zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Onnodig hoog verloop managers contactcenters

19 december 2008 - Teamleiders en supervisors in Nederlandse contact centers werken met plezier en zien de functie als een waardevolle tussenstap in hun carrière. Toch kan het verloop onder deze managers worden verlaagd door een gerichte acties op het gebied van taakuitvoering, ontwikkelkansen en imago.

Dit blijkt uit loopbaanonderzoek door Randstad Callflex en adviesbureau Call’m. De gemiddelde contact center teamleider of supervisor is een hoog opgeleide dertiger met een behoorlijke werkervaring. De groep middlemanagers bestaat niet meer hoofdzakelijk uit ‘logisch’ doorgegroeide contact center agents, maar wordt voor een belangrijk deel extern geworven. Plezier

Het onderzoek maakt duidelijk dat de middlemanagers veel plezier hebben in de uitoefening van hun vaak operationeel getinte werkzaamheden. Desalniettemin kijkt 60 procent actief uit naar andere banen en denkt 36 procent van de respondenten volgend jaar elders te werken. Gedeeltelijk is deze tegenstrijdigheid te verklaren uit het feit dat de respondenten hun middlemanagement functie vooral als tussenstation zien, dus als een baan met beperkte houdbaarheid. 

Actie

Dit betekent niet dat de werkgevers het verloop als onvermijdelijk dienen op te vatten en geen actie hoeven te ondernemen. Het onderzoek toont aan dat het verloop met gerichte activiteiten kan worden beperkt. Allereerst ervaren de middlemanagers een aantal fricties in de uitvoering van hun werk. Ze spenderen minder tijd op de werkvloer dan ze eigenlijk zouden willen. Ook zou men meer tijd willen spenderen aan de ontwikkeling van medewerkers, met name via coaching. Ook de door werkgevers geboden ontwikkelmogelijkheden aan teamleiders en supervisors acht men in veel gevallen voor verbetering vatbaar. Tenslotte speelt ook het imago van contact centers een rol. Middlemanagers in contact centers hebben het gevoel dat hun functie minder wordt gewaardeerd dan vergelijkbare functies elders in de organisatie. 

Stabiliteit

Randstad Callflex en Call’m concluderen dat onnodig verloop kan worden voorkomen door gerichte acties op het gebied van taakuitoefening, financiële- en beroepsmatige ontwikkeling en interne PR van het contact center. Meer stabiliteit in het middlemanagement is bevorderlijk voor rust op de werkvloer en kan ook ongewenst verloop van uitvoerende medewerkers voorkomen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Goed personeelsbeleid heeft werkelijk alleen maar voordelen
 Werf de juiste persoonlijkheid en beperk uw personeelsverloop
 Vijf redenen waarom managementteams uitgeblust raken
 Tien tips om ongewenst personeelsverloop te voorkomen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10