zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Cloudbeveiligingsrapport onthult complexiteit van beheer van multicloudomgeving

11 maart 2022 - Check Point® Software Technologies Ltd heeft zijn 2022 Cloud Security Report uitgebracht. Terwijl organisaties de cloud blijven adopteren, waarbij 35 procent meer dan 50 procent van hun workloads draait op bijvoorbeeld Azure, AWS en GCP, worstelen ze met de complexiteit van het beveiligen van hun cloudinfrastructuren op meerdere cloudplatformen.

  Lees verder...      Reageer

Trendrapport ‘Een nadere blik op het IT-integratievak’

9 maart 2022 - Ontwikkelingen in de IT hebben wereldwijd een gigantische vlucht genomen. Met meer en meer digitale toepassingen en oplossingen richten we bedrijfsprocessen opnieuw in en veranderen we de manier waarop we werken, leven en communiceren. Die digitalisering is prachtig; het maakt veel aspecten van ons dagelijks werk en leven immers makkelijker en efficiënter.

  Lees verder...      Reageer

Ransomware wordt steeds agressiever en verwoestender

8 maart 2022 - Fortinet publiceert een nieuwe editie van zijn halfjaarlijkse FortiGuard Labs Global Threat Landscape Report. Bedreigingsinformatie die in de tweede helft van 2021 werd verzameld, wijst op een toename van het automatiseringsgehalte en de snelheid van cyberaanvallen. Deze maken gebruik van geavanceerdere technieken om langdurig onopgemerkt te blijven en hebben een onvoorspelbaarder en verwoestender karakter.

  Lees verder...      Reageer

Iedere elf seconden verschijnt er een nieuwe kwaadaardige Android-app

7 maart 2022 - Iedere elf seconden verschijnt er een nieuwe kwaadaardige Android-app. Dit blijkt uit een analyse van G DATA CyberDefense, de innovatieve pionier op het gebied van IT-beveiliging. De analisten zagen vorig jaar meer dan 2,5 miljoen malware-apps voor Android apparaten. Het aantal aanvalspogingen op Android apparaten zijn het afgelopen jaar dan ook met 21 procent gestegen.

  Lees verder...      Reageer

De grootste mobiele bedreigingen van 2021: mobiel bankieren en gaming

4 maart 2022 - In 2021 zag Kaspersky een gestage afname van het aantal aanvallen op mobiele devices, terwijl cybercriminelen hun inspanningen bundelden om in plaats daarvan gevaarlijkere (en winstgevendere) bedreigingen te creëren. Nieuwe mobiele malware is steeds complexer geworden, met nieuwe manieren om de bank- en gaminggegevens van gebruikers te stelen, evenals andere onderdelen van persoonlijke gegevens.

  Lees verder...      1 reactie

89 procent van de organisaties schiet dramatisch tekort op het gebied van dataprotectie

2 maart 2022 - Volgens het Veeam Data Protection Trends Report 2022 is het gat tussen enerzijds de verwachtingen en anderzijds het vermogen van IT om te leveren nog nooit zo groot geweest. Zo vond het rapport onder meer dat 89 procent van de organisaties data niet adequaat beveiligen.

  Lees verder...      Reageer

Ik ben een volwassen cloudadopter. Hoe nu verder?

2 maart 2022 - Veel ondernemingen zijn al bedreven in de cloud. Ze hebben een aanzienlijk deel van hun workloads gemigreerd, de nodige cloudvaardigheden geleerd, een agressieve securityhouding neergezet en op zijn minst een eerste werkbaar bedrijfsmodel ontwikkeld. Wat is de volgende stap? Hoe bouw je verder op dat fundament om de waarde van de cloud te maximaliseren?

  Lees verder...      Reageer

Onderzoek legt bloot hoe thuiswerken een cyber security kloof creëert

22 februari 2022 - Terwijl het dreigingslandschap zich ontwikkelt en cyberaanvallen steeds geraffineerder worden, hebben veel organisaties geen beveiligingsoplossingen geïmplementeerd voor medewerkers die op afstand werken. Dit lijkt uit een nieuw onderzoek van Check Point Software Technologies Ltd.

  Lees verder...      Reageer

Gebrek aan securitykennis funest voor effectiviteit securitybeleid

21 februari 2022 - Bijna twee derde van de IT-architecten en -managers (62 procent) is van mening dat de organisatie over te weinig securitykennis beschikt. De effectiviteit van het securitybeleid komt hierdoor onder druk te staan. Bij kleinere bedrijven ervaren veel meer IT-professionals een gebrek aan dit soort kennis (74 procent).

  Lees verder...      Reageer

Meer betrokkenheid C-Suite nodig om in 2022 cyberrisico's te beperken

18 februari 2022 - Trend Micro presenteert een nieuw onderzoek* waaruit blijkt dat de aanhoudend lage betrokkenheid van de IT/C-Suite security-investeringen in gevaar kan brengen en organisaties kan blootstellen aan meer cyberrisico's. Meer dan 90 procent van de ondervraagde IT- en zakelijke besluitvormers was met name bezorgd over het risico op ransomware-aanvallen.

  Lees verder...      Reageer

Bijna de helft van de bedrijven heeft geen adequate cyberbeveiliging voor werken op afstand

18 februari 2022 - Bijna de helft (48 procent) van de IT-professionals geeft toe dat hun bedrijf niet goed genoeg beveiligd is voor werken op afstand. Dit blijkt uit onderzoek van Distology, de distributeur voor fabrikanten en dienstverleners van cybersecurityoplossingen. Het onderzoek is verricht onder meer dan 250 eindbeslissers uit de IT.

  Lees verder...      Reageer

Hoe ziet cybersecurity er in 2022 uit?

17 februari 2022 - Sinds het begin van de pandemie is cybersecurity het onderwerp van veel discussie geweest en is het een belangrijk thema geworden voor bedrijven in alle sectoren. De invoering van telewerken op grote schaal en de overgang naar de cloud hebben bijgedragen tot de versnelling van de digitale transformatie. Deze transformatie is echter niet zonder risico.

  Lees verder...      Reageer

Generaties sterk verdeeld over digitalisering

16 februari 2022 -  Nu het nieuwe kabinet aan de slag is heerst er onder veel bedrijven in de tech-sector de hoop dat er meer aandacht wordt besteed aan digitale oplossingen die problemen in onze samenleving mogelijk kunnen verhelpen. Van de druk op de zorg tot klimaatverandering, en van het lerarentekort tot de beveiliging van onze kritieke systemen, overal kan digitalisering een handje helpen.

  Lees verder...      Reageer

Klanten in toenemende mate digital-first

15 februari 2022 - De effecten van de pandemie op het gedrag van consumenten zijn niet alleen blijvend, maar zullen dit jaar zelfs versnellen. Dat blijkt uit het nieuwe Digital Trends Report 2022 van Adobe. Het nieuwe onderzoek laat zien hoe duizenden ondervraagde Europese organisaties reageren, evolueren en succesvol hopen te zijnin een post-pandemische omgeving.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 217 volgende >
Houten wandpanelen voor een warme en huiselijke sfeer
reacties
Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk (1) 
Nog maar één op de negen starters kan eigen huis kopen (1) 
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (3) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
top10
Noodgedwongen een oppas van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen
Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich uitgeblust na werkdag
Organisaties ergeren zich aan onbekwame sollicitanten op technische vacatures
Wist je dat leren onderdeel is van het vieren van een jubileum?
Gebrek aan zakelijke vaardigheden developers zorgt voor disconnectie met bestuursraden
Groeiende genderkloof voor werkbaar werk
Nederland op twaalfde plaats als voorkeursland om in te wonen en te werken
‘AI en ML zijn onmisbaar geworden in cybersecurity’
Niets verdeelt mannen en vrouwen zo als de auto. Maar hoe zit het echt?
meer top 10