zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Draaiende houden van IT-afdeling gaat ten koste van innovatietijd

7 februari 2023 - Twee op de vijf IT-beslissers (38 procent) geven aan dat zij vooral bezig zijn met het draaiende houden van de IT-afdeling, waardoor zij weinig tot geen tijd hebben voor innovatie. Dit blijkt uit onderzoek van Conclusion onder 596 IT-beslissers uit het Nederlandse bedrijfsleven. Bijna een derde (32 procent) van de IT-beslissers geven aan dat zijn/haar organisatie geen duidelijke datastrategie heeft.

  Lees verder...      Reageer

'Cybersecurity moet routine worden'

6 februari 2023 - Ondanks de zeventiende verjaardag van Data Protection Day (én 42 jaar Data Protection Convention) blijft persoonlijke data torenhoog op de agenda van cybercriminelen staan. En het blijft voor hen net zo makkelijk om aan deze data te komen als een paar jaar geleden: er gaat geen dag voorbij dat er niet ergens ter wereld een bedrijf wordt gehackt, gevoelige (persoonlijke) data op straat komt te liggen of ziekenhuizen worden gedupeerd wanneer talloze patiëntendossiers onbeschermd op internet verschijnen.

  Lees verder...      Reageer

CIO-onderzoek onthult urgentie om monitoring en beveiliging te convergeren

3 februari 2023 - Dynatrace heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder 1.300 CIO’s en senior DevOps-managers in grote organisaties. Daaruit blijkt dat het moeilijker wordt om de softwarebetrouwbaarheid en -veiligheid te onderhouden naarmate de vraag naar continue releasecycli groeit en de toenemende complexiteit van cloud-native omgevingen de kans vergroot dat niet ontdekte kwetsbaarheden tot een productieversie doordringen.

  Lees verder...      Reageer

Matrix42 waarschuwt voor gebrek aan inzicht in Oracle Java-installaties

1 februari 2023 - Er is bij bedrijven en organisaties veel onduidelijkheid over het gebruik van Oracle Java. Dit gebrek aan transparantie kan leiden tot grote problemen én flinke kosten met zich meebrengen bij Oracle software-audits. Dat stelt Silke Henderson-Stuenkel, werkzaam als senior product manager bij softwareleverancier Matrix42.

  Lees verder...      Reageer

IT-leiders voelen zich steeds vaker niet beschermd tegen cyberaanvallen en andere rampen

23 januari 2023 - Veeam Software presenteert de resultaten van zijn jaarlijkse Data Protection Trends Report dat inzicht geeft in de markt voor gegevensbescherming en hoe deze zich blijft ontwikkelen in een digitale wereld. Uit het onderzoek blijkt dat organisaties te maken hebben met complexere hybride IT-omgevingen. Ze verhogen hun budgetten om cyberaanvallen af te weren en om bij te blijven wat betreft diversificatie van productieomgevingen in verschillende clouds.

  Lees verder...      Reageer

Welke trends van IT-diensten mogen we verwachten in 2023?

20 januari 2023 - Bedrijven vertrouwen vandaag de dag steeds meer op IT-diensten en het uitbesteden van zakelijke verantwoordelijkheden. Bij de keuze voor het uitbesteden van IT-diensten komen begrippen als efficiëntie, veiligheid en toegevoegde waarde centraal te staan. Bedrijven willen strategischer te werk gaan en personeel en middelen optimaal inzetten. En het is juist met die achtergrond dat we ons nu afvragen wat we in 2023 van trends in de IT-sector mogen verwachten?

  Lees verder...      Reageer

Dreigende recessie dwingt bedrijven kritisch naar IT-kosten te kijken

20 januari 2023 - 2023 is nog maar net begonnen, maar het dreigt nu al een onrustig jaar te worden. Vorig jaar werd al gesproken over een mogelijke recessie en het lijkt er niet op dat we op korte termijn uit dit economisch dal kruipen. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorspelde begin deze maand zelfs dat 2023 waarschijnlijk zwaarder wordt dan 2022. Vooral Europa, Noord-Amerika en China moeten vrezen volgens Kristalina Georgieva, IMF-topvrouw.

  Lees verder...      Reageer

Waarom duurt het soms zo lang voordat cyberincidenten worden gemeld?

18 januari 2023 - Wanneer bij een cyberaanval of door een datalek persoonlijke gegevens zijn gestolen, worden de getroffenen daar vrijwel altijd over geïnformeerd. Maar soms gebeurt dat pas dagen, weken of zelfs maanden nadat het incident heeft plaatsgevonden. Dat is zorgelijk, want al tijd hebben de criminelen die deze data hebben gestolen misbruik kunnen maken van deze gegevens en mogelijk zelfs om de identiteit van slachtoffers te stelen, wat ernstige gevolgen kan hebben.

  Lees verder...      1 reactie

Miscommunicatie in IT-security leidt bij 65 procent van de bedrijven tot cybersecurity-incidenten

17 januari 2023 - Meer dan de helft van de ondervraagde Nederlandse topmanagers (65 procent) geeft toe dat een miscommunicatie met de IT-afdeling of het IT-securityteam heeft geleid tot ten minste één cybersecurity-incident in hun organisaties. In termen van persoonlijke opvattingen noemde de meerderheid van de niet-IT-managers een verminderd gevoel van samenwerking tussen verschillende teams (44 procent) en doet de situatie hen twijfelen aan de vaardigheden en capaciteiten van hun collega's wanneer de communicatie met hun IT-securitymedewerkers onduidelijk was (24 procent).

  Lees verder...      Reageer

Ransomware betalen is misdaad financieren. Zo doorbreek je de cyclus

13 januari 2023 - Ransomware-aanvallen hebben het nieuws de afgelopen twee jaar gedomineerd en zullen ook in 2023 de cybersecurity-agenda blijven beheersen. Terwijl ransomware-groepen succesvol blijven in het afpersen van bedrijven, financieren degene die losgeld betalen wel de ransomware-industrie en verdere criminaliteit.

  Lees verder...      Reageer

Dit is de top-tien IT-trends

12 januari 2023 - Joe Baguley, CTO EMEA VMware: "We kunnen niet ontkennen dat de afgelopen jaren zwaar waren, voor iedereen. Met name 2022 zal de boeken ingaan als een van de meest onstuimige jaren van de eenentwintigste eeuw tot nu toe, waarin verschillende problemen zich aandienden die het bedrijfsleven en de samenleving fundamenteel zullen veranderen."

  Lees verder...      Reageer

Advertenties hebben het op je voorzien: Infoblox waarschuwt voor malvertising

11 januari 2023 - ‘Uw computer is besmet. Klik hier om deze op te schonen’. Misschien herken je dit wel van opdringerige pop-ups en advertenties. Uiteraard wordt je computer besmet zodra je klikt. Malvertising is niet nieuw, maar is nu wel in gevaarlijkere vorm gedetecteerd door security-onderzoekers van Infoblox.

  Lees verder...      Reageer

Noem het (ro)botje bij de naam

11 januari 2023 -  Tijdens de eerste industriële revolutie sloegen negentiende-eeuwse textielarbeiders machines kapot omdat ze dachten dat die hun werk overbodig zouden maken. En tot op de dag van vandaag maken mensen zich zorgen dat ze door automatisering hun baan verliezen en berooid achterblijven. En het is ook een feit dat nieuwe technologieën zoals robotic process automation (RPA) simpele routinetaken van mensen kunnen overnemen. 

  Lees verder...      Reageer

Slechts helft van werkend Nederland heeft wel eens een beveiligde e-mail verstuurd

10 januari 2023 - Maar 55 procent van de Nederlandse werkenden met een kantoorbaan geeft aan weleens een beveiligde e-mail te hebben verstuurd. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Doe het veilig of doe het niet’ onder ruim 1.000 werkende Nederlanders met een kantoorbaan. Het onderzoek is uitgevoerd door Pointsharp.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 227 volgende >
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van beveiligingscamera’s voor jouw bedrijf?
Waar kun je elektrische raamdecoratie kopen?
Tips bij elektrische raambekleding kopen
reacties
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling (1) 
Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk (1) 
Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek  (1) 
84 procent Nederlanders ontvangt oplichtingsberichten op smartphone (1) 
Hoe geef ik leiding aan vaste medewerkers voor de toekomst? (1) 
Mentale gezondheid weinig onderwerp van gesprek op werkvloer  (1) 
Prijs Audi Q4 E-Tron Sportback: minder hoofdruimte, meer geld (1) 
top10
AI VS AI: De beste manier om de moderne cybercrimineel tegen te gaan
Oplopend ziekteverzuim door tekort aan bedrijfsartsen is op te vangen
Tegen de haren instrijken
Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek
Bijna alle mkb-bedrijven zien negatieve impact van kostencrisis op bedrijfscultuur
Drie nieuwe tactieken die cybercriminelen gebruiken bij phishing-aanvallen
Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk
Werkend Nederland print minimaal vanwege ontbossingszorgen
Jonge Nederlander vindt klimaatimpact van werkgevers belangrijk bij zoeken naar baan
Merendeel niet tevreden over salaris
meer top 10