit volk pikt hier veel te veel. Ik heb geen vast geloof, ja, in mezelf. Geweldig wat die Beer van plan is. Ik hoop alleen dat ook hij dan niet wordt tegengewerkt. Want de onnozelen van geest schijnen in dit land het laatste woord te hebben.
Ad Beer  |   | 
12-03-2008
 | 
15:06 uur
@Sem

Kunnen we de islamieten dan ook aansprakelijk stellen voor de economische schade is aangericht door hun aanslagen?
Ga eens een film maken over de Bijbel, het nieuwe testament dan, want het oude hebben we wel gemeenschappelijk. Kijk wat er gebeurt en vergelijk dat met de ophef die door de Islamieten wordt gemaakt.
De Koran is het boek van Mohamed, de profeet van de Islamieten, waar Jezus de profeet van de Christenen is. Vergeet dat niet.
Maar ga je gang, maak een film over de bijbel, wacht de reacties af en vergelijk die met de reacties van de Islamitische wereld.
Kijk ook even naar Life of Brian en zoek na hoe daarop is gereageerd.
En Islamieten moeten met name eens leren om andersdenkenden te respecteren. Wat doen jullie met Christenen (antwoord: onthoofden), Joden (antwoord: martelen en ophangen), heidenen (vermoorden). Hoe durf je het om respect te vragen voor een stroming die iedere andersdenkende genadeloos afmaakt?
MC Pasch  |   | 
12-03-2008
 | 
08:06 uur
Niemand weet nog werkelijk wat er in die film gezegd gaat worden. Het is een hele hype. Daar komt bij dat deze man hiermee ook aandacht krijgt wat psychologisch van zijn kant erg slim is te noemen. Hij heeft het voor elkaar de hele wereld op zijn kop. Dat er juridisch geen stappen zijn om de film eerst te keuren voordat deze op de markt wordt gebracht is een groot raadsel. Hiermee zou een hele hoop ellende bespaard kunnen worden. Vraag is ook wat denkt hij te weten wat de rest niet weet.Daar komt nog bij dat de moslims eveneens het recht hebben een film over Nederlanders te maken met alle geloven die eromheen hangen want dat zijn er nogal wat. Why not? Wel laat hij hiermee duidelijk zien dat hier een diepere persoonlijke oorzaak achter ligt. Je zou haast zeggen gepest in zijn jeugd maar dat is zo een dooddoener. Waarom geen verplicht psychiatrisch onderzoek?
Ad de Beer  |   | 
12-03-2008
 | 
08:55 uur
En gaan ze Balkende ook aansprakelijk stellen voor het wanbeleid (of liever het gebrek aan beleid) van deze regering?
Hebben ze Kok aansprakelijk gesteld omdat hij met Paars de economie om zeep hielp?
Gaan ze Bush aansprakelijk stellen omdat onder zijn bewind de kredietcrisis zorgde voor een recessie en omdat door zij beleid de dollar geen cent meer waard is?
Opnieuw een stel overdreven reacties die alleen maar ingegeven kunnen zijn door de linkse hetze en terreur die ons land al decennia teistert.
Laten we Links eens aan gaan klagen omdat ze de maatschappij kapot hebben gemaakt.
Ik ben daar overigens een film over aan het maken die eind mei uit zal komen.
Sem N Abdul-Hamid  |   | 
12-03-2008
 | 
14:16 uur
Heel verstandig van Nederlandse bedrijven om Wilders verantwoordelijk te stellen voor eventuele schade aan die bedrijven. Wilders moet leren om andersdenkenden te respecteren. Het Oude Testament (de Bijbel van Wilders) staat bol van de wreedheden die gepleegd zijn in naam van Jahweh. Lees de wreedheden van Jozua maar. Is het OT dan niet fascistisch?

Sem
S andvink  |   | 
12-03-2008
 | 
19:56 uur
Iedereen mag zijn mening uiten, maar soms kun je dingen duidelijk maken door iets op een andere manier te zeggen zonder iemand te kwetsen.

Andere kant doet hij het voor de aandacht, maar hij moet niet vergeten dat er ook letterlijk mensenlevens op het spel staan door zich op dergelijke manier te uiten.

Dat mensen al een oordeel hebben terwijl ze zijn film niet eens gezien hebben ligt aan zijn eigen verleden.
At Ipenburg  |   | 
14-03-2008
 | 
16:49 uur
Het is duidelijk dat wanneer je een handeling verricht, zoals het maken en verspreiden van een provocerende film, die schade voor derden veroorzaakt, dat je voor de gevolgen ervan wettelijk aansprakelijk te stellen bent. Je kunt je dan niet verschuilen achter je vrijheidsrechten. Geen enkel recht is zonder beperkingen. Het is te hopen dat de heer Wilders een goede WAP verzekering heeft. Het is verstandig om Wilders en de PVV bij voorbaat al aansprakelijk te stellen voor de gevolgen van het uitbrengen van de film. Er is overigens veel misverstand over de aard van Heilige Boeken als de Bijbel, de Koran of de Mahabharata en hun rol in het dagelijks leven van de gelovigen. Op dit misverstand is de film Fitnah gebaseerd.
Ton  |   | 
16-05-2009
 | 
03:37 uur
Ik ben het eens met Ad de Beer.

We zouden ook Hirsch Ballin en onze Majesteit ens aan te tand kunnen voelen over wat die Bilderberg meetings inhouden. l is die laatste denk ik staatskundig gezien onschendbaar.

Wilders vecht tenminste met open vizier wat dat stukje betreft.

Iereeen die op dit moment iets doet om deze politiek te prikkelen om besluitvaardig op te treden heeft mijn steun momenteel. Al denk ik dat de politieke weg een onmogelijke weg is en er steeds meer van overtuigd raak dat we in een schijndemocratie leven die ons land steeds meer doet afgijden.

En ik hoop dat het volk op een goede dag beseft dat zij het is die haar stem moet laten gelden ipv van dit regentengedrag en misselijkmakende betutteling die nergens op bebaseerd is behalve op de hersenspinsels van een paar belegen politici die de binding met de maatschappij kennelijk volledig verloren heeft en geen idee meer heeft wat spelt en waar behoefte aan is.

Daadkracht is er nog wel overigens. Bos wist meteen vele miljarden vrij te krijgen om de banken te redden. Toen kon het wel plotseling.
(ik laat even in het midden of dat een goede actie was)
Nu de economie het moeilijk krijgt begint het gepolder weer. Polderen en pleisters plakken tot het kalf verdronken is. In 2020 is men eruit misschien.

Geeft de jeugd een toekomst, geeft de burger een normaal leven.

Nu weer minder politie....het is werkelijk te gek voor woorden.
Evren Ulu  |   | 
18-05-2009
 | 
11:38 uur
Het idee van Wilders om een film over de koran te maken is puur een actie om aandacht van de Media ( wereld ) te trekken, zoals hij ook eerder heeft gedaan met de Fitna. Hij is bezig zichzelf te overtreffen in zijn acties, omdat het voor de mensen anders niet aantrekkelijk is om het te bekijken. Hij heeft blijkbaar hele goede communicatie adviseurs, die hem adviseren betreft: '' Hoe te promoten en aandacht te trekken. '' Hij pakt het psychologisch heel goed aan, zoals MC Pasch ook aangegeven heeft.

Ik vraag me alleen af, hoelang hij het volhoudt zichzelf en zijn acties te overtreffen. Uiteindelijk wordt het moeilijker jezelf te overtreffen en vooral met zulke acties.

In mijn ogen zou hij zichzelf pas echt overtreffen, als hij ook durft te debatteren over zijn standpunten, wat hij tot vandaag de dag nog steeds niet heeft gedaan, na meerdere verzoeken van verschillende partijen. Dan sta je tenminste open voor andermans gedachten.

De vraag die mij dan te binnen schiet is dan ook meteen, of dat hij tijdens het debatteren andermans meningen zal respecteren, zoals hij nu eist van iedereen, zonder erbij na te denken of dat hij de anderen beledigd.

Job  |   | 
18-05-2009
 | 
15:35 uur
@Sem
''Heilige'' boeken -hoe bloederig ook- doen op zich geen kwaad, hoeven dus niet verboden te worden. Het zijn juist godsdienstwaanzinnige manipulators die boeken gevaarlijk maken door met een uitleg van die boeken te komen, die gelovigen tot kwaadaardig handelen aanzetten.

En hoe meer analfabete gelovigen, hoe meer potentieel gevaar.Want die zijn nu eenmaal afhankelijker van godsdienstige manipulators dan alfabeten. Deze laatsten kunnen namelijk de manipulator vragen: ''U zegt dat nu wel, maar wilt U mij aanwijzen waar het staat?''

Zo'n vraag werkt buitengewoon sanerend op de uitleg van heilige boeken en ook op haar bijbehorende geloofs-organisatie.

Als er meer analfabete islamieten dan analfabete christenen bestaan dan is de islam potentieel een gevaarlijker godsdienst.
De Wilders-film zal dan dus eerder islamieten gevaarlijk maken dan christenen.
Job te Pas
Oliveiro  |   | 
29-05-2009
 | 
01:44 uur
Zolang de mens in god blijft geloven, zal hij in onwetendheid leven en nauwelijks evolueren. Hij botst op een rist dogma's en onderwerpt zich slaafs aan dit geconstrueerde levensbeeld waaraan hij zich vastklampt uit angst voor het besef van de nietigheid van zijn bestaan.
God of wat daarvoor mag doorgaan, mensen, bestaat eenvoudigweg niet. De mens schiep God, niet andersom. Ik kan als kind van de Verlichting maar niet vatten dat mensen hun leven inzetten voor deze zinsbegoocheling. Je bent een product van de natuur, die realiteit zul je nooit kunnen overstijgen. Waarom kan een mens er niet mee leven dat het na het leven gewoon met 'm gedaan is. Ontwaak uit deze donkere nachtmerrie die god heet en ontwikkel u.

Het maakt au fond niet uit wat je gelooft, zolang je er niemand mee schaadt. Godsdienst lijkt wel een een schuilhut voor een bonte verzameling van menselijke ondeugden.
Martha van de Pasch  |   | 
29-05-2009
 | 
11:21 uur
Oliveiro
Ik wil toch even reageren op wat jij beweert. Ik ben totaal niet kerks alleen een spiritueel mens. Al het licht schijnt naar boven zoals alle geloven op hetzelfde neerkomen. De een slaat een kruis, de ander draagt een keppel en weer een andere knielt met zijn gezicht naar Mekka. Allemaal één pot nat. Waar denk jij dat je van afstamt dan? Van de apen? Als we Gods evenbeeld zijn was God een orang oetan zeker. Ben jij zo een figuur dat er na dit leven niets meer is? Waar blijft de geest dan? Juist die is onsterfelijk heb je ooit wel eens gehoord van reïncarnatie? Hij heeft de mensheid niet geschapen om op te bergen in de grond. Angst voor het besef van nietigheid? Ik denk dat je bedoelt angst om je verantwoordelijkheid te nemen voor je naaste. Makkelijk om te denken hierna de zondvloed. Een product van de natuur zeg je maar waar ontstond die dan uit? Die is ergens begonnen of niet? Een blad aan een boom valt ook af en er komen weer nieuwe knoppen en vandaaruit een nieuw blad. Ontwaak inderdaad ja uit de nachtmerrie van de onwetendheid dat alles een bedoeling heeft en toeval niet bestaat. Dit heeft niets meer met Godsdienst te maken maar met het feit dat men liefde heeft voor elkaar dat heet geweten en dat heeft weer met gevoel te maken. Als we dat niet hebben zijn we levend dood en zou onze geest allang vertrokken zijn. Maar waarschijnlijk word jij hier onrustig van. Misschien in een volgend leven dan?
Ziel  |   | 
30-05-2009
 | 
11:16 uur
Kijk even naar wat er door handelingen van een bepaalde volkje, het door ons belasting gemeenschaps geld worden gebruikt, waardoor er veel schade worden gemaakt, door enkelen bedachte lieden, die denken dat ze een maatregel bedenken, die het midden, en klein bedrijf veel schade berokkelt ,en veel inkomens daardoor missen.

(Klik hier)
Dit komt er van als men deze groep niet weet er van af te houden, dan zullen ze eens een keer geluk hebben het tot uitvoer te brengen.
Begrijpt u waarom Mark Rutte de vrije meningsuitingen zo sterk verdedigd.
Daarmee komen ze als een duiveltje uit een doosje, en kan je ze lokaliseren, dat volkje wat er vreemde meningen op na houden.
Duidelijker kan jet het niet krijgen.
Een goede zet van Mark Rutte, en duidelijk goed bedoeld, maar weer door politieke correctheid niet begrepen.
Het zijn juist die politiek-correctelingen, die te stom zijn om dat door te hebben.
Zij willen, willens en wetens, de mensen opzadelen, met hun zachte mannieren,polderen tot je er bij dood neervalt, dat veel geld kost, waardoor diegene die het aanwakkeren er om lachen, en zich uiten, als die domme Nederlanders, die willen het op een wijze waar zij geen oren na hebben.
We kunnen lekker door gaan, te klieren,naar die Nederlanders.
Zij worden daar niet van onderste boven van, zachte heelmeesters maken diepe wonden…
mark  |   | 
15-06-2009
 | 
12:39 uur
Eindelijk staat er weer eens iemand op die ze mening durft te geven waar anderen hun mond houden maar de zelfde gedachten er op na houden,en dan zijn er toch weer van die laffe honden zoals spong die nooit kinderen op de wereld zal zetten tegen de beste man ingaan,kijk spong probeert alleen maar geld te verdienen met zijn advocaatuur maar meer ook niet dat nederland naar de knoppen gaat zal hem een worst zijn,maar mensen vergeet een ding niet onze kinderen moeten verder niet zijn kinderen,ook heeft Geert Wilders al meerdere malen aangegeven dat de moslims zich aan het verveel voudigen zijn in de wereld,en dat kan ons wel eens duur komen te staan mochten we nu niet ingrijpen,laten we nou gewoon luisteren en doen wat Wilders zegt straks kunnen we niet meer terug,luister niet naar spong of advocaten die ruiken alleen maar geld,maar onze kinderen moeten verder stop islam.
Ik zie het bij mij in de buurt ook steeds meer groeien en geloof me in hun gebeds huisje de zogenaamde moskee hebben ze respect maar daar buiten zien ze ons als stront geloof me maar,kijk en dan zijn er alijd van die goede nederlanders die het met iedereen goed voor hebben niks mis mee hoor maar die worden gebruikt om te laten zien hoe goed moslims zijn.neem nou me blanke buurvrouw is nu ook moslim schande voor de nederlandse blanke vrouw ze zet blanke vrouwe neer of het hoeren zijn omdat ze nu ook geen hoofdoek dragen,schande ik ben klaar ik loop me alleen maar op te winden,ik wil alleen nog kwijt bedrijven die wilders nu willen aanpakken komen straks van een koude kermis terug door hun gedrag ze zullen zien als de moslims straks meer macht hebben,er niks meer te eisen is in buitenland dan word gewoon hun bedrijfje afgepakt zonder er wat er tegen kunne doen ook spong niet.
Winnetou  |   | 
18-06-2009
 | 
22:44 uur
Te triest voor woorden reacties van een artikel van anderhalf jaar geleden. Nederland zit vol wrok en angst door alles wat hier maar binnengekomen is. Onze regering is een gevaar voor het volk. Zij kijken de andere kant uit. Grenzen worden nog meer opengezet, nog meer moorden. Moslims kunnen hier hun gang gaan. Waar in hun eigen land in de bergen een hand wordt afgehakt als ze iets hebben gedaan, krijgen ze hier de kans voor een goed gesprek. Na jaren blijkt het allemaal uit de hand te lopen. Je kunt noch cultuur noch geloof met elkaar vermengen. Het spreekwoord zegt al 2 geloven op 1 kussen daar slaapt de duivel tussen. Nou de man met de zeis staat klaar die komt vanuit het rifgebergte want laten we eerlijk zijn je kunt nu eenmaal een ezel niet leren rekenen en een hottentot misschien wel in een moskee douwen maar niet in een fatsoenlijk huis en daar is men in Nederland mee bezig. In Amerika heb je de Kluk Klux Klan als we nog even wachten is Nederland er ook rijp voor. Dit land gaat naar de Filistijnen. Geniet nog maar even van uw hoge hoed want over een poosje lopen we met een tulband. Tijd voor een demonstratie. Valt me op dat mensen hier niet hun eigen naam onder durven te zetten. Jammer dus gebruik ik ook maar een schuilnaam echt Hollandser kan het niet. Zo bang zijn we.
M. van de Pasch  |   | 
23-07-2009
 | 
09:56 uur
Te gek voor woorden dat er weer een reactie komt en zelfs ik kan het niet laten.Ondanks dat ik niet kerks ben staat er inderdaad veel in Openbaring van Johannes. In die tijd werden de Christenen vervolgd door de Romeinen en nu langzaamaan door de moslims. Alleen Johannes gaf ze nog hoop en Balkenende zwijgt want hoop is er niet meer. Toen werd er al gesproken over rampen en het naderende einde. De tijd is nabij zo werd gezegd. Dat daar honderden jaren tussen moeten zitten had niemand gedacht. Lees het boek Nostradamus. Dat komt op hetzelfde neer en is iets duidelijker geschreven. Balkenende en de christen unie zijn geestelijk arm te noemen. Staat er ook niet geschreven wie hore wil die hore? Volk zal opstaan tegen volk. Dit kabinet is ook nog eens oost-indisch doof en hebben alleen hunzelf lief i.p.v. hun naaste. Een onwijs geheel te noemen. In deze tijd van individualisme kan men niets anders verwachten. Wilders daarentegen ziet de dingen heel scherp en waarschuwt maar brengt het een beetje krom. Ik vrees dat het al te laat is. De andere tijd die komende is, is het spiritueel ontwaken want de mensen zijn allemaal moe van alles. Alleen is deze tijd nodig geweest om mensen wakker te schudden en hun gevoel te leren gebruiken. Ook dat kan nog wel even duren. Tot die tijd zullen we de agressie en de hele rotzooi op de koop moeten nemen.
Olivier  |   | 
23-07-2009
 | 
10:27 uur
Wat een onzin wordt hier verkondigd, van de ontkenning van de menselijke evolutie tot de aankondiging van de Apocalyps.
Christenen die door moslims worden vervolgd? Het christen-dom heeft historisch niet meteen een onberispelijk parcours gereden. Onder het christelijk zwaard werden evengoed moslims afgemaakt. Mijn raad: geloof wat je wilt, maar respecteer het gezond verstand van een ander om dat niet te doen. Gelukkig schijnt er hier en daar nog licht. Ik strijd evengoed tegen de islam, maar niet onder de banier van het christendom. Noem mij gerust een heiden, ik ben er trots op!
daar kan je van op aan  |   | 
28-07-2009
 | 
21:37 uur
Als je het volk niet aan kan gaan we maar zo beginnen wil je oorlog vervolg wilders en je zal eens zien hoeveel aanhang de pvv heeft.
MC Pasch  |   | 
29-07-2009
 | 
08:37 uur
''Daar kan je van op aan'' of wie je ook bent. Het is geen kwestie van dat men het eigen volk niet aan kan maar de islamitisering waar men niet tegen opgewassen is. Een cultuur die totaal niet bij de onze hoort, mits men zich aanpast zou het prima samen kunnen gaan. Hier zit echter 200 jaar tussen wat gedachtegang betreft dus heeft Nederland hier moeite mee en Wilders is de geschikte persoon om dat uit te leggen want de andere heren kijken de andere kant uit. Om Wilders daar de schuld van te geven en te vervolgen is erg goedkoop te noemen. Alleen al het woord vervolgen geeft mij een vreemd gevoel deden ze in de oorlog ook. Het is nog steeds geen misdadiger. Dat laten we aan anderen over.
richard  |   | 
31-07-2009
 | 
09:53 uur
Eindelijk mensen die door hebben dat je met haat preken Nedeland veel schade toebrengt ook op het economosies gebied .
En zouden al die Wilders aan hangers nog op hem stemmen als ze weten dat de werkloosheid door zijn kreten vergroot word ?
Richard  |   | 
2-08-2009
 | 
17:14 uur
Zijn al die Wilders aanhangres niet bekend met de feiten .
Zoals Amerika heeft voor het overgrote deel Europianen als bewoners evenals Australiu en Nieuw zeeland en over de hele Wereld ziten blanken Europianen in landen waar ze feitelijk niet thuis horen
En onder deze blanke Europianen zitten ook goede en slechte .
En daarom doe ik een voorstel aan alle Wilders aan hangers , alle blanken terug na na Europa de slechte eerst en dan kunnen wij de gekleurde medemensen ook weg sturen.
Zullen wij zien wie dan nog de grootste welvaart in de wereld heeft .
Zoiets lijkt mij wel eerlijk . maar ik denk niet dat wij er beter van worden en ook het bedrijfsleven zal niet staan te juichen .
Wat ik bedoel is wij blanken mogen over de hele wereld wonen , waarom andere dan dit recht ontzegd ?
Of zijn wij meer mens ?
Dit is vooral eenvraag aan de wilders aanhangers!!!
sbruijn  |   | 
2-08-2009
 | 
00:09 uur
Het betreft een tal verschillende culturen met een verouderde mentaliteit en gewoontes die zeker een decenia jaren verschillen met de moderne maatschappij. Opeens krijgt men gelegenheid naar het ''rijke'' Europa te trekken omdat de poorten worden geopend. Het is natuurlijk een geweldige kans om handel te drijven, ook voor de onderwereld figuren. Hetgeen natuurlijk voor de bedrijven een gunstig vooruit zicht biedt omdat men ''goedkopere arbeidskrachten'' kan aannemen, de eigen bevolking eruit knikkert om er de eigen zakken mee te vullen. Dat hierdoor vele gezinnen met schulden, werkeloos raken en diep in de ellende terecht komen maakt hun niets uit. Vele jaren propte men je het letterlijk de strot in geld te lenen bij de banken voor een mooi huis, auto enz. Tot het moment dat de slimme heren (waar het geld zit) besluiten de Nederlanders, Duitsers, Fransen enz enz gewoon aan de kant te drukken, je past niet meer in de groep, je bent te duur, je bent te oud ! Prettig te horen als je 50 jaar bent. Gezinnen worden uit elkaar gerukt omdat men noodgedwongen in het buitenland werk moet aanvaarden. Nu wordt Wilders het pispaaltje van dezelfde personen, omdat ze heel goed weten dat ''zij de oorzaak van deze spanningen zijn''. Zelf heb ik in een wijk gewoond waar geleidelijk aan veel Turkse gezinnen kwamen wonen. Gezinnen uit steden zoals Istanbul gaven de gezinnen van het platte land er de schuld van dat zij een slechte naam kregen, omdat die vee in de badkamer slachten. Opeens krioelde de flat van de kakkerlakken. Turkse jongelui trokken de wijk in met stokken om onze jeugd te bedreigen met woorden als ''dit is onze wijk! rot op!. Mijn dochter werd op school bedreigt door Turkse klasgenoten omdat ze een van hen had afgewezen die met haar het bed in wilde duiken. Ze werd daarna voor hoer uitgemaakt!? omdat ze blond is. Een vriendin van haar heeft het haar bruin geverfd omdat ook zij daar last van had. Mijn dochter stond iedere morgen over te geven als ze naar school moest. Ze dreigden haar op te wachten na schooltijd. Mijn zoon bracht haar eens naar school en toen haalden ze met een gebaar de hand langs hun keel. Als je dan met de gemeente, politie of directeur van de school wilde praten om een oplossing te zoeken, zei de school ''ach Nederlanders zijn ook geen lieverdjes''. De politie? .. tja er moest eerst bewijs zijn dat haar iets ergs was overkomen. Met andere woorden je moet alles van ze slikken. Zij trekken naar Nederland om vervolgens het heft in handen te nemen en wij moeten ons aanpassen en alles toelaten van onze regering. Onder het mom dat wij diegene zijn die discrimineren zoals zo vaak op tv werd gezegd. Ik heb een baan in het buitenland moeten accepteren nadat deze regering de id-banen had opgeheven, zou ik te oud en te duur zijn. Ik bood aan werk te aanvaarden voor hetzelfde loon als de jeugdigen omdat ik van 728,00 per maand (uitkering) de hoge rekeningen niet meer kon betalen. Maar ergens dank ik god dat ik uit Nederland vandaan ben omdat ik het gevoel heb weer normaal te kunnen ademen. Ik kreeg het gevoel dat men langzaam mijn keel dichtkneep. Bedrijven die je simpelweg uitmelken zoals providers, energie bedrijven enz. Ik heb zelf een buitenlandse gekleurde man en hij denkt net als ik, dat je toch in je eigen land enig respect kan verwachten. Hij merkte dat een Turkse dame van de gemeente mij op neerbuigende toon te woord stond toen wij aangaven met elkaar te willen trouwen in Nederland, wat denk je vroeg zij dat hij dan wel bij je mag blijven. Mijn man zei wat vreemd zij komt van oorsprong ook uit Turkije? jij bent Nederlandse en woont hier sinds je geboorte maar zij zet jou op je plaats? Ik had twee banen voordat ik zonder werk kwam, waar er ooit geld werd aangeboden door een Turkse man als ik met zijn neef wilde trouwen, zodat die gemakkelijk in Nederland kon komen. grappig ..
Vele buitenlanders komen naar landen zoals Nederland omdat ze menen ''snel rijk te worden''. Vrouwen worden in hun eigen land gestenigd als ze overspel plegen, terwijl zij hier achter de Nederlanse dames aanzitten. Maar tja dat zijn dan hoeren. Ik denk dat men het geloof eerder als excuus gebruikt om bepaalde mensen te onderdrukken. En hier ook van ons verwachten dat wij springen zodra zij aan de koortjes trekken. Ik zie de toekomst met argwaan en angst tegemoet, daarom begrijp ik Wilders zijn standpunt best. Hij is de enige die daar op bijzondere wijze de aandacht aan schenkt en naar zijn eigen volk luistert. Mensen tot nadenken dwingt. Tot hoever gaan wij eigenlijk?
MvdPasch  |   | 
3-08-2009
 | 
14:27 uur
De 2e en derde generatie mensen die hier geboren zijn notabene met een etnische achtergrond doen net zo hard mee om zich niet aan de Nederlandse wetgeving aan te passen. Kom niet aan de moslimcultuur die schijnt heilig te zijn. Zij krijgen geen opvoeding en de generatie daarna ook niet en zo is de cirkel weer rond. Ze hadden destijds opoe en de hele reutemeut eromheen niet binnen moeten halen. Hier werken prima maar dan ook weer terug. Bij de crimineel is weinig te halen dus betaalt daar de hardwerkende burger voor. Zij zijn het die moesten staken tegen deze regering. Inderdaad grenzen open voor de kanslozen maar vooral boeventronies. De heren die in Wassenaar wonen hebben er immers geen last van. De bevolking kan ervoor opdraaien. Maar wij pikken het toch? Jarenlang is geroepen dat wij niet mochten discrimineren en daar is hevig misbruik van gemaakt. Met alle gevolgen vandien. Als Wilders monddood gemaakt wordt staat er wel weer een ander op. Ik hoop dat ze dat niet zal lukken. We hebben iemand nodig die eerst voor zijn eigen volk opkomt en niet voor degenen buiten de grenzen en al dat multicultureel gezwam die alles gratis krijgen en de werekende mens uitlachen. Wij staan in dit land in de kou. Demonstreren mensen. Oh ja een volledige naam erbij zetten zou nog wel zo netjes zijn
Arie Zeewolde  |   | 
4-02-2010
 | 
18:46 uur
Gaat niet lukken:
Dat zal het zelfde zijn om je economische schade verhalen op de veroorzakers van een ongeluk op de rijksweg, omdat je in een langdurige file komt te staan!!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10