zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Toptalent onvindbaar voor MKB

22 oktober 2008 - High potentials beginnen hun carrière het liefst bij een multinational of bedrijf met eigen ontwikkelprogramma. Hierdoor heeft meer dan de helft van de MKB-bedrijven moeite met het vinden van toptalent. Dat blijkt uit onderzoek van JOSZ, zo weet P&O Actueel.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Managementhypes zijn onzin’

22 oktober 2008 - Veel `vaststaande`managementwijsheden zijn nergens op gebaseerd. Mensen horen namelijk alleen wat ze willen horen, en baseren hun beslissingen op vooroordelen. Dit stellen Bob Sutton en Jeffrey Pfeffer, professoren aan Stanford, in hun boek `Management Advice: Which 90% Is Crap?`.

 Lees verder...   Reageer
 

'Salariskloof tussen seksen heeft niks te maken met discriminatie'

22 oktober 2008 - Mannen verdienen niet meer dan vrouwen omdat ze voorgetrokken worden, maar omdat ze langere dagen maken, meer overwerken, alles op alles zetten om die salarisverhoging en promotie in de wacht te slepen en niet stoppen met werken om een gezin te stichten.

 Lees verder...   17 reacties
 

Imago en reputatie belangrijkste motieven voor informatiebeveiliging

22 oktober 2008 - 85 procent van de internationale managers noemt beschadiging van reputatie het belangrijkste gevolg van een beveiligingsincident, gevolgd door inkomstenverlies (72 procent). Pas ls derde wordt het opleggen van sancties door toezichthouders genoemd.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager bezuinigt op elektronica, uiterlijk en uitgaan

22 oktober 2008 - Grote kans dat die bonus dit jaar aan uw neus voorbij gaat. Management Team onderzocht waarop de manager dan het eerst gaat besparen. Vooral elektronica en gadgets worden minder aangeschaft, zo blijkt.

 Lees verder...   Reageer
 

Expat wil niet meer emigreren

21 oktober 2008 - Nederlandse expats verblijven steeds vaker alleen doordeweeks in het buitenland. In het weekend zijn ze dan in eigen land. Vóór 2002 emigreerde driekwart van de uitgezonden werknemers, vorig jaar nog maar 57 procent. Dat schrijft HR Praktijk.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager nog steeds slecht voorbereid op recessie

21 oktober 2008 - Amerikaanse analysten waarschuwen al sinds het voorjaar voor een recessie. In het Verenigd Koninkrijk blijkt inmiddels dat de economische groei tot stilstand is gekomen. Toch heeft een derde van de Amerikaanse en een vijfde van de Europese managers nog geen plan om een recessie te lijf te gaan.

 Lees verder...   Reageer
 

'‘Kudde denken' leidde tot economische crisis’

21 oktober 2008 - Nu regeringen over de hele wereld een manier zoeken om uit het economische tumult te komen, legt een toonaangevende academicus uit de businessschool de schuld bij het 'kudde denken' van vooraanstaande bankiers.

 Lees verder...   19 reacties
 

Milieu geen reden om auto te laten staan

21 oktober 2008 - Alle commotie rondom de toenemende milieuproblematiek heeft weinig effect op het autogebruik van de Nederlandse bevolking. Tweederde verkiest de auto boven het openbaar vervoer en 63 procent is niet bereid de auto te laten staan en te gaan carpoolen.

 Lees verder...   3 reacties
 

RSI bestaat nog steeds

20 oktober 2008 - Je zou denken dat RSI een stille dood gestorven is nu iedereen van het bestaan én van dat van aangepaste werkplekken op de hoogte is. Maar dat valt tegen, zo weet het Brabants Dagblad.

 Lees verder...   Reageer
 

Accountants hebben liever geld dan tijd voor gezin

20 oktober 2008 - Afwisseling, uitdaging en zelfstandigheid voeren de top tien aan van aspecten die accountants zoeken in een baan. Salaris staat op een achtste plaats maar scoort nog altijd hoger dan een betere work/life balance.

 Lees verder...   Reageer
 

Kantoorpersoneel roddelt zich suf

20 oktober 2008 - Nederlands kantoorpersoneel roddelt zoveel dat dit - na de stapels e-mails en opstartproblemen – de belangrijkste reden is waarom ze op een dag minder werk verzetten dan ze zouden kunnen. Nederlanders roddelen zelfs het meest van alle Europeanen.

 Lees verder...   Reageer
 

Dertien positieve kanten aan de kredietcrisis

20 oktober 2008 - De kredietcrisis is natuurlijk geen positieve ontwikkeling te noemen. Maar zoals elk nadeel een voordeel heeft, geldt dat ook hier. Rick Pardoen zet op Businesscompleet.nl dertien voordelen van de huidige financiële malaise op een rij.

 Lees verder...   8 reacties
 

Financieel management moet op de schop

20 oktober 2008 - De meeste bedrijven zullen begin volgend jaar tot de conclusie komen dat ze weinig hebben aan de budgetten die ze nu aan het vaststellen zijn. Hiervoor waarschuwt KPMG op Management Team.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1111 1112 1113 1114 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10