zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Acht signalen die erop wijzen dat u op zoek moet naar een nieuwe baan

18 januari 2011 - U gaat elke dag naar uw werk, bent blij dat u een baan heeft, maar toch knaagt er iets. Herkent u dit? Dan kan het zijn dat u niet meer op de juiste plek zit. Steve Roy beschrijft in de Globe and Mail acht signalen waaruit blijkt dat het tijd is om een andere baan te zoeken.

1. U bent altijd chagrijnig


Uw baan vreet al uw energie en u beleeft nergens meer plezier aan. U voelt zich ellendig, en uw houding zorgt ervoor dat uw collega’s en medewerkers zich net zo ellendig voelen. 

2. U moet zich naar kantoor slepen
De wekker gaat maar in plaats van vol goede moed naar uw werk te gaan, wordt het vooruitzicht op weer een dag vol stress u nu al bijna teveel. 

3. U heeft gezondheidsproblemen
Door alle werkstress heeft u last van bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, maagklachten, of zelfs een depressie. 

4. U droomt niet meer
Wie niet meer droomt, leeft maar half. Bent u er door uw baan van overtuigd geraakt dat uw dromen toch niet uitkomen, dan moet u toch eens verder kijken. Soms is het gras echt groener aan de overkant.

5. Er zijn geen doorgroeimogelijkheden
Als uw baan geen enkele mogelijkheid meer biedt om persoonlijk of professioneel te groeien is het tijd om verder te kijken. 

6. U houdt niet van uw werk
U weet dat u een rotbaan heeft, vindt geen enkel onderdeel meer leuk en/of verveelt u kapot. 

7. Uw werkomgeving past niet bij uw waarden
Staat het bedrijf waarvoor u werkt voor iets waarin u persoonlijk niet gelooft? Draait alles bijvoorbeeld om geld, terwijl u zeer maatschappelijk betrokken bent? Tijd om uw cv online te zetten! 

8. U vindt uw werk tijdverspilling 
Tijd is kostbaar en komt nooit meer terug. Besteed die dus niet aan dingen waar u niets aan vindt.

 
 Doorsturen   7 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nieuwe baan zoeken meest populaire werkvoornemen voor 2011
 Zes tips om een baan te vinden als u al eeuwen zoekt
 Werkzoekende niet optimistisch over kansen
 Tien tips voor een grote schoonmaak van uw carrière
 
 
reacties
 
Janus Kizuna  |   | 
18-01-2011
 | 
09:05 uur
Wat een inkoppertjes. Maar met een constatering ben je er nog niet. Test jezelf of je de juiste capabilieit hebt voor je nieuwe droombaan ... voorkomt dat je opnieuw in no time inspiratieloos op je werkplek zit!
Rene Civile  |   | 
18-01-2011
 | 
10:00 uur
ik ben het wel een beetje met Janus eens. Het zijn inkoppertjes die je niet alleen, als optelsom dan, ingeven dat je misschien wel eens op zoek zou moeten naar iets nieuws, maar ook dat het heel goed kan zijn dat je al tijdenlang het 'verkeerde' zit te doen.

Nu moet dit laatste even wat worden verduidelijkt. Ik heb het vaak gezegd en blijf het zeggen. Dat je goed kunt leren wil niet zeggen dat je in een bepaalde richting dan ook zou uitblinken. Het is vaak een sluipend en fnuikend proces dat je op een bepaald moment je ergens bevind met de vraag .... is dit Het?

Er is gewoon eerder niemand geweest die jou werkelijk heeft kunnen vertellen wat wel of niet het beste bij je paste. Tenminste, dit laatste is een positief scenario want de negatieve is gewoon een vette burn out.

Net wat Janus hier bedoeld, er zijn manieren dat te voorkomen en te kijken of je werkelijk wel 'jouw ding' hebt gevonden of misschien toch [nog] niet? Momenteel maakt iedereen nog een pas op de plaats maar de tijd voor nieuwe initiatieven en mogelijkheden staat alweer voor de deur.
nathalie geradts  |   | 
18-01-2011
 | 
12:33 uur
Opzeggen van een arbeidsovereenkomst door een werknemer kan altijd. Maar hij/zij kan dan geen aanspraak maken op een ww-uitkering.
Probeer daarom met de werkgever een regeling te treffen, bijvoorbeeld via een zogenaamde 'vaststellingsovereenkomst', waarbij de ww-rechten blijven gehandhaafd.

mr Edwin van Jaarsveld
020 - 6160 120
Ontslagspecialist
www.ontslagspecialist.nl
Kerst  |   | 
4-07-2011
 | 
16:25 uur
Inderdaad goede tip, want je wilt wel WW. Sowieso niet te snel een beslissing nemen, maar aan de hand van in het artikel genoemde zaken kun je wel inschatten of je al dan niet happy bent. Dan kun je tevens ter plekke uiteraard dingen veranderen.
Jedidja  |   | 
8-07-2011
 | 
16:40 uur
Toch moet je niet meteen het bijltje erbij neerleggen. Speelt dit al langer? ja dan zijn deze vragen wel het beantwoorden waard...
Kerstpakketten  |   | 
1-09-2011
 | 
11:08 uur
Ga eens wat vaker de natuur in en laat de wind je negatieve gedachten meenemen. Het werkt verfrissend en je zult zien dat je een nieuwe kijk op de dagelijkse sleur krijgt!
Relatiegeschenken | Roos  |   | 
17-11-2011
 | 
16:17 uur
Of ga op een korte vakantie. Een vakantie hoeft niet duur te zijn en het zet je altijd aan het denken. Toch denk ik het dat het verstandig is als je een andere baan zoekt als je aan al deze punten voldoet. Misschien een tijdje even lekker vrijaf nemen en dan weer hard aan de slag bij een nieuw bedrijf.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10