zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kredietcrisis verhoogt acceptatie parttime werk

10 april 2009 - Meer werkgevers zien het inzetten van parttime functionarissen als één van de oplossingen voor kostenbesparingen ten gevolge van de kredietcrisis. Er is momenteel meer ruimte is bij werkgevers om ook op hogere functies parttimers in te zetten, zo meldt Parttimecarrière.nl.

Veel bedrijven zien zich door de huidige situatie genoodzaakt om te besparen op personeelskosten, terwijl een deel van het werk natuurlijk wel gewoon gedaan moet worden. Dit geeft ruimte aan de huidige fulltimers om in gesprek te komen met hun werkgevers over de mogelijkheid van parttime werken. Iets dat volgens onderzoek van Randstad Werkmonitor door 57 procent van alle werknemers in Nederland gewenst wordt. Vooral op het gebied van Marketing en Finance functies ziet Parttimecarrière.nl een verschuiving. Niveau

Volgens Parttimecarrière.nl is er een enorme grote groep HBO+ parttimers in Nederland met veel kennis, ervaring en inzet die graag een kans willen hebben om te laten zien dat ze op hoog niveau kunnen functioneren zonder dat ze 40-60 uur op locatie aanwezig zijn. 90 procent Van de kandidaten van Parttimecarrière.nl is vrouw tussen 30 en 50 jaar. Type 'Mouwen opstropen en knallen', 'Niet lullen maar poetsen', geen uitgebreide conversaties bij de koffiemachine of tijdens de vergadering, want ze willen wel op woensdagmiddag om 12:15 uur bij het schoolplein staan en dan moet je dus efficiënt zijn. Hoge productiviteit per uur; Echte Time Managers, dat zijn het. Vaak wel bereid om dagelijks hun e-mail en voicemail af te werken. 

Van Parttime naar Anytime

Met de huidige communicatiemiddelen is 100 procent fysieke aanwezig van de werknemer gelukkig niet meer noodzakelijk. Volgens onderzoek van Randstad geeft het merendeel van de huidige managers aan best wel een dag thuis of minder te kunnen werken zonder dat dit direct negatief effect heeft op het resultaat. Een week heeft 168 uur, waarom heet vijf maal van 8:30 uut tot 17:00 uur dan fulltime? Als je het zo bekijkt is iedere werknemer een parttimer. Als het aan Parttimecarrière.nl ligt gaan we in de toekomst op hoger niveau van Fulltime via Parttime naar Anytime. Je maakt afspraken met elkaar over wat er gedaan moet worden en wanneer het af moet zijn. Of je vervolgens op woensdagmiddag of donderdagmorgen werkt is dan niet interessant.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Parttimer krijgt minder kansen van baas
 Parttime werken funest voor status man
 Nederlander wil parttime werken maar doet het niet
 Flexibel werken betekent niet minder werken!
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10