zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Britse economen somber over nabije toekomst

5 november 2008 - Volgens Roger Bootle, economisch adviseur van Deloitte staan we op de rand van een recessie die vergelijkbaar is met die van begin jaren ’90 of, erger nog, die van de jaren ’30.

 Lees verder...   6 reacties
 

Nederlander minder internationaal dan de rest van Europa

4 november 2008 - Slechts 30 procent van de Nederlandse hoger opgeleiden is geïnteresseerd in werken in het buitenland. Voor 44 procent is dat absoluut geen optie en de overige hoger opgeleiden zegt dat het afhankelijk is van de baan.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager krijgt geen geld meer om bedrijf over te nemen

4 november 2008 - Het aantal management buy outs is door de kredietcrisis flink gekelderd. Dat stelt Management Team op basis van diverse cijfers. Zo concludeert OverFusies.nl na onderzoek: "Een half jaar lang leek de buy out-markt zich niets aan te trekken van de kredietcrisis, maar nu is ook dat tij gekeerd."

 Lees verder...   Reageer
 

Drie stelregels voor succes

4 november 2008 - Houding en gedrag zijn veel bepalender voor uw carrière dan uw kennis, vaardigheden en ervaring. Dat stelt psycholoog dan Goleman. Ook Martin Seligman, schrijver van het boek ‘Authentic Happiness’ stelt dat uw eigen gedachten uw carrière vormgeven. 

 Lees verder...   1 reactie
 

Uitblinken is een kwestie van doorzetten

4 november 2008 - Uitblinken heeft meer te maken met volharding dan met talent. Dit zegt Graham Jones, sportpsycholoog en executive coach. Volgens hem hebben topatleten en managers hun mentale hardheid met elkaar gemeen. Ze zijn niet per se talentvoller dan anderen, maar presteren wel beter onder druk.

 Lees verder...   Reageer
 

Wint Barack Obama dankzij hypnose?

4 november 2008 - Is het u ooit opgevallen dat Barack Obama tijdens zijn speeches traag en met korte, op onlogische manier afgebroken, zinnen spreekt, terwijl hij in debatten gewoon praat? Dat hij zo duidelijk gebruik maakt van lichaamstaal, vooral die van zijn handen?

 Lees verder...   3 reacties
 

Economische crisis biedt inkoper ongekende mogelijkheden

3 november 2008 -  De gevolgen van de economische crisis stimuleren inkopers voluit, zij moeten nu alles uit de kast te halen om kostenbesparend bezig te zijn. Hét moment om stil te staan bij Performance Improvement en ketenmanagement.

 Lees verder...   1 reactie
 

Crisis bedreigt ook online advertentiemarkt

3 november 2008 - Tot voor kort was het geen enkel probleem om de advertentiebudgetten voor internet te rond te krijgen. Een aantal experts beweerde zelfs dat de online advertentiemarkt niet zou lijden onder de economische malaise. Maar niks blijkt minder waar.

 Lees verder...   Reageer
 

Acht tips om een baan te vinden tijdens een recessie

3 november 2008 - Door de wereldwijde kredietcrisis en stijgende werkloosheid lijkt het momenteel moeilijker dan ooit om een baan te vinden. Om toch succesvol te zijn in uw banenjacht moet u kalm, geduldig en proactief te werk gaan. Monster komt met acht extra tips.

 Lees verder...   6 reacties
 

'Kredietcrisis is de schuld van mannen'

3 november 2008 - Het feit dat de financiële wereld gedomineerd wordt door mannen, kan wel eens een belangrijke rol hebben gespeeld in het ontstaan van de kredietcrisis. Dit stelt hoogleraar Piet Keizer op Zibb.

 Lees verder...   5 reacties
 

CFO wil beter reisbeleid

3 november 2008 - Meer dan 60 procent van de CFO’s is ontevreden is met de kostenbesparingen die bezuinigingen op hun corporate reisprogramma’s opleveren. Dat blijkt uit het rapport ‘Cost Control and Beyond’ van Amadeus in samenwerking met CFO Europe Research Services.

 Lees verder...   Reageer
 

Kredietcrisis leidt tot seksverslaving

31 oktober 2008 - Psychiater Jonathan Alpert ziet in zijn praktijk in Manhattan vrijwel dagelijks Wallstreet-bankiers die door de stress van de aanhoudende financiële crisis, hun heil zoeken in overdadig geslachtsverkeer. Dat meldt 6Minutes.be.

 Lees verder...   9 reacties
 

MKB onderschat juridische risico’s

31 oktober 2008 - Te weinig aandacht voor juridische zaken kost bedrijven geld en kan zelfs het voortbestaan van de onderneming in gevaar brengen. Er is meer aandacht nodig voor preventie, zo blijkt uit een recente webenquête van de Kamer van Koophandel.

 Lees verder...   2 reacties
 

Reclamemakers snappen niks van vrouwen

31 oktober 2008 - Vrouwen zijn betrokken zijn bij 83 procent van alle aankopen. 68 procent herkent zichzelf echter niet in reclame-uitingen. Maar hoe denken ze wel over reclame en wat spreekt hen wel aan?

 Lees verder...   8 reacties
 
< vorige 1108 1109 1110 1111 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10