zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Sociale netwerken, shoppen en video´s leggen netwerk plat

20 maart 2009 - 55 procent van de IT-managers weet niet exact welke applicaties op het netwerk draaien. Wel is een derde van hen ervan op de hoogte dat 50 procent van de gebruikte bandbreedte belast wordt door recreatief internetgebruik, vooral YouTube, LinkedIn, Facebook en online winkels belasten het netwerk aanzienlijk.

Dat blijkt uit onderzoek van Blue Coat Systems, uitgevoerd door Ciao Survey, onder 500 IT-managers in Nederland en België. Het zicht op de bedrijfsapplicaties die via het netwerk in gebruik zijn wordt waarschijnlijk verhuld door de toename in het aantal applicaties. Volgens 72 procent van de geënquêteerde IT-managers is het aantal applicaties in de afgelopen twee jaar gegroeid met meer dan 50 procent. Volgens 32 procent van de IT-managers is het zelfs verdubbeld, en elf procent geeft aan dat het aantal applicaties verdrievoudigd is in deze periode. Bedrijfskritische toepassingen

Jerome Waaldijk, Territory Manager Benelux: "IT-managers worden geconfronteerd met een enorme toename aan applicaties, terwijl ze niet altijd de juiste mogelijkheden hebben om deze goed te beheren. Hierdoor kan het gebeuren dat werknemers de breedbandverbinding belasten met recreatief internetgebruik, ten koste van de snelheid en prestaties van bedrijfsapplicaties. Het zou voor IT-managers een uitkomst zijn als zij eenvoudig kunnen bepalen welke toepassingen bedrijfskritisch zijn, en welke niet. Dan kunnen zij met voorrangsregels het verkeer optimaal afhandelen." 

Kwaadaardige aanvallen

Naast het recreatieve verkeer blijkt ook dat kwaadaardige internetaanvallen het netwerk bedreigen. Maar liefst 82 procent van de IT-managers bevestigen dat malware, zoals virussen en spyware, een grote weerslag hebben op de prestaties van het netwerk. Jerome Waaldijk: "Dezelfde infrastructuur die bedrijfskritische applicaties inzichtelijk maakt en kan versnellen, moet ook in staat zijn bedreigingen te identificeren en te blokkeren. Beveiliging kan niet meer als een afzonderlijk onderdeel gezien worden, het moet deel uit maken van een proces dat inzicht, versnelling en beveiliging voor applicaties combineert in een enkele infrastructuur. Dat dit probleem actueel is bewijst het onderzoek."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Schrikbarende toename privé mailen, bellen en surfen onder werktijd
 Web 2. 0 is gevaarlijk
 Laat jongeren online en mobiel hun gang gaan
 E-pauze is goed voor de motivatie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10