zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tien zakelijke flirtgeboden

27 november 2009 - De Universal Flirt Academy uit Dordrecht toont aan dat zakelijke beslissingen beter worden genomen tussen partners die het goed met elkaar kunnen vinden. Wanneer het klikt tussen verkoper en klant, tussen leverancier en bedrijf dan volgt de zakelijke afhandeling heel wat makkelijker.

 Lees verder...   Reageer
 

Bent u een supercollega?

27 november 2009 - In economisch onzekere tijden worden leuke collega's nog belangrijker gevonden. Eén op de drie werknemers geeft dat aan in een onderzoek van MWM2 in opdracht van het CNV  naar de waardering die collega's voor elkaar hebben .

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse vrouw is beter af als interim dan als vaste manager

27 november 2009 - De gemiddelde beloning voor vrouwelijke topbestuurders in interim management is in Nederland veel beter dan die voor vrouwelijke managers in het algemeen. De beloning voor vrouwelijke interim managers ligt weliswaar zeven procent lager dan die van hun mannelijke collega’s, maar gemiddeld verdienen vrouwelijke managers (vast en interim) bijna een kwart minder.

 Lees verder...   Reageer
 

Kiest Genenatie Y voor flexibele of vaste arbeid?

27 november 2009 - Door de crisis is duidelijk geworden dat er onvoldoende gebruik is gemaakt van flexibele arbeid. Ironisch genoeg zijn aanbieders van flexarbeid hier zelf juist een schoolvoorbeeld van. In het ABN AMRO sectorrapport ‘Human Capital in de 21e Eeuw’ wordt met behulp van vier scenario’s beschreven hoe de markt hier beter op kan inspelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Gebruikersfouten leiden tot datalekken

26 november 2009 - Wereldwijd onderzoek onder ruim 400 bedrijven met meer dan 500 medewerkers wijst uit dat organisaties sterk rekening houden met datalekken. De ondervraagde bedrijven denken dat de oorzaak daarvan eerder ligt in onachtzaamheid van gebruikers dan aan opzet.

 Lees verder...   1 reactie
 

Hoofdkantoor essentieel voor goede concurrentiepositie

26 november 2009 - Vanwege het strategisch belang voor zijn internationale innovatiegedreven concurrentiepositie moet Nederland de gevestigde Top 100 concernhoofdkantoren behouden. Daartoe moet ons fiscale stelsel voor hoofdkantoren en het kunnen aantrekken en behouden van (internationaal) talent door deze ondernemingen op orde zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Risicomanagement is onvoldoende, inefficiënt en oppervlakkig

26 november 2009 - Nederlandse bedrijven hebben hun risicomanagement onvoldoende, inefficiënt en te oppervlakkig georganiseerd. Amper een vijfde van de bedrijven en organisaties heeft haar risicoprofiel herzien naar aanleiding van de huidige financiële crisis.

 Lees verder...   2 reacties
 

‘Waarom begrijp je me niet?’

26 november 2009 - Goed communiceren zorgt voor effectief samenwerken. Helaas gaan in de communicatie tussen twee personen vaak talloze dingen mis. Waarom reageert de gesprekspartner anders dan verwacht? Hoe kan het dat de manager zijn medewerker niet goed begrijpt?

 Lees verder...   4 reacties
 

Lager nettoloon in 2010

26 november 2009 - Een hogere loonheffing is de opvallendste verandering van de eerste loonstrook van het nieuwe jaar. De meeste werknemers gaan daardoor netto iets minder verdienen. De achteruitgang is in euro's groter bij de hogere inkomens, maar procentueel groter bij de lagere inkomens. Ook parttimers met een kleinere baan worden per saldo geconfronteerd met een grotere teruggang.

 Lees verder...   7 reacties
 

Punaise met uitsterven bedreigd

25 november 2009 - Ruim 100 jaar na de uitvinding van de punaise, verdwijnt deze uit de kantooromgeving. De verkoop is in de afgelopen drie jaar met gemiddeld twintig project per jaar gedaald. Dat constateert Quantore, die jaarlijks voor haar 535 leden voor ruim 150 miljoen euro inkoopt aan kantoorbenodigdheden.

 Lees verder...   3 reacties
 

Zes tips om uw e-mail de baas te blijven

25 november 2009 - Zoals eerder vermeld riep de Belgische communicatieadviseur Gunnar Michielssen op om vrijdag 27 november 2009 uit te roepen tot ‘e-mailloze vrijdag’.  Nisandeh Neta van Open Circles Academy: "Steeds meer mensen komen om in de e-mail. Zij legen hun inbox en beginnen weer van voor af aan. Laat u dat niet gebeuren."

 Lees verder...   3 reacties
 

Nederland staat dieper in het rood

25 november 2009 - Vijftien procent van de Nederlanders heeft op dit moment betaalproblemen (in maart was dit nog dertien procent). Hierbij geldt dat de recessie bij sommige groepen harder aankomt dan bij andere. Mensen die al te laat betaalden zijn dit nog vaker gaan doen en hun betalingsachterstanden zijn aanzienlijk groter geworden.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf tips voor veilig Twitter-gebruik

25 november 2009 - Leden van het taalgenootschap Onze Taal hebben ‘Twitteren’ gekozen tot woord van het jaar 2009. Dit woord kreeg 30 procent van de stemmen. Het gebruik van Twitter stijgt wereldwijd explosief. Twitter kent echter ook valkuilen. Beveiligingsspecialist Trend Micro geeft vijf tips voor veilig Twitter-gebruik.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders minder enthousiast over vrijwilligerswerk

25 november 2009 - Nederlanders blijken zeer verdeeld over vrijwilligerswerk. 53 procent van de Nederlandse respondenten zegt hier geen tijd voor of interesse in te hebben. Dit in tegenstelling tot de rest van Europa: gemiddeld gaf 59 procent van de Europese respondenten aan wel vrijwilligerswerk te doen. Uit overtuiging, vanwege het beleid van de werkgever of om werkervaring op te doen.

 Lees verder...   4 reacties
 
< vorige 1015 1016 1017 1018 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10