zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Conflict in Oekraïne zorgt vermoedelijk voor afname in kwaadaardige Android-apps

9 september 2022 - Uit een analyse van G DATA CyberDefense zijn het aantal kwaadaardige apps voor Android-toestellen in de eerste helft van het jaar fors gedaald. De onderzoekers van G DATA SecurityLab hebben sterke vermoedens dat de daling komt door het conflict in de Oekraïne. Veel beruchte hackergroepen komen uit Rusland vandaan en worden vaak in verband gebracht met het verspreiden van Android-malware. Nu het conflict in de Oekraine voortduurt, lijkt het erop dat hackergroepen zich meer richten op het aanvallen van overheden. 

  Lees verder...      Reageer

‘Bedrijfsleven moet zich voorbereiden op Q-Day’

8 september 2022 - Quantumcomputing brengt nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van informatiebeveiliging. Naar verwachting zijn quantumcomputers binnen enkele jaren in staat om de gangbare encryptietechnieken te omzeilen. Mimecast adviseert bedrijven om hier nu al rekening mee te houden en de aanbevolen maatregelen te treffen.

  Lees verder...      Reageer

Hoe maak je werk van Software Asset Management?

1 september 2022 - Bedrijven geven jaarlijks heel veel geld uit aan software. Toch heeft een groot deel van hen geen goed overzicht in welke software daadwerkelijk geïnstalleerd is. Betalen voor dure software die wellicht helemaal niet gebruikt wordt. Dat is zonde van het geld. Het gebruiken van een goede SAM-oplossing kan uitkomst bieden. Maar dat klinkt eenvoudiger dan het is. In een (gratis) webinar op dinsdag 30 augustus nam Tom Kröger, Senior Presales Consultant bij softwareleverancier Matrix42, je mee in de wereld van Software Asset Management.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen verleiden werknemers geld over te maken door zich voor te doen als CFO

31 augustus 2022 - Onderzoekers van Avanan, een bedrijf van Check Point Software, hebben een cyberaanval ontdekt en onderschept waarbij de CFO van een grote sportorganisatie werd geïmiteerd met het doel om geld afhandig te maken. De aanvallers probeerden een financieel medewerker via een e-mail te misleiden om geld over te maken. Deze cyberaanvaltechniek staat bekend als een Business Email Compromise (BEC)-aanval, waarbij cybercriminelen zich voordoen als leidinggevenden van een organisatie.

  Lees verder...      Reageer

Piek in ransomware van ruim 1,2 miljoen gedetecteerde dreigen per maand

30 augustus 2022 - Securitybedrijf Barracuda heeft de vierde editie van zijn jaarlijkse onderzoeksrapport over ransomware gepubliceerd. Het nieuwe rapport bekijkt de patronen van ransomware-aanvallen die plaatsvonden tussen augustus 2021 en juli 2022.

  Lees verder...      Reageer

Tweederde bedrijven denkt te zijn aangevallen door staatshackers

29 augustus 2022 - Venafi maakt de resultaten bekend van een onderzoek naar de impact van het toenemend aantal cyberaanvallen door staatshackers en de recente geopolitieke ontwikkelingen. 64 procent van ruim 1.100 ondervraagde securitymanagers denkt dan hun organisatie is aangevallen door hackers die in opdracht van landsregeringen werken.

  Lees verder...      Reageer

1,3 miljoen gebruikers getroffen door bedreigingen via browserextensies

25 augustus 2022 -  In de eerste helft van 2022 werden meer dan 1,3 miljoen gebruikers ten minste eenmaal getroffen door bedreigingen die zijn verstopt in browserextensies – in Nederland waren dit 8.900 gebruikers. Dat is meer dan 70 procent van het aantal gebruikers dat in heel 2021 door dezelfde bedreiging werd getroffen – met nog een helft van het jaar te gaan.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips voor efficiënte IT-investeringen in de zorg

24 augustus 2022 - Bedrijven in de gezondheidszorg zijn bekend met problemen als verouderde IT-infrastructuur, gebrek aan investeringen in technologie, bezuinigingen op budgetten en het moeizaam kunnen bijbenen van een snel veranderend technologielandschap. Nu veel bedrijven in de gezondheidszorg hun IT-budgetten als gevolg van de pandemie verhogen, lijkt het erop dat ze hun IT-problemen aan het oplossen zijn. Maar het draait daarbij wel om het doen van de juiste investeringen.

  Lees verder...      Reageer

Verdubbeling aantal ransomware-varianten in het afgelopen halfjaar

23 augustus 2022 - Fortinet publiceert zijn halfjaarlijkse FortiGuard Labs Global Threat Landscape Report. Een gedetailleerde bespreking van het rapport en belangrijke conclusies zijn te vinden in het blog. Onderzoeksbevindingen die in het rapport over het eerste halfjaar van 2022 aan bod komen zijn onder meer: Steeds meer ransomware-varianten steken de kop op als gevolg van de populariteit van Ransomware-as-a-Service (RaaS) op het dark web.

  Lees verder...      Reageer

Helft meer Benelux gebruikers aangevallen via oude Microsoft Office-kwetsbaarheid

22 augustus 2022 - In het tweede kwartaal van 2022 is het aantal exploits voor kwetsbaarheden in de Microsoft Office-suite toegenomen. Microsoft Office was hier goed voor 82 procent van het totale aantal exploits op verschillende platforms, zo blijkt uit het nieuwste Kaspersky kwartaalrapport over malware. Oude versies van applicaties blijven het belangrijkste doelwit voor cybercriminelen, waarbij in het afgelopen kwartaal in totaal wereldwijd bijna 547.000 gebruikers werden getroffen door overeenkomstige kwetsbaarheden.

  Lees verder...      Reageer

IT-professionals voorstander van verplichte basisbeveiliging

19 augustus 2022 - Nederlandse IT-professionals staan positief tegenover wettelijke minimumeisen voor cybersecurity en digitale weerbaarheid. Een overgrote meerderheid verwacht dat hun organisatie daardoor minder kwetsbaar wordt voor cyberaanvallen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van Mimecast.

  Lees verder...      Reageer

Ransomware: zo blijf je uit de vuurlinie

18 augustus 2022 - Earth, wind & fire – en dan niet de Amerikaanse band die bekend staat om hun hits. Laten we het anders stellen: een brandstof, een zuurstof en een ontsteker. Dit zijn de drie ingrediënten die nodig zijn om vuur te maken. Wanneer één van deze drie ontbreekt, kan er ook geen vuur ontstaan. Wil je een vuurtje voorkomen? Neem dan een of meerdere van deze elementen weg en het gevaar is zo goed als voorkomen.

  Lees verder...      Reageer

Meer dan 80 procent Twitter-accounts kan nep zijn

17 augustus 2022 - Dan Woods is een voormalig CIA-onderzoeker naar cyber-activiteiten, met name bot-verkeer, en momenteel Global Head of Intelligence bij F5. Naar aanleiding van de voorgenomen overname van Twitter door Elon Musk, werpt hij zijn licht op het aantal bot-aangestuurde nep-accounts waar zoveel discussie over is. Volgens Woods kan meer dan 80 procent van de accounts nep zijn, en Twitter is niet het enige platform dat er last van heeft.

  Lees verder...      Reageer

Ethisch hacker Computest vindt serieuze kwetsbaarheid in Apple’s macOS

17 augustus 2022 - Vorige week werd op de grootste internationale hackerconferenties Black Hat en DEF CON, de kwetsbaarheid gepresenteerd die Thijs Alkemade, ethisch hacker bij Computest Security, vond in Apple’s macOS. Het betrof een ‘process injection vulnerability’. Hiermee konden alle op macOS AppKit gebaseerde applicaties worden misbruikt om toegang te krijgen tot andere applicaties en het systeem zelf. Apple heeft de kwetsbaarheid inmiddels opgelost met een update in macOS Monterey.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 223 volgende >
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Welke opleiding past bij jou
Hoe vind ik een goede advocaat
Wat kan ik allemaal met een mkb boekhouding
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Nederlandse werkgevers staan sporten onder werktijd niet toe
Met geknepen billen achter het stuur: storm, regen en gladheid zorgen voor de meeste zenuwen
Hoe bedrijven hun CX kunnen optimaliseren voor groei in een dynamische markt
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
meer top 10