zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Acht signalen die erop wijzen dat u op zoek moet naar een nieuwe baan

18 januari 2011 - U gaat elke dag naar uw werk, bent blij dat u een baan heeft, maar toch knaagt er iets. Herkent u dit? Dan kan het zijn dat u niet meer op de juiste plek zit. Steve Roy beschrijft in de Globe and Mail acht signalen waaruit blijkt dat het tijd is om een andere baan te zoeken.

 Lees verder...   7 reacties
 

Aandeelhouder heeft geen invloed op mission statement

18 januari 2011 - Aandeelhouders hebben nauwelijks invloed op het mission statement van bedrijven. Uit onderzoek van KPMG onder de 200 grootste bedrijven ter wereld blijkt dat van de bedrijven die over een mission statement beschikken aandeelhouders en investeerders slechts in dertien procent van de gevallen een rol spelen bij de totstandkoming.

 Lees verder...   1 reactie
 

Til de diversiteitsdiscussie naar een hoger plan

18 januari 2011 - Hoe zit het met de diversiteitsdiscussie? Blijven we écht doorzeuren over al dan geen quota om vrouwen de top van organisaties te laten bereiken? Over of Nederlandse vrouwen wel of geen verwende prinsesjes zijn? Over de witte fitte mannen, die vrouwen weerhouden van topfuncties?

 Lees verder...   1 reactie
 

Bestrijd de angst

17 januari 2011 - Er is niks mis met een economische opleving. Of zelfs een bubbel. Deze ontstaan namelijk uit extreem optimisme, en met optimisme is niets mis. Dat stelt Max McKeown op Management Issues. Optimisme is de basis van ideeën en creatie. Optimisme motiveert. Optimisme leidt tot groei, zowel economisch als sociaal. Wie optimistisch is, is zelfverzekerd, staat open voor anderen en gelooft in de toekomst.

 Lees verder...   4 reacties
 

Word of mouth is te managen

17 januari 2011 - Word of mouth is te managen. Dat zeggen Misha Kouzeh en Peeter Verlegh van de Rotterdam School of Management. Zij deden onderzoek naar het management van mond-tot-mondreclame. In het onderzoek worden twee basisgroepen van strategieën onderscheiden. Die strategieën worden gebruikt om de dagelijkse hoeveelheid `buzz` te managen.

 Lees verder...   Reageer
 

Maak u groot en win respect

17 januari 2011 - Grote mensen komen automatisch dominant over. Wie zich groter voordoet dan hij in werkelijkheid is, wordt door anderen ook behandeld alsof hij groter en sterker is. Rechtop lopen is hierbij een belangrijk punt. Dit beïnvloedt niet alleen hoe de omgeving iemand ziet, maar ook hoe diegene zichzelf ziet.

 Lees verder...   2 reacties
 

Lijnmanager heeft behoefte aan input van PZ

17 januari 2011 - Medewerkers helpen beter te presteren is in de eerste plaats een taak voor de afdelingsmanager. Die verwacht echter wel dat PZ hem daarbij ondersteunt. En dat blijkt niet het geval en lijkt voorlopig ook niet te gaan gebeuren.

 Lees verder...   3 reacties
 

Drie suggesties voor een andere kijk op competentieontwikkeling

17 januari 2011 - Ze keren jaarlijks terug: de functioneringsgesprekken. Met een POP voor iedereen. Want: u wilt talenten vaststellen. Maar vooral de verbeterpunten boven tafel krijgen. Iedereen moet ontwikkelen, dus u moet werken aan de zwakke punten. Of niet? Toch liever focussen op de sterke punten? Waarom? Dat leest u in dit artikel van Margreet Hibma van MHP Consult.

 Lees verder...   2 reacties
 

Studenten: meer werken noodzaak door hogere studiekosten

14 januari 2011 - Studenten voelen zich genoodzaakt om meer te gaan werken en lenen als de kabinetsplannen omtrent de studiefinanciering doorgaan. Dit blijkt uit het Nationale Bijbanen Onderzoek 2011 dat werd gehouden door Zoekbijbaan.nl.

 Lees verder...   2 reacties
 

Maak een feestje van 'blue monday'

14 januari 2011 - Komende maandag, de derde maandag van de maand, is het blue monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest deprimerende dag van het jaar.  Om van deze dag een (klein) feestje te maken, organiseert het Fonds Psychische Gezondheid samen met het Trimbos-instituut op maandag 17 januari twee online lachworkshops.

 Lees verder...   2 reacties
 

Bevriende collega’s maken meer winst

14 januari 2011 - Leidinggevenden zien soms met lede ogen aan dat er vriendschappen ontstaan op de werkvloer. ze zijn bang dat dit de aandacht van het werk afleidt of, nog erger, dat de bevriende collega’s zullen samenspannen om het gezag te ondermijnen. Geen zorgen: vriendschap tussen collega’s is juist goed!

 Lees verder...   3 reacties
 

Werkende moeder niet populair onder werkgevers

14 januari 2011 - Het aantal bedrijven dat werkende moeders wil aannemen, is sinds dezelfde periode vorig jaar drastisch gedaald. In vergelijking met vorig jaar, toen 44 procent van de bedrijven aangaf werkende moeders aan te willen nemen, verwacht slechts 36 procent dat te doen in 2011.

 Lees verder...   10 reacties
 

Sociale netwerken (nog) geen invloed op koopbeslissing

14 januari 2011 - Voor Nederlandse consumenten is internet verreweg het meest invloedrijke medium. Internet wordt vooral gebruikt voor onderzoeksdoeleinden om beslissingen te onderbouwen en te staven. Opvallend is dat sociale netwerken vooralsnog geen rol van betekenis spelen bij het nemen van (aankoop)beslissingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Onderwijs en bedrijfsleven werken samen voor betere ICT-studenten

13 januari 2011 - Om tekorten op de ICT-arbeidsmarkt in de toekomst te voorkomen, wordt het strategisch samenwerkingsverband ICT-onderwijs & bedrijfsleven opgericht.  Alleen door samenwerking kan Nederland de ambitie waarmaken te behoren tot de top vijf kenniseconomieën van de wereld.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 912 913 914 915 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10