zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Vraag naar ethische hackers bijna verdubbeld

28 oktober 2021 -  In een half jaar tijd is er bijna een verdubbeling in de vraag naar ethische hackers, die computersystemen testen op lekken en andere kwetsbaarheden. In april werd nog in 5,7 procent van de vacatures op het gebied van cyber security specifiek gevraagd om een ethisch hacker, terwijl dit in september opgelopen is tot 9,2 procent.

  Lees verder...      Reageer

Digitaal volwassen bedrijven breiden digitale infrastructuur vier keer sneller uit dan vóór de pandemie

27 oktober 2021 - De meest recente Global Interconnection Index (GXI Vol. 5) een jaarlijkse marktstudie gepubliceerd door Equinix, toont aan dat de pandemie de economie in een digitale overdrive heeft gedwongen. IT-beslissers bij bedrijven die al een digital-first-strategie aanhielden, bewegen vier keer sneller dan vóór de pandemie.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven in de vitale sector moeten mensen centraal stellen in hun beveiligingsstrategie

25 oktober 2021 - Uit onderzoek van Zembla blijkt dat een groot deel van de vitale bedrijven in Nederland onvoldoende beschermd is tegen e-mailaanvallen. 43 van de 100 onderzochte bedrijven heeft de e-mailsystemen niet optimaal hebben beveiligd. Tot de 100 zogenoemde vitale bedrijven die Zembla onderzocht behoren banken, energieproducenten, drinkwaterbedrijven, exploitanten van nucleaire installaties, ministeries en vervoersbedrijven.

  Lees verder...      Reageer

Citrix onderzoek laat stand van zaken rond veilig remote werken zien

22 oktober 2021 - "Het was als het vervangen van een motor van een vliegtuig terwijl het in de lucht vloog", zo omschreef een van de security beslissers de verschuiving naar werken op afstand, die de pandemie vorig jaar forceerde. En het is er niet eenvoudiger op geworden, blijkt uit ‘The State of Security in a Hybrid World’, een onderzoek van Citrix Systems, Inc.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werken maakt een einde aan wachtwoorden

22 oktober 2021 - Cisco’s Duo Security publiceert een onderzoeksrapport waaruit blijkt dat ondernemingen steeds vaker afstappen van wachtwoorden en kiezen voor 'gemakkelijke' authenticatiemethoden voor hybride werknemers. Hoewel het totale aantal Duo MFA authenticaties het afgelopen jaar met 39 procent is toegenomen, neemt biometrische authenticatie nog sneller toe, met wel 48 procent.

  Lees verder...      Reageer

Oganisaties doen er twee werkdagen over om op beveiligingsincidenten te reageren

20 oktober 2021 -  Deep Instinct publiceert zijn halfjaarlijkse Voice of SecOps Report. Uit dit rapport blijkt dat organisaties gemiddeld 17,2 uur nodig hebben om op een cyberaanval te reageren, oftewel twee werkdagen. Wereldwijd ligt dit gemiddeld nog hoger, namelijk 20.9 uur. Gezien de vertraging die security-teams vaak oplopen wanneer ze met een beveiligingsincident te maken krijgen, hebben de respondenten weinig vertrouwen in hun vermogen om de constante golf van cyberaanvallen de baas te blijven.

  Lees verder...      Reageer

Alle obstakels voor de digitale transformatie van tafel

18 oktober 2021 - Sinds 2021 zijn de redenen waarom organisaties hun digitale transformatie niet succesvol doormaken geminimaliseerd. Waar eerder onvoldoende financiële middelen, gebrek aan steun van het management en gebrek aan beschikbare technologie uitdagingen waren voor organisaties om een succesvolle digitale transformatie door te maken, zijn deze obstakels sinds de coronacrisis niet meer aan de orde.

  Lees verder...      Reageer

Nieuwe blik op security nodig in hybride wereld

18 oktober 2021 - Nog voordat het coronavirus de wereld op zijn kop zette, was de securitywereld al aan het verschuiven. Corona versnelde wereldwijd de digitale transformatie en veranderde de manier waarop organisaties zich gedragen. "De traditionele netwerkparameters waren plotsklaps verdwenen," zegt Martin van Son, Senior Account Executive bij Infoblox.

  Lees verder...      Reageer

Klaar met ransomware? Check dan deze vijf best practices

18 oktober 2021 - De Europese cybersecurity-maand is het uitgelezen moment om organisaties te vertellen wat de meest effectieve manieren zijn om zich te beschermen tegen een ransomware-aanval. Tijdens de eerste zes maanden van 2021 is de hoeveelheid ransomware-aanvallen wereldwijd toegenomen met 151 procent.

  Lees verder...      Reageer

Bijna helft werknemers omzeilt cybersecuritysystemen

11 oktober 2021 - Cisco heeft een onderzoek uit laten voeren naar de blik op en kennis van cybersecurity. Het onafhankelijke, geanonimiseerde onderzoek analyseerde de antwoorden van 1500 hybride werkenden (flexibel thuis- en kantoorwerkend) in zes landen: België, Denemarken, Nederland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen gaan 67 procent sneller te werk

7 oktober 2021 - Cybercriminelen gingen het afgelopen jaar maar liefst 67 procent sneller te werk dan in 2020. De gemiddelde breakout time, de tijd waarin cybercriminelen zich na eerste toegang kunnen bewegen in meerdere systemen, bedroeg het afgelopen jaar slechts een uur en 32 minuten. In 2020 lag de gemiddelde break out time nog op vier uur en 37 minuten.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders bang dat hun baas hen op afstand controleert

7 oktober 2021 - Maar liefst een op de zes werkenden vreest dat zijn werkgever op afstand laptops en telefoons van werknemers in de gaten houdt. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.106 Nederlanders werkend in loondienst, uitgevoerd door PanelWizard. Ondanks die angst heeft veertig procent daar geen problemen mee als blijkt dat de controle van de werkgever noodzakelijk is.

  Lees verder...      Reageer

Crisisoefeningen: bent u klaar voor een cyberaanval?

6 oktober 2021 - Elke manager kan ermee te maken krijgen: een cyberaanval legt het hele bedrijf plat. "Tijdens een cyberincident moeten alle afdelingen samenwerken als een ingespeeld team," zegt Erno Doorenspleet, CTO van KPN Security. "Met een goede crisisoefening voorkomt u fouten, vertragingen en onnodige schade."

  Lees verder...      Reageer

Promotie: Waarom klanten een hekel hebben aan softwareontwikkelaars

6 oktober 2021 -  ICT vormt een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven en de economie. Veel producten, van speelgoed tot auto’s, werken volledig gestuurd door software. Vaak is het ontwikkelen van die software een flinke opgave voor zowel de software ontwikkelaar als het projectteam van de klant: specificaties zijn incompleet en er ontstaan technische uitdagingen.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 213 volgende >
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Kies als MT voor duurzame oplossingen; juist in de bouw
De kracht van buitenreclame blijft bestaan
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
Wat verandert er straks door de ‘Wet betaald ouderschapsverlof’?
Bedrijven gaan cyberslag aan in 2022
Vijf strategieën om de leertijd van je medewerkers te maximaliseren
Betere balans tussen werk en privé is goed voornemen nummer één
60 procent IT-securityspecialisten vindt ransomware en terrorismedreigingen vergelijkbaar
Duurzaamheidsmanagers hebben een boeiende baan met toekomstperspectief
Werkend Nederland gaat er minimaal op vooruit
Meeste finance afdelingen beschikken slechts over beperkte digitale basis
Grootste uitdaging IT-afdelingen is digitale transformatie en behoud van technisch talent
Global Networking Trends report: NaaS steeds populairder
meer top 10