zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Gevestigde monitoring methodes kunnen complexiteit van de cloud niet bijhouden

23 april 2021 -  Uit een rapport van VMware Tanzu blijkt dat naarmate de complexiteit van moderne Cloud Native applicaties toeneemt, gevestigde methoden voor het monitoren en beheren van applicaties snel achterhaald raken voor IT-professionals

  Lees verder...      Reageer

Hoe AI-gedreven voorspellingen bedrijven en de toekomst van werk transformeren

21 april 2021 -  Het jaar 2020 was een katalysator voor Artificiële Intelligentie (AI) in bedrijven. De pandemie zette organisaties onder druk om sneller te digitaliseren en AI niet enkel te gebruiken om zich aan te passen, maar ook om sterker uit de crisis te komen. Door deze verschuiving zijn bedrijven versneld overgeschakeld op AI-technologie om slimmer te verkopen, het engagement van klanten te stimuleren, klantondersteuning te schalen en commerciële ervaringen te personaliseren.

  Lees verder...      3 reacties

We worden slimmer in het herkennen van corona-gerelateerde phishing-mails

21 april 2021 -  KnowBe4 presenteert zijn rapport over de phishing-campagnes waarop wereldwijd het meest geklikt is in het eerste kwartaal van 2021. Ondanks dat er nog steeds een aanzienlijk aantal phishing-aanvallen is met betrekking tot COVID-19, wordt men steeds alerter op dit type phishing-e-mails.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips van de IT-specialist voor veilig en verantwoord thuiswerken

21 april 2021 -  De coronacrisis heeft de manier van werken voor mensen met een kantoorbaan enorm veranderd. Dat we, als alles weer normaal lijkt te worden, weer vijf dagen naar kantoor gaan, lijkt dan ook een illusie. We werken allemaal inmiddels al langer dan één jaar vanuit huis en in Nederland wil één op de vier thuiswerkers ook na de crisis grotendeels thuiswerken, zo blijkt uit onderzoek van TNO.

  Lees verder...      Reageer

Het IKEA-effect: waarom AI-oplossingen niet willen vlotten

20 april 2021 - Iedere organisatie is op zoek naar AI-oplossingen die een concurrentievoordeel opleveren. Het probleem is dat de meeste ontwikkelingstools lijken op gebrekkige doe-het-zelf-pakketjes waarin onderdelen missen. "Deze tools hebben te lijden onder een aantal uitdagingen die u vaak terugziet in de vroege stadia van innovatieve technologieën,"zegt Clemens Mewald, Product Lead Data Science en Machine Learning bij data-expert Databricks.

  Lees verder...      Reageer

Medewerker overschat zichzelf in het herkennen van cyberincidenten

15 april 2021 -  KnowBe4 presenteert de resultaten van zijn Security Culture 2021-rapport. Het rapport geeft inzicht in het niveau van de security culture van een organisatie. Een security culture heeft betrekking op de ideeën, gebruiken en sociale gedragingen van een groep die hun veiligheid of die van de organisatie beïnvloeden.

  Lees verder...      Reageer

DDoS-aanvallen in 2020 krachtiger, complexer en langer

13 april 2021 -  In vergelijking met voorgaande jaren zijn de DDoS-aanvallen, krachtiger en complexer geworden. Tegelijkertijd zien we de duur van DDoS-aanvallen toenemen. Dit blijkt uit het DDoS data rapport 2020 van de Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP), dat de Nationale Anti-DDoS Wasstraat (NaWas) beheert.

  Lees verder...      1 reactie

Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u

12 april 2021 -  Check Point Software Technologies waarschuwt voor vijf apparaten die cybercriminelen gebruiken om u te bespioneren in u eigen huis. Naar schatting zijn er wereldwijd meer dan 22 miljard apparaten aangesloten op een internetverbinding thuis en uit onderzoek blijkt dat dit aantal kan oplopen tot 38,6 miljard in 2025.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom

12 april 2021 -  Twee Nederlandse ethische hackers van Computest Security, Daan Keuper en Thijs Alkemade, hebben ernstige kwetsbaarheden gevonden in Zoom. Door het misbruiken van de kwetsbaarheden is de laptop of pc van een gebruiker over te nemen, vrijwel zonder dat de gebruiker betrokken hoeft te zijn, laat staan het doorheeft.

  Lees verder...      Reageer

COVID-19 brengt nieuwe cyberdreigingen aan het licht

9 april 2021 -  Het coronavirus heeft bedrijven gedwongen om snel over te stappen op werken op afstand, vaak zonder de juiste beveiligingsmaatregelen te treffen. De Verizon Business Mobile Security Index (MSI) 2021 laat zien dat veel bedrijven hierdoor kwetsbaar zijn geworden en zich hebben blootgesteld aan cybercriminelen.

  Lees verder...      Reageer

De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt

8 april 2021 - Het afgelopen jaar heeft de mobiele workforce in bedrijven een enorme duw gekregen en mobile services worden gezien als een kritisch element in de veerkracht van bedrijven. Dat wordt bevestigd door onderzoek uitgevoerd door IT-advies- en marktonderzoeksbureau IDC bij 1130 bedrijven in Europa, waaronder ook Nederlandse bedrijven.

  Lees verder...      Reageer

Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware

7 april 2021 - Het aantal aanvallen met fileless malware is explosief gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van WatchGuard Technologies. Het securitybedrijf detecteerde in 2020 bijna 900 procent meer ‘bestandsloze’ malware dan in 2019. WatchGuard waarschuwt daarnaast voor een comeback van cryptominers en een toename in het gebruik van versleutelde malware. De bevindingen staan beschreven in de nieuwste editie van het Internet Security Report.

  Lees verder...      1 reactie

CXO’s in EMEA zetten fors in op cloudgebaseerde back-up

6 april 2021 -  Recent onderzoek, dat Veeam onlangs heeft gepresenteerd in zijn Veeam Data Protection Report 2021, laat zien dat de meerderheid van de bedrijven in EMEA voornemens heeft om clouddiensten in te zetten als primaire methode voor hun dataprotectie in 2023. Deze trend, die het bedrijf op World Backup Day belichtte, laat zien dat CXO’s de noodzaak voor het moderniseren van hun dataprotectiemogelijkheden inzien.

  Lees verder...      Reageer

Ruim helft slachtoffers ransomware betaalt losgeld

2 april 2021 -  Volgens een wereldwijd onderzoek onder 15.000 consumenten, uitgevoerd door Kaspersky, betaalde meer dan de helft (56 procent) van de ransomware-slachtoffers vorig jaar het losgeld om toegang tot hun gegevens te herstellen. In zeventien procent van de gevallen was het betalen van het losgeld geen garantie tot teruggave van gestolen gegevens.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 205 volgende >
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Zieke medewerker bleef werken om financiële redenen
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld
Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
De gevaren van het lekken van persoonlijke gegevens en wat u ertegen kunt doen
Hybride werken na de pandemie? Zo richt u dat cloud-technisch in
meer top 10