zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijfsjurist en Manager Juridische Zaken van het Jaar bekend

1 december 2009 - Sylvia van Es (Senior Legal Counsel Philips International B.V.) en Sanne Keijser-Overbosch (Shell Nederland Raffinaderij B.V./Shell Nederland Chemie B.V.) zijn in de ‘Heineken Experience’ te Amsterdam verkozen tot respectievelijk ‘Bedrijfsjurist van het Jaar’ en ‘Manager Juridische Zaken van het Jaar’. Het is de vierde keer dat deze prestigieuze prijs is uitgereikt.

De verkiezing is een initiatief van USG Juristen en Van Diepen van der Kroef Advocaten en wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen en Integron. Dit jaar was de jury onder de indruk van de manier waarop de vijf finalisten omgaan met de effecten van de economische ontwikkelingen. "Alle vijf finalisten hebben ons laten zien dat zij rekening weten te houden met onvoorziene omstandigheden die noodzakelijk zijn voor een snelle juridische interventie," vertelt Bob Wessels, voorzitter van de verkiezing en Hoogleraar Internationaal Insolventierecht aan de Universiteit Leiden. 



Verantwoordelijkheid
De finalisten lieten daarbij zien dat zij in staat zijn om, in een turbulente omgeving waarin niets zeker lijkt, de verantwoordelijkheid te nemen en beslissend te adviseren over voorgelegde keuzes. De selectie van de winnaars was dan ook niet eenvoudig. De titel gaat naar Sylvia van Es omdat zij opgedane juridische vaardigheden weet te combineren met de technische kennis die noodzakelijk is voor het vertrouwen binnen en buiten Philips. Sanne Keijser-Overbosch verdient de titel, omdat zij in staat is gebleken om consistent juridisch handelen te bewerkstelligen in een internationale omgeving waarin verscheidenheid kenmerkend is voor de activiteiten van Shell. 

Partner

Max Hübner, directeur zakelijke dienstverlening bij USG Juristen: "Met deze verkiezing benadrukken we het belang van de bedrijfsjuridische functie binnen ondernemingen. De bedrijfsjurist onderscheidt zich vooral door de manier waarop juridische kennis wordt toegepast. Het maatschappelijk appel op ondernemingen om verder te kijken dan financiële doelstellingen, bevestigt het belang van de bedrijfsjurist als partner van het bestuur van de onderneming. Sylvia van Es en Sanne Keijser-Overbosch brengen dit tot uitdrukking in de uitoefening van het vak."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zeven tips om geen vermogen kwijt te zijn aan advocaten
 Bedrijfsjuristen hebben het steeds drukker
 Ad van Wijk (Econcern) Topman van het Jaar 2008
 Caroline Princen (Nedstaal) Vrouwelijke Manager van 2008
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10