zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Managers staan te springen om financieel personeel voor eindejaarsdrukte

16 december 2009 - Meer dan tweederde van de Nederlandse managers vindt dat hun bedrijf financieel personeel aan zou moeten nemen voor de eindejaarsdrukte dit jaar. 39 procent zegt de onderbezetting op te willen lossen door mensen vast in dienst te nemen, terwijl 29 procent graag met interim managers en tijdelijke financiële medewerkers de eindejaarsuitdagingen aangaat.

Dit blijkt uit een recent onderzoek van financieel uitzend- en detacheringsbureau Accountemps, een divisie van Robert Half International, onder 1.470 financiële en HR managers. 



Tekens
Hein Pieter Okker, Senior Manager van Accountemps, zegt in een toelichting: "Uit de meest recente Financial Hiring Index, een onderzoek naar de daadwerkelijke recruitment plannen van bedrijven voor de komende zes maanden, komt een iets genuanceerder beeld naar voren. De aannamebereidheid is met zestien procent terug op de niveau van 2004/2005, daar staat echter tegenover dat in die periode een veel kleiner percentage aangaf dat ze wilden inkrimpen, drie procent tegenover zeventien procent nu. Maar het grote aantal bedrijven dat bereid is om nieuwe mensen aan te nemen om de eindejaarsuitdaging aan te gaan, is wel een signaal dat de crisis in ieder geval aan het afzwakken is. 41 procent van de bedrijven kiest voor het vergroten van de trainingsinspanningen binnen de financiële afdeling. Dit is ook een teken aan de wand." 

Teveel werk
Okker: "Het lijkt erop dat de Nederlandse financiële afdelingen heel pragmatisch zijn in het vinden van oplossingen om eindejaarsafsluitingen en de vakantieperiode goed te laten verlopen. Toch is onze ervaring dat veel bedrijven uiteindelijk toch een beroep doen op tijdelijke medewerkers voor deze periode omdat er gewoonweg teveel werk is."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Financial valt nog steeds voor bonus en auto van de zaak
 Financieel management moet op de schop
 Financial zit veilig op boekhouding en kostenbewaking
 Goede financiële professionals zijn nog steeds moeilijk te vinden
 
 
reacties
 
new palace  |   | 
16-12-2009
 | 
08:27 uur
zij zullen zeker nieuw personeel nodig hebben maar bedrijven zullen deze niet bij de grote bureaus weghalen, met name de kleinere agencies zullen dergelijke behoefte beter kunnen voorzien omdat met name de grotere agencies teveel bezuinigd hebben

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10