zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Creatieve mensen niet gewenst aan de top

13 januari 2011 - Creatieve mensen bereiken moeilijk de top van het bedrijfsleven. Uit onderzoek van gedragspsycholoog Jack Goncalo van de Cornell University blijkt dat men creativiteit vaak met een zekere mate van onvoorspelbaarheid associeert en dat ziet men liever niet terug bij een CEO. 6Minutes.be bericht over deze bevindingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Gezond en fit langer doorwerken? De normaalste zaak van de wereld!

13 januari 2011 - Vitaal langer door werken en werkzekerheid zijn de toekomst. Tijdens de Weken van Werkvermogen van 17 t/m 28 januari zal de Finse Prof. Dr. Juhani Ilmarinen  – grondlegger van het concept van werkvermogen - vertellen over de theoretische achtergronden van de Work Ability Index, het instrument dat werkvermogen meet en uitval van werknemers voorspelt. 

 Lees verder...   2 reacties
 

Menno Roozendaal is Verkoper van het jaar 2010

13 januari 2011 - Menno Roozendaal, accountmanager bij VelopA-Omniplay is gekozen tot de ‘Verkoper van het jaar 2010’. Hij bereikte samen met vijf andere kandidaten de finale op maandag 10 januari 2011 in het Veranderhuis te Doorn. De finale begon tijdens de opening van de ‘Dag van de Verkoper’, die elk jaar door DOOR Training & Coaching wordt georganiseerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Diversiteitsquota werken niet - integendeel

13 januari 2011 - De Europese Commissie streeft er naar dat tegen 2015 Raden van Bestuur van grote Europese bedrijven voor 30 procent uit vrouwen bestaan en overweegt hier een quotum voor op te leggen. Roland Berger raadt dat op basis van onderzoek onder 70 wereldwijde bedrijven af. Quota zorgen er voor dat mensen worden gepromoveerd los van hun capaciteiten.

 Lees verder...   7 reacties
 

Amerikanen zijn de grootste softwareleveranciers

12 januari 2011 - Amerikaanse softwaremakers domineren de ranglijst van de top-100 grootste softwareleveranciers. Maar liefst negen Amerikaanse leveranciers staan in de top tien. De ranglijst wordt aangevoerd door Microsoft, IBM en Oracle. De eerste Nederlandse softwareleverancier is terug te vinden op de 77ste plaats.

 Lees verder...   1 reactie
 

Een nieuwe wereld, nieuwe ondernemingsmodellen

12 januari 2011 - De nieuwe stichting 'Economic Shift' inspireert bedrijven om vernieuwend en succesvoller te ondernemen en bij te dragen aan een betere wereld. Economic Shift streeft naar een economische wereld waarin rekening wordt gehouden met ethische waarden, wereldwijde maatschappelijke en milieutechnische kwesties en de toenemende dynamische relatie tussen consumenten en producenten.

 Lees verder...   3 reacties
 

Op een dag. . . vindt u de baan van uw leven

12 januari 2011 - Annemarie Appelmans is niet de enige die op alternatieve manieren de baan van haar dromen hoopt te vinden. De 29-jarige Belgische Laura hoopt haar ultieme droombaan te vinden vóór haar dertigste verjaardag. Daarom ‘test’ ze dit jaar 30 verschillende beroepen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ben Tiggelaar inspireert tot dromen, durven en vooral doen

12 januari 2011 - U weet wat u wilt, maar dreigt nu alweer te blijven hangen in die goede voornemens? U bent niet de enige gezien de opkomst van het publieksseminar Dromen Durven Doen van Ben Tiggelaar dat op 8 januari georganiseerd werd door Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, Buro van Oranje en Ben Tiggelaar.

 Lees verder...   3 reacties
 

Drie tips om uw vergadering effectief voor te bereiden

12 januari 2011 - Hoe beter u uw vergadering voorbereidt hoe meer er uit komt. Dat lijkt een open deur. Maar toch gaan veel mensen nog steeds onvoorbereid naar een vergadering en laten ze het maar over zich heen komen. Dat is jammer. Hiermee mist u de kans om tijdens de vergadering uw mening te geven en de mogelijkheid om goed onderbouwde kritiek of aanvullingen te geven.

 Lees verder...   Reageer
 

Marketeers optimistisch op DDMA/DeMeter nieuwjaarsborrel

11 januari 2011 - De marketeers op de DDMA/DeMeter nieuwjaarsborrel proostten vol optimisme op het komende jaar. Zij wensen de branche lef, creativiteit en vertrouwen toe. In het Amsterdamse Pompstation blikten zij terug op een jaar van economisch herstel. En kijken vooruit naar 2011, een jaar waarin een directe wervende dialoog opnieuw zijn waarde bewijst.

 Lees verder...   1 reactie
 

Meer dan een miljoen Nederlanders krijgen fruit van de baas

11 januari 2011 - De landelijke campagne Werkfruit is een succes. Op dit moment voorzien ruim 16.000 bedrijven hun werknemers dagelijks van fruit op het werk. Dit komt overeen met twintig procent van het totaal aantal bedrijven in Nederland met meer dan tien werknemers. Ruim 1,2 miljoen werknemers krijgen inmiddels fruit op het werk aangeboden.

 Lees verder...   Reageer
 

West-Europeaan pessimistisch over ontwikkeling economie

11 januari 2011 - Bijna vier op de tien inwoners van West-Europa verwachten in 2011 economische problemen in hun land. Het meest pessimistisch zijn de Fransen, de Britten en de Spanjaarden. Zes op de tien Fransen verwachten een jaar van economische problemen. In Groot-Brittannië en Spanje is dit de helft van de bevolking.

 Lees verder...   Reageer
 

Een kwart van de werknemers wordt uitgescholden

11 januari 2011 - Uit grootschalig onderzoek van Effectory blijkt dat maar liefst één op de vier medewerkers weleens uitgescholden wordt op de werkvloer. Vooral cliënten maken zich hier schuldig aan, maar ook collega's kunnen de boosdoener zijn. Ook geeft zestien procent van de medewerkers aan op het werk ooit bedreigd te zijn. Ruim vijftien procent is bang om op het werk bij een vechtpartij betrokken te raken.

 Lees verder...   Reageer
 

Niek Hoek (Delta Lloyd) Topman van het Jaar 2010

11 januari 2011 - Niek Hoek, bestuursvoorzitter van Delta Lloyd, is maandagavond uitgeroepen tot Topman van het Jaar 2010. Hij ontving de bijbehorende award tijdens het Nationale Management Diner in Noordwijk aan Zee. Andere genomineerden waren René van der Bruggen (Imtech) en Joop van den Ende (Stage Entertainment). De verkiezing wordt sinds 1997 georganiseerd door Managers Netwerk Nederland en internetmagazine Managersonline.nl.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 913 914 915 916 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10