zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Marcel Krom is CIO of the Year 2020

30 november 2020 -  Marcel Krom, CIO van PostNL, is winnaar van de CIO of the Year Award 2020. Hij dankt de prijs aan zijn grote rol in de digitale transformatie van het post- en pakketbedrijf. "Marcel Krom heeft er als CIO voor gezorgd dat PostNL als gevestigd bedrijf met een lange historie snel genoeg is om de digitale concurrentie aan te kunnen," zegt juryvoorzitter Bernhard van Oranje. "Als jury hebben we gezien hoe hij met succes weet om te gaan met de complexiteit van een grote organisatie en zaken in beweging weet te brengen."

  Lees verder...      Reageer

Blijf online veilig en verander uw wachtwoorden

27 november 2020 - We maken ons waarschijnlijk allemaal schuldig aan het gebruik van eenvoudige wachtwoorden die we liever niet wijzigen. Het is immers veel gemakkelijker om telkens hetzelfde wachtwoord te gebruiken, en dan het liefst telkens éénzelfde wachtwoord voor verschillende websites. Het is goed om te weten dat u daarin lang niet de enige bent.

  Lees verder...      Reageer

Acht cybersecurity trends voor 2021

27 november 2020 - KnowBe4 presenteert acht cybersecurity-trends die de security-specialisten van het bedrijf zien voor 2021. Ook volgend jaar vormt het coronavirus een belangrijk aangrijpingspunt voor het verspreiden van nepmails. Daarnaast zullen aanvallers in 2021 nog steeds inspelen op het werken vanuit huis.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen richten hun pijlen in 2021 op thuiswerkers

26 november 2020 - Bedrijven moeten zich schrap zetten voor gerichte aanvallen op thuiswerkers in 2021, zo waarschuwt WatchGuard Technologies. Via slecht beveiligde thuisnetwerken proberen cybercriminelen zakelijke laptops en smartphones te besmetten met malware. Ook verwacht het securitybedrijf meer aanvallen op oplossingen die thuiswerkers veilig toegang geven tot bedrijfsgegevens en -systemen.

  Lees verder...      Reageer

Ransomware nog steeds de grootste bedreiging voor bedrijven

20 november 2020 - Datto lanceert zijn vijfde jaarlijkse Global State of the Channel Ransomware Report. Meer dan 1.000 MSP’s bekijken hierin welke impact COVID-19 heeft gehad op de cyberveiligheid van het MKB, samen met de trends die ransomware-aanvallen veroorzaken.

  Lees verder...      Reageer

COVID-19 levert positieve bijdrage aan digitalisering

19 november 2020 - Bedrijven halen nu meer waarde uit digitalisering en bestempelen digitaliseringstrajecten succesvoller dan begin dit jaar – voordat Nederland in lockdown ging. Daarnaast nam de kennis om te kunnen digitaliseren de afgelopen zeven maanden toe.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse bedrijven tellen wereldwijd meeste geld neer voor dwangsom ransomware-aanval

18 november 2020 -  Met een gemiddelde van 1,45 miljoen euro betalen Nederlandse bedrijven de hoogste dwangsom voor een ransomware-aanval wereldwijd. Dit blijkt uit het jaarlijkse Global Security Attitude onderzoek uitgevoerd in opdracht van CrowdStrike onder 2200 IT-beslissers en cybersecurity professionals wereldwijd.

  Lees verder...      Reageer

Voorspellingen voor 2021: het ‘nieuwe normaal’ beveiligen

17 november 2020 -  Check Point Software Technologies Ltd. heeft zijn voorspellingen op het vlak van cybersecurity in 2021 onthuld. Dat is een overzicht van de belangrijkste uitdagingen waar organisaties volgend jaar mee geconfronteerd zullen worden. Ook komend jaar zullen de effecten van de COVID-19-pandemie hoog op de agenda van IT- en securityteams blijven staan.

  Lees verder...      Reageer

Oude malware-varianten WannaCry en Mirai-botnet blijven bedreiging

17 november 2020 - Malware van zo’n drie jaar geleden, zoals de ransomware-variant WannaCry en het Mirai-botnet, blijken nog altijd schade aan te richten. Dit concludeert cybersecurity organisatie Tesorion uit eigen onderzoek. Ondanks dat deze vormen van malware al geruime tijd geleden zijn ontmaskerd, worden deze nog regelmatig gedetecteerd door Tesorion Immunity.

  Lees verder...      Reageer

DDoS-aanvallen nemen af

11 november 2020 -  Volgens gegevens van Kaspersky DDoS Protection is het aantal DDoS-aanvallen in het derde kwartaal van 2020 afgenomen. Ondanks de algehele stabilisatie van de DDoS-markt gedurende het jaar, kende het kwartaal nog steeds een jaar-op-jaar stijging en het hoogste aantal aanvallen op één dag, in totaal 323.

  Lees verder...      Reageer

Waaraan herkent u een slechte cyberbeveiliging?

10 november 2020 - Uit de voortdurende toename van succesvolle cyberaanvallen kunnen we concluderen dat de cyberbeveiliging nog niet bij iedere organisatie op orde is. Tijd om na te gaan of uw organisatie goed beschermd is. BlackBerry deelt acht signalen waaraan u een slechte beveiliging kunt herkennen.

  Lees verder...      Reageer

‘Veiliger en slimmer werken’ bovenaan agenda IT-afdeling

9 november 2020 - Hoe staan Nederlandse IT-afdelingen er ruim een half jaar na de uitbraak van het coronavirus voor? Uit de Cloud Benchmark 2020 van Sentia blijkt dat organisaties zoeken naar manieren om hun infrastructuur goed te organiseren met het oog op de veeleisende toekomst. ‘Veiliger en slimmer werken’ en het ‘creëren van een optimale eindgebruikerservaring’ zijn de twee belangrijkste thema’s op de IT-agenda de komende twee jaar.

  Lees verder...      1 reactie

De tech trends van 2021

9 november 2020 - Het jaar 2020 gaat de boeken in als een bewogen jaar. De COVID19-crisis heeft voor veel opschudding gezorgd in vrijwel alle markten en voor iedereen in Nederland. Waar sommige bedrijven een flinke klap hebben gekregen vanwege de diverse lockdowns, hebben anderen daar juist weer van geprofiteerd.

  Lees verder...      Reageer

De invloed van low-code op de toekomst van werk en innovatie

6 november 2020 - De pandemie heeft de digitale transformatie in sneltreinvaart gezet voor veel bedrijven. In de afgelopen maanden schoten online applicaties en diensten als paddestoelen uit de grond. Omdat bedrijven van de ene op de andere dag digitaal moesten transformeren, is het gemakkelijk in te zien waarom steeds meer organisaties overgaan op low-code-ontwikkeling.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 199 volgende >
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
Kwart medewerkers sjoemelt met klokken van tijd  (1) 
Financieel verantwoordelijke weet niet wat belastingplannen Prinsjesdag betekenen voor bedrijf  (1) 
top10
Voordeligste benzinepompen in Nederland bekend
Minder autoverbruik: zo komt uw auto de winter door zonder onverwachte kosten
Deepfakes, virtuele producties en lege bioscopen
Digital Days 2021: jongeren enthousiast maken voor ICT
Tips om uw vloer te beschermen tijdens het thuiswerken
Eén op de drie Nederlanders wil dat werkgever niet-gevaccineerde collega weigert op kantoor
‘Coronastress maakt managers en bestuurders minder capabel’
Bedrijven in duurzame energiesector hebben hogere omzet dan verwacht
In 2020 grootste cao-loonstijging in twaalf jaar
Twijfel is de grote vriend van excellente prestaties
meer top 10