zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Cryptocurrency blijkt veiliger via mobiele data dan WiFi thuis

1 april 2021 -  Steeds meer mensen beleggen in cryptocurrency. Deze digitale valuta kent de laatste jaren een opleving in populariteit. Hier komen ook risico’s bij kijken. Het bewaren van cryptocurrency is namelijk niet altijd even veilig. Recent kwam al in het nieuws hoe duizenden euro’s aan cryptovaluta van T-Mobile klanten door sim-swapping werd gestolen. Accountgegevens zijn dus lang niet altijd secuur.

  Lees verder...      Reageer

Wereld Back-up Dag: Raak nooit meer uw favoriete bestanden kwijt

1 april 2021 -  We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: we zijn onze smartphone verloren, we hebben een harde schijf die is gecrasht of we hebben te maken met een virus dat onze laptop binnendringt. Dan slaat de paniek toe, want u bent mogelijk al uw favoriete herinneringen, foto’s of andere belangrijke bestanden kwijt! Hoe voorkomt u dit doemscenario?

  Lees verder...      Reageer

Kwart online gebruikers geeft apps en services altijd toegang tot microfoons of webcams

30 maart 2021 -  Volgens een wereldwijd onderzoek onder 15.000 mensen, uitgevoerd door Kaspersky, geeft bijna een kwart (23 procent) van de online gebruikers apps en services altijd toestemming voor toegang tot hun microfoon of webcam. Nederland scoort echter laag met tien procent van de ondervraagden die aangeeft altijd toegang te verlenen.

  Lees verder...      Reageer

52 procent van de organisaties kampt met inbreuk op cloud-accounts

29 maart 2021 -  Enterprise app stores zoals Microsoft AppSource en Google Workspace Marketplace bieden miljoenen nuttige OAuth-apps en -add-ons. Denk aan analytics, security, CRM, document management, prouct management en meer. Een OAuth-app is een applicatie die samenwerkt met een cloud-dienst, maar ook kan worden geleverd door een andere partij dan de cloud-dienstverlener.

  Lees verder...      Reageer

Steeds vaker sprake van data-afpersing bij ransomware-aanvallen

26 maart 2021 - CrowdStrike ziet een groeiende trend van ransomware-aanvallen gericht op bedrijven waarbij sprake is van data-afpersing. Dat blijkt uit de resultaten van het 2021 Crowdstrike Global Threat Report (GTR). Naast de kans dat slachtoffers van ransomware hun systemen niet meer (volledig) kunnen gebruiken of geen toegang meer hebben tot hun data, lopen ze ook steeds vaker het risico dat hun bedrijfsgegevens op straat komen te liggen.

  Lees verder...      Reageer

Het Pandemie Effect

23 maart 2021 - Een jaar geleden verklaarde de World Health Organisation dat er officieel sprake was van een pandemie. Om verspreiding van het virus tegen te gaan werden wereldwijd maatregelingen genomen, waaronder thuiswerken. Bedrijven hadden weinig tijd om deze nieuwe way-of-working voor te bereiden en de daarbij nodige veiligheidsmaatregelen te treffen.

  Lees verder...      Reageer

45 procent C-level executives voelt zich persoonlijk verantwoordelijk voor falen IT

23 maart 2021 -  Maar liefst 45 procent van de C-level executives voelt zich persoonlijk verantwoordelijk voor het falen van IT-projecten, blijkt uit een onderzoek gehouden door Telindus onder 153 C-level executives. Een kwart geeft aan zich soms verantwoordelijk te voelen. Daarnaast laat 45 procent weten bang te zijn om een nieuw IT-project op te starten in verband met de lage slagingskans.

  Lees verder...      Reageer

Recordaantal DDoS aanvallen waargenomen in 2020

22 maart 2021 - Link11 kondigt zijn jaarlijkse DDoS rapport aan. Uit het rapport blijkt dat 2020 een recordjaar was op het gebied van DDoS aanvallen. Uit de analyse, die werd uitgevoerd door het Link11 Security Operations Center (LSOC) op basis van onder andere Open Source Intelligence (OSINT), blijkt dat de toename met name te danken is aan de pandemie.

  Lees verder...      1 reactie

Helft verbiedt het delen van informatie met professionele IT-gemeenschap

17 maart 2021 -  Toegang hebben tot de meest up-to-date informatie over bedreigingen is cruciaal voor een beveiligingsafdeling. Meer dan de helft (66 procent) van de Threat Intelligence analisten neemt dan ook deel aan professionele gemeenschappen.

  Lees verder...      1 reactie

Grote knowledge gaps in IT remmen innovatie en ontwikkeling

15 maart 2021 -  Er dreigt een gapend gat te ontstaan tussen IT-vaardigheden waar de internationale markt om vraagt, en de daadwerkelijke kunde van Nederlandse werknemers in die branche. Dat laat het nieuwe IT Skills and Salary Report van Global Knowledge zien, waarin het bedrijf zogenaamde ‘knowledge gaps’ blootlegt voor de IT-industrie.

  Lees verder...      Reageer

‘Politiek moet aanpak cybercriminaliteit meer prioriteit geven’

12 maart 2021 -  Topondernemer Dirk Jan Koekkoek maakt zich zorgen over de impact van cybercriminaliteit op het bedrijfsleven. "Ransomware, phishing en CEO-fraude vormen een ernstige bedreiging voor onze welvaart en de overheid heeft hier tot dusver geen goed antwoord op,"constateert Koekkoek. Hij roept politieke partijen op om na de verkiezingen eindelijk echt werk te maken van de strijd tegen cybercriminaliteit.

  Lees verder...      Reageer

In organisaties met goede security-cultuur vertonen medewerkers veiliger gedrag

9 maart 2021 -  KnowBe4 heeft in een nieuw onderzoek de correlatie kunnen leggen tussen security-cultuur en het veilig gedrag van medewerkers: hoe beter de security-cultuur, hoe veiliger het gedrag van medewerkers. De resultaten zijn gebundeld in het whitepaper ‘How Security Culture Invokes Security Behavior.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen volgen online activiteiten werknemers op de voet

3 maart 2021 - Fortinet publiceert de laatste editie van zijn halfjaarlijkse Global Threat Landscape Report. Dit rapport is gebaseerd op bedreigingsinformatie die FortiGuard Labs in de tweede helft van 2020 verzamelde. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat cybercriminelen steeds vaker misbruik maken van de documenten die werknemers tijdens een doorsnee werkdag genereren en de browsers die ze gebruiken.

  Lees verder...      Reageer

BlackBerry 2021 Threat Report onthult massale COVID-19-uitbuiting

2 maart 2021 - Het jaarlijkse BlackBerry 2021 Threat Report toont een sterke toename van cyberbedreigingen bij organisaties sinds het begin van de COVID-19-uitbraak. Het onderzoek dat BlackBerry publiceerde  laat zien dat cybercriminelen zich initieel hebben aangepast aan onze nieuwe digitale gewoonten.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 205 volgende >
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Zieke medewerker bleef werken om financiële redenen
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld
Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
De gevaren van het lekken van persoonlijke gegevens en wat u ertegen kunt doen
Hybride werken na de pandemie? Zo richt u dat cloud-technisch in
meer top 10