zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zorg dat uw persbericht gelezen wordt

17 oktober 2008 - Een journalist beslist meestal binnen zeven seconden of hij een persbericht zal verwerken en publiceren. Het is dus zaak om dat bericht zo goed en aantrekkelijk mogelijk op te stellen. Dat stelt Madeleine Dembour in haar boek 'Qui a peur des journalistes?' (Wie is bang van de journalisten?), zo schrijft 6Minutes.be

 Lees verder...   Reageer
 

Sociale netwerken vooral gebruikt voor privécontacten

17 oktober 2008 - Meer dan 50 procent van de zakelijke gebruikers logt dagelijks in op netwerksites. In Nederland en Spanje ligt dat percentage zelfs op respectievelijk 63 en 75 procent. Vier procent logt zelfs elk uur in. Dat blijkt uit Europees onderzoek van Survey Sampling International.

 Lees verder...   1 reactie
 

IT directeur niet tevreden met huidige positie

17 oktober 2008 - Veel Europese en Amerikaanse IT-directeuren zijn niet tevreden met hun rol binnen de organisatie. Circa 91 procent van hen staat open voor een nieuwe uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van Harvey Nash onder ruim 890 respondenten uit diverse branches.

 Lees verder...   2 reacties
 

Jonge allochtoon beter in salarisonderhandelingen

17 oktober 2008 - 35 Procent van de jonge allochtonen tegenover 25 procent van de jonge autochtonen is het eens met de stelling: 'Ik ben pas tevreden over mijn salaris, als ik het aanbod van de werkgever verbeterd heb'.  Werkgevers die rekening houden met die andere houding, vergroten hun wervingssucces.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Europa moet einde maken aan bonuscultuur’

16 oktober 2008 - FNV-voorzitter Agnes Jongerius kondigde aan dat ze er in Brussel voor ging pleiten dat topinkomens ook op Europees niveau worden aangepakt. Ze vindt dat het tijd is om met een Europees plan van aanpak te komen om topinkomens binnen de perken te houden.

 Lees verder...   Reageer
 

Motivatie is ver te zoeken dankzij crisis

16 oktober 2008 - Net nu u dacht dat het niet erger kon worden dan dit, blijkt dat lange werkdagen, zorgen over de toekomst, onzekerheid en stress genadeloze klappen toebrengen aan de motivatie en productiviteit van werkenden. En de manager mag het oplossen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Manager is zelf de grootste pestkop

16 oktober 2008 - Zowel werknemers als werkgevers zijn slecht in het herkennen van pesten op de werkvloer. Leidinggevenden kijken regelmatig de andere kant op bij pestgevallen. Dat blijkt uit onderzoek van het Mobbing Expert Platform (MEP). Management Team bericht erover.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier kenmerken van het marketingbureau van de toekomst

16 oktober 2008 - Eén op de vier organisaties is van plan om binnen een jaar over te stappen naar een marketingbureau met ruime digitale ervaring. Digitale marketing via sociale en interactieve media wordt de komende jaren namelijk het speerpunt van veel marketeers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Kredietcrisis zorgt voor come-back stropdas

15 oktober 2008 - De kredietcrisis is in ieder geval voor één branche goed: die van de stropdassen. De stropdas beleeft een duidelijke come-back. In het bedrijfsleven wordt hij steeds vaker gesignaleerd en ook sollicitanten lopen weer strak in pak.

 Lees verder...   6 reacties
 

Mislukte reorganisaties kosten miljarden

15 oktober 2008 - Eén op de drie reorganisaties in West Europa mislukt. In Nederland is dat zelfs 40 procent. Bedrijven verspillen op die manier jaarlijks miljarden euro's. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Logica Management Consulting, zo schrijft Zibb.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager laat zich niet kisten door ziekte

15 oktober 2008 - Een derde van de managers is wel eens grieperig, koortsig of verkouden, maar werkt desondanks stug door. Bijna 39 procent van de managers meldt zich nooit ziek, terwijl maar acht procent zegt nooit ziek te zijn.

 Lees verder...   3 reacties
 

Hoe lang incasseert de CEO nog een topsalaris?

15 oktober 2008 - Britse CEO’s hebben vorig jaar record na record gebroken wat betreft hun salarissen. Ondanks de kredietcrisis, economische malaise en stijgende publieke verontwaardiging over excessieve salarissen en bonussen voor topmanagers.

 Lees verder...   2 reacties
 

Ramadan minder van invloed op ziekteverzuim dan gedacht

14 oktober 2008 - De Telegraaf suggereerde vorige week dat de ramadan tot een forse stijging van het aantal ziekmeldingen heeft geleid. Die stijging is echter slechts twintig procent ten opzichte van vorig jaar en heeft grotendeels andere oorzaken. Dat schrijft HR Praktijk.

 Lees verder...   Reageer
 

Resultaatgericht werken moet file bestrijden

14 oktober 2008 - Om de files in de ochtend- en avonduren te verminderen, moeten forenzen hun reispatroon veranderen. Lijkt simpel, maar de meeste forenzen mogen hun werktijden helemaal niet zelf bepalen. Werkgevers zouden dus flexibeler moeten zijn.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1112 1113 1114 1115 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10