zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Babyboompensioen bedreigt concurrentiepositie

9 oktober 2008 - Nu er steeds minder banen zijn, lijkt het goed nieuws dat zo’n 77 miljoen babyboomers binnenkort met pensioen gaan. Managers zouden echter alles op alles moeten zetten om deze betrokken, ervaren groep aan boord te houden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Mobieltje van de baas meest gebruikt in Frankrijk

8 oktober 2008 - De zakelijke mobiele telefoon werd tijdens de maanden juli en augustus het meest in Frankrijk gebruikt. Dit blijkt uit een analyse van Ezwim. Meer opvallende conclusies: de sterke stijging van Italië en het ontbreken van Turkije in de top tien.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft nieuwe werknemers is een ‘foutje’

8 oktober 2008 - Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom het enthousiasme van uw leidinggevende over uw aanwezigheid al na een paar dagen in uw nieuwe baan afneemt? Waarschijnlijk – sorry, de waarheid is hard – heeft hij/zij gewoon spijt dat u aangenomen bent.

 Lees verder...   2 reacties
 

Blanke man krijgt hoogste bonus

8 oktober 2008 - Bonussen liggen momenteel onder vuur. En nu blijken ze ook nog beïnvloed door sekse en ras. Professor Emilio Castilla van de Sloan School of Management stelt dat blanke mannen hogere bonussen krijgen dan hun collega’s uit minderheidsgroepen met dezelfde opleiding, ervaring en leidinggevende.

 Lees verder...   3 reacties
 

Acht opmerkelijke carričretips

8 oktober 2008 - Hard werken en effectief netwerken zijn maar een paar manieren om hogerop te komen. Ook een aantal veel minder voor de hand liggende acties kunnen uw carrière een flinke boost geven. Businesscompleet.nl zette een aantal minder voor de hand liggende carrièretips op een rij.

 Lees verder...   3 reacties
 

Werknemer stelt pensioen uit

8 oktober 2008 - Meer dan 25 procent van de Nederlandse werknemers verwacht niet op zijn 65ste met pensioen te gaan. Daarnaast denkt minder dan een derde dat zij voldoende hebben gespaard om comfortabel van hun oude dag te kunnen genieten.

 Lees verder...   Reageer
 

Risico houdt CFO in zijn greep

7 oktober 2008 - De financiële vooruitzichten worden steeds grimmiger. En dus heeft risicomanagement topprioriteit voor de CFO. De meerderheid erkent nu wel dat de crisis gevolgen zal hebben voor hun eigen winstprognose en misschien zelfs blijvende schade toe zal brengen aan de wereldeconomie.

 Lees verder...   Reageer
 

Onbetaald overwerk en mentale stress teisteren werknemer

7 oktober 2008 - Vier van de tien werknemers maken meer uren dan in hun contract staat. En de helft krijgt die overuren op geen enkele wijze vergoed. Dit is de belangrijkste uitkomst van een internationale studie gebaseerd op WageIndicator-data.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vier tekenen dat het mis gaat

7 oktober 2008 - De kredietcrisis grijpt om zich heen. Ook bedrijven buiten de financiële wereld krijgen inmiddels te maken met de gevolgen. Oppassen dus! Zibb zet een aantal tekenen op een rij waaruit blijkt dat het mis aan het gaan is in het bedrijf waar u werkt. Doe er uw voordeel mee.

 Lees verder...   2 reacties
 

Uw persoonlijke gegevens liggen zomaar op straat

7 oktober 2008 - Nederlandse bedrijven schieten tekort in de bescherming van persoonlijke gegevens van zowel medewerkers als klanten. 35 procent van de Nederlandse werknemers geeft aan dat binnen hun organisatie geen enkel beleid bestaat om de persoonlijke gegevens van medewerkers en klanten te beschermen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Netwerkstoring verlamt medewerker drie dagen per jaar

7 oktober 2008 - Werknemers verliezen gemiddeld 35 minuten per maand aan het inloggen op het netwerk, 25 minuten aan e-mailstoringen en 23 minuten aan mislukte dataoverdracht. VoIP- en spraaktechnologieën veroorzaken minder oponthoud, maar zelfs de geringste vertraging maakt deze volledig onbruikbaar.

 Lees verder...   1 reactie
 

Drie motieven om te outsourcen

6 oktober 2008 - De drie belangrijkste motieven voor Nederlandse, Finse, Noorse en Deense bedrijven om hun activiteiten uit te besteden naar een ander land zijn: kostenbesparing, strategische overwegingen of toegang tot buitenlandse markten.

 Lees verder...   Reageer
 

Brussel pleit voor langer en vrijer zwangerschapsverlof

6 oktober 2008 - De Europese Commissie heeft voorgesteld het minimale zwangerschapsverlof in alle EU-landen te verlengen van veertien naar achttien weken. Ook zouden vrouwen zelf moeten kunnen kiezen of ze het verlof voor of na de bevalling opnemen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Kredietcrisis houdt werknemer niet op zijn plek

6 oktober 2008 - Je zou verwachten dat de onzekerheid op de financiële markt voor veel werknemers reden is om bij de huidige werkgever te blijven. Uit een peiling van plezieropjewerk.nl blijkt echter dat de mobiliteit onder werknemers even groot is als in voorgaande jaren.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1114 1115 1116 1117 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10