zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Administratief medewerker snakt naar feedback manager

16 april 2009 - De werkrelatie tussen manager en medewerker wordt beschouwd als zeer goed. Toch zou 64 procent van de administratieve professionals in Nederland meer betrokken willen worden bij de werkzaamheden van hun manager en zegt 60 procent beter met hun manager te kunnen werken als die meer feedback zou geven.Dit blijkt uit een onderzoek van OfficeTeam onder ruim 1.000 administratief medewerkers en management assistants in zeven Europese landen. Bijna 70 procent van de ondervraagde administratieve medewerkers vindt dat zij een goede werkrelatie met hun manager hebben. De rest beschouwt hun relatie als noch slecht noch goed en één procent kan het totaal niet vinden met zijn/haar manager. Op het gebied van betrokkenheid wil 40 procent echter wel dat hun mening meer gevraagd wordt bij bepaalde projecten. Ook naar meer betrokkenheid bij vergaderingen, het professionele netwerk van de manager en aanwezigheid bij conferenties en andere gelegenheden is nadrukkelijke vraag. 36 procent van de ondervraagden wil niet nog meer bij de werkzaamheden betrokken worden. Meer evaluaties

De duidelijke behoefte aan feedback van de geïnterviewden spreekt uit het feit dat bijna 60 procent vraagt om meer één op één vergaderingen en evaluaties met hun manager. Om beter te kunnen werken geeft 32 procent aan meer technische trainingen te willen volgen. Een op de tien zou meer externe projecten willen doen die niet direct gerelateerd zijn aan hun manager en slechts vijf procent denkt dat een Blackberry hun functioneren ten goede komt. 

Meer begrip

Annick Lambert, Business Development Manager OfficeTeam: "Sommige managers hebben helaas nogal de neiging om hun medewerkers niet volledig te betrekken of te informeren bij hun werkzaamheden. Dat is jammer want as zij dat wel zouden doen dan zouden hun medewerkers beter begrijpen wat er speelt en hoe zij op de beste manier hun steentje bij kunnen dragen. Door vaker met elkaar te spreken en bepaalde activiteiten soms aan een administratief assistente over te laten wordt een echt en hecht team gecreëerd waarin iedereen zijn taak heeft maar ieders capaciteiten ten volle worden benut."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Persoonlijkheid helpt én belemmert topmanager
 Zes suggesties voor goede feedback
 Uw feedback is bepalend voor de prestaties op de werkvloer
 Zeven handige feedbacktips
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10