zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager geniet stiekem van de crisis

14 oktober 2008 - Een vijfde van de managers lijdt aan baanonzekerheid en ligt zelfs wakker van de economische crisis. Naar buiten toe blijven de managers echter vol vertrouwen dat ze de storm wel overleven. Zes van de tien zouden bovendien zeker van baan veranderen als er een goede kans voorbij zou komen.

 Lees verder...   2 reacties
 

'Meer koopkracht in 2009’

14 oktober 2008 - Door de kredietcrisis gaat de economie minder draaien en loopt de werkloosheid iets op, maar toch zullen de meeste mensen er volgend jaar iets op vooruit gaan. Dat verwacht het Postbank Economisch Bureau, zo weet De Telegraaf.

 Lees verder...   1 reactie
 

Is uw IT-baan nog wel veilig?

14 oktober 2008 - In de banksector zullen zeker IT-banen verdwijnen. De huidige crisis brengt een nieuwe golf van overnames en fusies mee, zodat IT-afdelingen elkaar gaan overlappen en personeel overbodig wordt.

 Lees verder...   Reageer
 

Economische crisis staat energiebesparing in de weg

13 oktober 2008 - De financiële crisis leidt ertoe dat energie-intensieve bedrijven minder investeren in duurzame energie en energiebesparing. Dat zeiden vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven tijdens het Energiedebat op de Energievakbeurs.

 Lees verder...   8 reacties
 

Inspirerende lessen van groepsdieren

13 oktober 2008 - Volgens auteur Ken Thompson kunnen managers een hoop leren van groepsdieren als mieren, bijen, ganzen en wormen. Management Team vat een paar van zijn managementlessen in Wired samen.

 Lees verder...   Reageer
 

Sollicitanten selecteren bedrijf op basis van beginletter

13 oktober 2008 - Onbewust kiezen mensen er vaak voor te solliciteren bij een bedrijf waarvan de naam met dezelfde letter begint als de hunne. Uiteraard spelen ook functie en salaris een rol, maar volgens onderzoek van twee hoogleraren van de Universiteit Gent is die invloed minder groot dan gedacht.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vijf tips tegen fileleed

13 oktober 2008 - Files blijven het bedrijfsleven teisteren. Maar hoe kom je ervan af? Sprout geeft vijf tips die verder gaan dan simpelweg op de fiets of in het openbaar vervoer springen.

 Lees verder...   8 reacties
 

Kredietcrisis slecht voor de psychische gezondheid

13 oktober 2008 - De financiële crisis kan de mentale gezondheid van mensen behoorlijk bedreigen. Bovenaan de lijst van stressfactoren staat namelijk het verliezen van je huis, gevolgd door ontslag en onvruchtbaarheid.

 Lees verder...   1 reactie
 

Acht communicatietips tegen kredietstress in uw team

10 oktober 2008 - Of u het nu wilt of niet, ook uw organisatie krijgt te maken met de economische crisis – direct of indirect. Stress over de huizenmarkt, pensioen, brandstofprijzen en natuurlijk kredietproblemen eisen hun tol van werknemers en dat gaat weer ten koste van de productiviteit.

 Lees verder...   Reageer
 

Toch maar even niet verhuizen voor baas

10 oktober 2008 - De kredietcrisis bevriest de bereidheid van werknemers om voor de baas te verhuizen. Zo blijkt uit onderzoek van werkdichterbijhuis.nl. 55 procent van de ondervraagden vindt de recente financiële ontwikkelingen zorgwekkend en is voorzichtiger met beslissingen over wonen en werk.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie tips om zeker te zijn van uw geld

10 oktober 2008 - Kredietwaardigheid heeft zelden zoveel aandacht gekregen als de laatste weken. Hoe weet u of een bedrijf nog wel kredietwaardig is? Voor wie zijn kredietmanagement op orde heeft geen reden voor paniek, wel reden voor extra voorzorgsmaatregelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Elf bouwstenen voor een effectieve word of mouth-campagne

10 oktober 2008 - Hoe zorgt u ervoor dat uw word of mouth-campagne het meeste effect bereikt? Waar moet u op letten als u wilt dat mensen over uw product praten? Willem Sodderland van Buzzer verzamelde elf inzichten over word of mouth en geeft praktische handvatten op Marketing Online.

 Lees verder...   Reageer
 

Integratie PC en telefoon cruciaal voor bedrijfscommunicatie

9 oktober 2008 - Nu werknemers steeds meer informatie uitwisselen via uiteenlopend communicatiemiddelen, zoals gsm's, vaste telefoons, e-mail en IM, wordt het steeds belangrijker deze golf van informatie te verwerken en de verschillende communicatiemethodes efficiënt te gebruiken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Haantjesgedrag manager zit in de genen

9 oktober 2008 - Managers, vooral mannelijke, doen aan politiek, vechten om hun territorium, maken zich druk om hun voorkomen en proberen altijd gelijk te krijgen. Niet omdat het kleine dictatortjes zijn maar omdat het in hun genen zit.

 Lees verder...   11 reacties
 
< vorige 1113 1114 1115 1116 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10