zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf leiderschapslessen van Obama

25 maart 2009 - De Amerikaanse beurzen laten een lichte verbetering zien, maar de economie zit nog steeds in het slop. Miljoenen Amerikanen verloren hun baan in de tweede maand waarin Obama aan het roer stond. Toch blijft het vertrouwen in de president groot. En dat bewijst zijn leiderschapscapaciteiten.

 Lees verder...   3 reacties
 

Manager ziet door vele CV’s de beste kandidaat niet meer

25 maart 2009 - Nu elke vacature tot een stortvloed aan reacties leidt, zou je denken dat het veel makkelijker is om de beste kandidaat te vinden. Niets is minder waar. Managers ondervinden nu aan den lijve dat te veel keuze zo mogelijk nog erger is dan te weinig.

 Lees verder...   13 reacties
 

Europese banken moeten ingrijpend herstructureren

24 maart 2009 - Ruim een kwart van de Europese banken die staatssteun hebben ontvangen, moet de komende maanden ingrijpend herstructureren. Dat is een gevolg van nieuwe richtlijnen voor staatssteun van de Europese Commissie. Deze stellen herstructurering verplicht als insolvabiliteit alleen kan worden vermeden dankzij staatsteun.

 Lees verder...   Reageer
 

De tien meest frustrerende technologieën

24 maart 2009 - Nieuwe technologische ontwikkelingen zijn meestal zeer welkom en vaak gemakkelijk. Maar een aantal van deze nieuwe technologieën zorgen voor nogal wat irritatie, verveling en frustratie bij IT-professionals. Na een enquête onder 100 van hen, komt IT Job Board met de top tien van de meest frustrerende technologieën.

 Lees verder...   2 reacties
 

Een grote mond is de snelste weg naar de top

24 maart 2009 - De brutalen hebben de halve wereld en zeker de beste managementposities. Dominantie, assertiviteit en zelfvertrouwen brengen iemand sneller hogerop dan capaciteiten. Dat stellen Cameron Anderson, hoogleraar organisatiewetenschappen aan de University of California, en Gavin Kilduff, een van zijn studenten.

 Lees verder...   9 reacties
 

In tien stappen naar een beter evenwicht tussen werk en privé

24 maart 2009 - Het is niet altijd even eenvoudig om de juiste balans te vinden tussen uw werk en uw privéleven. De huidige economische malaise maakt dat er niet gemakkelijker op. Baalt u ervan dat u niet alles gedaan krijgt wat u zou willen? Deze tips van Jody Miller, oprichtster van de Business Talent Group, helpen u op weg.

 Lees verder...   5 reacties
 

Salarissen worden veel minder verhoogd dan gepland

24 maart 2009 - Nederlandse bedrijven hebben de beschikbare budgetten voor salarisverhogingen bijna gehalveerd tot twee procent. In het najaar van 2008, net voor de economische crisis losbarstte, was er voor 2009 een gemiddeld salarisbudget gepland van 3,8 procent.

 Lees verder...   1 reactie
 

Crisis of niet: op secretaresse wordt niet bezuinigd

23 maart 2009 - Het merendeel van de Nederlandse managers is zeer gesteld op een persoonlijke assistent. Secretaressebureau Espaz every secretary constateerde dat ondanks de economische malaise een levendige vraag blijft bestaan naar managementondersteuning.

 Lees verder...   1 reactie
 

‘Slecht betaalde manager kan nooit goed zijn’

23 maart 2009 - De excessieve managementbeloningen van de afgelopen jaren werden niet alleen gedreven door de hooggespannen verwachtingen van aandeelhouders, maar net zo hard door de behoefte om toptalent binnen te houden. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van de University of Utah.

 Lees verder...   1 reactie
 

Is de Value Profit Chain het nieuwe Business Model?

23 maart 2009 - Een gezonde economie draait op ruilhandel. Ik geef jou iets dat van waarde is voor jou en ik krijg van jou iets dat van waarde is voor mij. De huidige malaise wordt veroorzaakt door een disbalans in dit principe. Dat stelt Tom Alstein, psycholoog bij HFMtalentindex.

 Lees verder...   1 reactie
 

'Bonus moet zwaar belast worden’

23 maart 2009 - Volgens een peiling van Maurice de Hond is 84 procent van de Nederlanders het eens met de stelling dat de overheid 90 procent belasting moet heffen over bonussen van bedrijven die met belastinggeld overeind zijn gehouden. In de Verenigde Staten werd deze week een wet van deze strekking aangenomen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Sociale netwerken, shoppen en video´s leggen netwerk plat

20 maart 2009 - 55 procent van de IT-managers weet niet exact welke applicaties op het netwerk draaien. Wel is een derde van hen ervan op de hoogte dat 50 procent van de gebruikte bandbreedte belast wordt door recreatief internetgebruik, vooral YouTube, LinkedIn, Facebook en online winkels belasten het netwerk aanzienlijk.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven veel voorkomende fouten in arbeidscontracten

20 maart 2009 - Arbeidsovereenkomsten blijken vaak niet in overeenstemming te zijn met de Nederlandse wetgeving. Er staan bijvoorbeeld ongeldige regelingen in met betrekking tot vakantiedagen of fouten op het gebied van de opzegtermijnen. Een en ander blijkt uit onderzoek van SD Worx waarover P&O Actueel bericht.

 Lees verder...   Reageer
 

´Doe wat u leuk vindt en u werkt nooit te hard´

20 maart 2009 - Heeft u last van een te hoge werkdruk? Zoek dan een baan die beter bij uw talenten en karakter past. 'Wie doet wat hij leuk vindt, ziet hard werken niet als nadeel.' Dit zegt arbeidspsycholoog Jeroen van Eijnsbergen op VKBanen.nl.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1076 1077 1078 1079 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10