zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

iPhone scoort onder zakelijke bellers

10 november 2008 - De iPhone wordt beter gewaardeerd onder zakelijke smartphonegebruikers dan zijn concurrenten. Alleen de levensduur van de batterij scoort onvoldoende. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van het bureau J.D. Power, waarover Computable bericht.

 Lees verder...   2 reacties
 

Manager merkt gevolgen kredietcrisis

7 november 2008 - 67 procent van de leidinggevenden merkt de gevolgen van de kredietcrisis in het bedrijf. Van de ondernemers is dat 60 procent. Een minderheid zegt er helemaal geen last van te hebben. 44 procent van de ondernemers en 36 procent van de leidinggevenden denken dat het ergste nog moet komen.

 Lees verder...   Reageer
 

Sollicitaties blijven te lang onbeantwoord

7 november 2008 - De reactiesnelheid van bedrijven op sollicitaties is erg laag. Slechts zestien procent van de bedrijven stelt op hun website een termijn waarbinnen men belooft te reageren. Bijna 75 procent van de bedrijven houdt zich vervolgens niet aan die termijn. Dat blijkt uit onderzoek van Digitaal-Werven.

 Lees verder...   Reageer
 

CMO meet minder dan CFO denkt

7 november 2008 - 62 procent van de CFO’s denkt dat de afdeling marketing de resultaten direct meet, terwijl dat maar in 54 procent van de gevallen gebeurt. Er zijn nog steeds grote verschillen tussen wat CFO’s denken dat marketingafdelingen meten en wat er daadwerkelijk gemeten wordt.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven misbruiken kredietcrisis om ontslagen door te voeren

7 november 2008 - "Het is onacceptabel dat bedrijven de kredietcrisis misbruiken om personeel te ontslaan," zegt Jaap Jongejan van de CNV BedrijvenBond. De CNV BedrijvenBond heeft aanwijzingen dat een aantal bedrijven de kredietcrisis iets te makkelijk aanhaalt als ontslaggrond.

 Lees verder...   16 reacties
 

Belgische manager populairder in Nederland dan andersom

6 november 2008 - Hoewel het aantal Belgische AEX-topmannen daalt, blijven Belgen ruim vertegenwoordigd in de Nederlandse managementgelederen. De Belgische invloed in de raden van bestuur is dan ook groot: onder andere Philips, USG People, Super de Boer, Croymans en Sligro staan mede onder Belgisch toezicht.

 Lees verder...   Reageer
 

Leer beslissen met militaire precisie

6 november 2008 - Als mensen getraind worden in kritisch denken, zijn zij beter in staat tot het nemen van zeer ingewikkelde beslissingen. Daardoor leren mensen hoe zij eerst alle informatie en feiten zorgvuldig kunnen beoordelen en analyseren, om vervolgens op grond daarvan een besluit te nemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Crisis is hét moment om te investeren in opleidingen

6 november 2008 - Een van de eerste dingen waarop bezuinigd wordt in slechtere tijden, is het trainingsbudget. Uit recent onderzoek van de Cranfield School of Management blijkt echter – paradoxaal genoeg - dat organisaties juist nu zouden moeten investeren in opleidingen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Is spiritueel werven de toekomst?

6 november 2008 - De afgelopen jaren zijn 'empowerment', 'zingeving', en 'authenticiteit' woorden die onlosmakelijk verbonden zijn aan persoonlijke ontwikkeling. Wat de Spirituele Vacaturebank betreft zijn het vanaf nu woorden die een bijdrage leveren aan de integratie van spiritualiteit in business.

 Lees verder...   12 reacties
 

In zeven stappen naar een onvergetelijk bedrijfsuitje

6 november 2008 - Een bedrijfsuitje kan goed zijn voor de onderlinge sfeer en bovendien de samenwerking ten goede komen. Best nuttig om zo nu en dan een uitje met een deel van of alle medewerkers te organiseren dus. Maar hoe organiseert u dat zo gestroomlijnd mogelijk?

 Lees verder...   4 reacties
 

Goede leiders zijn goede simultaanschakers

5 november 2008 - Goede leiders zijn ook goed in het schaken op meerdere schaakborden tegelijk. Managers die dit niet kunnen, bereiken vaak ook niet de top. Dat stelt Bob de Wit, hoogleraar strategisch leiderschap aan de Open Universiteit en de Maastricht School of Management op Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Liefde op de werkvloer eindelijk geaccepteerd

5 november 2008 - Doordat we zoveel uren op het werk doorbrengen, gaan we automatisch intensiever met collega’s om en komt het ook steeds vaker voor dat Cupido raak schiet op de werkvloer. Tweederde van de Europese singles gelooft dat je liefde op het werk kan vinden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werksfeer bepaalt hoe lang starter blijft

5 november 2008 - Terwijl in 2007 de functie en doorgroeimogelijkheden het belangrijkste waren bij het zoeken naar een startersfunctie, zijn starters in 2008 collega's/ werksfeer steeds belangrijker gaan vinden. Dat blijkt uit de TalentToday Monitor 2008.

 Lees verder...   Reageer
 

Do’s, don’ts en tips om een professionele indruk te maken met uw netwerkprofiel

5 november 2008 - Beslist uw toekomstige baas op basis van uw online profiel of hij u in dienst neemt? Uit onderzoek van CareerBuilder.nl blijkt dat 45 procent van de Nederlandse werkgevers dit inderdaad doet of van plan is. Online netwerken worden inmiddels zelfs gebruikt als wervingsinstrument.

 Lees verder...   4 reacties
 
< vorige 1107 1108 1109 1110 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10