zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager moet af van angst voor oudjes

8 december 2008 - Nederlandse bedrijven doen niet genoeg om de vergrijzing op te vangen. Dat schreef Management Team op basis van een onderzoek van Adecco Institute. Daaruit bleek dat een kwart van de bedrijven moeite heeft om openstaande vacatures in te vullen. Maar oudere werknemers aannemen? Liever niet.

 Lees verder...   3 reacties
 

Zes mythes over CEO`s ontkracht

8 december 2008 - Rond topmanagers bestaan zes mythen. Dat komt naar voren uit een vergelijkend onderzoek van het Instituto de Empresa, dat CEO`s van de 500 grootste ondernemingen in Europa vergeleek met die van de 500 grootste in de Verenigde Staten.

 Lees verder...   Reageer
 

Goede manager herken je pas echt in slechte tijden

8 december 2008 - Net zoals u goede vrienden pas herkent als u ze echt nodig hebt, herkent u een goede manager pas echt in slechte tijden. In die tijden is bijvoorbeeld weinig zo schadelijk als onbesuisd en paniekerig in de kosten te snijden om de kortetermijnsresultaten wat op te fleuren.

 Lees verder...   Reageer
 

Risicomanagement hoog op managementagenda

8 december 2008 - Risicomanagement had voor kort vrijwel geen prioriteit voor managers, maar momenteel staat het hoog op de agenda. Ook financiën en het behouden van vertrouwen hebben – naast natuurlijk het effectief uitvoeren van de bedrijfsstrategie - topprioriteit voor managers in deze turbulente tijden.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven kopen typefoutvarianten van domeinnaam

5 december 2008 - Steeds meer bedrijven registreren bij de aankoop van hun domeinnaam direct alle typefoutvariaties daarvan. "Bedrijven willen zich niet meer laten verrassen door domeinnaamkapers die profiteren van typefouten. Voor een paar tientjes extra kopen zij zelf de meest voorkomende typefoutadressen."

 Lees verder...   1 reactie
 

Populariteit sollicitatiemails spectaculair gestegen

5 december 2008 - Meer dan de helft van de Nederlanders solliciteert het liefst via de e-mail. Online sollicitatieformulieren komen op de tweede plaats in de top vier van de populairste manieren van solliciteren. Dit blijkt uit een vergelijking met voorgaande onderzoeken van StepStone.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien tips voor talentmanagement in crisistijd

5 december 2008 - 'Winnaars doen het goed in recessies. Zij omarmen hun klanten en houden hun topspelers vast. Winnaars moedigen communicatie aan en maken plannen voor zowel korte als lange termijn. Zij beseffen dat vooruitgang die nu wordt geboekt op langere termijn concurrentievoordeel oplevert.’

 Lees verder...   3 reacties
 

Administratieve lasten blijven MKB'er tergen

5 december 2008 - Slechts zeven procent van alle MKB-ondernemers heeft in de afgelopen jaren een reductie gemerkt van het aantal overheidsregels en verplichtingen die het bedrijf moet naleven. Toch zijn de MKB-ondernemers positiever in hun toekomstverwachtingen op dit vlak dan in 2006.

 Lees verder...   1 reactie
 

Sociale ondernemers zien maatschappelijke doelen als 'core business'

4 december 2008 - Sociale ondernemers hebben op een aantal punten weliswaar overeenkomsten met reguliere ondernemers, maar er zijn ook duidelijke verschillen. Zo behoren maatschappelijke doelen tot de 'core business' van sociale ondernemingen. Dat blijkt uit onderzoek van EIM.

 Lees verder...   Reageer
 

Werk heeft grote invloed op gezondheid

4 december 2008 - Bijna 70 procent van de ict'ers vindt dat hun baan invloed heeft op hun gezondheid. 80 procent van deze groep vindt die invloed negatief, terwijl twintig procent vindt dat werk een positieve invloed op de gezondheid heeft.

 Lees verder...   3 reacties
 

Ongemotiveerd? Kijk eens anders naar uw baan

4 december 2008 - Betrokken medewerkers zijn het productiefst. Dat is geen nieuws. Maar nu lijkt het dat mensen gemotiveerder kunnen raken door alleen maar anders over hun werk te gaan denken. Die conclusie trekken wetenschappers van de University of Alberta tenminste.

 Lees verder...   5 reacties
 

Vertrekkende medewerkers kosten kapitalen

4 december 2008 - Tweederde van de bedrijven verliest direct of indirect geld wanneer iemand vrijwillig of gedwongen het bedrijf verlaat. Maar dat is niet alles: vertrekkende medewerkers gaan ook ten koste van de groei. Het verlies schuilt zowel in vertraagde projecten en wegvloeien van kennis als in gebrek aan continuïteit.

 Lees verder...   2 reacties
 

Consultant kost ICT’er vijf uur per week

4 december 2008 - Ict’ers die samenwerken met een adviesbedrijf, zijn gemiddeld vijf uur per week kwijt aan overleg over dat project. 21 procent van de ict'ers is zelfs meer dan vijf uur per week kwijt aan overleg met consultants over lopende projecten.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers vaak kritischer over merk dan klanten

3 december 2008 - Het is zinvol om werknemers te betrekken bij het merkenbeleid van hun bedrijf omdat zij vaak kritischer zijn dan klanten. Klanten krijgen het liefst een fantasieverhaal voorgeschoteld terwijl werknemers door de illusies heenkijken.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1100 1101 1102 1103 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10