zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

CX-koplopers lopen voorop in gebruik van analytics en AI

21 april 2022 - Nieuw wereldwijd onderzoek van MIT SMR Connections, gesponsord door SAS, toont de fundamentele rol aan die analytics en AI spelen bij de transformatie van het CX-landschap. In het onderzoek ‘Delivering Experiences That Win Business and Build Loyalty: CX Champions Share Their Strategies’ komt naar voren dat ruim 40 procent van de respondenten van plan is om de investeringen in CX-technologie de komende twee jaar met maar liefst 25 procent te verhogen

  Lees verder...      Reageer

Digitale weerbaarheid Nederlandse bedrijven ondermaats

19 april 2022 - Het Nederlandse bedrijfsleven moet een inhaalslag maken op het gebied van cybersecurity. De meeste organisaties hebben nog geen strategie voor digitale weerbaarheid en de securitybudgetten zijn vaak niet toereikend. Ook heeft Nederland een achterstand als het gaat om security-awarenesstrainingen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van cyberbeveiliger Mimecast.

  Lees verder...      Reageer

Digitale transformatie stuwt groei machine-identiteiten

15 april 2022 - Venafi maakt de resultaten bekend van een wereldwijd onderzoek onder 1.000 CIO’s. Daaruit blijkt dat digitale transformaties leiden tot een gemiddelde jaarlijkse groei van 42 procent van het aantal gebruikte machine- identiteiten. Omdat CIO’s vaak onvoldoende inzicht hebben in alle machine-identiteiten binnen hun netwerk, moeten zij rekening houden met meer storingen en cyberaanvallen waarbij machine-identiteiten worden misbruikt.

  Lees verder...      Reageer

Aantal netwerkaanvallen op hoogste punt in drie jaar

14 april 2022 - Het risico op netwerkaanvallen blijft toenemen. Daarvoor waarschuwt WatchGuard Technologies in het Internet Security Report over Q4 van 2021. Het aantal gedetecteerde netwerkaanvallen kwam dit kwartaal uit op het hoogste punt in drie jaar tijd. De onderzoekers zagen ook een recordaantal aanvallen met ‘evasive malware’.

  Lees verder...      Reageer

Zeven manieren om slimme (thuis)apparaten uit handen van hackers te houden

13 april 2022 - De wereld raakt steeds meer verbonden en het is tegenwoordig dan ook een lastige opgave om een huis te vinden dat niet beschikt over minimaal één slim apparaat. In 2021 had al 50 procent van de Nederlandse huishoudens één of meerdere smart home producten in huis, zo bleek uit onderzoek van Multiscope. Ter vergelijking, in 2018 was dit 36 procent.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse bedrijven erkennen de voordelen van de hybrid en multicloud als bedrijfsmodel

11 april 2022 - Nutanix  presenteert de bevindingen van zijn vierde jaarlijkse Enterprise Cloud Index (ECI)-onderzoek. Dit jaar werd de vooruitgang van enterprise cloudadoptie gemeten. Voor het onderzoek werden IT-beslissers in veertien landen ondervraagd, waaronder Nederland. Uit de resultaten blijkt dat de hybrid en multicloud door 87 procent van de Nederlandse respondenten gezien wordt als het ideale bedrijfsmodel.

  Lees verder...      Reageer

Wereld back-up dag: de dag om data-verlies te voorkomen

5 april 2022 - Vorige week donderdag was het World Back-Up Day. Het kwijtraken van bestanden gebeurt helaas vaker dan je denkt. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje: één kleine fout kan genoeg zijn om jaren aan belangrijke data te verliezen. Gegevensverlies kan echter ook buiten jouw macht liggen. Cyberaanvallen gericht op data komen namelijk steeds vaker voor.

  Lees verder...      Reageer

Organisaties kiezen voor hybrid cloud om data veilig te stellen

5 april 2022 - Vorige week was het World Backup Day, een dag waarop we stilstaan bij betere bescherming van data en het voorkomen van dataverlies, -diefstal en -misbruik. World Backup Day richt zich niet alleen op consumenten, maar ook op organisaties, die vandaag de dag niet meer zonder data kunnen functioneren.

  Lees verder...      Reageer

Wat is de beste manier om ERP-systemen te moderniseren?

1 april 2022 - Het gros van de ERP-systemen is aan het begin van dit millennium geïmplementeerd. Zij vormen inmiddels de ruggengraat van veel organisaties. Maar organisaties zien ook dat hun behoeften zijn veranderd en voelen de druk om actie te ondernemen. Zij beperken zich echter tot aanpassingen en configuratiewijzigingen of de uitbreiding van afzonderlijke functies.

  Lees verder...      Reageer

Inzichten in een effectieve cloud-transitie

31 maart 2022 - Uit een onderzoek naar de status van cloud-gedreven transformatie blijkt dat 65 procent van de IT-professionals gelooft dat in de komende twee jaar meer dan 60 procent van hun portfolio uit clouddiensten zal bestaan. Clouddiensten omvatten cloud-gebaseerde programma's en IT-diensten die via een netwerk met elkaar zijn verbonden en kunnen worden geïntegreerd in bestaande bedrijfssystemen.

  Lees verder...      Reageer

HR-beslisser wil scholing in data en IT om omslag naar data driven werken te maken

25 maart 2022 - Een derde van de HR-beslissers wil scholing in data en IT om een omslag naar data driven werken te maken. Zo maakt meer dan de helft (54 procent) van de HR-beslissers graag rapportages op basis van data. Dit komt naar voren in onderzoek van myBrand, onder 512 HR-beslissers.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijfsleven omarmt AI en ML voor cybersecurity

24 maart 2022 - Steeds meer Nederlandse bedrijven gebruiken kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) om cyberaanvallen af te slaan. Bijna de helft (42 procent) versterkt de IT-beveiliging nu al met AI- en/of ML-technologie. Nog eens 54 procent is dat de komende jaren van plan. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van Mimecast.

  Lees verder...      Reageer

Zeven gevaarlijke veronderstellingen over de veiligheid van macOS-apparaten

17 maart 2022 - De meesten macOS-gebruikers denken dat ze geen speciale voorzorgsmaatregelen hoeven te nemen bij het gebruik van hun macOS-apparaat. Vaak denken ze dat hun Mac helemaal veilig is voor cyberaanvallen en zijn ze verrast als hun Mac geïnfecteerd blijkt te zijn met ad- of malware. Weinigen van hen weten hoe de malware op hun apparaat is gekomen.

  Lees verder...      Reageer

Mobiele malware neemt met 500 procent toe

16 maart 2022 - Vanaf begin februari dit jaar hebben onderzoekers van Proofpoint het aantal pogingen om mobiele malware te verspreiden met 500 procent zien stijgen in Europa. Dit is in overeenstemming met de trend van de afgelopen jaren, waarbij aanvallers steeds vaker smishing (SMS-phishing)-aanvallen uitvoeren en malware verspreiden naar mobiele apparaten.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 217 volgende >
Houten wandpanelen voor een warme en huiselijke sfeer
reacties
Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk (1) 
Nog maar één op de negen starters kan eigen huis kopen (1) 
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (3) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
top10
Noodgedwongen een oppas van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen
Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich uitgeblust na werkdag
Organisaties ergeren zich aan onbekwame sollicitanten op technische vacatures
Wist je dat leren onderdeel is van het vieren van een jubileum?
Gebrek aan zakelijke vaardigheden developers zorgt voor disconnectie met bestuursraden
Groeiende genderkloof voor werkbaar werk
Nederland op twaalfde plaats als voorkeursland om in te wonen en te werken
‘AI en ML zijn onmisbaar geworden in cybersecurity’
Niets verdeelt mannen en vrouwen zo als de auto. Maar hoe zit het echt?
meer top 10