zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De drie fases van ontslag; bent u voorbereid?

22 december 2009 - Managers zijn vaak niet voorbereid op het verlies van hun baan. Ontslag komt ondanks alle voortekenen vaak als een verrassing en wordt als een zware slag ervaren. Het belang van strategisch handelen in de eerste periode na het ontslag wordt daarom onderschat.

 Lees verder...   3 reacties
 

Bedrijfsleven is tegen kilometerheffing

22 december 2009 - Alleen met voldoende draagvlak komt er een kilometerheffing. Dat beloofde Minister Eurlings in een recent Kamerdebat. Met die publieke garantie moet de bewindvoerder de invoering ervan stopzetten, nu blijkt dat 65 procent van het bedrijfsleven de kilometerheffing niet steunt.

 Lees verder...   2 reacties
 

Drinkt u ook teveel op de kerstborrel?

22 december 2009 - 77 procent van de werknemers matigt hun drankgebruik niet tijdens de kerstborrel op het werk, zij drinken juist teveel. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder 626 respondenten. Verder komt naar voren dat 24 procent van de werknemers dit jaar geen borrel heeft, in tegenstelling tot het jaar ervoor.

 Lees verder...   Reageer
 

Opel minst populaire automerk onder zakelijke rijders

21 december 2009 - Een onderzoek onder zakelijke rijders op Linkedin laat zien dat 37 procent niet dood gevonden wil worden in een auto van het merk Opel. Keuzemogelijkheden binnen het onderzoek van SalesProfs waren VW, Skoda, Opel, Renault en Alfa

 Lees verder...   3 reacties
 

VNO-NCW en MKB-Nederland pleiten voor sterker HBO

21 december 2009 - Het hoger beroepsonderwijs (HBO) en het bedrijfsleven moeten op landelijk niveau overleggen. HBO-instellingen opereren nu te veel op afstand van het bedrijfsleven. Als het HBO goed opgeleide studenten met goede kansen op een baan wil afleveren, dan is een inhoudelijke inbreng van brancheorganisaties van wezenlijk belang.

 Lees verder...   1 reactie
 

Crisis was goed voor privé-leven ondernemer

21 december 2009 - Het incasseringsvermogen van ondernemers in Nederland is in 2009 serieus op de proef gesteld. Het midden- en kleinbedrijf heeft de klappen goed opgevangen en kijkt weer optimistisch naar de toekomst. Dat het op 'de zaak' minder druk was, heeft ook een positieve bijwerking: ondernemers vinden dat de balans tussen werk en privé over het afgelopen jaar beter in evenwicht was.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vijf tips om dit jaar NIET te werken tijdens de kerstvakantie

21 december 2009 - Het jaar is bijna voorbij. Veel mensen nemen in deze tijd een welverdiende vakantie. Toch blijkt het elke keer weer moeilijk te zijn om niet met uw werk bezig te zijn tijdens de feestdagen. Daarom vijf tips van OfficeTeam om dit jaar niet te werken tijdens de kerstvakantie.

 Lees verder...   2 reacties
 

Wat is uw communicatiestijl?

21 december 2009 - Goede communicatie in organisaties leidt tot winst op zowel organisatie- als persoonlijk vlak. Dat is duidelijk. Een veel gemaakte fout in organisaties is echter dat er vaak wordt uitgegaan van een ‘natuurlijk communicatietalent’, waar managers over zouden beschikken. De vraag is echter of managers wel zo goed communiceren? En welke stijlen van communiceren hanteert een manager?

 Lees verder...   10 reacties
 

Inhouse kerstmarkt maakt medewerkers wel blij

18 december 2009 - Uit onderzoek van Ruigrok Netpanel in opdracht van Pluimen is gebleken dat het traditionele kerstpakket niet aan een ieder is besteed. Zo wil driekwart van de werknemers die een kerstpakket verwacht liever iets anders. Ook werkgevers zien nu in dat het kerstpakket vaak niet teweeg brengt wat van een kerstpakket verwacht mag worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Banken zeer voorzichtig met kredietverlening

18 december 2009 - Financieel directeuren in Europa verwachten dat de werkgelegenheid pas over ruim twee jaar weer op het niveau van voor de crisis komt. Veel bedrijven willen wel weer investeren, maar de banken maken hen dat moeilijk door hun terughoudende kredietbeleid.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager levert minder bonus in dan ondersteunend personeel

18 december 2009 - De hoogte van bonussen is tussen april 2008 en april 2009 met ruim twintig procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2007 en 2008. Dit blijkt uit onderzoek van Towers Perrin onder meer dan 100 organisaties en ruim 30.000 werknemers uit verschillende branches.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werkend Nederland houdt voorkeur voor persoonlijk contact

18 december 2009 - De Nederlandse medewerker is op het gebied van samenwerken conservatiever dan zijn collega's uit Frankrijk en Engeland. Dit blijkt uit een onderzoek van Mitel waaraan  500 Nederlandse werknemers deelnamen. Uit het onderzoek wordt duidelijk dat Nederlandse werknemers relatief traditioneel zijn wat betreft nieuwe communicatiemethoden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Test online hoe u overkomt op anderen

18 december 2009 - Wat vindt u van anderen en…. wat vinden ze van u? Handig om te weten als u gaat solliciteren, een blind date hebt, of gewoon zomaar. Mensen hebben namelijk binnen een minuut al een beeld van iemand en dat beeld blijkt aardig te kloppen. Vanaf vandaag kunt u hier ontdekken wat uw eerste indruk is.

 Lees verder...   Reageer
 

Gemeenten geven teveel uit aan externe krachten

17 december 2009 - ABVAKABO FNV schat de totale kosten die gemeenten uitgeven aan de inhuur van externe medewerkers rond de 1,7 miljard euro. Dat is veel te veel, aldus de bond. Zeker omdat de werkgevers voor de eigen medewerkers vier jaar willen vasthouden aan de nullijn.

 Lees verder...   9 reacties
 
< vorige 1009 1010 1011 1012 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10