zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Mimecast waarschuwt voor spoofing van securitywebsites

21 augustus 2020 -  Mimecast heeft spoofing van een website van Check Point Software Technologies ontdekt. Deze nepsite kwam aan het licht tijdens een reguliere scan op merkmisbruik. Na een melding hierover bij Check Point is de nagemaakte website offline gehaald.

  Lees verder...      1 reactie

Printer blijkt een van de meest essentiële consumententechnologieën in tijden van lockdown

20 augustus 2020 - Uit nieuw onderzoek van Epson blijkt dat 81 procent van de mensen sinds de lockdown meer dan ooit behoefte heeft aan betrouwbare en betaalbare oplossingen om thuis te kunnen printen. Voor 76 procent van de thuiswerkers die vóór de lockdown werkzaam waren op kantoor of elders, is de thuisprinter zelfs essentieel geworden.

  Lees verder...      Reageer

Kwart werknemers ervaart minder werkstress door technologie

19 augustus 2020 -  Werknemers staan over het algemeen positief tegenover nieuwe technologieën op de werkvloer. Ze zien technologie als mogelijkheid om hun carrière vooruit te helpen. Een derde (32 procent) van de werknemers zegt dat technologie een positieve impact heeft op de mate waarin ze nog kunnen groeien in hun huidige baan.

  Lees verder...      1 reactie

Cybercriminelen zoeken gericht naar kwetsbaarheden in routers en IoT-apparatuur thuiswerkers

18 augustus 2020 -  De bedreigingsinformatie die FortiGuard Labs in de eerste helft van 2020 verzamelde laat zien cybercriminelen en staatshackers de wereldwijde pandemie massaal aangrepen om wereldwijd een breed scala aan cyberaanvallen uit te voeren. Hoewel veel cyberbedreigingen verband hielden met het coronavirus, was er ook sprake van andere invalshoeken.

  Lees verder...      Reageer

Nederland telt 744.229 openbare wifi-hotspots

17 augustus 2020 -  Nederland telt in totaal 744.229 openbare wifi-netwerken in bijvoorbeeld horeca of andere openbare plekken. Dat komt neer op 400 wifi-netwerken voor iedere 10.000 Nederlanders. Dit en meer blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl naar de toegang tot openbare wifi.

  Lees verder...      Reageer

Beleidsmakers en techbedrijven moeten de digitale eengemaakte markt samen realiseren

14 augustus 2020 - In 2015 maakte de Europese Unie plannen bekend voor een digitale eengemaakte markt (digital single market - DSM). Vijf jaar later blijkt echter dat de wet- en regelgeving van de EU-lidstaten nog altijd inconsistent en complex is. En dat staat economische groei in de weg, blijkt uit recent onderzoek in opdracht van Stripe.

  Lees verder...      Reageer

Phishing meer gericht op nieuwe ‘smoesjes’ door COVID-19

13 augustus 2020 - Phishing is een van de oudste en meest flexibele vorm van cyberaanvallen. Nieuwe tijden brengen nieuwe ontwikkelingen met zich mee, zo ook voor wat betreft phishing. Uit analyse van Kaspersky blijkt dat dergelijke aanvallen steeds gerichter worden, met name op kleinere bedrijven, maar ook dat de uitbraak van COVID-19 heeft geleid tot nieuwe pishingtactieken, zoals andere ‘excuses’ om informatie te verkrijgen.

  Lees verder...      Reageer

Gerichte inzet AI nodig om ROI gezond te houden

13 augustus 2020 - In een poging om efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen zijn ondernemingen steeds meer bereid te investeren in AI, machine learning en andere nieuwe technologieën. Probleem is echter dat de investeringen zich tot nu toe niet terug lijken te betalen in verhoogde winstmarges en harde euro’s.

  Lees verder...      Reageer

Coronacrisis versnelt cloud adoptie bij Nederlandse organisaties

12 augustus 2020 -  Het deel van het Nederlandse bedrijfsleven dat cloud oplossingen gebruikt, is in de eerste helft van dit jaar sterk toegenomen. De inzet van video conferencing en werkplek oplossingen op afstand laten eveneens een sterke groei zien. Dit blijkt uit de jongste meting van de Cloud Adoptie Monitor Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Fors meer DDoS aanvallen vanwege COVID-19

11 augustus 2020 - Link11 kondigt zijn halfjaarlijkse DDoS rapport aan. Uit het rapport blijkt dat er vanwege COVID-19 een forse toename is geweest in het aantal DDoS aanvallen. In april, mei en juni 2020 lag het aantal geregistreerd aanvallen volgens het Link11 Security Operations Center (LSOC) gemiddeld 97 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

  Lees verder...      Reageer

Een veilige hybride werkomgeving dankzij mobiele encryptie

10 augustus 2020 -  Na vijf maanden thuiswerken keren bij veel organisaties medewerkers langzaamaan terug naar kantoor; in de meeste gevallen voor een beperkt aantal dagen per week. ‘Het nieuwe normaal’ betekent voor veel kantoormedewerkers dus een hybride werkomgeving waarin wordt afgewisseld tussen het kantoor, openbare werkplekken en de thuiswerkplek.

  Lees verder...      1 reactie

Mimecast waarschuwt voor tweede golf in coronaphishing

10 augustus 2020 -  Mimecast Limited roept organisaties op de komende weken extra alert te zijn op cybercriminelen die misbruik maken van de COVID-19-pandemie. Zo zullen aanvallers het nieuws misbruiken voor nieuwe phishingcampagnes als zich een vaccin aandient.

  Lees verder...      Reageer

Drie tips om veilig te internetten vanaf uw vakantieadres

7 augustus 2020 - Mensen laten tijdens hun vakantie het werk maar moeilijk los. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van Glassdoor.com onder meer dan 2000 werknemers. De kans is groot dat een deel van de vakantiegangers in hun hotel stiekem even hun mail bekijkt of een rapport afmaakt. Of de baas daar ook echt blij mee moet zijn, is nog maar de vraag.

  Lees verder...      Reageer

Cybersecurity: van plan naar executie

4 augustus 2020 -  Voor ieder beleid geldt: opstellen is stap één, maar de uitvoering is minstens zo belangrijk. Zo ook met een securitybeleid. Dankzij een cybersecurity roadmap kunt u uw organisatie houvast bieden in welk beleid er gevolgd moet worden en welke stappen prioriteit hebben. Maar de voorgestelde maatregelen in deze roadmap moeten uiteraard ook geïmplementeerd worden.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 196 volgende >
advertorial
White paper: tips voor meer conversie via e-mail
Er is veel waar je aan kunt denken om de conversie van je mailings te verbeteren. En niet onbelangrijk: hoe zet je al deze aspecten zo optimaal mogelijk in. In dit gratis white paper beschrijft Spotler 21 technieken voor beter scorende e-mails. Benieuwd?
Download het white paper
Lees verder
Gebruik van Easy Up tenten tijdens beurzen: zo creëer je een opvallende beursstand!
Juiste telefoon voor zakelijke doeleinden: iPhone imponeert!
reacties
76 procent van de studenten werkt door coronacrisis in een andere sector (1) 
Aantal vacatures komt steeds dichter bij pre-coronatijdperk (1) 
Analytics is de bewezen grote winnaar (1) 
Hamsterschaamte: Nederlander ontkent te hamsteren tijdens coronacrisis (1) 
Ik heb genoeg van negatieve medewerkers. Wat nu? (2) 
Coronacrisis zorgt voor extra aandacht gezondheid werknemers  (1) 
Millennial vindt dat geluk niet gebonden is aan vinden romantische partner (1) 
top10
Vrouwelijk HR-professional voelt zich vertrouwenspersoon, man voelt zich coach
Werken vanuit huis: vijf tools voor uw team
Aantal vacatures komt steeds dichter bij pre-coronatijdperk
76 procent van de studenten werkt door coronacrisis in een andere sector
Helft thuiswerkers vol lof over optreden HR tijdens lockdown
Drie gouden regels voor e-mailmarketing in het nieuwe normaal
Nationaal Thuiswerkonderzoek: veiligheid en privacy in gedrang
Sterke toename aanvallen met nieuwe Valak-malware
Eén op de vijf werkende Nederlanders ziet inkomen dalen door coronacrisis
Aantal zorgvacatures terug op niveau pre-coronacrisis
meer top 10