zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Nederlands bedrijfsleven: grootste uitdaging COVID-19 moet nog komen

5 november 2020 - De coronapandemie heeft voor grote veranderingen gezorgd in de manier van werken, maar Nederlandse leidinggevenden verwachten dat het aanpassen aan het nieuwe normaal na de pandemie een grotere uitdaging zal vormen dan de noodgedwongen veranderingen aan het begin van de pandemie. De helft van de Nederlandse werknemers deelt deze zorgen.

  Lees verder...      1 reactie

Specialist in IT-beveiliging geeft meer prioriteit aan de cloud door COVID-19

3 november 2020 -  One Identity publiceert zijn wereldwijde onderzoeksresultaten naar de ervaringen van IT- en securityteams inzake veranderingen in de werkomgeving door COVID-19. De resultaten bieden inzicht in recent ontwikkelde best practices voor IT-afdelingen en tonen hoe organisaties hier gebruik van hebben gemaakt om voor een goed beveiligde en efficiënte virtuele werkplek te zorgen.

  Lees verder...      1 reactie

Ruim helft organisaties verstuurt gegevens onbeveiligd

30 oktober 2020 -  Ruim de helft (51 procent) van de organisaties weet dat medewerkers onbeveiligd gegevens versturen terwijl die wel beveiligd zouden moeten worden. Dit blijkt uit onderzoek van Orange Cyberdefense onder 264 IT-verantwoordelijken. Van hen geeft 36 procent aan niet volledig op de hoogte te zijn van de veiligheidsrisico’s bij het installeren van een nieuwe applicatie op het bedrijfsnetwerk.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse medewerkers meest laks ten opzichte van cybersecurity

29 oktober 2020 - Nederlandse medewerkers hebben gemiddeld genomen een lakse houding ten opzichte van het voorkomen van cybersecurityrisico’s. Die conclusie trekt Mimecast naar aanleiding van een onderzoek uitgevoerd in het kader van European Cybersecurity Month. Nederland scoort op dit gebied slecht in vergelijking met andere Europese landen.

  Lees verder...      1 reactie

Corona-gerelateerde phishing-e-mails vormden nog steeds grootste dreiging

29 oktober 2020 - KnowBe4 publiceert een rapport over de phishing-campagnes waarop wereldwijd het meest geklikt is in het derde kwartaal van 2020. Uit de resultaten blijkt dat corona-gerelateerde phishing-e-mails nog steeds de grootste dreiging vormen. In het derde kwartaal bleken gesimuleerde phishing-e-mails gerelateerd aan het coronavirus het meest populair, met een totaal van 50 procent.

  Lees verder...      Reageer

CIO’s ervaren druk van digitale transformatie en cloudcomplexiteit

23 oktober 2020 - Dynatrace maakt de resultaten bekend van een wereldwijd onderzoek onder 700 CIO’s. Daaruit blijkt dat veel CIO’s zich zorgen maken over de toenemende druk op IT-teams, door een versnelde digitale transformatie en de complexiteit van moderne cloudomgevingen. Als gevolg daarvan blijft er te weinig tijd over voor innovatie en het prioriteren van taken die waarde toevoegen aan de business voor klanten.

  Lees verder...      Reageer

'Technologische innovaties mislukken nog voordat ze worden gelanceerd'

22 oktober 2020 -  Uit onderzoek van Kaspersky naar bedrijfsinnovatie blijkt dat 95 procent van de leiding van innovaties in ondernemingen wereldwijd, toegeeft dat hun projecten vaak mislukken nog voordat ze worden gelanceerd. Veel van deze innovaties halen de ontwikkelingsfase niet eens (36 procent). Een gebrek aan samenwerking met IT-beveiligingsafdelingen vergroot ook de kans dat een project de eindstreep niet haalt.

  Lees verder...      Reageer

Pandemie versnelt de digitale transformatie

21 oktober 2020 -  Dell Technologies presenteert de resultaten van wereldwijd onderzoek waaruit blijkt dat organisaties hun digitale transformatieprogramma's in een hogere versnelling zetten en zo binnen een paar maanden kunnen bereiken wat hen normaal gesproken jaren zou kosten.

  Lees verder...      Reageer

Een op drie IT-verantwoordelijken: organisatie maakt ineffectief gebruik van cloudtechnologie

19 oktober 2020 - Maar liefst 35 procent van de Nederlandse IT-verantwoordelijken zegt dat zijn organisatie op dit moment de mogelijkheden van cloudtechnologie niet optimaal inzet. Dit blijkt uit onderzoek van Bauhaus onder 550 C-level IT-beslissers in de sectoren maakindustrie, dienstverlening en overheidsdiensten, uitgevoerd door PanelWizard.

  Lees verder...      Reageer

Kwaadaardige corona trackers zijn in opmars

19 oktober 2020 -  G DATA CyberDefense kondigt zijn nieuwste mobile malware analyse aan. Uit de analyse blijkt dat het afgelopen half jaar steeds meer kwaadaardige corona trackers voorbijkomen. In eerste instantie lijken kwaadaardige trackers een praktisch overzicht te geven met real-time informatie over de huidige infecties.

  Lees verder...      Reageer

Sterke toename aanvallen met nieuwe Valak-malware

16 oktober 2020 - Check Point Research, de Threat Intelligence-tak van Check Point Software Technologies Ltd. heeft zijn recentste Global Threat Index voor september 2020 gepubliceerd. De onderzoekers ontdekten dat een bijgewerkte versie van Valak-malware voor het eerst in de index opduikt en meteen een plaats in de top tien opeist.

  Lees verder...      Reageer

Nationaal Thuiswerkonderzoek: veiligheid en privacy in gedrang

15 oktober 2020 - Thuiswerken is al langer in het nieuws en het lijkt erop dat het prima verloopt. Het Nationaal Thuiswerkonderzoek, uitgevoerd door uitgeverij VakWereld onder ruim 1.000 Nederlandse thuiswerkers wijst echter iets anders uit. Zo’n 84,9 procent geeft aan met vertrouwelijke informatie te werken en zegt dat veilig te doen.

  Lees verder...      Reageer

Werken vanuit huis: vijf tools voor uw team

14 oktober 2020 -  Veel bedrijven hebben hun bedrijfsvoering het afgelopen halfjaar drastisch moeten wijzigen. Om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden, heeft de Nederlandse overheid diverse maatregelen ingevoerd, die soms verregaande consequenties hebben voor het dagelijkse reilen en zeilen van bedrijven. Een van die maatregelen is bijvoorbeeld dat er zoveel mogelijk thuis gewerkt moet worden.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven hebben flexibiliteit van meerdere clouds nodig

12 oktober 2020 - Nutanix heeft de bevindingen bekendgemaakt van een nieuw rapport waarin de belangrijkste uitdagingen en kansen met betrekking tot hybride cloud-adoptie worden geanalyseerd. Hoewel de meesten de hybride cloud als het ideale IT-model zien, toont het rapport aan dat velen moeite hebben dit model te adopteren - 70 procent van de organisaties gelooft dat hun transformatie langer duurt dan verwacht.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 199 volgende >
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
Kwart medewerkers sjoemelt met klokken van tijd  (1) 
Financieel verantwoordelijke weet niet wat belastingplannen Prinsjesdag betekenen voor bedrijf  (1) 
top10
Voordeligste benzinepompen in Nederland bekend
Minder autoverbruik: zo komt uw auto de winter door zonder onverwachte kosten
Deepfakes, virtuele producties en lege bioscopen
Digital Days 2021: jongeren enthousiast maken voor ICT
Tips om uw vloer te beschermen tijdens het thuiswerken
Eén op de drie Nederlanders wil dat werkgever niet-gevaccineerde collega weigert op kantoor
‘Coronastress maakt managers en bestuurders minder capabel’
Bedrijven in duurzame energiesector hebben hogere omzet dan verwacht
In 2020 grootste cao-loonstijging in twaalf jaar
Twijfel is de grote vriend van excellente prestaties
meer top 10