zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Cyberaanval kost bedrijven meer geld

24 juni 2020 - Bedrijven die slachtoffer zijn geworden van cybercriminaliteit moeten dit jaar dieper in de buidel tasten. Ten opzichte van vorig jaar is de schadepost per incident verzesvoudigd. Onder 1.971 getroffen bedrijven bedroegen de totale kosten afgelopen jaar zo’n €1,61 miljard. Dat is 61 procent meer dan het jaar ervoor.

  Lees verder...      Reageer

Zes miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd

23 juni 2020 - Het .nl-domein heeft donderdag 18 juni de mijlpaal van zes miljoen geregistreerde domeinnamen behaald. Het zes miljoenste domein is deyogiclub.nl en werd geregistreerd door Cindy Woesthuis van Act in Move Training, Coaching & Yoga in Neede. Het aantal registraties steeg de afgelopen maanden tijdens de coronacrisis dusdanig hard, dat de zes miljoen .nl-domeinregistraties veel eerder werd gehaald dan op basis van de groeiontwikkeling werd verwacht.

  Lees verder...      Reageer

Thuiswerken levert meer risico’s op voor het bedrijfsnetwerk

16 juni 2020 -  Het vele thuiswerken blijkt flinke gevolgen te hebben voor de risico’s waaraan bedrijfssystemen en gevoelige data worden blootgesteld. Zakelijke apparatuur die door andere familieleden wordt gebruikt en het hergebruik van wachtwoorden voor allerlei toepassingen, zijn hierbij twee belangrijke factoren. Dit alles blijkt uit onderzoek van CyberArk in verschillende Europese landen.

  Lees verder...      1 reactie

Iedere 7,5 seconden een geïnfecteerde Android-app

15 juni 2020 - G DATA CyberDefense kondigt zijn jaarlijkse mobile malware analyse aan. Hieruit blijkt dat er opnieuw een negatief record is aan Android-malware. Het afgelopen jaar identificeerden de experts van het bedrijf maar liefst 4.18 miljoen nieuwe schadelijke Android-malware apps. Vorig jaar was er ook een record te vermelden en lag de hoeveelheid op 4.12 miljoen.

  Lees verder...      Reageer

Pandemie vergroot druk op IT-leiders door tweeledige focus op ondersteuning thuiswerkers en urgente innovatie

12 juni 2020 -  Mendix maakt de resultaten bekend van een onderzoek dat in mei, tijdens het hoogtepunt van de lockdown werd uitgevoerd onder IT-managers. Het onderzoek toont aan dat de COVID-19 pandemie hen in een onzekere en uitdagende positie plaatst: IT-managers moeten het bedrijf draaiende houden terwijl tegelijkertijd wordt verwacht dat zij met minder middelen initiatieven voor digitale transformatie versnellen.

  Lees verder...      Reageer

Inzameling ICT-afval stijgt met elf procent tot tien miljoen kilo

12 juni 2020 -  Stichting ICT Milieu zamelde in 2019 via Wecycle tien miljoen kilo ICT-afval in, een aanzienlijke stijging ten opzichte van negen miljoen kilo in 2018. Dit komt o.a. door de uitbreiding van het inzamelnetwerk en een nieuwe ophaalservice, waarmee het makkelijker is om afgedankte apparatuur in te leveren. In de ICT Milieumonitor zoomt ze in op kerncijfers van 2019.

  Lees verder...      Reageer

IT-sector vreest meer cyberaanvallen en datalekken in het ‘nieuwe normaal’

11 juni 2020 - Check Point Software Technologies maakt de resultaten bekend van een nieuw onderzoek. Het geeft een beeld van hoe organisaties hun cyberbeveiliging tijdens de corona-lockdown hebben beheerd en bevat ook een lijst met hun beveiligingsprioriteiten en -zorgen voor de komende maanden, nu we naar het 'nieuwe normaal' gaan.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse organisaties zuinig met investeringen in security

10 juni 2020 - Ruim twee derde van de organisaties (68 procent) beschouwt zichzelf als kwetsbaar, tegenover 86 procent vorig jaar. Het toenemende vertrouwen in de eigen veiligheid lijkt ongegrond, aangezien meer dan de helft (56 procent) van de Nederlandse organisaties een security breach heeft ervaren. Bij 27 procent was dat zelfs in het afgelopen jaar.

  Lees verder...      Reageer

Complexiteit en omvang DDoS-aanvallen nemen toe

9 juni 2020 -  De complexiteit en omvang van DDoS-aanvallen is in 2019 flink toegenomen in vergelijking met 2018. Dit blijkt uit het DDoS data rapport 2019 van de Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP), dat de Nationale Anti-DDoS Wasstraat (NaWas) beheert. De NBIP publiceert twee keer per jaar een rapport met data over de in de NaWas waargenomen DDoS-aanvallen.

  Lees verder...      Reageer

Wat u moet weten over ICT-beheer op afstand, ook na de crisis

8 juni 2020 - In tijden van corona werken ook ICT-beheerders zoveel mogelijk thuis. Die bevinden zich dus fysiek op afstand van de serverruimte. Dat hoeft niet zo’n probleem te zijn, zolang ze maar creatief én communicatief zijn. De grootste uitdaging is niet meer hoe ze alles in de lucht krijgen, maar hoe ze alles in de lucht houden. Wilco Ravestein, Country Manager bij Paessler, deelt tips over ICT-beheer vanuit huis.

  Lees verder...      Reageer

Cyberrisico’s voor Nederlandse thuiswerkers honderd keer zo groot tijdens coronacrisis

4 juni 2020 -  CrowdStrike observeerde in februari tot april 2020 wereldwijd een toename van 100 keer zo veel malafide bestanden gerelateerd aan Covid-19 ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Daarnaast nam de organisatie twee keer zoveel digitale inbraken waar in het eerste kwartaal van 2020 als in heel 2019. In eCrime wordt handig gebruikgemaakt van social engineering-technieken en besmette documenten.

  Lees verder...      Reageer

C-suite is zwakke schakel in Mobile Device Security

3 juni 2020 -  MobileIron heeft de uitkomsten van een nieuw onderzoek bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat van alle groepen binnen een organisatie de kans het grootst is dat de C-suite vraagt om soepele mobiele security-protocollen (74 procent) - ondanks dat juist zij vaak een populair doelwit zijn van cyberaanvallen.

  Lees verder...      Reageer

Gebrek aan vertrouwen binnen de cybercriminele onderwereld

29 mei 2020 -  Trend Micro geeft nieuwe data vrij omtrent cybercriminele praktijken en patronen voor het kopen en verkopen van producten en diensten. Het vertrouwen binnen criminele interacties is aangetast, wat tot gevolg heeft dat men zich verplaatst naar e-commerce-platformen en communicatie via Discord. Beide vergroten de anonimiteit van de gebruiker.

  Lees verder...      Reageer

Hoe thuiswerken intelligenter – en veiliger – wordt

28 mei 2020 -  Miljoenen mensen zien hun manier van leven veranderen. Wat enkele maanden geleden onvoorstelbaar was, is nu de realiteit. Iedereen werkt massaal vanuit huis; werknemers passen zich aan en vinden nieuwe opties om hun dagelijkse taken uit te voeren. Organisaties vertrouwen daarbij meer dan ooit tevoren op IT.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 193 volgende >
advertorial
White paper: 24 tips om e-mailadressen te verzamelen
Wat kun je doen om in deze lastige tijd je e-mail database te vergroten? In dit white paper van Spotler lees je 24 concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt. Een groter bereik betekent simpelweg ook een grotere kans op succes. Benieuwd naar de tips?
Download het white paper
Lees verder
Fit blijven zorgt voor betere prestaties op de werkvloer
reacties
Corona zorgt voor boost in online verkopen (1) 
Tijdens de vakantie fantaseren over later (1) 
Zonnige tendens woningen met zwembad  (1) 
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?  (1) 
Data-analist, data scientist en big data populairste termen bij zoeken naar IT-vacatures (1) 
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel (1) 
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega (3) 
top10
Mimecast waarschuwt voor tweede golf in coronaphishing
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?
Trend zet door: grote concerns die omvallen
Fors meer DDoS aanvallen vanwege COVID-19
Een veilige hybride werkomgeving dankzij mobiele encryptie
Reorganiseren: vier belangrijke aandachtspunten
Aantal verlopen cao’s neemt toe
Millennial vindt dat geluk niet gebonden is aan vinden romantische partner
Gerichte inzet AI nodig om ROI gezond te houden
meer top 10