zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Beveiliging cloudverbindingen niet hoog op de agenda bij IT-beslissers in finance

5 maart 2020 -  Financiële instellingen hebben moeite om de veiligheid, beschikbaarheid en prestaties van applicaties te waarborgen. Slechts een op de tien IT-beslissers bij financiële organisaties geeft aan dat hun cloudverbindingen optimaal beveiligd zijn en zeventien procent vindt de beveiliging zelfs onvoldoende.

  Lees verder...      1 reactie

Ransomware-as-a-Service verdienmodel voor moderne hacker

5 maart 2020 - CrowdStrike onthult zijn Global Threat Report over 2019. Dit rapport laat zien dat:eCrime steeds geavanceerder wordt, er steeds meer verschillende typen dreigingen komen die steeds lastiger zijn op te sporen en dat de motieven van aanvallers per sector nogal verschillen, hoewel financieel gedreven ransomware-aanvallen – met steeds hogere losgeldbedragen – in alle sectoren voorkomen.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen misbruiken politieke en economische situaties voor gewin

4 maart 2020 -  Fortinet publiceert zijn laatste FortiGuard Labs Global Threat Landscape Report. Het rapport over het vierde kwartaal voor 2019 wijst erop dat cybercriminelen niet alleen misbruik proberen te maken van elke kwetsbaarheid die zij in digitale infrastructuren aantreffen, maar ook optimaal gebruikmaken van de wereldwijde economische en politieke ontwikkelingen.

  Lees verder...      1 reactie

Tien procent toename in ransomware-aanvallen

27 februari 2020 - Trend Micro presenteert zijn 2019 security roundup rapport dat onder andere de belangrijkste issues en veranderingen in het threat landschap behandelt. Het rapport geeft bedrijven tevens inzicht in best practices en strategieën om hun infrastructuren te beschermen tegen hedendaagse en toekomstige bedreigingen. 

  Lees verder...      Reageer

Smartphonebezitter heeft 13,5 uur nodig voor lezen algemene voorwaarden

26 februari 2020 - Nederlanders hebben tegenwoordig gemiddeld zo’n 31 apps geïnstalleerd op hun smartphone. Voor al die apps gelden algemene gebruiksvoorwaarden, met een gemiddelde leestijd van 25 minuten per document. Een gemiddelde smartphonegebruiker is in totaal daardoor ongeveer 13,5 uur aan het lezen.

  Lees verder...      Reageer

Onderzoek onthult economische impact onbeschermde machine-identiteiten

26 februari 2020 -  Onderzoekers van AIR Worldwide hebben in opdracht van Venafi de economische gevolgen onderzocht van slecht beschermde machine-identiteiten. Uit het bijgevoegde onderzoeksrapport blijkt dat 51 tot 72 miljard dollar aan verliezen voor de wereldeconomie te voorkomen zijn door een beter beheer en bescherming van machine-identiteiten.

  Lees verder...      Reageer

Wereldwijde groei aan cyberdreigingen

24 februari 2020 -  BlackBerry Limited heeft zijn jaarlijkse 2020 Threat Report uitgebracht. Er zijn belangrijke bevindingen over onder meer de voortdurende evolutie van staatsgesteunde actiegroepen en de toegenomen beschikbaarheid van geavanceerde aanvalstools. Verder is geanalyseerd welke doelen steeds aantrekkelijker worden voor cybercriminelen en waarom.

  Lees verder...      Reageer

Interne datalekken grote zorg voor IT-leiders

20 februari 2020 -  Maar liefst 97 procent van de IT-leiders geeft aan dat interne datalekken voor hun een grote zorg zijn. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek door Egress. Ruim driekwart (78 procent) vermoedt dat werknemers data onbedoeld in gevaar hebben gebracht in de afgelopen twaalf maanden, 75 procent denkt dat dit opzettelijk is gebeurd.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijfsleven leunt op achterhaald beleid wanneer het gaat om cyberveiligheid

18 februari 2020 -  De aandacht voor cybersecurity heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. Dat is niet zo gek want het aantal cyberaanvallen op bedrijven neemt exponentieel toe. De overheid bemoeit zich er inmiddels ook mee; zo wil minister Grapperhaus harder optreden tegen bedrijven die hun internetbeveiliging niet op orde hebben, terwijl de onafhankelijke denktank Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) onlangs stelde dat Nederland niet goed is voorbereid op grote cyberaanvallen.

  Lees verder...      Reageer

Nederland in top tien economisch meest getroffen landen door coronavirus

18 februari 2020 -  Wereldwijd zijn er 49.000 bedrijven buiten China die opereren in Chinese regio’s die door het coronavirus zijn getroffen. Deze organisaties hebben hier filialen of dochterondernemingen. Nederland behoort tot de top tien landen met bedrijven die het meest afhankelijk zijn van bedrijfsvoering in deze regio’s. De top drie  bestaat uit de Verenigde Staten, Japan en Duitsland.

  Lees verder...      Reageer

'Cybersecurity moet een schoolvak worden'

17 februari 2020 -  Scholen moeten meer voorlichting geven over cybersecurity. Volgens topondernemer Dirk Jan Koekkoek is het cruciaal om kinderen op jonge leeftijd weerbaarder te maken tegen cybercriminaliteit. "Elke school zou leerlingen moeten informeren over zaken als phishing en ransomware. Niet alleen omdat zij dan minder snel slachtoffer worden, maar ook omdat dit in het belang is van de bv Nederland."

  Lees verder...      1 reactie

Ransomware is als een kunstroof: voorkomen onmogelijk

10 februari 2020 -  Organisaties nemen cyberdreigingen steeds serieuzer. En dat mag ook wel, zo blijkt uit een recent onderzoek van Allianz. Incidenten op het gebied van cyberveiligheid, zoals datalekken en ransomware-aanvallen, staan dit jaar wereldwijd het hoogste op de lijst met bedrijfsrisico’s.

  Lees verder...      Reageer

Slechts zeventien procent van de organisaties wereldwijd beschikt over krachtige cyberverdediging

7 februari 2020 - De afgelopen drie jaar investeerden organisaties flink in geavanceerde cybersecuritytechnologieën. Desondanks slaagt slechts een vijfde van de organisaties erin om cyberaanvallen te weren en datalekken snel genoeg op te sporen en op te lossen om de impact ervan te beperken. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Accenture.

  Lees verder...      Reageer

Coronavirus misbruikt voor phishingaanvallen

6 februari 2020 -  Cybercriminelen spelen met phishingaanvallen in op de angst voor het coronavirus. Daarvoor waarschuwen onderzoekers van Mimecast. Zij verwachten dat deze aanvalsmethode steeds vaker wordt toegepast nu het virus zich over de wereld verspreidt. Mimecast adviseert ook Nederlanders alert te zijn op 'corona-phishing'.
 

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 191 volgende >
advertorial
[Infographic] Marketingmogelijkheden met beschikbare klantdata
Je e-mail marketingsoftware is gevuld met veel klantgegevens: ’kale’ gegevens waar je waarschijnlijk weinig oog voor hebt. Bekijk je data eens anders en ontdek dat er een wereld aan marketingmogelijkheden opengaat. Deze infographic van Spotler helpt je vast op weg.
Download de infographic
Lees verder
Zo geef je het kantoor een nieuwe look
reacties
Ruim helft Nederlanders heeft vriendschappelijke band met collega’s  (1) 
Uurtarief freelancers gestegen (1) 
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
top10
Diversiteit in coronatijd: acht tips voor managers
Werknemers stoppen massaal met het zoeken naar een nieuwe baan
Werkend Nederland minder productief door het thuiswerken, maar meer tevreden
Kort door de bocht coaching?
Zes lessen voor jonge leiders tijdens de coronacrisis
Voor driekwart van de finance professionals is datagedreven bedrijfsvoering een meerjarenplan
Driekwart twijfelt aan betrouwbaarheid online informatie over financiële producten
Cyberrisico’s voor Nederlandse thuiswerkers honderd keer zo groot tijdens coronacrisis
C-suite is zwakke schakel in Mobile Device Security
Adverteerders besteden in 2019 2,2 miljard euro aan digital advertising
meer top 10