zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Meer cyberaanvallen doordat meer werknemers vanuit huis werken

29 juni 2021 -  VMware maakt de resultaten van zijn vierde Global Security Insights Report bekend. Deze zijn gebaseerd op wereldwijd online onderzoek in december 2020 onder 3.542 CIO’s, CTO’s en CISO’s, waarvan 251 Nederlanders. Het rapport onderzoekt de impact van cyberaanvallen en digitale inbraken bij bedrijven en beschrijft hoe security teams zich aanpassen aan deze uitdagingen.

  Lees verder...      Reageer

Terugkeer naar kantoor biedt kansen aan cybercriminelen

28 juni 2021 -  Op 26 juni vervalt het advies om zoveel mogelijk thuis te werken. Deze versoepeling van de coronamaatregelen brengt risico’s met zich mee voor de (digitale) beveiliging van organisaties. Securityspecialist Mimecast adviseert leidinggevenden en IT-afdelingen om extra alert te zijn op enkele specifieke aanvalsmethoden.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen gebruiken eerste toegang om ransomware te verspreiden

25 juni 2021 - Ransomware domineert zoals vanouds de krantenkoppen. Aanvallen op bijvoorbeeld Fujifilm of vleesverwerker JBS hebben tot flinke schade geleid voor die bedrijven. Ransomware-aanvallen maken nog steeds gebruik van e-mail, maar niet zoals u zou denken. Aanbieders van ransomware kopen vaak toegang van onafhankelijke cybercriminele groepen die belangrijke doelwitten infiltreren.

  Lees verder...      Reageer

IT-professional ziet technical debt als bedreigingen voor innovatie

23 juni 2021 - 69 procent van de IT-professionals beschouwt technical debt als een grote bedreiging voor het innovatievermogen van hun bedrijf. Gemiddeld wordt hier dan ook 41 procent van het IT-budget aan besteed. Daarnaast zegt 61 procent dat het de prestaties van hun bedrijf afremt en is 64 procent het ermee eens dat technical debt ook in de toekomst een grote impact zal hebben.

  Lees verder...      Reageer

66 procent die zich verzette tegen IT-updates mocht oude versie blijven gebruiken

23 juni 2021 - 29 procent van de werknemers heeft weleens geruzied met de IT-afdeling over het belang of de frequentie van het updaten van de apparaten die ze voor hun werk gebruiken. Opvallend genoeg zwichten IT-teams regelmatig voor de eisen van werknemers en laten ze twee derde van hen (66 procent) installatie-updates voor specifieke software of besturingssystemen overslaan.

  Lees verder...      Reageer

Generatie-Z en Millennials maken zich minder zorgen over hun persoonlijke data

22 juni 2021 - IBM Security kondigt een onderzoek aan over het digitale gedrag van consumenten tijdens de pandemie. Uit het onderzoek blijkt dat consumenten door de pandemie slechte gewoontes hebben overgehouden als het gaat om hun beveiliging. Hierdoor hebben cybercriminelen nog meer munitie gekregen om cyberaanvallen te plegen op bedrijven.

  Lees verder...      Reageer

Het hybride werken stelt bedrijfsnetwerken op de proef. Wat nu?

21 juni 2021 - In het begin van 2020 moesten organisaties razendsnel oplossingen ontwikkelen om het thuiswerken mogelijk te maken. Nu duidelijk wordt dat we (voorlopig) niet teruggaan naar de oude manier van werken is het volgens Omar Maalikoum van Colt tijd voor een meer systematische aanpak. "Heten een netwerkinfrastructuur die hierop inspeelt en daarmee de productiviteit en het concurrentievermogen bevordert.

  Lees verder...      1 reactie

Onderwijsinstellingen onderschatten het risico van cybercriminaliteit

21 juni 2021 - Terwijl onderwijsinstellingen steeds vaker onder vuur komen te liggen van cybercriminelen wordt de dreiging daarvan door onderwijsbestuurders ernstig onderschat. Dit blijkt uit een onderzoek van Kantar onder bestuurders en IT-specialisten binnen het voortgezet en MBO-onderwijs in opdracht van Breens Network.

  Lees verder...      Reageer

Vier beveiligingslekken gevonden in Microsoft Office

17 juni 2021 - Check Point Research (CPR) dringt er bij Windows-gebruikers op aan om hun software te updaten, na de ontdekking van vier beveiligingslekken die een impact hebben op producten uit de Microsoft Office-suite, waaronder Excel en Office online. De kwetsbaarheden, die hun oorsprong vinden in verouderde code, geven hackers de mogelijkheid om code uit te voeren op doelwitten via kwaadaardige Office-documenten, zoals Word, Excel en Outlook.

  Lees verder...      Reageer

Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risico’s

15 juni 2021 -  De bescherming van bedrijfsgeheimen komt steeds hoger op de bedrijfsagenda te staan. Reden hiervoor is dat bedrijven algemeen erkennen dat kwetsbare activa moeten worden beschermd, aangezien er steeds meer transacties online en grensoverschrijdend plaatsvinden.

  Lees verder...      Reageer

Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level

14 juni 2021 - Vier op de vijf C-level executives (82 procent) is ervan overtuigd dat zijn of haar bedrijf er digitaal goed voor staat, maar slechts 58 procent van de managers is het daarmee eens. Dat blijkt uit nieuw wereldwijd onderzoek van ABBYY. Managers geven aan 2,5 keer vaker te worstelen met disrupties in digitale transformatie dan C-level executives, ondanks dat ze toegang hebben tot nieuwe technologieën.

  Lees verder...      Reageer

Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging

11 juni 2021 - Dynatrace maakt de resultaten bekend van een wereldwijd onderzoek onder 700 CISO’s. Daaruit blijkt dat de toenemende adoptie van cloud-native architecturen, DevOps en agile-methodieken om een andere aanpak van applicatiebeveiliging vragen.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werken na de pandemie? Zo richt u dat cloud-technisch in

10 juni 2021 - Bij het uitbreken van de coronacrisis moesten IT-experts wereldwijd onder enorme tijdsdruk beslissingen maken om ervoor te zorgen dat iedereen zo snel en goed mogelijk thuis kon werken. Maar zijn de IT-noodoplossingen van toen echt optimaal, nu we er wat kritischer naar kunnen kijken?

  Lees verder...      Reageer

Aanbod valse vaccinatie- en testcertificaten op Darknet en Telegram stijgt met 500 procent

7 juni 2021 -  Check Point Software Technologies waarschuwt dat de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk uniforme COVID-paspoortregelingen moeten opstellen, omdat de dreiging van valse vaccinatie- en testcertificaten door hackers nog verder kan toenemen. Deze vaccinatie- en testcertificaten worden namelijk steeds vaker verkocht op het Darknet en via de messaging-app Telegram.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 1 2 3 4 5 208 volgende >
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven
AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers
Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?
meer top 10