zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Investeren in digitale weerbaarheid heeft topprioriteit

30 december 2022 - De nieuwste editie van Cisco’s jaarlijkse Security Outcomes Report (Volume 3) is gepubliceerd, een onderzoek naar cybersecurity onder 4700 organisaties in 26 landen wereldwijd, waaronder Nederland. Dit jaar focust het onderzoek op de culturele, omgevings- en oplossingsgerichte factoren die bedrijven kunnen gebruiken om hun cybersecurity weerbaarder te maken. 

  Lees verder...      Reageer

Vijf belangrijke ontwikkelingen rondom de cloud

29 december 2022 - Nu 2023 voor de deur staat, blikt NetApp alvast vooruit op een aantal ontwikkelingen die we het komende jaar op het gebied van cloud, duurzaamheid, human resources, cybersecurity en quantum hybrid computing kunnen verwachten. 

  Lees verder...      Reageer

De vijf cloudtrends van 2023

27 december 2022 - Tata Consultancy Services onthult haar cloudtrends voor 2023 en voorspelt de top vijf die volgend jaar het wereldwijde bedrijfsleven bepaalt: Cloud 2.0, sovereign cloud, 5G & edge computing, industry cloud en de opkomende talentkloof met betrekking tot cloudspecialisten. De voorspellingen maken deel uit van TCS' nieuwste advies over welke cloudinnovaties de C-suite grotendeels zullen beïnvloeden, en hoe bedrijven effectief en winstgevend door deze trends kunnen navigeren en mogelijke valkuilen kunnen vermijden.

  Lees verder...      Reageer

Ceo’s en leidinggevenden vier keer vaker slachtoffer van phishing dan andere werknemers

23 december 2022 - Ivanti publiceert de resultaten van het State of Security Preparedness 2023 rapport. Voor dit onderzoek zijn 6.500 managers, cybersecurity professionals en kantoormedewerkers ondervraagd om hun perceptie van het huidige cybersecurity-landschap te begrijpen en om te ontdekken hoe bedrijven zich voorbereiden op toekomstige bedreigingen. Uit het rapport blijkt dat maar liefst 97 procent van de leidinggevenden en cybersecurity-professionals vindt dat hun organisatie ‘even goed’ of ‘beter’ op cyberaanvallen is voorbereid dan een jaar geleden.

  Lees verder...      Reageer

Twee op vijf werkenden staat nooit stil bij risico’s van e-mailen

21 december 2022 - Maar liefst 38 procent van de werkenden geeft toe nooit stil te staan bij de risico’s die kleven aan het versturen van e-mails. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Doe het veilig of doe het niet’ onder ruim 1.000 werkende Nederlanders met een kantoorbaan. Het onderzoek is uitgevoerd door Pointsharp. Zeventien procent van de werkenden blijkt nog goedgeloviger. Zij zijn namelijk in de veronderstelling dat er geen risico’s zijn bij het versturen van e-mails via Outlook, Gmail of andere e-mailproviders. 

  Lees verder...      Reageer

Continuous Data Protection als oplossing voor ransomware-aanvallen

16 december 2022 - De lijst van ransomware-aanvallen op prominente organisaties wordt steeds langer. Vijf jaar geleden was het raak bij de Britse NHS met WannaCry. Daarop volgden de Universiteit van Maastricht en meer recentelijk Nvidia. Er zijn maar weinig cyberdreigingen die een dergelijk spoor van vernieling achter zich laten.

  Lees verder...      Reageer

Netwerkbeheer beweegt zich naar de cloud

15 december 2022 - Onderzoek van techconsult in opdracht van LANCOM Systems toont aan dat netwerkbeheer zich duidelijk in de richting van de cloud ontwikkelt. 21 procent van de ondervraagde IT-managers in DACH en Benelux vertrouwt momenteel al op een pure cloudoplossing voor netwerkbeheer. 85 procent is van plan de komende vier jaar over te stappen.

  Lees verder...      Reageer

'Dominante rol ransomware, stalkerware en MFA-bypasses'

9 december 2022 - SANS Institute ziet voor het komende jaar nog steeds een negatieve rol voor ransomware weggelegd. Daanaast voorspelt SANS Institute binnen het kader van haar ‘Cybersecurity Predictions 2023’ naast een toename van ransomware-aanvallen op back-ups ook een sterke groei van MFA-bypass-aanvallen én van stalkerware op privé en zakelijke smartphones.

  Lees verder...      Reageer

Geld besparen op dataprotectie kan zorgen voor vervelende verrassingen

5 december 2022 - Met de dreigende recessie van vandaag de dag zullen veel bedrijven hun budgetten verlagen, hun plannen aanpassen en op zoek gaan naar nieuwe manieren om kosten te besparen, volgens Dave Russell, Vice President of Enterprise Strategy bij Veeam. Ook IT-budgetten zullen onder druk komen te staan.

  Lees verder...      Reageer

Mimecast waarschuwt voor phishing uit naam van Twitter

2 december 2022 - Beveiligingsonderzoekers van Mimecast hebben een nieuwe phishingcampagne ontdekt die gericht is op Twitter-gebruikers. In de phishingmails worden gebruikers zogenaamd geïnformeerd over het nieuwe betaalde abonnement waarmee zij een blauw vinkje achter hun naam kunnen krijgen. In werkelijkheid is dit een poging om persoonlijke gegevens te stelen.

  Lees verder...      Reageer

Hoe smishing misbruik maakt van populaire mobiele providers

2 december 2022 -  Mobiele providers bieden bedrijven een betaalbare manier om sms’jes te versturen. En ze worden ook gebruikt door officiële instanties om berichten te versturen. Zo kunnen er berichten worden verstuurd voor vluchten, afspraken en bankmeldingen. Maar omdat deze providers gemakkelijker toegang bieden tot mobiele netwerken, zijn ze een populair doelwit geworden voor aanvallers.

  Lees verder...      Reageer

Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen

30 november 2022 -  Meer dan 95 procent van de organisaties heeft softwaregedefinieerde wide area networks (SD-WAN’s) ingezet of zijn van plan dit in de komende 24 maanden te doen, maar bijna de helft (42 procent) heeft geen beveiliging geïntegreerd in SD-WAN. Dit blijkt uit een IDC-onderzoek van GTT Communications, Inc.

  Lees verder...      Reageer

Ransomware schaadt mentale gezondheid IT-professionals

25 november 2022 - Ransomware-aanvallen trekken een zware wissel op Nederlandse IT-professionals. Ruim een derde geeft aan dat hun mentale gezondheid hieronder lijdt. Door de stress overwegen veel IT-professionals zelfs om binnen twee jaar iets anders te gaan doen. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in opdracht van cyberbeveiliger Mimecast.

  Lees verder...      Reageer

Voorspellingen voor 2023: toename Cybercrime-as-a-Service (CaaS) en Reconnaissance-as-a-Service

24 november 2022 - Fortinet maakt de  voorspellingen bekend van zijn wereldwijde onderzoeksorganisatie FortiGuard Labs voor 2023 en de daaropvolgende jaren. Deze wijzen op de opkomst van cyberaanvallen op basis van Cybercrime-as-a-Service (CaaS) en misbruik van kwetsbaarheden in niet-traditionele doelwitten, zoals apparaten aan de netwerkrand en virtuele werelden. Het volume en de verscheidenheid en schaalomvang van cyberbedreigingen zullen alle seinen op rood zetten voor security-teams in 2023.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 227 volgende >
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van beveiligingscamera’s voor jouw bedrijf?
Waar kun je elektrische raamdecoratie kopen?
Tips bij elektrische raambekleding kopen
reacties
84 procent Nederlanders ontvangt oplichtingsberichten op smartphone (1) 
Hoe geef ik leiding aan vaste medewerkers voor de toekomst? (1) 
Mentale gezondheid weinig onderwerp van gesprek op werkvloer  (1) 
Prijs Audi Q4 E-Tron Sportback: minder hoofdruimte, meer geld (1) 
Deze vijf AI-trends gaan ons leven de komende jaren veranderen (1) 
Gemaksdiensten op kantoor populairder in crisistijd (1) 
Nederlanders koplopers in thuiswerken (1) 
top10
Bedrijven moeten meer aandacht schenken aan retentie van talent
Een vijfde van werkend Nederland wil geen manager die jonger is dan zichzelf
83 procent van alle CIO’s moet dit jaar meer met minder doen
Ondanks aandacht voor diversiteit ervaart één op de drie leeftijdsdiscriminatie
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers
Bedrijven zien grote voordelen internationaal verspreide personeelsbestanden
Geavanceerde technieken zorgen voor drastische toename van phishing
IT’er vindt opkomende technologieën vaak moeilijk te begrijpen
AI VS AI: De beste manier om de moderne cybercrimineel tegen te gaan
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling
meer top 10