zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Amerikaanse bedrijven positief over Nederlands vestigingsklimaat

8 april 2008 - Nederlandse en Amerikaanse bedrijven vinden de tarieven voor vennootschapsbelasting in Nederland concurrerend ten opzichte van andere landen. Slechts een handvol bedrijven overweegt om die vanwege die tarieven uit te wijken naar een ander land.

Dat blijkt uit een onderzoek door Intomart Gfk in opdracht van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland en de Nederlandse accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton onder ruim 150 Nederlandse bedrijven en Amerikaanse ondernemingen met een vestiging in Nederland. AccountancyNieuws.nl meldt dat het onderzoek ook uitwijst dat de hoogte van de vennootschapsbelasting voor een kwart van alle bedrijven de belangrijkste factor is in de beslissing om in Nederland te investeren. 



Goed ingelicht

Uit het onderzoek blijkt verder onder andere dat, na de vennootschapsbelasting, de deelnemingsvrijstelling en de dividendbelasting voor Amerikaanse bedrijven op de tweede en derde plaats komen als belangrijkste beslisfactoren om te investeren in Nederland. Overigens blijkt ook dat 75 procent van de Nederlandse bedrijven goed op de hoogte is van regelingen rond deelnemingsvrijstelling, terwijl dit percentage onder Amerikaanse ondernemingen blijft steken op 49 procent. 

'Alert blijven'

"Het onderzoek toont aan dat Nederland er over het algemeen goed uit komt," stelt Jacob Mook, business leader International Tax Services bij Grant Thornton. "Maar we moeten ook zeer alert blijven, onder andere op het punt van de administratieve lastendruk. De deelnemingsvrijstelling bijvoorbeeld vraagt, vooral van grote internationaal opererende bedrijven, veel administratieve inspanning om aan te tonen dat buitenlandse dochterondernemingen naar Nederlands recht tien procent belasting betalen. Daar is nog veel te winnen." Ook moet Nederland volgens Mook de eigen concurrentiepositie goed in de gaten blijven houden. "Verschillende landen, waaronder België en Luxemburg, houden de ontwikkelingen in ons land nauwlettend in de gaten en anticiperen daar vervolgens op." 


Bron: Accountancy Nieuws
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Belastingstelsel te moeilijk voor bedrijfsleven
 Nederland staat op tiende plaats voor werknemer
 Lagere winstbelasting positief voor Nederland
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10