zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Drie tips voor netwerkautomatisering

22 februari 2023 -  Wie werkt maakt fouten – en voor medewerkers in netwerkbeheer, -configuratie en -gebruik is dat niet anders. Bij het onderhouden van een IT-infrastructuur valt nog altijd een groot deel van de netwerkproblemen te herleiden naar mensenwerk. Dat hoeft anno 2023 niet meer, mits je investeert in netwerkautomatisering, maar dat kan overweldigend aanvoelen én brengt grote vragen: wat ga je automatiseren, waar begin je en hoe ga je te werk?

  Lees verder...      Reageer

Onoplettendheid werknemers grootste zorg voor bedrijven

20 februari 2023 - Het lekken van data uit interne systemen veroorzaakt door werknemers (28 procent) of cyberaanvallen (22 procent) zijn het meest zorgwekkende securityprobleem waarmee het mkb en ondernemingen worden geconfronteerd, aldus de respondenten van het Kaspersky IT Security Economics-onderzoek. Toch is een op de drie Nederlandse executives niet bereid te investeren in het transparantiebeleid van hun leveranciers, ondanks de toegenomen bezorgdheid over databescherming wereldwijd.

  Lees verder...      Reageer

Zestien procent van de werkenden omzeilt veiligheidsmaatregelen

17 februari 2023 - Maar liefst zestien procent van de Nederlandse werkenden met een kantoorbaan omzeilt zeker eens per maand de veiligheidsmaatregelen van zijn bedrijf om efficiënter te kunnen werken. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Doe het veilig of doe het niet’ onder ruim 1.000 werkende Nederlanders met een kantoorbaan. Het onderzoek is uitgevoerd door Pointsharp.

  Lees verder...      Reageer

Groei cybercrime stagneerde in 2022

16 februari 2023 - De explosieve groei die cybercriminaliteit in 2020 en het eerste deel van 2021 doormaakte is enorm gestagneerd. Dat zegt Orange Cyberdefense in zijn jaarlijkse ‘Security Navigator report’. Er vonden in de onderzoeksperiode van oktober 2021 tot en met september 2022 weliswaar méér pogingen (99.506 versus 94.806) tot cybercriminaliteit plaats, maar de groei (+ vijf procent) was opvallend kleiner dan een jaar eerder. In dezelfde periode van 2020 tot 2021 was er namelijk een verdubbeling van het aantal cyberincidenten.

  Lees verder...      Reageer

Schade door e-mailaanval loopt op tot 1,2 miljoen euro per incident

15 februari 2023 - Barracuda Networks heeft zijn 2023 Email Security Trends rapport gepubliceerd, dat laat zien hoe aanvallen via e-mail organisaties over de hele wereld treffen. Daarbij valt op dat de Benelux behoort tot de regio’s met de hoogste schade en meeste impact door succesvolle e-mailaanvallen. 85 procent van de ondervraagde organisaties in de Benelux is in de afgelopen twaalf maanden het slachtoffer geweest van ten minste één succesvolle e-mailaanval.

  Lees verder...      Reageer

SoSafe waarschuwt voor gebrek aan bewustzijn van beveiligingsrisico's bij thuiswerken

14 februari 2023 - oSafe waarschuwt organisaties dat medewerkers zich niet bewust zijn van de beveiligingsrisico's bij thuiswerken. De grootschalige verschuiving naar werken op afstand en de opkomst van het thuiskantoor hebben de kans dat werknemers slachtoffer worden van een reeks veiligheidsbedreigingen aanzienlijk vergroot - met als belangrijkste oorzaken een gebrek aan communicatie, Bring-Your-Own-Device en onbeveiligde werkomgevingen.   

  Lees verder...      Reageer

Wijzigingen cybersecuritybeleid moeilijkste onderwerp voor C-level om te bespreken met IT-collega's

8 februari 2023 -  Elke derde C-level leidinggevende (36 procent) heeft moeite om met hun IT-(security)collega’s te praten over wijzigingen in het cybersecuritybeleid. IT-medewerkers vinden op hun beurt het verhogen van het cybersecuritybudget het moeilijkste onderwerp om te bespreken met het management. Dit en meer blijkt uit een onderzoek van Kaspersky.

  Lees verder...      Reageer

Drie belangrijke cybersecurity-ontwikkelingen om in 2023 in de gaten te houden

7 februari 2023 - Het is geen vraag meer of je wordt aangevallen door cybercriminelen, de echte vraag is wanneer. Maar of een cyberaanval een heel bedrijf zodanig verstoort dat mensen er vertrouwen in verliezen, dat hangt volledig af van hoe goed het bedrijf is voorbereid.

  Lees verder...      Reageer

Draaiende houden van IT-afdeling gaat ten koste van innovatietijd

7 februari 2023 - Twee op de vijf IT-beslissers (38 procent) geven aan dat zij vooral bezig zijn met het draaiende houden van de IT-afdeling, waardoor zij weinig tot geen tijd hebben voor innovatie. Dit blijkt uit onderzoek van Conclusion onder 596 IT-beslissers uit het Nederlandse bedrijfsleven. Bijna een derde (32 procent) van de IT-beslissers geven aan dat zijn/haar organisatie geen duidelijke datastrategie heeft.

  Lees verder...      Reageer

'Cybersecurity moet routine worden'

6 februari 2023 - Ondanks de zeventiende verjaardag van Data Protection Day (én 42 jaar Data Protection Convention) blijft persoonlijke data torenhoog op de agenda van cybercriminelen staan. En het blijft voor hen net zo makkelijk om aan deze data te komen als een paar jaar geleden: er gaat geen dag voorbij dat er niet ergens ter wereld een bedrijf wordt gehackt, gevoelige (persoonlijke) data op straat komt te liggen of ziekenhuizen worden gedupeerd wanneer talloze patiëntendossiers onbeschermd op internet verschijnen.

  Lees verder...      Reageer

CIO-onderzoek onthult urgentie om monitoring en beveiliging te convergeren

3 februari 2023 - Dynatrace heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder 1.300 CIO’s en senior DevOps-managers in grote organisaties. Daaruit blijkt dat het moeilijker wordt om de softwarebetrouwbaarheid en -veiligheid te onderhouden naarmate de vraag naar continue releasecycli groeit en de toenemende complexiteit van cloud-native omgevingen de kans vergroot dat niet ontdekte kwetsbaarheden tot een productieversie doordringen.

  Lees verder...      Reageer

Matrix42 waarschuwt voor gebrek aan inzicht in Oracle Java-installaties

1 februari 2023 - Er is bij bedrijven en organisaties veel onduidelijkheid over het gebruik van Oracle Java. Dit gebrek aan transparantie kan leiden tot grote problemen én flinke kosten met zich meebrengen bij Oracle software-audits. Dat stelt Silke Henderson-Stuenkel, werkzaam als senior product manager bij softwareleverancier Matrix42.

  Lees verder...      Reageer

IT-leiders voelen zich steeds vaker niet beschermd tegen cyberaanvallen en andere rampen

23 januari 2023 - Veeam Software presenteert de resultaten van zijn jaarlijkse Data Protection Trends Report dat inzicht geeft in de markt voor gegevensbescherming en hoe deze zich blijft ontwikkelen in een digitale wereld. Uit het onderzoek blijkt dat organisaties te maken hebben met complexere hybride IT-omgevingen. Ze verhogen hun budgetten om cyberaanvallen af te weren en om bij te blijven wat betreft diversificatie van productieomgevingen in verschillende clouds.

  Lees verder...      Reageer

Welke trends van IT-diensten mogen we verwachten in 2023?

20 januari 2023 - Bedrijven vertrouwen vandaag de dag steeds meer op IT-diensten en het uitbesteden van zakelijke verantwoordelijkheden. Bij de keuze voor het uitbesteden van IT-diensten komen begrippen als efficiëntie, veiligheid en toegevoegde waarde centraal te staan. Bedrijven willen strategischer te werk gaan en personeel en middelen optimaal inzetten. En het is juist met die achtergrond dat we ons nu afvragen wat we in 2023 van trends in de IT-sector mogen verwachten?

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 229 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10