zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever

12 oktober 2022 - Splunk Inc. kondigt een wereldwijd onderzoek aan over de economische voordelen van data-innovatie. Het Economic Impact of Data Innovation 2023 rapport toont aan dat organisaties die goed zijn in data-innovatie vaak ook zakelijk succes hebben. Uit de uitkomsten blijkt dat de meest data-savvy bedrijven hun winst met 9,5 procent verhogen, 2,9 keer meer kans hebben om de concurrentie te verslaan en twee keer zoveel kans hebben om de winstdoelstellingen te overtreffen.

  Lees verder...      1 reactie

Bestuursleden zijn niet voorbereid op cyberaanval terwijl cybersecurity hoog op de agenda staat

11 oktober 2022 - Proofpoint en Cybersecurity at MIT Sloan (CAMS) presenteren het Cybersecurity: The 2022 Board Perspective-rapport. Dit rapport onderzoekt hoe bestuurders aankijken tegen de belangrijkste uitdagingen en risico’s voor hun organisaties. Hieruit blijkt dat cybersecurity hoog op de agenda staat. 77 procent van de respondenten stelt dat cybersecurity een topprioriteit is voor hun raad van bestuur en 76 procent bespreekt het onderwerp minimaal één keer per maand.

  Lees verder...      Reageer

Vier op de tien organisaties lopen businesskansen mis vanwege ontoereikende IT

10 oktober 2022 - Bijna vier op de tien IT-beslissers (36 procent) geven aan dat hun organisatie weleens businesskansen mist, doordat de IT-omgeving ontoereikend is. Dat blijkt uit onderzoek van Conclusion MBS, uitgevoerd onder ruim 1.000 IT-beslissers en -verantwoordelijken. Maar liefst de helft van de IT-beslissers (49 procent) vindt dat hun organisatie waardevolle kansen laat liggen op het gebied van automatisering. 

  Lees verder...      Reageer

'Integreer cyberveilig gedrag in je personeelsbeleid’

10 oktober 2022 - Organisaties moeten meer doen om cyberveilig gedrag te stimuleren. Zo is het heel belangrijk om security-awareness mee te nemen in hr-processen zoals recruitment en evaluatiegesprekken. Veel cyberincidenten zijn het gevolg van menselijke fouten, zoals een werknemer die in een phishingmail trapt.

  Lees verder...      Reageer

40 procent van het topmanagement noemt SASE een revolutie in netwerkbeveiliging

4 oktober 2022 - Maar liefst 40 procent van het topmanagement noemt SASE (Secure Access Service Edge) een revolutie in de wereld van netwerkbeveiliging. Bijna driekwart (72 procent) is van mening dat SASE dé cloud security- en connectivity-oplossing van de toekomst is. Dit blijkt uit een onderzoek gehouden door Telindus onder ruim 150 Nederlandse managers uit de top- en middenlaag binnen bedrijven van 250 fte of meer. Twee op de vijf (38 procent) verwacht zelfs concurrentienadelen te gaan ervaren wanneer SASE niet wordt geadopteerd in de organisatie.

  Lees verder...      Reageer

Europese bedrijven zijn positief over hun uitgaven aan CX-technologie

30 september 2022 - Bijna de helft van de Europese bedrijven is van plan om meer te investeren in belangrijke CX-technologieën. Deze bedrijven willen hun investeringen in twee jaar tijd van elf procent naar 50 procent verhogen. En zestien procent verwacht zelfs de uitgaven voor technologieën zoals analytics, personalisatie en slimme assistenten meer dan te verdubbelen.

  Lees verder...      Reageer

Databeheer kritieke uitdaging voor succesvolle inzet AI

28 september 2022 - Een nieuw onderzoeksrapport van MIT Technology Review Insights in samenwerking met Databricks toont dat AI en databeheer worden gezien als essentiële pijlers voor zakelijk succes, maar dat slecht databeheer een kritiek gevaar vormt voor toekomstig AI-succes.

  Lees verder...      Reageer

CIO heeft moeite om explosieve datagroei van alle cloudservices te managen

26 september 2022 - Dynatrace maakt de resultaten bekend van een wereldwijd onderzoek onder 1.303 CIO's en senior IT-managers van grote organisaties. Daaruit blijkt dat naarmate de transitie naar cloudarchitecturen versnelt, alle data die in zo’n omgevingen wordt gegenereerd niet meer te analyseren is met de bestaande oplossingen voor data analyses.

  Lees verder...      Reageer

IT-leider vindt zichtbaarheid voorwaarde voor netwerkveiligheid

26 september 2022 - Er is een duidelijk verband tussen netwerkveiligheid en de zichtbaarheid in het netwerk. Uit onderzoek van Forrester Consulting blijkt dat ruim vier vijfde (81 procent) van IT-beslissers van mening is dat betere zichtbaarheid in het netwerk de beveiliging van hun organisatie zou verbeteren. Bijna twee derde (61 procent) zet investeren in netwerkdetectie bovenaan de prioriteitenlijst voor een veiligere  netwerkinfrastructuur.

  Lees verder...      Reageer

CIO worstelt met versnelling digitale transformatie

21 september 2022 - Technologie staat centraal in vrijwel iedere bedrijfsstrategie. De rol van de CIO is hierdoor belangrijker dan ooit tevoren. Toch worstelen veel CIO’s met de hoge eisen rondom digitale transformatie, zo blijkt uit onderzoek van Workday. Het onderzoeksrapport, "Closing the Acceleration Gap: Toward Sustainable Digital Transformation", wijst uit dat 50 procent van CIO’s moeite heeft gelijke tred te houden met modernisering.

  Lees verder...      Reageer

Het belang van IT-beveiliging is in de directiekamer doorgedrongen

21 september 2022 - Nieuw onderzoek van Rackspace Technology laat zien wat de impact van de wereldwijde bedreigingen voor de IT-omgeving in de afgelopen vijf jaar is geweest op de relatie tussen IT-beveiligingsteams en directies van organisaties. Een grote meerderheid van de Nederlandse directeuren (62 procent) beschouwt aanvallen op de IT-beveiliging inmiddels als een van de grootste zorgen.

  Lees verder...      Reageer

Tien jaar Tinder: Cyberbeveiliging-experts waarschuwen voor de gevaren

16 september 2022 - Het tienjarig bestaan van Tinder, op 12 september, markeert een decennium van singles die persoonlijke gegevens online plaatsen in de hoop een nieuwe partner te vinden. Sinds de lancering heeft de app meer dan 75 miljoen gebruikers verzameld, die er allemaal op los swipen en persoonlijke gegevens prijsgeven. Check Point Software Technologies waarschuwt dat de bereidheid van gebruikers om persoonlijke informatie te delen in combinatie met de anonimiteit van het platform, de perfecte omgeving creëert voor cybercriminelen om hun volgende slachtoffer uit te kiezen.

  Lees verder...      Reageer

Kleinschalige cybercriminaliteit staat op het punt te exploderen

14 september 2022 - Cybercriminelen richtten voorheen hun aandacht vaak op grootschalige en geavanceerde cyberaanvallen. Echter hebben de security experts van Cisco Talos nu een verontrustende nieuwe trend gesignaleerd. Uit de jaarlijkse cijfers van het Internet Crime Complaint Centre (IC3) van de FBI bleek dat er in 2021 zo’n 847.376 cybermisdrijven waren gemeld bij de Amerikaanse dienst, met een totale schade rond de 6,9 miljard dollar – dat is 8.000 dollar per melding.

  Lees verder...      Reageer

22 procent slaagt er niet in om thuisnetwerken en apparaten van medewerkers te beveiligen

13 september 2022 - Ruim een of de vijf Nederlandse bedrijven (22 procent) beschermt de thuisnetwerken en slimme apparaten van werknemers niet. Dat blijkt uit een onderzoek van BlackBerry Limited naar cyberbeveiligingsrisico’s bij thuiswerken. Uit dat onderzoek blijkt ook dat Nederlandse thuiswerkers bij aanschaf van een slim apparaat prioriteit geven aan de prijs van een product (41 procent), gevolgd door gebruiksvriendelijkheid (34 procent).

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 223 volgende >
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Welke opleiding past bij jou
Hoe vind ik een goede advocaat
Wat kan ik allemaal met een mkb boekhouding
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Nederlandse werkgevers staan sporten onder werktijd niet toe
Met geknepen billen achter het stuur: storm, regen en gladheid zorgen voor de meeste zenuwen
Hoe bedrijven hun CX kunnen optimaliseren voor groei in een dynamische markt
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
meer top 10