zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Helft bedrijven gaat snijden in personeelsbestand

17 december 2008 - Bijna een derde van alle organisaties wereldwijd verwacht de financiële doelstellingen niet te halen.  Bijna tweederde geeft aan nog wel op koers te liggen. De gevolgen zijn merkbaar: 48 procent van de bedrijven bevriest of snijdt in het personeelbestand.

 Lees verder...   1 reactie
 

Soberheid troef in 2009

17 december 2008 - Krijgt u nog een bonus dit jaar? Wees er zuinig op, want het kan wel even duren voor u er weer één krijgt. Volgens Watson Wyatt zullen veel ondernemingen in 2009 namelijk flink gaan snijden in hun beloningsbudgetten.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer gaat extreem ver voor baan

16 december 2008 - Werknemers zijn tot veel bereid om maar aan het werk te blijven. Enerzijds zijn ze bereid tot lange overuren, anderzijds zijn ze even beried bedrijfsgeheimen mee te nemen naar een nieuw werkgever. Dit blijkt uit onderzoek van Cyber-Ark, waarover HR Praktijk bericht.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vijf wetten van recessiemarketing

16 december 2008 - Hoewel de meeste bedrijven in de verdediging schieten om de recessie te overleven, kiezen anderen juist voor de aanval. Welke aanpak is voor u de beste? Roland van Kralingen formuleerde dertien wetten om uw koers te helpen bepalen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Minder files dankzij crisis

16 december 2008 - Het aantal files in Nederland daalde de afgelopen twee maanden in hoog tempo als direct gevolg van de kredietcrisis. Dat concludeert de VerkeersInformatieDienst (VID) in de Telegraaf. De ANWB Verkeersdienst spreekt vooral van een opvallende daling tijdens de avondspits.

 Lees verder...   Reageer
 

Crisis leidt tot kritisch functioneringsgesprek

16 december 2008 - Dit jaar zal er meer belang gehecht worden aan functioneringsgesprekken. Een slechte beoordeling kan zelfs de druppel tot ontslag zijn. Vooral bedrijven die niet drastisch hoeven te reorganiseren, maar wel baat hebben bij het terugdringen van het personeelsbestand zullen evaluaties dit jaar zeer serieus nemen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nieuwe Professional werkt voor zelfontplooiing

15 december 2008 - De Nieuwe Professional wil via zijn werk zijn talenten ontwikkelen en zijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Hij verwacht daarbij onvoorwaardelijke hulp van zijn werkgever. Dat blijkt uit onderzoek van Vitae in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit, waarover HR Praktijk schrijft.

 Lees verder...   Reageer
 

De toekomst van HR en IT ligt aan de andere kant van de wereld

15 december 2008 - Nu de kredietcrisis tot een wereldwijde recessie lijkt te leiden, trekken HR-professionals zich waarschijnlijk de haren uit hun hoofd omdat ze nooit echt iets gedaan hebben aan hun imago van die afdeling die vanuit een ivoren toren salarisstrookjes en arbeidscontracten uitdeelde.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes tips om te werven tijdens een crisis

15 december 2008 - In turbulente tijden is het personeelsbestand ‘volatiel’, zoals wel eens eufemistisch gezegd wordt. Slimme HR-managers kunnen daar hun voordeel bij doen. Zibb.nl pleit voor een directe, soms brutale aanpak om goede krachten aan de haak te slaan.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB’er schat economische ontwikkeling goed in

15 december 2008 - Ondernemers in het MKB blijken over het algemeen goed in staat te zijn de toekomstige ontwikkelingen binnen hun bedrijf op het gebied van werkgelegenheid, omzet, winst en investeringen in te schatten. Die inschatting blijkt bovendien een goede inschatting van de economie in het algemeen.

 Lees verder...   Reageer
 

Blog nog niet corporate

12 december 2008 - Hoe communiceren bedrijven met hun interne en externe stakeholders? Nog lang niet altijd via blogs. Slechts 74 van de 500 grootste ondernemingen van de VS onderhouden actief blogs en slechts vijftien procent hiervan communiceert met consumenten via blogs.

 Lees verder...   Reageer
 

Lesbische vrouw stoot tegen dubbel glazen plafond

12 december 2008 - Voor een vrouw is het moeilijker is om carrière te maken dan voor een homoseksueel. Een lesbische of biseksuele vrouw stoot zich dus tegen een dubbel glazen plafond en zal zich dan ook niet gauw ‘outen’. Zij heeft het immers al moeilijk genoeg met de vooroordelen tegenover haar vrouw-zijn.

 Lees verder...   3 reacties
 

MKB nog niet overtuigd van marktkansen duurzaam ondernemen

12 december 2008 - Het MKB ziet de marktkansen van duurzaam ondernemen (nog) niet. De grondhouding van het MKB ten opzichte van maatschappelijk verantwoord ondernemen is positief, toch ervaart het MKB de toegenomen aandacht voor duurzaam ondernemen eerder als een last dan als een lust.

 Lees verder...   3 reacties
 

'Niet bezuinigen, maar investeren'

12 december 2008 - De FNV steunt het pleidooi van Coen Teulings, directeur van het CPB, om niet te bezuinigen. De vakcentrale wil zelfs nog een stapje verder gaan. Om de oplopende werkloosheid tegen te gaan moet stevig geïnvesteerd worden in mensen en in duurzame economie.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1098 1099 1100 1101 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10