zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kredietcrisis is goed voor deurwaarders

28 oktober 2008 - Vanwege de kredietcrisis wordt het voor ondernemers steeds moeilijker om aan geld te komen. Zij zitten hun debiteuren daarom dichter op de huid en vragen eerder dan voorheen om tussenkomst van een gerechtsdeurwaarder.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vrouwelijke manager mag weer vrouwelijk zijn

28 oktober 2008 - Vrouwelijke managers hebben de neiging kleding en gedrag van hun mannelijke collega's te kopiëren: uniform, neutraal, veilig en vaak gewoonweg onvrouwelijk. Dat stelt Els van Asperen, leadership coach en personal stylist van Wonderful at Work op Management Team.

 Lees verder...   1 reactie
 

Bankgarantie voor bedrijven verruimd

27 oktober 2008 - De garantie die de overheid geeft aan banken die krediet verschaffen aan middelgrote en kleine bedrijven wordt vanwege de kredietcrisis verruimd. Dit is de uitkomst van een gesprek dat minister Van der Hoeven had met het bedrijfsleven, zo weet Accountingweb.

 Lees verder...   1 reactie
 

Virtuele werelden zijn nog steeds interessant

27 oktober 2008 - Deelname aan virtuele werelden is voor bedrijven nog steeds zeer interessant. Er verblijven immers honderdduizenden consumenten. Met name vanwege de menselijke behoefte om te ontsnappen aan de realiteit en de behoefte om die realiteit te dupliceren.

 Lees verder...   1 reactie
 

Winterdepressie velt manager

27 oktober 2008 - Aangezien nat en koud weer een negatieve uitwerking hebben op het humeur, daalt de productiviteit vaak in de winter. "Iemand die 's zomers vrolijk en actief is, kan ´s winters dagenlang moe en prikkelbaar zijn."

 Lees verder...   11 reacties
 

Meer bankiers die niet weten wat ze doen graag!

24 oktober 2008 - Gegeven de huidige situatie moet je wel lef hebben om te beweren dat bankiers op hun best zijn als ze geen flauw idee hebben waar ze mee bezig zijn. Maar dat is precies wat een Californische academicus suggereert.

 Lees verder...   Reageer
 

Recessieles voor Generatie Y

24 oktober 2008 - Ze kennen niets anders dan economische voorspoed, dus de huidige economische crisis is een behoorlijke shock voor Generatie Y. De helft klaagt nu al dat managers strenger worden en dat ze langere dagen moeten draaien dan ze gewend zijn.

 Lees verder...   2 reacties
 

Eén op de vijf uitbestedingstrajecten gedoemd te mislukken

24 oktober 2008 - Mede door de kredietcrisis zijn bedrijven geneigd kosten te besparen. Bedrijven die nu een deel van hun bedrijfsactiviteiten vanwege kostenreductie uitbesteden aan een externe dienstverlener, verwachten dat zij die uitbesteding in 2009 gaan uitbreiden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Twaalf tips om uw personeel te motiveren

24 oktober 2008 - Gemotiveerd personeel is personeel dat presteert. Weet u uw medewerkers te inspireren tot uitmuntend werk? BusinessCompleet presenteert twaalf tips om het beste uit uw team te halen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Stagiair durft discriminatie niet te melden

24 oktober 2008 - Werkgevers zijn wettelijk verplicht om te zorgen voor een discriminatievrije werkomgeving, maar niet allemaal zijn ze zich daarvan bewust. Discriminatie is echter aan de orde van de dag. Toch wordt er in slechts tien procent van de gevallen melding van gemaakt door stagiaires.

 Lees verder...   Reageer
 

HR-manager krijgt meer salaris

23 oktober 2008 - De beloning van HR-verantwoordelijken is dit jaar met 5,3 procent gestegen. Voor het vierde jaar op rij is de salarisstijging van vrouwen (5,6 procent) hoger dan die van mannen (5,1 procent). Dit blijkt uit het onderzoek ‘Beloning & Waardering van HR-verantwoordelijken 2008’ van Mercer en ADP.

 Lees verder...   Reageer
 

Wervingsite scoort niet

23 oktober 2008 - Meer dan 75 procent van de onderzochte wervingssites scoren een onvoldoende als het om de online sollicitatie-ervaring van werkzoekenden gaat. Dit is de belangrijkste conclusie van het onderzoek dat Digitaal-Werven jaarlijks uitvoert onder de wervingssites van Nederlandse bedrijven.

 Lees verder...   Reageer
 

Kredietcrisis nieuw excuus om later te betalen

23 oktober 2008 - De kredietcrisis vormt in hoog tempo hét excuus om leveranciersrekeningen later dan normaal te betalen. Daarom verscherpen vooral MKB’er hun incassoprocedures nu ze moeilijker kortlopend krediet krijgen en afhankelijker zijn van inkomende kasstromen.  

 Lees verder...   2 reacties
 

Vijf tips voor e-mailmanagement

23 oktober 2008 - Wilt u een e-mailmanagementsysteem in gaan voeren? Dan is het belangrijk dat u de wet- en regelgeving kent en daaraan voldoet. Experts van het Computable-topic ECM geven vijf tips.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1110 1111 1112 1113 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10