zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ken uzelf, presteer beter

31 oktober 2008 - Mensen die zichzelf goed kennen, presteren beter. Ze kunnen beter omgaan met stress, durven op hun intuïtie te vertrouwen en nemen de onvoorspelbaarheid van het bedrijfsleven voor lief.

 Lees verder...   Reageer
 

SP: ‘verbied bonussen topbestuurders’

31 oktober 2008 - Topbestuurders van grote ondernemingen mogen geen bonussen meer krijgen, de macht van aandeelhouders moet flink worden beperkt en de overheid moet veel strenger toezicht houden op de financiële sector.

 Lees verder...   3 reacties
 

Coachingsvraag bepaalt rol manager

30 oktober 2008 - Managers die hun medewerkers willen coachen, moeten eerst weten wat de medewerker wil bereiken. Dit stelt Rosemarijn Dols, psycholoog en coachingadviseur op Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Kredietcrisis geeft zakelijk netwerk impuls

30 oktober 2008 - Niet iedereen lijdt onder de economische neergang. Zakelijke netwerken zien een sterke toename van het aantal leden. Zo steeg het aantal inschrijvingen bij LinkedIn met 25 procent sinds september. Dat schrijft Zibb.

 Lees verder...   Reageer
 

Loonsverhoging? Vergeet het maar!

30 oktober 2008 - Uw pensioen zou wel eens op losse schroeven zijn komen te staan en de kosten voor levensonderhoud rijzen inmiddels de pan uit, maar u moet niet denken dat u een loonsverhoging wacht om die klap op te vangen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vier soorten bazen en hun gebruiksaanwijzing

30 oktober 2008 - De ene baas is de andere niet. En dus verschilt ook de manier waarop u hem of haar het beste kunt benaderen. Elsevier identificeerde vier soorten bazen en legt meteen uit hoe u te werk moet gaan indien u iets van ze gedaan wilt krijgen. MD Weekly vat samen.

 Lees verder...   Reageer
 

De beste ideeën komen ´s avonds

30 oktober 2008 - Mensen die een probleem op moeten lossen, kunnen dat het best rond tien uur 's avonds doen. Dan is de kans op een ´eureka´-moment het grootst. Het eind van de middag is voor de meeste mensen het slechtste moment om creatief bezig te zijn.

 Lees verder...   1 reactie
 

Recessie wakkert de vraag naar uitbesteding aan

29 oktober 2008 - Ook nu organisaties hun uitgaven opschorten, blijft uitbesteden het belangrijkste middel om veranderingen door te voeren. Dit blijkt uit het Pulse-onderzoek van EquaTerra, dat concludeert dat de uitbesteding de voorkeur heeft boven investeringen in hard- en software of in willekeurige projecten.

 Lees verder...   Reageer
 

Crisis is funest voor psychische gezondheid

29 oktober 2008 - Angst voor baanverlies en of de rekeningen wel betaald kunnen worden, leiden wereldwijd tot stress en slapeloze nachten onder werkenden. En de managers mogen puin ruimen. Zelfs de beste mensen zijn momenteel namelijk minder geconcentreerd en doen hun werk dus minder goed.

 Lees verder...   Reageer
 

Dertien tips voor startende interimmers

29 oktober 2008 - Vooral vrouwen zien een interim- of freelance bestaan vaak als mogelijkheid om meer vrijheid en een betere balans tussen werk en privé te creëren. In de praktijk blijkt echter dat ze er vaak een flinke schep bovenop moeten doen in vergelijking tot een vaste baan.

 Lees verder...   1 reactie
 

CV’s barsten van de leugens en blunders

29 oktober 2008 - Klopt uw CV? Hoewel maar zes procent van de Nederlandse medewerkers zegt ooit te hebben gelogen in een CV, blijkt uit een enquête van CareerBuilder.nl (voorheen JobbingMall.nl) dat 45 procent van de werkgevers onjuistheden in CV’s heeft aangetroffen.

 Lees verder...   13 reacties
 

‘Kredietcrisis gaat voorbij aan snelgroeiende bedrijven’

29 oktober 2008 - Opvallend is dat de kredietcrisis voor een groot deel voorbij lijkt te gaan aan snelgroeiende bedrijven. Uit een rondgang valt op dat zij nauwelijks behoefte aan krediet hebben of eerder afgesloten krediet niet hebben opgenomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Kredietcrisis legt betalingsverkeer plat

28 oktober 2008 - 53 procent van de credit managers ervaart een negatieve invloed van de kredietcrisis op het betaalgedrag van klanten. Door de crisis worden rekeningen gemiddeld twaalf dagen later betaald. 73 procent denkt dat het betaalgedrag nog verder zal verslechteren.

 Lees verder...   1 reactie
 

Kwart werkenden heeft seks met collega

28 oktober 2008 -  Eén op de vier mensen heeft wel eens seks met zijn of haar collega. De helft daarvan doet het bovendien óp de werkvloer zelf. Dat blijkt uit een onderzoek van The Guardian, dat Zibb samenvat.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1109 1110 1111 1112 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10