zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkende ziet op tegen werken met kerst

22 december 2008 - Eén op de vijf werknemers ziet op tegen werken met Kerst, ook al hoort het bij hun baan. Werken met Kerst zou voor 22 procent leuker zijn als zij extra geld kregen en voor 22 procent is het al meer de moeite waard als ze een gebakje, een kerstlunch, -borrel of –diner krijgen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Financiële instellingen weigeren salarissen te bevriezen

19 december 2008 - Ze ontslaan mensen bij bosjes, maar de meeste Britse financiële giganten weigeren zelfs maar na te denken over het bevriezen van de salarissen van de overblijvers. Uit onderzoek van Watson Wyatt blijkt dat slechts één van de 50 ondervraagde instellingen dit volgend jaar overweegt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tijdelijke samenwerking stimuleert innovatie

19 december 2008 - Innoveren is cruciaal voor economische groei, maar hoe komen de vereiste innovaties tot stand? Samenwerking met andere bedrijven en organisaties speelt hierbij een belangrijke rol, zeker via tijdelijke samenwerkingsverbanden.

 Lees verder...   Reageer
 

Negen tips tegen informatie-overload

19 december 2008 - U wordt dagelijks overspoeld door informatie. Hoe ziet u door de bomen het bos? Wetenschappers van Xerox hebben na onderzoek een aantal eenvoudige methodes uitgewerkt om te helpen de overvloedige informatie te beheren en tijd te besparen.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoger nettosalaris in 2009 voor bijna iedereen

19 december 2008 - Bijna alle Nederlandse werknemers krijgen volgend jaar netto meer salaris. Alleen deeltijdwerkers met een laag inkomen krijgen nauwelijks meer. Dat blijkt uit salarisberekeningen voor 2009 van Logica, zo weet Zibb.

 Lees verder...   Reageer
 

Onnodig hoog verloop managers contactcenters

19 december 2008 - Teamleiders en supervisors in Nederlandse contact centers werken met plezier en zien de functie als een waardevolle tussenstap in hun carrière. Toch kan het verloop onder deze managers worden verlaagd door een gerichte acties op het gebied van taakuitvoering, ontwikkelkansen en imago.

 Lees verder...   Reageer
 

Web 2. 0 leidt niet af van werk

18 december 2008 - Een ruime meerderheid van de werkenden vindt dat Web 2.0 tools de samenwerking bevorderen en de productiviteit verhogen. "Social Networking" is de meest gebruikte Web 2.0 service (95 procent), gevolgd door blogs, RSS en wiki’s(ieder ongeveer 50 procent).

 Lees verder...   Reageer
 

Thuiswerken levert geld op

18 december 2008 - Werkgevers die hun wagenpark op een duurzame manier inzetten, kunnen jaarlijks duizenden euro's besparen. "De gemiddelde leaserijder bespaart gemiddeld 2.300 euro per jaar als hij één dag in de week thuis werkt," aldus Richard Sikkel, directeur van Athlon Car Lease.

 Lees verder...   Reageer
 

Negen redenen waarom werknemer niet loyaal is

18 december 2008 - Werknemers voelen zich wellicht loyaler aan hun eigen carrièredoelstellingen dan aan hun werkgever, aangezien één op de tien werknemers zich niet loyaal voelt aan de huidige werkgever en zeventien procent aangeeft dat zij de huidige functie binnen een jaar of minder verruilen voor een andere.

 Lees verder...   5 reacties
 

Werknemer rekent op meer dan 100 euro extra salaris

18 december 2008 - Ruim een derde van de Nederlanders verwacht dit jaar een salarisverhoging van meer dan 100 euro. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl. Tevens vindt de helft van de werknemers het eindejaarsgesprek niet nuttig; ze hebben niet het gevoel dat er naar hen wordt geluisterd.

 Lees verder...   1 reactie
 

'Denk goed na voor u mensen gaat ontslaan'

18 december 2008 - Voor de meeste ondernemingen geldt nu: overleven! En dat vertaalt zich vaak in: mensen ontslaan. Maar managers moeten toch voorzichtig zijn met het lukraak ontslaan van mensen, stelt Kenexa. Degenen die nu iets te enthousiast snijden in het personeelsbestand, kunnen daar in de toekomst wel eens spijt van krijgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse startsalarissen eindigen in middenmoot

17 december 2008 - Nederland bevindt zich in de Europese middenmoot qua startsalarissen voor hoogopgeleide medewerkers. Op mediaanniveau bedroeg het bruto startsalaris in 2008 29.487 euro. Daarmee staat Nederland op een zesde plaats.

 Lees verder...   Reageer
 

Wordt HR-manager straks CHCO?

17 december 2008 - Komt er straks naast de CEO en CFO ook een CHCO, Chief Human Capital Officer? HR komt steeds dichter op de business te zitten en groeit daarmee vanuit een anticiperende, ondersteunende rol steeds meer naar een sturende rol en dat vereist een nieuw denken over HR.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie tips om u te gedragen op de eindejaarsreceptie

17 december 2008 - De helft van de werknemers is wel eens dronken op het jaarlijkse bedrijfsfeestje. Wanneer de baas in de buurt is, weet 40 procent zich echter goed te beheersen en tien procent raakt nooit een druppel alcohol aan.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1097 1098 1099 1100 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10