zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De tien meest frustrerende technologieën

24 maart 2009 - Nieuwe technologische ontwikkelingen zijn meestal zeer welkom en vaak gemakkelijk. Maar een aantal van deze nieuwe technologieën zorgen voor nogal wat irritatie, verveling en frustratie bij IT-professionals. Na een enquête onder 100 van hen, komt IT Job Board met de top tien van de meest frustrerende technologieën.

1. Pop-up advertenties


Dit is misschien wel de meest vervelende online uitvinding voor internetgebruikers. Pop-ups zijn verantwoordelijk voor ontelbare browser crashes en zijn daarnaast schuldig aan ongeautoriseerde softwareinstallaties en identiteitsdiefstal. 

2. MAC OS foutmeldingen

In de dagen voor MAC OS X hadden gebruikers vaak last van ‘34’ en ‘108’ foutmeldingen, die alleen door Apple ontwikkelaars konden worden verholpen. 

3. Flash Advertenties

U bent gewoon met uw werk bezig, wanneer er ineens een flash filmpje verschijnt waardoor u niet meer kunt zien waar u mee bezig was. De frustratie wordt nog groter wanneer u op zoek moet naar de knop om het venster te sluiten. 

4. Windows Vista

Vista beloofde een fenomeen te worden, maar uiteindelijk werd het XP in een mooier jasje. Dit systeem heeft Microsoft verschillende problemen opgeleverd, van vertraagde launches en aanklachten tot misleidende ‘Vista Capable’ hardware stickers. 

5. Microbloggen

‘De hechtingen van mijn hamster zijn verwijderd’, ‘Ik nies net’…maar veel belangrijker, wat kan mij dat schelen! Mensen berichten de meest vreemde dingen en delen alles waar zij mee bezig zijn of aan denken. De ‘tweeting’ generatie heeft weinig te bieden, behalve dan een stroom van nutteloze opmerkingen. 

6. Social Bookmarking websites

Wat was er mis met favorieten in de browser? Te makkelijk? Websites zoals Digg willen dat u er meer werk van maakt. Uiteindelijk moet u uw bookmarking sites bookmarken om uw gebookmarkte sites te bekijken... 

7. Sociale netwerken

Wat begon als een leuke manier van communiceren met oude vrienden en familie is uitgegroeid tot een plaag. 

8. MS Office assistent

De meeste onder ons houden er niet van dat er over onze schouder gekeken wordt terwijl we aan het werk zijn. Microsoft dacht dat het leuk zou zijn om in de eerste versies van Office een assistent te integreren. Niet dus. 

9. Widgets

Individuele widgets zijn niet zo erg. Deze kleine applicaties (ook wel gadgets genoemd) voeren eenvoudige en veelvoorkomende taken uit en geven snel toegang tot veelgevraagde informatie en programma’s. Vervelend wordt het als er verschillende widgets op één pagina zijn gepropt. Widgets zijn ontworpen om de gebruiksvriendelijkheid van het internet te vergroten, maar die functie gaat snel verloren als u uit meer dan een miljoen kunt kiezen. 

10. Spraakherkenning

Spraakherkenningsystemen zijn ontworpen om telefoontjes naar geautomatiseerde menu's te verbeteren, maar jammer genoeg herkennen deze systemen geen accenten waardoor veel telefoontjes eindigen in frustrerende gesprekken.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Netwerkstoring verlamt medewerker drie dagen per jaar
 Drie tips om met technologie tot betere communicatie te komen
 Managementinnovatie belangrijker dan technologische innovatie
 Jonge werknemer wil niet zonder mobiel, IM en sociale netwerken
 
 
reacties
 
Henry den Hengst  |   | 
3-04-2009
 | 
15:16 uur
Ik ben bezig met een nieuw project waarbij het mijn doel is om bedrijven door het gebruik van Open Source Software hun IT kosten te drukken. Uiteraard zag ik hiervan geen software staan in de ergernis top 10. Mijn vraag aan jullie is, vinden jullie het geloofwaardig overkomen (de website licentiebezuiniging)? Wat zouden jullie verbeteren om aan de doelstelling te voldoen? Ik zie jullie feedback met interesse tegemoet, alvast bedankt.

LicentieBezuiniging
Projectleider
Henry den Hengst
www.licentiebezuiniging.nl
Icnivad  |   | 
7-05-2009
 | 
16:14 uur
Ik heb er nog wel 1...

Vacaturesites die worden volgespamd door recruiters.

Veelal wordt dezelfde baan door meerdere recruiters aangeboden en is natuurlijk de oorspronkelijke aanbieder geanonimiseerd.

Zoek je wat verder door, dan blijkt meestal de recruiter nog aquisitie te moeten doen. Maar kan je CV wel gebruiken...

Zoek je nog verder door, dan vind je de aanbieder, en deze heeft dan weer ''Aquisitie op basis van deze vacature is niet gewenst'' op de vacature staan.

Misschien moeten we dat dan maar als zoekterm op Google gaan gebruiken om een werkelijk overzicht van vacatures te krijgen.


REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10