zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kerstpakket is waardevolle traditie

20 november 2009 - Er worden dit jaar minder kerspakketten afgenomen en lang niet alle medewerkers krijgen een kerstpakket. Toch verwacht de helft van de medewerkers een even groot kerspakket als vorig jaar en maar tien procent denkt helemaal niets te krijgen blijkt uit onderzoek van MarketResponse.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander houdt en stuk maand over aan het eind van zijn geld

19 november 2009 - Een derde van de Nederlanders met een vast inkomen kan aan het einde van de maand geen geld meer pinnen van hun bankrekening. Dat is vlak voordat het salaris wordt gestort. 64 procent heeft op dat moment geen geld om boodschappen te doen. Een zelfde percentage Nederlanders die dit overkomt, is genoodzaakt te wachten tot het salaris wordt gestort.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer is bereid loon in te leveren voor goede reputatie

19 november 2009 - Als werknemers kunnen kiezen, gaat hun voorkeur duidelijk uit naar werkgevers met een goede reputatie op het gebied van milieu en ethiek. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Kelly Services waarover 6Minutes.be bericht.

 Lees verder...   Reageer
 

Kwaliteit en kwantiteit outsourcing stijgen

19 november 2009 - De kwaliteit van outsourcing neemt toe. Dat blijkt uit de nieuwe ICT Barometer van Ernst & Young. De scores voor de kwaliteit van uitbesteed werk zijn aanzienlijk hoger dan in 2008. De ondervraagden geven aan dat de hoeveelheid uitbesteed werk verder zal toenemen. Ook verwachten de meeste afnemers dat de kwaliteit van uitbesteding verder zal verbeteren.

 Lees verder...   2 reacties
 

Drie conclusies uit de recessie

19 november 2009 - Er is een hernieuwd vertrouwen in economisch herstel. Nisandeh Neta van Open Circles Academy: "Ik ben van mening dat wanneer een recessie overgaat in een herstel de overgebleven kleine bedrijven sterker zullen zijn dan ooit daarvoor. Charles Darwin noemde het de ‘survival of the fittest’. Het komende jaar zullen we getuige zijn van ‘natuurlijke selectie’ in het echte leven."

 Lees verder...   4 reacties
 

Traditioneel kerstpakket verdwijnt in prullenbak

19 november 2009 - De economische crisis dwingt de Nederlandse ondernemers tot creativiteit. Maar deze creatieve inslag is niet terug te zien in een leuk en eigentijds kerstgeschenk. Onderzoek door Ruigrok | Netpanel, in opdracht van Pluimen, laat zien dat bijna driekwart van de werknemers die dit jaar een kerstgeschenk verwacht, het liefst iets anders krijgt dan een traditioneel pakket.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nederlander vindt werkplek vies

18 november 2009 - Ruim een kwart (27,4 procent) van de Nederlandse werknemers ervaart zijn werkplek niet als schoon. Dit blijkt uit onderzoek van Eurest Services en de Academy of Facility Management van NHTV Breda. Het onderzoek is gehouden onder 1.104 werknemers die werkzaam zijn in bedrijfspanden met meer dan 100 werknemers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werkgevers: bonden vergeten dat we in crisis zitten

18 november 2009 - De werkgeversorganisatiesVNO-NCW en MKB-Nederland vinden de looneis van de FNV van twee procent onverantwoord. Slecht voor het economische herstel en slecht voor de werkgelegenheid, aldus beide verenigingen. De FNV lijkt de zwaarste economische crisis sinds de Tweede Wereldoorlog voor het gemak te vergeten en neemt grote risico's met de werkgelegenheid.

 Lees verder...   2 reacties
 

Baan staat ver weg van opleiding en dromen

18 november 2009 - Ruim 59 procent van de Nederlanders doet totaal ander werk dan waarvoor zij zijn opgeleid. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder 528 respondenten. Een minderheid van de respondenten geeft aan dat zij de rest van hun loopbaan hetzelfde soort werk willen blijven doen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Investeringen stellen IT-managers voor dilemma

18 november 2009 - Door de economische recessie zien IT-managers hun budgetten flink slinken. De organisaties moeten efficiënter te werk gaan, maar dat vraagt om investeringen. En dat brengt de IT-managers voor een duivels dilemma, zo blijkt uit het jaarlijkse ICT onderzoek van Management Scope.

 Lees verder...   2 reacties
 

De toekomst van werk: acht megatrends

18 november 2009 - Werk bevindt zich in een ingrijpende transitieperiode, vergelijkbaar met het tijdperk van de industriële revolutie. Op 26 november vindt de officiële boekpresentatie van 'De Toekomst van Werk' plaats. Een trendboek waarin PiCompany-directeur Martijn van der Woude en trendwatcher Adjiedj Bakas beschrijven welke acht megatrends bepalend zijn voor de toekomst van werk.

 Lees verder...   6 reacties
 

Zeven lichaamshoudingen en wat u ermee communiceert

17 november 2009 - Ex-FBI agent Joe Navarro vertrouwde bijna volledig op lichaamstaal om mensen te peilen. Inmiddels werkt hij als consultant en schrijft hij boeken. In zijn laatste ‘Louder Than Words: Take Your Career from Average to Exceptional with the Hidden Power of Nonverbal Intelligence’ past hij zijn kennis van lichaamstaal toe op zakelijke omstandigheden.

 Lees verder...   2 reacties
 

‘Overheden wereldwijd nog lang vast aan financiële instellingen’

17 november 2009 - Het duurt waarschijnlijk nog zo'n vijf tot zeven jaar voordat overheden wereldwijd hun belang in banken afstoten. Volgens een door PricewaterhouseCoopers (PwC) internationaal rapport met als titel 'Back to the future' dienen overheden die steun hebben verstrekt aan financiële instellingen, zich op te maken voor langdurige betrokkenheid en aandelenbezit.

 Lees verder...   Reageer
 

Juist na de crisis dreigt zwaar weer voor veel organisaties

17 november 2009 - De economische crisis lijkt op afzienbare termijn ten einde te komen, maar daarmee zijn de problemen voor bedrijven en organisaties nog niet voorbij. Het faciliteren van nieuw leiderschap en het behoud van personeel zijn de grootste post-crisis uitdagingen. Bedrijven en overheid doen er goed aan daarop nu al actie te ondernemen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1017 1018 1019 1020 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10