zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kroes wint Vrouwen in de Media Award 2009

24 november 2009 - Europees Commissaris Neelie Kroes wint de Vrouwen in de Media Award 2009. De award wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt aan de vrouw die in de media het sterkst haar expertise heeft weten te profileren. Met een kwart van alle stemmen komt Neelie Kroes als winnares uit de bus. 

 Lees verder...   1 reactie
 

Europese banken moeten klant weer centraal stellen

24 november 2009 - Europese banken moeten de klant weer centraal gaan stellen. De consument kan door de bomen het bos niet meer zien, omdat steeds meer producten worden aangeboden die slechts marginaal van elkaar verschillen in kenmerken en tarieven. Gebrek aan differentiatie komt vooral door een tekort aan kennis over de klanten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vier niveaus van werknemerbetrokkenheid

24 november 2009 - Iedereen weet het: betrokken personeel is productiever en presteert beter. Bedrijven met betrokken personeel maken meer winst en groeien harder. Toch jammer dat we niet precies weten hoe we werknemers het best betrekken bij de onderneming. Mitch McCrimmon komt op Management Issues tot vier niveaus van werknemerbetrokkenheid.

 Lees verder...   3 reacties
 

Zijn internettrainingen een volwaardig alternatief?

24 november 2009 - Iedereen is het erover eens: (bedrijfs)trainingen vergroten de carrièremogelijkheden, het werkplezier en de productiviteit. De trainingen zijn soms een welkome afwisseling van de werkweek. Toch wordt er in tijden van recessie fors gekort op opleidingsbudgetten. Sommige opleidingsinstituten spelen in op die situatie, anderen zien hun omzetten dalen.

 Lees verder...   8 reacties
 

Multinational heeft onvoldoende grip op arbeidsvoorwaarden

24 november 2009 - Multinationals wereldwijd worstelen met hun arbeidsvoorwaarden. Veelal wordt dit lokaal geregeld en heeft het hoofdkantoor hier weinig tot geen grip op. Dit blijkt uit mondiale inventarisatie van Mercer. Continu veranderen lokale regelgeving en wetgeving en de multinationals hebben moeite dit bij te houden.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland keurt overheidsingrijpen in pensioenen af

23 november 2009 - Slechts een kwart van de Nederlanders vindt dat de overheid mag ingrijpen in het pensioen. En bijna 60 procent vindt dat vakbonden het een eventueel pensioengat via de cao moeten repareren. Dat blijkt uit onderzoek van ADV Market Research in opdracht van de FNV.

 Lees verder...   Reageer
 

Laptop begeeft het binnen drie jaar

23 november 2009 - Eén op de drie laptops vertoont binnen drie jaar gebreken. De betrouwbaarste merken zijn Asus en Toshiba; marktleider Hewlett Packard laat het het vaakst afweten. Dat blijkt uit onderzoek van SquareTrade, zo meldt Het Nieuwsblad. SquareTrade onderzocht de bedrijfszekerheid van 30.000 laptops.

 Lees verder...   3 reacties
 

Bezorgdheid economische crisis neemt af

23 november 2009 - Nederland is uit de recessie geklommen. Goed nieuws, maar van definitief herstel is pas sprake als het bedrijfsleven weer goed functioneert, als het vertrouwen bij de consument terug is en de economie geen overheidssteun meer nodig heeft. Dit is de conclusie uit de de Politieke Barometer van Synovate in samenwerking met Nova.

 Lees verder...   1 reactie
 

27 november: Nationale E-mailloze Vrijdag

23 november 2009 - Op vrijdag 27 november 2009 vindt  voor de tweede maal E-mailloze Vrijdag plaats. Mensen en bedrijven worden opgeroepen om die dag geen of zo weinig mogelijk e-mails te versturen. Met deze Nationale E-mailloze Vrijdag wil initiatiefnemer Gunnar Michielssen mensen en bedrijven bewuster laten omspringen met elektronische post.

 Lees verder...   4 reacties
 

Concurrentiepositie Nederlands fiscaal stelsel verslechtert

23 november 2009 - Ondanks een aantal belastinghervormingen is Nederland gezakt van de 30ste naar de 33ste plaats op de ranglijst Paying Taxes, een jaarlijkse studie van PricewaterhouseCoopers in samenwerking met de Wereldbank. De studie vergelijkt de belastingdruk en -systemen voor middelgrote ondernemingen in 183 landen en confronteert wetgevers met de sterke en zwakke kanten van hun belastingstelsel.

 Lees verder...   Reageer
 

Gaat u als kerstpakket naar Afrika?

20 november 2009 - Dat er in tijden van crisis nog steeds iets waardevols valt weg te geven bewijst SharePeople, een organisatie die ondernemers uit ontwikkelingslanden in contact brengt met ambitieuze Europese professionals en bedrijven. SharePeople stuurt dit jaar wel hele bijzondere kerstpakketten naar onder andere Kenia, India en Ethiopië.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven tips om te succesvol te innoveren

20 november 2009 - Loek Hermans van MKB Nederland zei in de Telegraaf: "Innovatie zorgt bij uitstek voor economische groei en dat is juist wat we nodig hebben." Nisandeh Neta van Open Circles Academy: "Grote ondernemingen moet uiteraard aan innovatie doen maar zeker ook kleinere. Hier zeven tips voor kleinere bedrijven en ZZP-ers om innovatie succesvol in te zetten."

 Lees verder...   2 reacties
 

Oud werknemer is gevaar voor IT systemen

20 november 2009 - Vergeldingsacties van oud-werknemers en een ontoereikend beveiligingsbudget vormen een steeds grotere zorg voor de senior IT professionals. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van Ernst & Young. De resultaten zijn gebundeld in het Ernst & Young 2009 Global Information Security Survey.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse bedrijven kwetsbaar voor fraude

20 november 2009 - Bijna twee op de vijf Nederlandse bedrijven geeft aan dat er het afgelopen jaar een toename is geweest van fraude binnen de organisatie vergeleken met vorig jaar. Toch voert ruim 43 procent van de Nederlandse organisaties geen onderzoek uit naar frauderisico's. 

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1016 1017 1018 1019 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10