zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Negen tips om (opnieuw) te beginnen

2 april 2009 - Of u nu pas afgestudeerd bent of op zoek bent naar een andere baan: het kost veel motivatie en energie. Weet u al exact wat u wilt, dan is het niet zo moeilijk om die eerste stap te zetten. Maar weet u dat niet precies en bent u bang aan iets nieuws te beginnen, dan heeft u wellicht iets aan deze tips van Monster.

 Lees verder...   1 reactie
 

CFO is steeds meer strategische partner

2 april 2009 - De financieel directeur is steeds vaker een sterke, rationele persoonlijkheid die een belangrijke invloed uitoefent op de strategie van de organisatie. Dit komt naar voren uit een onderzoek van de Vlerick Leuven Gent Management School en TriFinance onder 122 Belgische managers en directeuren. Dat schrijft 6Minutes.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Is het begin van het einde in zicht?

2 april 2009 - Misschien komt het doordat de lente begint. Misschien raken mensen gewend aan de nieuwe economische realiteit. Of misschien is het eind van het begin van de recessie eindelijk in zicht. Wat de reden ook is, managers, bankiers, politici en het publiek lijken iets optimistischer gestemd aan de vooravond van de G20.

 Lees verder...   2 reacties
 

Netwerkinfrastructuren zijn niet betrouwbaar

1 april 2009 - Veel bedrijven kampen met slecht netwerkbeheer en security-kwestbaarheden in hun netwerkinfrastructuur. Hierdoor zijn ze kwetsbaar voor aanvallen en storingen met als gevolg dat het netwerk en dus het bedrijf plat komt te liggen. Dat blijkt uit de ‘Network Barometer Report’ van Dimension Data.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven tips voor een goed slecht nieuws gesprek

1 april 2009 - Slecht nieuws moeten brengen is nooit leuk. Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk. 6Minutes.be vatte zeven tips samen uit het boek 'Difficult Conversations' van . Douglas Stone, Bruce Patton en Sheila Heen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vier excuses om te hard te werken

1 april 2009 - Door de recessie werken veel managers nog harder dan normaal. Veel bedrijven verkeren immers in moeilijkheden. Maar uzelf overbelasten, zal uw bedrijf en baan niet redden. Bovendien is het niet slim. Dat schrijft Bruce Weinstein, The Ethics Guy.

 Lees verder...   4 reacties
 

Nederlander neemt conflict voor lief

1 april 2009 - Nederlandse werknemers maken zich nauwelijks druk om conflicten op de werkvloer. Werknemers en leidinggevenden besteden minder dan één uur per week aan omgaan met conflicten, internationaal ligt dat op gemiddelde 2,1 uur per week. Als er toch problemen ontstaan, raken we niet snel van slag, maar nemen de situatie voor lief.

 Lees verder...   1 reactie
 

Bonusbeleid zal nooit meer hetzelfde zijn

1 april 2009 - Alom wordt gevreesd dat de G20, die morgen in Londen van start gaat, gepaard zal gaan met demonstraties en rellen die gevoed worden door de enorme woede over de wereldwijde economische crisis en excessieve managementbeloningen. Minder bekend zijn de inspanningen van veel bedrijven om die beloningen in te dammen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Jongeren willen niet langer doorwerken

31 maart 2009 - De meeste jongeren tussen de 13 en 22 willen niet doorwerken tot 67 jaar. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van FNV Jong. 50 procent wil niet doorwerken tot zijn 67ste, 27 procent weet het niet en 24 procent is er wel voor te porren.

 Lees verder...   7 reacties
 

Ziekteverzuim is en blijft stabiel

31 maart 2009 - Het ziekteverzuim van Nederlandse werknemers kwam in 2008 uit op 4,3 procent. Werknemers in de landbouw en visserij hadden het laagste ziekteverzuim. Het verzuim was het hoogst in de bedrijfstakken openbaar bestuur (5,6 procent) en gezondheids- en welzijnszorg (5,3 procent).

 Lees verder...   Reageer
 

Geen luxe reisjes meer voor ING-medewerkers

31 maart 2009 - ING wil kosten besparen. Medewerkers die naar het buitenland vliegen, moeten daarom vanaf nu verplicht economy class reizen als hun zakelijke vlucht korter dan vier uur duurt. Langere vluchten mogen nog wel in de business class, maar daar moet dan wel eerst toestemming voor worden gevraagd.

 Lees verder...   Reageer
 

Bos sluit herenakkoord over bonussen

31 maart 2009 - Financiële instellingen die staatssteun krijgen, keren over 2009 geen bonussen uit. Dat geldt voor alle medewerkers, inclusief leden van de raad van bestuur. Ook banken en instellingen die geen steun ontvangen zullen de vaste salarissen van de top niet méér laten stijgen dan die van de overige werknemers.

 Lees verder...   7 reacties
 

Manager moet hoognodig gaan Facebooken en Twitteren

31 maart 2009 - Sociale netwerken als MySpace en Facebook hebben miljoenen leden. De overwinning van Barack Obama bewees dat sites als YouTube en Twitter zelfs invloed kunnen hebben op de politiek. Toch is het bedrijfsleven nog niet overstag.

 Lees verder...   5 reacties
 

Ondernemer worden is niet zonder financiële gevolgen

30 maart 2009 - De financiële gevolgen van de stap van werknemerschap naar ondernemerschap kunnen ingrijpend zijn. Daarin spelen veel aspecten een rol, zoals de aard van het inkomen en de fiscale en sociale wetgeving. EIM deed onderzoek naar verschillen tussen werknemers en ondernemers op het gebied van directe kosten en baten.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1074 1075 1076 1077 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10