zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Managementassistent luncht vaak achter computer

30 november 2009 - 51 procent van de Nederlandse administratief medewerkers en management assistants eet vaak op de werkplek achter de computer. Dertien procent nuttigt zelfs iedere dag de lunch achter de computer. Dit blijkt uit een onderzoek van OfficeTeam, gehouden onder bijna 200 bezoekers van het Management Support Event op 12 en 13 november 2009.

Zestien procent eet minimaal drie keer per week achter de computer en vijf procent doet dit minimaal vier keer per week. Tegelijkertijd zegt 82 procent van de respondenten dat ze de lunch wel gebruiken om een moment te ontspannen. Eten achter de computer is voor hen blijkbaar toch een rustmoment. Een verrassende 81 procent geeft aan meestal een gezonde maaltijd te nuttigen. Slechts drie procent eet fastfood. Frisse neus

Een frisse neus halen tijdens lunch is ook geen vaste routine. Maar liefst 26 procent gaat helemaal niet de deur uit tijdens de lunchpauze. De helft van de respondenten gaat soms even naar buiten, maar het is geen vast ritueel. Kortom, administratief medewerkers eten nog vaak op hun werkplek en gaan te weinig naar buiten om een frisse neus te halen. 

Gezondheid

Anita Hijmenberg, Manager Temporary Staffing, OfficeTeam: "Deze uitslag verbaast ons niks. Onze ervaring is ook dat deze mensen altijd bezig zijn voor anderen en weinig tijd nemen voor zichzelf. De lunch schiet hier duidelijk wel eens bij in. Werkgevers moeten hier absoluut alert op zijn. Door de moeilijke economische periode die veel bedrijven doormaken kan de druk op veel mensen te hoog worden en als men dan niet goed voor zichzelf zorgt gaat dit ten koste van de gezondheid."

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Burn-out: misschien een verkeerd etiket?
 Economische visie digitaliseringsstrategie ontbreekt in Miljoenennota
 Recruitmentorganisaties overtreden massaal de AVG
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Crisis of niet: op secretaresse wordt niet bezuinigd
 Uw assistent maakt zich erg bezorgd om crisis
 Hoe langer in dienst, hoe gestresster uw assistent
 Lunchen is voor mietjes
 
 
reacties
 
A.  |   | 
30-11-2009
 | 
14:02 uur
Management-assistentes die de lunch achter hun PC doorbrengen is niets nieuws onder de zon. Dit gebeurt al jaren en heeft niets te maken met crisistijd of zo. Als je de hele dag aan het hollen en vliegen bent, is het juist heerlijk om even rustig op je stoel te kunnen zitten. En laten we wel wezen, de management-assistente van tegenwoordig kan heus haar eigen boontjes wel doppen en zelf bepalen waar zij haar lunchpauze wil doorbrengen.

Annemarie de Martines
Ton  |   | 
30-11-2009
 | 
15:15 uur
Herkenbaar. Ik ken ook genoeg andere functies waar de lunch gewoon tussen de bedrijven door plaats vindt. Als dat uit vrije keuze gebeurt heb ik er niks op tegen in zoverre dat je soms gewoon iemand tegen zichzelf in bescherming moet nemen en moet verplichten om even echt te pauzeren, af te schakelen omdat dit meestal het werk ten goede komt uiteindelijk.

Persoonlijk vind ik dat je even pauze moet kunnen nemen als je eraan toe bent en het werk dat toelaat dit komt het welzijn, de kwaliteit en produktiviteit uiteindelijk ten goede waardoor je dus als werkgever uiteindelijk meer winst maakt. Een goede leidinggevende weet dan ook pauzes te doseren en waakt over zijn medewerkers zodat zij niet te veel pauzeren of door niet te pauzeren zich in de gevarenzone werken. Dat verdient zichzelf terug. Een pauze is trouwens per definitie een tijd waarin je niet gestoort mag worden met zaken die verband houden met het werk. Dat hoeft natuurlijk niet altijd zo zwart wit uitgelegd te worden maar men kan er wel op terugvallen bij een verschil van inzicht en beleving. Ik realiseer me trouwens nu dat ik dus ook nog nooit van me leven pauze heb gehad volgens die definitie.
S.C.  |   | 
28-12-2009
 | 
16:04 uur
Herkenbaar... Ik zit ook meestal op mn werkplek achter de computer te lunchen, vind ik ook fijner(anderzijds)... En zo af en toe ga ik in de middagpauze ook weleens naar het centrum, die in de buurt zit, tegelijker tijd neem je dan ook een frisse neus... het is wel goed, om af en toe in de pauzes van je werkplek te gaan...krijg je weer niewe energie van.:)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Marketing Pioneers: inspiratie voor innovatie
Jaarcongres met Amerikaanse keynote spreker Jonah Berger. Daarnaast een vol programma met 15+ topsprekers waaronder VICE, Swapfiets, Charlie Temple en Formule E. Bestel nu tickets voor 15 november. 


Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Pitch jouw idee, concept of bedrijf aan 350 topbeslissers en win € 2500.
reacties
Vijf valkuilen om te vermijden bij IT-implementaties (2) 
Prinsjesdag 2018: Kabinet maakt meeste geld vrij voor de zorg  (1) 
Zes leiderschapslessen van Barack Obama (1) 
Impact geluid in kantoortuin onderschat  (1) 
Weer geen vooruitgang topvrouwen beursondernemingen  (1) 
Onrealistische doelen brengen u verder (1) 
Vraag naar accountants neemt sterk toe (1) 
top10
Sollicitatietrends 2018: CV ondergaat transformatie
Werknemer gestrest door niet goed aangeven eigen grenzen
Sollicitanten krijgen vaker vast contract aangeboden bij aanvang baan
Zes stappen om alles voor elkaar te krijgen
Nederlander met modaal inkomen ziet salaris met 98 euro stijgen
Vraag naar IT'ers piekt
Vijf valkuilen om te vermijden bij IT-implementaties
Weinig baanzekerheid voor werknemers met een beperking
Vrouw vindt het gęnant om ongezonde snack te kopen in bijzijn collega’s
Beveiliging belangrijkste struikelblok voor digitale transformatie
meer top 10