zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Opnieuw record aan DDoS aanvallen eerste halfjaar van 2021

23 juli 2021 -  Het aantal DDoS-aanvallen heeft in de eerste helft van 2021 opnieuw een hoogtepunt bereikt. In de eerste helft van 2021 werden er maar liefst 33 procent meer aanvallen geconstateerd vergeleken met het record uit het eerste half jaar van 2020. Dit blijkt uit een nieuw analyse van het Link11 Security Operations Centre (LSOC).

  Lees verder...      Reageer

Waarom 24x7 actieve bedrijven een ‘always on’ back-upoplossing nodig hebben

22 juli 2021 - In ons dagelijkse leven zijn we steeds afhankelijker van moderne ‘always on’ IT-systemen. Dat blijkt wel uit het feit dat de geringste storing bij Google, Microsoft of Apple of zelfs maar een social network direct de wereldwijde nieuwskoppen haalt.

  Lees verder...      3 reacties

Groeiende datacenterbranche levert komende jaren meer dan 5.000 banen op

22 juli 2021 - De datacentersector wordt een steeds belangrijkere bron van werk. Digitaal werk en onderwijs is vaker de standaard, waardoor de vraag naar datacenterdiensten en -personeel gestaag groeit. Scholen zetten meer in op deze trend, wat leidt tot versnelling van onderwijsinnovatie.

  Lees verder...      Reageer

64 procent Nederlanders ergert zich aan digibeten op werk

21 juli 2021 - Maar liefst twee derde van de werkende Nederlanders stoort zich weleens aan collega’s met beperkte computervaardigheden. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.098 Nederlanders in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Deze ergernis lijkt effect te hebben op digibeten op de werkvloer. Zo schaamt achttien procent van de respondenten zich voor zijn of haar eigen digitale skills.

  Lees verder...      Reageer

Cyberaanvallen en -dreigingen blijven records breken

15 juli 2021 -  Check Point Research (CPR), de Threat Intelligence-tak van Check Point Software Technologies Ltd. waarschuwt voor een verdere toename van het aantal cyberaanvallen en denkt dat dit deels te wijten is aan grootmachten die cybersuperwapens lekken.

  Lees verder...      2 reacties

Nederlander logt het liefst automatisch in op apps, ondanks veiligheidsrisico’s

14 juli 2021 - Maar liefst 57 procent van de Nederlanders blijft het liefst automatisch ingelogd op alle applicaties, ook al brengt dit veiligheidsrisico’s met zich mee. Wordt je telefoon gehackt, bijvoorbeeld door middel van phishing, dan kunnen criminelen gemakkelijk bij persoonlijke gegevens. De groep 60-plussers vindt veiligheid het belangrijkst: slechts een derde (33 procent) blijft graag automatisch ingelogd.

  Lees verder...      Reageer

Vijf stappen om cyber resilient te worden

13 juli 2021 -  Cybercriminelen zijn al lang niet meer de studenten op hun zolderkamer. Het zijn criminele organisaties geworden die een professionele strategie hanteren. Dit heeft ervoor gezorgd dat er nog nooit zo veel en effectieve hacks hebben plaatsgevonden als in de afgelopen jaren. Het is daarom van belang dat organisaties weerbaarder worden, maar hoe doet u dat?

  Lees verder...      Reageer

‘Investeren in anti-ransomwaretechnologie is niet genoeg’

12 juli 2021 - Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) windt er geen doekjes om: ransomware is inmiddels zó gevaarlijk dat de nationale veiligheid in het geding is. Tegelijkertijd denkt slechts de helft van alle organisaties een aanval met gijzelsoftware het hoofd te kunnen bieden, zo blijkt uit onderzoek. Volgens

  Lees verder...      Reageer

84 procent Nederlanders ontvangt oplichtingsberichten op smartphone

8 juli 2021 - 84 procent van de Nederlanders ontvangt wel eens berichten van oplichters via e-mail, WhatsApp of sms. Ondanks deze confrontatie met (pogingen tot) internetoplichting, ervaart 61,4 procent van de Nederlanders hun smartphone als veilig. Dit en meer blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl, dat via een enquête vroeg naar ervaringen met malafide berichten en digitale fraude.

  Lees verder...      Reageer

Motivatie daalt bij middelgrote bedrijven door foute investeringen in technologie

7 juli 2021 - Uit onderzoek door Ricoh blijkt dat door frustraties over technologie de betrokkenheid bij middelgrote bedrijven daalt. Meer dan een derde (29 procent) van de werknemers heeft moeite om zich betrokken te voelen als ze thuiswerken vanwege communicatie- en technologieproblemen. Dit is een stijging van zes procent ten opzichte van augustus 2020.

  Lees verder...      Reageer

Multicloud is de norm

6 juli 2021 - Fortinet heeft het 2021 Cloud Security Report gepubliceerd. Hierin wordt in kaart gebracht hoe ruim 500 cybersecurity-professionals (van CIO’s tot IT-managers en medewerkers van security-teams) omgaan met cyberbedreigingen die het op de cloud hebben gemunt, de manier waarop zij de cloud gebruiken en de best practices waaraan zij prioriteit toekennen.

  Lees verder...      Reageer

Pandemie legt een aanzienlijke kloof bloot tussen IT en de rest van het bedrijf

6 juli 2021 - Een reeds lang bestaande kloof tussen IT-teams en de rest van het bedrijf weerhoudt organisaties ervan nieuwe technologieën in te voeren en brengt hun langetermijnrespons op de pandemie in gevaar, zo blijkt uit onderzoek van Insight. Ondanks het belang van IT voor het behalen van de strategische doelstellingen van organisaties, beschouwt bijna driekwart (72 procent) IT als een supportafdeling in plaats van een zakelijke enabler, terwijl bij slechts 22 procent IT een plek in het managementteam heeft.

  Lees verder...      1 reactie

Traditionele antimalware blokkeert slechts een kwart van alle bedreigingen

5 juli 2021 -  Bijna driekwart van alle bedreigingen in het eerste kwartaal van 2021 was zerodaymalware. Dat constateert WatchGuard Technologies in de nieuwste editie van het Internet Security Report. Dit type malware is extra gevaarlijk omdat het niet geblokkeerd wordt door traditionele antivirusoplossingen.

  Lees verder...      Reageer

Loopt een app vaak vast? Negen op de tien stappen over naar concurrent

1 juli 2021 -  Als het om applicaties gaat, hebben Nederlanders weinig geduld. Wanneer een applicatie vaak vastloopt, verwijdert namelijk vier vijfde van de Nederlanders (79 procent) de app. 90 procent stapt over naar een soortgelijke aanbieder. Bij mensen jonger dan 30 jaar is dit zelfs 94 procent. Dit blijkt uit een onderzoek onder 566 werkende Nederlanders, uitgevoerd door Truewind.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 208 volgende >
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven
AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers
Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?
meer top 10