zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Dubbelzijdig printen is nog lang geen standaard

1 december 2009 - Bedrijven zijn zich nog lang niet voldoende bewust van zowel milieu- als kostenbesparende mogelijkheden van documentmanagementbeleid. De mogelijkheden om door middel van documentbeheer de efficiëntie, productiviteit en veiligheid te verhogen en de milieubelasting te verminderen, worden door Europese bedrijven niet voldoende erkend.

Structurele gebruiksrapportages om besparingen in kaart te brengen, zijn eenvoudig in te voeren, maar ontbreken veelal.  Dat stelt Ricoh Europe na onderzoek door Coleman Parkes Research naar het belang dat Europese ondernemingen hechten aan duurzaamheid en documentbeheer. Uit het onderzoek blijkt dat het merendeel van de Europese ondernemingen geen milieudoelstellingen, specifiek voor documentbeheer heeft. En dat ze de milieuaspecten zoals aanzienlijke energiebesparing en recyclingmogelijkheden, nauwelijks controleert. 



Geen milieutargets
Hoewel 67 procent van de onderzochte bedrijven kostentargets vaststelt voor documentbeheer, stelt minder dan de helft (41 procent) hiervoor milieutargets vast. Slechts achttien procent van de onderzochte Europese bedrijven heeft bijvoorbeeld door de gehele onderneming een dubbelzijdig printbeleid geïntroduceerd. Ondanks het recente klimaattopoverleg in Kopenhagen, blijken Europese werkgevers de positieve bijdrage van besparingsstrategieën op de duurzaamheidsdoelstellingen van hun organisatie nog steeds te onderschatten. 

Verschillen tussen landen
Bij het vergelijken van activiteiten door heel Europa, zijn er aanzienlijke verschillen tussen landen wat betreft het toepassen van duurzaam documentbeheer. Door het toekennen van een waarde aan milieuaspecten van documentbeheer zoals recycling, stellen van targets, controle, recycling door en houding van werknemers - is het mogelijk een Europese ranglijst op te stellen voor landen met de meest duurzame documentbeheerpraktijken. Frankrijk is het meest vooruitstrevende land in Europa, terwijl het Verenigd Koninkrijk en Ierland de hekkensluiters zijn. 

Duurzaam documentbeheer
Tom Wagland, Environmental Management Group, Ricoh Europe: "Duurzaamheid is een belangrijk vast punt op de zakelijke agenda, maar toch blijft er een gebrek aan besef van de rol die documentmanagement kan spelen in het stimuleren van zowel milieu- als bedrijfsefficiency. Bedrijven kunnen een aantal eenvoudige stappen nemen om de manier waarop zij hun documentstromen beheren te verbeteren. De klimaattop in Kopenhagen is geen politieke kwestie alleen, het is een zaak die alle bedrijven aangaat. Iedereen moet zijn eigen verantwoordelijkheid nemen, en dit kan door meer aandacht te schenken aan duurzaam documentbeheer. "

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Jonge werknemers printen meer dan oudere
 Milieubewustzijn leidt nog steeds niet tot minder prints
 Printen gebeurt steeds bewuster
 Vier tips om goedkoper te printen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10