zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Maak een feestje van 'blue monday'

14 januari 2011 - Komende maandag, de derde maandag van de maand, is het blue monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest deprimerende dag van het jaar.  Om van deze dag een (klein) feestje te maken, organiseert het Fonds Psychische Gezondheid samen met het Trimbos-instituut op maandag 17 januari twee online lachworkshops.

Op de site van het Fonds worden ook verwenpakketjes verloot. Het Fonds Psychische Gezondheid roept op om op blue monday juist niet te somberen. Kom in actie om een eventuele dip te voorkomen! Begin de dag met een lekker muziekje, zwaai vriendelijk naar uw buurman, schenk een kopje koffie in voor uw collega en begroet uw medemens met een lach. Wetenschappelijke formule
Psycholoog Arnall kreeg eerder kritiek op zijn naar eigen zeggen 'wetenschappelijke' formule om tot blue Monday te komen. De psycholoog zou met deze publiciteitsstunt mensen naar zijn praktijk willen lokken. In januari is het slecht weer waardoor er veel mensen zich vaker somber voelen. In de derde week van januari zijn goede voornemens vaak alweer verbroken en de gedachten aan kerst zijn naar de achtergrond verdwenen. Vakantie is nog ver weg en de maandelijkse rekeningen stromen weer binnen. De motivatie om hier iets aan te doen is volgens de vader van de blue monday ver te zoeken.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Kantoorlicht zorgt voor winterdepressies'
 Heeft u een post-recessie depressie?
 Slechte samenwerking leidt tot depressie
 Manager vatbaar voor depressie
 
 
reacties
 
Rene Civile  |   | 
14-01-2011
 | 
15:57 uur
Met lede ogen belees ik het artikel. Het feit dat een dergelijk artikel zo word geschreven is de depressie ten top wat mij betreft. Ik heb absoluut geen blue monday nodig om eens en off day te hebben en ik ken collega's die gewoon dezelfde mening zijn toegedaan.

Op het werk is het net als real life. Lachen en soms even je dag niet hebben. Thats it. ik ben voorts in mijn carriere niet al teveel werkelijk depressieve mensen tegen gekomen en als dat zo al was waren ze gewoon depressief op elke dag van de week, niet specifiek die maandag.

Ik begrijp dus ook die term 'blue monday' niet zo. Hebben we het hier over mensen die er op maandag gewoon geen zin in hebben? Neem dan vakantie of zoek een andere invulling.

Hebben we het over mensen die regelmatig denken een depressie te hebben? Ga eens kijken of u wel het juiste aan het doen bent. NumoQuest kan u daar zeker bij helpen. Indien niet? Neem dan zo'n pilletje en ga eens naar de zonnebank.

Lachen doen we onder elkaar wel. Je verteld gewoon op ludieke manier waar je recentelijk de mist mee inging ter lering en vermaak en hoe je er verder mee bent om gegaan. Willen we werkelijk lachen dan sturen we elkaar nog wel eens een leuke grap toe per email.

Nu moet mij een beetje van het hart dat mensen zoals Arnall, zelf geen enkele methodiek hebben om zinnig iets te kunnen betekenen voor mensen die zich tot hen wenden. Geen doelbepaling, geen plan van aanpak als alleen maar een hele hoop methodiekjes, methodiekjes die overigens ooit eens ontsproten blijken uit een geschift brein met een odypoes complex.

Spreek met dit soort mensen en je word er terstond depressief van. Het is werkelijk zoals de regel gaat. De grootste gekken lopen nog steeds gewoon buiten rond.
Wesley de Bleij  |   | 
26-05-2015
 | 
15:16 uur
Ook ik merk natuurlijk verschil in mijn stemming tussen de seizoenen die Nederland kent. Elke dag is een feestje zei mijn moeder altijd, dat is in ieder geval al een hele andere instelling dan het artikel er op na houdt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10