zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werven via Google loont

24 december 2008 - Steeds meer werkzoekenden gebruiken zoekmachines zoals Google op hun speurtocht naar een baan. De zoekmachine staat inmiddels op vijfde plaats als het gaat om de voornaamste manieren waarop mensen zich oriënteren op een baan. Men zoekt daarbij vooral op specialisme en functienamen.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven bronnen van arbeidsvreugde

24 december 2008 - Wilt u de prestaties van uw team vergroten? Zorg dan dat werknemers plezier hebben in hun werk. De zeven bronnen van arbeidsvreugde van Kees Kouwenhoven, grondlegger van deze methode en schrijver van het boek 'De zeven bronnen van arbeidsvreugde', kunnen daarbij helpen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Medewerker van de toekomst is loyaal zonder bonus

24 december 2008 - Het bedrijfsleven gaat drastisch veranderen en de kredietcrisis zal die transformatie alleen maar versnellen. De onderneming van de toekomst is een organisatie die niet alleen voor klanten, maar voor de hele maatschappij relevantie heeft.

 Lees verder...   5 reacties
 

Verslaggeving financiële instellingen onvoldoende

24 december 2008 -  Een meerderheid van de door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onderzochte financiële instellingen gaf bij de jaarrekening 2007 onvoldoende verklaring over de waarde van kredietcrisis-gerelateerde beleggingen. Dat schrijft Accountingweb. De instellingen hebben bijna allemaal beterschap beloofd.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf tips om HR wakker te schudden

24 december 2008 - We staan aan de vooravond van een nieuw jaar. Een tijd vol nieuwe wensen, kansen en goede voornemens. Ook voor HR. Tom Alstein, psycholoog bij HFMtalentindex presenteert daarom vijf tips om de HR-afdeling wakker te schudden en voor te bereiden op 2009.

 Lees verder...   5 reacties
 

Cold calling: essentiële vaardigheid of teken van wanhoop?

23 december 2008 - 'Het maken van cold calls is een belangrijke vaardigheid voor elke ondernemer en verkoper. Vooral in tijden van crisis is het hebben van een netwerk en een goede reputatie alleen onvoldoende voor een bedrijf om zich te positioneren en te onderscheiden van de concurrentie.'

 Lees verder...   1 reactie
 

Acht marketingtips van Obama

23 december 2008 - 2008 was het jaar van Barack Obama: op overtuigende wijze veroverde hij het presidentschap van de Verenigde Staten. 6Minutes.be zet nog een keer enkele nabeschouwingen over de professionele aanpak van de Amerikaanse president op een rij.

 Lees verder...   Reageer
 

Top ABN behoudt bonus

23 december 2008 - Bestuurders van ING, Aegon en SNS Reaal leverden hun bonus direct in toen de staat hen te hulp schoot, maar de top van ABN blijft buiten schot. Dit is opmerkelijk omdat het met ABN Amro zo slecht ging dat deze bank volledig genationaliseerd moest worden. Dat stelt Zibb.

 Lees verder...   4 reacties
 

Drie tips om niet ontslagen te worden

23 december 2008 - De economische tegenwind is zwaar, dus de kans bestaat dat er ook in uw bedrijf ontslagen gaan vallen. Janet Banks en Diane Coutu presenteren op Marketing Online drie tips om de kans te verkleinen dat u de dupe bent in een eventuele ontslagronde.

 Lees verder...   3 reacties
 

Bedrijfsleven is absoluut niet te spreken over het kabinetsbeleid

23 december 2008 - Ondernemers klagen steen en been over het kabinetsbeleid. Dat bleek een tijdje geleden al uit onderzoek van BusinessCompleet.nl. Uit verdere studie van de resultaten blijkt dat vooral ondernemers in de land- en tuinbouw en de transportsector geen goed woord over hebben voor de geboekte resultaten van het kabinet.

 Lees verder...   4 reacties
 

Teveel bedrijven hebben geen passende supply chain

22 december 2008 - Bedrijven waarin de supply chain goed past bij hun productportfolio presteren bovengemiddeld. De rentabiliteit op de activa van deze bedrijven is vier tot zes procentpunten hoger dan van bedrijven waarvan de supply chain niet op orde is.

 Lees verder...   Reageer
 

Sociale netwerken hebben ongekende invloed op imago

22 december 2008 - Volgens Gartner moeten bedrijven beter in de gaten houden wat er op sociale netwerken over hen gezegd wordt. Want hoewel sociale netwerken de marketing- en internetstrategie van veel bedrijven inmiddels bepalen, zijn er weinig HR-organisaties die beseffen hoeveel effect deze hebben op het bedrijfsimago.

 Lees verder...   2 reacties
 

Zes persoonlijkheden, zes manieren om hen te leiden

22 december 2008 - Geen medewerker is hetzelfde en dus vragen ze ieder om hun eigen leiderschapsstijl en managementtechnieken. Bizz identificeerde zes persoonlijkheidstypen, vertelt hoe u ze herkent en hoe u hen het best leiding kunt geven.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vrouwelijke managers zijn eerlijker

22 december 2008 - Vrouwelijke managers zijn eerlijker dan mannen, vooral bij een systeem van hoge prestatiebonussen. Dat concludeert Yuping Jia, onderzoekster van de Universiteit van Tilburg, in haar proefschrift waarvoor ze de rol van de persoonlijkheid van een manager bij het afleggen van financiële verantwoordelijkheid onderzocht.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1096 1097 1098 1099 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10