zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

IT-besluitvormer denkt dat bedrijven besparen op cyberbeveiliging ten gunste van andere doelstellingen

1 december 2021 - Trend Micro kondigt een nieuw onderzoek aan waaruit blijkt dat 92 procent van de Nederlandse IT-besluitvormers beweert dat hun bedrijf bereid zou zijn in te boeten op cyberbeveiliging ten gunste van digitale transformatie, productiviteit of andere doelstellingen. Bovendien voelde 86 procent zich ooit al eens onder druk gezet om de ernst van cyberrisico's te minimaliseren tegenover hun directie.

  Lees verder...      Reageer

Zes op tien organisaties: digitale investeringen noodzakelijk om bij te blijven

1 december 2021 -  Hoewel een groot deel van de Nederlandse organisaties goed uit de coronapandemie is gekomen en tevreden is over hun huidige digitale aanbod, zijn veranderingen en investeringen noodzakelijk om bij te blijven. Zo verwacht bijna de helft (48 procent) van de organisaties het niet te redden zonder een nieuwe, duidelijke digitale strategie en het talent om die strategie uit te voeren.

  Lees verder...      Reageer

Gebrek aan controles en zichtbaarheid in wat gebruikers doen in app zorgt voor onnodig bedrijfsrisico

23 november 2021 - Organisaties blijven risico lopen door beperkt inzicht in gebruikersactiviteiten tijdens sessies die zijn gekoppeld aan webapplicaties, ondanks het altijd aanwezige gevaar van insider threats en diefstal van inloggegevens. Hoewel de invoering van webapplicaties heeft geleid tot meer flexibiliteit en een hogere productiviteit, blijft het implementeren van de benodigde beveiligingsmaatregelen om het risico van menselijke fouten of kwaadwillige opzet te beperken vaak achterwege.

  Lees verder...      Reageer

Belang van onveranderlijke back-ups wordt onderschat

22 november 2021 - Ransomware is voor veel organisaties een soort zwaard van Damocles. Een constante dreiging die in de lucht hangt en die vaak niet af te wenden lijkt. Een meerderheid van de IT-leiders (60 procent) zegt dan ook dat de ernst van aanvallen toeneemt, zo blijkt uit een recent onderzoek van Incisive Media en Rubrik.

  Lees verder...      Reageer

IT-vaardigheid wordt een van de belangrijkste competenties voor supportprofessionals

16 november 2021 -  Volgens de helft van de supportprofessionals (47 procent) is over vijf jaar IT-vaardigheid één van de belangrijkste competenties die benodigd zijn voor hun vakgebied. Dit blijkt uit onderzoek van Schoevers en Public Support. Digitale vaardigheden zijn dus onmisbaar, maar supportprofessionals zijn niet bang dat hun baan gaat verdwijnen door digitalisering.

  Lees verder...      Reageer

Negen trends in cybersecurity voor 2022

12 november 2021 - Het jaar 2021 kende een grote toename van het aantal cyberaanvallen, met wekelijks 446 getroffen bedrijven in Nederland, een stijging van maar liefst 86 procent ten opzichte van vorig jaar. Volgens het Cyber Security Predictions rapport van Check Point zet deze trend ook in 2022 door.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen doen zich voor als callcenters

11 november 2021 - Onderzoekers van Proofpoint zien een toename van aanvallen waarbij cybercriminelen zich in e-mails voordoen als callcenters. Vervolgens vertrouwen criminelen erop dat slachtoffers een opgegeven telefoonnummer bellen en de interactie aangaan. In veel gevallen verliezen slachtoffers tienduizenden dollars die rechtstreeks van hun bankrekeningen worden gestolen.

  Lees verder...      Reageer

Veerkracht is het nieuwe veiligheid

9 november 2021 - Hoewel de financiële sector graag wordt gezien als een geldmachine – met handelaren en algoritmen die hard werken om de winst te maximaliseren terwijl ze blijven kopen en verkopen – is de waarheid een stuk ingewikkelder. De financiële sector is namelijk een dienstverlenende sector. En die zijn een stuk moeilijker te beveiligen dan een sector die wordt aangedreven door technologie in plaats van klanten.

  Lees verder...      Reageer

Phishing-mails gericht op business, IT en HR worden gevaarlijker

5 november 2021 - KnowBe4 presenteert zijn rapport over de phishing-campagnes waarop wereldwijd het meest geklikt is in het derde kwartaal van 2021. "Het uitvoeren van social engineering-aanvallen blijft voor cybercriminelen een van de belangrijkste tactieken om organisaties binnen te dringen en/of schade te veroorzaken," zegt Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4.

  Lees verder...      Reageer

C-Suite-managers verklaren dat de benadering van één leverancier voor Cloud achterhaald is

4 november 2021 - Uit nieuw wereldwijd onderzoek van IBM blijkt dat er een drastische verschuiving heeft plaatsgevonden in de zakelijke behoeften van Cloud omgevingen. Slechts één procent van de Nederlandse respondenten gaf aan dat ze gebruik maken van een enkele private of public Cloud omgeving . Dit is een daling van 41 procent ten opzichte van 2019 – hiermee is de hybride Cloud omgeving de dominante IT-architectuur geworden.

  Lees verder...      Reageer

Organisaties worstelen met schaalbaarheid DevOps ondanks noodzaak digitale transformatie

3 november 2021 - Dynatrace maakt de resultaten bekend van een wereldwijd onderzoek onder 1.300 managers van softwareontwikkelingen en DevOps-teams. Dit onafhankelijke onderzoek was gericht op de belangrijkste uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd als ze de vraag naar digitale innovatie proberen bij te houden.

  Lees verder...      Reageer

Minder dan een derde van de bedrijven zet technologie in voor duurzame bedrijfsvoering

2 november 2021 - Uit nieuw onderzoek van Ricoh blijkt dat andere bedrijfsbehoeften vaker voorrang krijgen dan duurzaamheid. Dit geldt voor de meerderheid van de organisaties in Nederland (53 procent). Vooral op het gebied van digitale transformatie wordt veel geïnvesteerd. Maar liefst 68 procent verhoogt of handhaaft zijn investeringen op dit vlak.

  Lees verder...      Reageer

Werknemers tegen monitoringstools tijdens thuiswerken

2 november 2021 - De meeste werknemers in Nederland zijn geen voorstander van monitoringstechnologie om thuiswerkend personeel in de gaten te houden. Door het vele thuiswerken vanwege de coronapandemie, is dit een belangrijk onderwerp in het bedrijfsleven. Dat blijkt uit de nieuwe Unisys Security Index, wereldwijd het langstlopende veiligheidsonderzoek onder 11.000 consumenten, waaronder 1.000 uit Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Mythbusters: drie waarheden over workloads en de cloud

29 oktober 2021 - Het verzamelen van data is voor veel bedrijven een startpunt op weg naar een betere bedrijfsvoering. Want inzichten die innovatie stimuleren, de betrokkenheid van klanten vergroten en bedrijfsresultaten verbeteren, kunnen uit data worden gehaald. Maar bedrijven die hun big data-applicaties (zoals SAP, Oracle en HPC) naar de cloud willen verplaatsen, hebben vaak met een aantal barrières te maken.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 213 volgende >
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Kies als MT voor duurzame oplossingen; juist in de bouw
De kracht van buitenreclame blijft bestaan
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
Wat verandert er straks door de ‘Wet betaald ouderschapsverlof’?
Bedrijven gaan cyberslag aan in 2022
Vijf strategieën om de leertijd van je medewerkers te maximaliseren
Betere balans tussen werk en privé is goed voornemen nummer één
60 procent IT-securityspecialisten vindt ransomware en terrorismedreigingen vergelijkbaar
Duurzaamheidsmanagers hebben een boeiende baan met toekomstperspectief
Werkend Nederland gaat er minimaal op vooruit
Meeste finance afdelingen beschikken slechts over beperkte digitale basis
Grootste uitdaging IT-afdelingen is digitale transformatie en behoud van technisch talent
Global Networking Trends report: NaaS steeds populairder
meer top 10