zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

FNV: wetgeving voor bonussen en bestuurssamenstelling

11 december 2008 - De herziene code voor het ondernemingsbestuur van de commissie Frijns gaat niet ver genoeg vindt FNV-vicevoorzitter Peter Gortzak. De grootste gaten zitten in het beloningsbeleid en de eenzijdige samenstelling van de top van bedrijven. Ook wil Gortzak meer aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanager zweert bij ochtendritueel

11 december 2008 - Veel managers houden er een vast ritueel op na voor ze aan het werk gaan. Dat varieert van een fysieke workout of yogasessie tot eenmotorritje of studeren. Dat zegt Peter Mills, directeur van managementconsultantbureau VieLife, op MD Weekly.

 Lees verder...   Reageer
 

CFO is extreem pessimistisch

11 december 2008 - De meerderheid van de chief financial officers in Europa en de VS zegt dat hun onderneming in 2009 minder geld zal uitgeven en minder personeel aan zal nemen en dat hun onderneming verliezen zal aankondigen. Dit zijn enkele uitkomsten van het CFO Survey van het laatste kwartaal van 2008.

 Lees verder...   8 reacties
 

Golfer is betere manager

11 december 2008 - Met golfen verbeteren managers vaardigheden die ze ook op hun werk kunnen toepassen,. Van de managers die golflessen gevolgd hebben, denkt 83 procent dat het spelen van een potje golf de efficiëntie verhoogt. 89 procent stelt zelfs dat golfen meerdere managementkwaliteiten kan verbeteren.

 Lees verder...   Reageer
 

Negen tips om meer te verkopen tijdens een recessie

11 december 2008 - Het slechtste wat u in economisch slechte tijden kunt doen is knippen in de marketing- en advertentiebudgetten. Juist nu zou er meer dan ooit geadverteerd moeten worden. Dat zegt managementdenker David Quelch op 6minutes.be.

 Lees verder...   1 reactie
 

Jongeren zijn trouwer en traditioneler dan gedacht

10 december 2008 - Het vooroordeel dat de nieuwste generatie werknemers uit een stelletje luie verwende nesten bestaat is simpelweg niet waar volgens nieuw onderzoek.  Millennials en leden van Generatie Y willen graag in het buitenland werken en letten vooral op de ethische en sociale verantwoordelijkheid van hun potentiele werkgever.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoogopgeleide werkzoekende niet bang voor crisis

10 december 2008 - Hoogopgeleide werkzoekenden laten zich niet beïnvloeden door de economische neergang. Slechts twintig procent van de 'rondkijkende' young professionals laat zich weerhouden van het solliciteren en slechts elf procent denkt dat het de komende tijd moeilijker wordt om een nieuwe baan te vinden.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien aanbevelingen voor lange termijn bonussen

10 december 2008 - Een steeds groter deel van het inkomen van de CEO van AEX genoteerde bedrijven is variabel. Gemiddeld bestaat nog slechts een kwart van het beloningspakket uit het vaste basissalaris; 75 procent is variabel en daarom afhankelijk van geleverde prestaties.

 Lees verder...   Reageer
 

Kwart managers twijfelt aan leidinggevende capaciteiten

10 december 2008 - Hoewel sommige managers inderdaad uitblinken in hun vak, voelt de meerderheid de verantwoordelijkheid als een zware last. Volgens onderzoek van het Britse Institute of Leadership and Management hebben zes van de tien managers niet voor hun baan gekozen en wacht een kwart simpelweg op ‘hun kans’.

 Lees verder...   5 reacties
 

Salaris Nederlandse CEO bestaat voor 35 procent uit bonussen

10 december 2008 - Vergeleken met internationale standaarden ontvangen Nederlandse senior managers een groot aandeel van hun beloning in de vorm van bonussen en winstdeling. Echter, dit patroon geldt niet voor het middle management en de meer junior werknemers.

 Lees verder...   Reageer
 

ICT-manager krijgt teveel vrijheid

9 december 2008 - ICT-managers krijgen te veel vrijheid van de directie. Hierdoor worden doelstellingen niet gehaald en worden budgetten overschreden. Vervolgens krijgt de ICT-manager vaak de schuld, terwijl algemeen managers even schuldig zijn: zij geven die vrijheid immers.

 Lees verder...   Reageer
 

Koopkracht pensioengerechtigde daalt

9 december 2008 - Pensioenfonsen verkeren in zwaar weer. De helft van de tien grootste Nederlandse had per eind november niet voldoende vermogen om aan hun toekomstige pensioenverplichtingen te kunnen voldoen.

 Lees verder...   Reageer
 

Consultant scoort vooral op kennis

9 december 2008 - 53 procent van de ict’ers beoordeelt een adviesbedrijf vooral op het kennisniveau van de consultants. Consultants scoren gemiddeld een 7,5 voor hun kennisniveau en een zeven voor hun dienstverlening. Over de prijs van adviestrajecten zijn ict'ers het minst enthousiast: ze geven hiervoor gemiddeld een 6,3.

 Lees verder...   16 reacties
 

Vier tips tegen schadelijke roddel

9 december 2008 - In 84 procent van de Amerikaanse reclame- en marketingorganisaties wordt geroddeld. 63 procent daarvan vindt dat dit een negatief effect heeft op de sfeer. Slechts tien procent is van mening dat het juist een positieve invloed heeft.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1099 1100 1101 1102 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10