zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf dingen waar u niet op moet besparen

30 maart 2009 - Centraal Beheer Achmea vindt dat ondernemingen die last hebben van de economische crisis de bedrijfscontinuïteit verder in gevaar brengen als ze gaan morrelen aan de bedrijfsverzekering. Daarom introduceerde de verzekeraar de 'Niet besparen top 5'.

 Lees verder...   Reageer
 

Crisis: niet surfen, maar werken

30 maart 2009 - Het internetgebruik op kantoor wordt aan steeds striktere regels onderworpen. Inmiddels hebben ruim zeven op tien organisaties bepaalde sites geblokkeerd of hanteren ze een streng beleid. Vooral sociale netwerksites en online spelletjessites staan veel vaker dan vorig jaar op de zwarte lijst.

 Lees verder...   2 reacties
 

Ook in recessie werken we om te leven, niet andersom

30 maart 2009 - Een goedbetaalde vaste baan is werknemers veel waard. Soms zelfs zoveel dat ze een agressieve baas, overwerk of juist arbeidstijdverkorting en een onaangename sfeer op de koop toenemen. Toch blijkt uit onderzoek van Kelly Services dat u niet té streng moet zijn. Zelfs in slechte tijden werken mensen liever om te leven dan andersom.

 Lees verder...   Reageer
 

Succes begint met vertrouwen en respect van uw medewerkers

27 maart 2009 - Vertrouwen is cruciaal in alle aspecten van ons leven. Maar vooral het vertrouwen in bedrijven en topmanagers is tanende. Hun korte termijn visie, egoïsme en inhaligheid lijkt immers de reden van de huidige malaise. Is het mogelijk dat uw medewerkers u blijven vertrouwen in zo'n negatief klimaat?

 Lees verder...   Reageer
 

Manager vindt inspiratie vooral buiten kantoormuren

27 maart 2009 - Inzicht in zakelijke beslissingen komt vaak buiten werktijd, vooral tijdens de rit van en naar het werk en in het weekend. Ook de vakantie geeft tijd en rust om tot nieuwe inzichten te komen. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van HP onder 1.439 MKB-werknemers in een aantal Europese landen, zo meldt 6minutes.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Behoefte aan buitenlands talent groeit sterk

27 maart 2009 - Onder druk van een globaliserende economie, verbeterde communicatie en goedkope internationale reismogelijkheden veranderen patronen op het gebied van buitenlandse arbeid. Ondanks de recessie en hogere recruitment- en loonkosten, groeit de behoefte aan geschoolde arbeid uit andere landen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Crisis vraagt om verkooptalent

27 maart 2009 - Het aantal vacatures voor verkopers in de zakelijke markt is in maart sterk toegenomen. Met de crisis in Nederland neemt op dit moment kennelijk weer het besef toe dat investeren in verkoop de manier is om met deze situatie om te gaan.

 Lees verder...   3 reacties
 

Flexibiliteit leidt tot stress

26 maart 2009 - Steeds meer werknemers hebben de mogelijkheid op een of andere manier flexibel te werken. In Nederland geldt dat voor maar liefst 86 procent van de beroepsbevolking. Tegelijkertijd met die flexibiliteit stijgt echter ook het aantal uren dat gewerkt wordt. Dat schrijft 6Minutes.be.

 Lees verder...   1 reactie
 

Wallstreet massaal aan de drank door crisis

26 maart 2009 - Door de economische crisis ontwikkelen veel Wallstreet-medewerkers een drankprobleem. Sigurd Ackerman van afkickkliniek Silver Hill Hospital in New Canaan merkt een duidelijke toename van het aantal mensen uit de financiële sector die hun baan verloren of geld kwijtraakten door verkeerde investeringenen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Teveel praten is ook niet goed

26 maart 2009 - Communiceren is goed. Maar eindeloze vergaderingen over zaken die iedereen allang weet, zijn nog erger dan gebrek aan communicatie. Onderzoekers van de University of North Carolina concluderen dat teams waarin heel veel gepraat wordt minder effectief zijn dan teams die gewoon aan de slag gaan.

 Lees verder...   2 reacties
 

MKB investeert wel in beveiliging, niet in bijbehorende kennis

26 maart 2009 - Het MKB besteedt steeds meer aandacht aan computerbeveiliging en investeert daar ook in. De kennis bij medewerkers over de risico's blijft echter ondermaats. Dat blijkt uit onderzoek van SpicyLemon onder bijna 500 bedrijven naar de aanwezige apparatuur, het aantal beveiligingsmaatregelen en de kennis van risico's.

 Lees verder...   Reageer
 

Inkomen zelfstandigen blijft achter

26 maart 2009 - Zelfstandige ondernemers hebben vaker een laag inkomen dan andere groepen in de Nederlandse economie. In 2006 had 12,4 procent van alle huishoudens met een zelfstandige ondernemer als hoofdkostwinner een inkomen onder de lage-inkomensgrens, terwijl het percentage voor heel Nederland op 9,3 procent lag.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlander verwacht salarisverhoging

25 maart 2009 - 43 procent van de Nederlanders denkt er in 2009 qua salaris op vooruit te gaan. Tegelijkertijd weet 37 procent zeker dat er dit jaar geen verhoging in zit. Een vijfde van de Nederlandse werknemers geeft aan dat er geen zinnig woord over te zeggen is.

 Lees verder...   1 reactie
 

Kenniswerker wil vrijheid en verantwoordelijkheid

25 maart 2009 - In deze moeilijke tijden doen bedrijven nog meer hun best om alles uit hun werknemers te halen en hun talent ten volle te benutten. Zou je denken. Veel managers hebben echter zo’n beperkt beeld van hun medewerkers dat ze mensen strikt indelen op basis van functietitel en hen geen enkele ruimte laten buiten dat kader te treden.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1075 1076 1077 1078 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10