zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Vier aandachtsgebieden voor de CIO op weg naar een datagedreven organisatie

14 januari 2021 - Het landschap dat een CIO beheert wordt alsmaar groter en complexer. Het datavolume explodeert door de toenemende digitale workflows en interactieve datatransacties. Bestanden, bedrijfsgegevens en klantinformatie worden verspreid via cloudapplicaties, waardoor de eisen die aan IT worden gesteld vergroten en er obstakels op het gebied van data gravity ontstaan.

  Lees verder...      Reageer

Digital Days 2021: jongeren enthousiast maken voor ICT

11 januari 2021 - Op vrijdag 12 februari 2021 gaat de 5e jubileumeditie van Digital Days van start in Midden-Nederland. Het tech talent-evenement wordt mede door studenten georganiseerd en is hét podium voor jongeren in de Regio Foodvalley om ze enthousiast te maken voor de legio mogelijkheden en kansen in de ICT.

  Lees verder...      Reageer

Helft van de bedrijven geeft medewerkers geen richtlijnen om veilig thuis te werken

8 januari 2021 - Slechts de helft (49 procent) van de Nederlandse bedrijven geeft zijn medewerkers richtlijnen mee om veilig thuis te werken. Dit blijkt uit een onderzoek van G DATA. Het onderzoek is opgezet door Multiscope en verricht onder meer dan 1500 Belgen en Nederlanders.

  Lees verder...      Reageer

Lockdown zorgt voor toename cybercrime

7 januari 2021 - Cybercriminelen zijn tijdens de tweede lockdown vaker actief. Van september tot en met november verdubbelde het aantal meldingen van cybercrime zelfs ten opzichte van een jaar eerder. Dit blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl naar de invloed van de lockdowns op criminaliteit, op basis van politiecijfers.

  Lees verder...      Reageer

Cybersecurity Trends 2021: zekerheid in een onzekere tijd

31 december 2020 - 2020 was een onverwacht en uitdagend jaar, zoals we inmiddels allemaal wel weten. We hebben enorme veranderingen gezien in de manier waarop we leven en werken. De pandemie, en de bijbehorende verschuiving in werkgewoonten, boden helaas kansen voor cybercriminelen die profiteren van deze verwarrende en onzekere tijd. Het werken op afstand heeft veel banen en bedrijven gered, maar vormt ook een enorm cyberrisico.

  Lees verder...      Reageer

De belangrijkste trends voor managers rondom IT op de werkvloer

30 december 2020 -  De experts van Winvision nemen de lezers van managersonline mee in de ontwikkelingen rondom IT op de werkvloer. Wat mogen we in 2021 verwachten op het gebied van cybersecurity, samenwerkingsplatformen of verandermanagement. Dit artikel gaat dieper in op wat managers te wachten staat in 2021.

  Lees verder...      Reageer

‘Bedrijven laten medewerkers tanken bij een raffinaderij in plaats van een benzinestation’

29 december 2020 - Ondanks de populariteit van Business Intelligence-tools is drie op de vijf medewerkers niet in staat om op data gebaseerde beslissingen te nemen. Volgens Yann Toutant, country manager Benelux bij Toucan Toco, komt dat omdat BI-tools gebouwd zijn voor data scientists, en niet voor de gemiddelde eindgebruiker van data. "Eindgebruikers moeten nu met ruwe olie werken, terwijl ze behoefte hebben aan benzine."

  Lees verder...      Reageer

Vijf manieren waarop business intelligence verandert in 2021

28 december 2020 -  Elke beslissing die in een bedrijf wordt genomen, moet bijdragen aan een positieve uitkomst. Er is geen ruimte meer voor verzet, afwachten, of beslissingen op gevoel. Bedrijven moeten zich aanpassen en snel reageren. Dit vraagt om datagedreven beslissingen en gemakkelijke inzichten uit data.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven maken zich zorgen over phishing en identiteitsdiefstal

23 december 2020 -  Ruim de helft (52 procent) van 300 ondervraagde IT- en cybersecurityprofessionals maakt zich zorgen over phishing en identiteitsdiefstal. Verder krijgt ruim een derde (38 procent) te maken met ongeautoriseerde apparatuur en toegang tot applicaties en data.

  Lees verder...      Reageer

Ook cyberhygiëne onmisbaar in tijden van social distancing

22 december 2020 - De afgelopen maanden maakte ruim 60 procent van de Managed Service Providers (MSP’s) melding van een cyberaanval op een MKB-bedrijf, zo blijkt uit het Ransomware Report van Datto. Het schudt bedrijven opnieuw wakker en laat zien dat ze, ongeacht omvang, kwetsbaar zijn voor aanvallen zoals malware en phishing, ook in deze tijd.

  Lees verder...      Reageer

Tech trends 2020: wat gebeurde er wél dit jaar?

21 december 2020 - Elk jaar komen grote namen als Google, Gartner en Forbes met een voorspelling van de belangrijkste trends van het aankomende jaar. Echter, tijdens het ontwikkelen van de lijstjes voor 2020 kon niemand rekening houden met wat de wereld dit jaar te wachten stond. De coronapandemie schudde de wereld flink door elkaar.

  Lees verder...      Reageer

De G in 5G staat voor geografische informatie

18 december 2020 - De nieuwe generatie draadloze netwerktechnologie is voor een groot gedeelte afhankelijk van locatie. De uitrol heeft te maken met netwerkontwerp en -transitie, nieuwe functionaliteit en inzetbaarheid, met als kernwoorden snelheid, efficiëntie en betrouwbaarheid. Al deze vraagstukken zijn locatiegebonden.

  Lees verder...      Reageer

De vier geboden voor stressvrij videobellen

18 december 2020 -  Na maanden van 'Zoomen' en 'Teamsen'hebben de meeste kantoortijgers het werken op afstand onder de knie. Toch zien we veel mensen die virtueel niet goed te verstaan zijn, elkaar verblinden met tegenlicht of hun camera gewoon helemaal uitzetten. Aangezien online vergaderen ongetwijfeld een vast onderdeel van ons zakelijke leven blijft, is het hoog tijd dat we onze online uitstraling perfectioneren.

  Lees verder...      Reageer

Gebruikers opleiden, Cloud Security en XDR zijn cruciaal voor cyberveiligheid in 2021

17 december 2020 - Trend Micro voorspelt dat thuisnetwerken, software voor telewerken en cloudsystemen in 2021 het mikpunt zullen zijn van een nieuwe golf cyberaanvallen. In ‘Turning the Tide’, Trend Micro’s rapport met de trends voor 2021, voorspelt de securityspecialist dat cybercriminelen in 2021 vooral naar thuisnetwerken zullen kijken als cruciaal platform om in te breken in zakelijke IT- en IoT-netwerken.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 202 volgende >
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
5 redenen waarom het aanhaken van een freelance online marketeer de juiste keuze is
Wat je allemaal moet weten bij het verbouwen van je kantoorruimte
reacties
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis (1) 
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe (1) 
top10
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederland stijgt zeven plaatsen op Global Gender Gap Index
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
CXO’s in EMEA zetten fors in op cloudgebaseerde back-up
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Marketing- en salesafdelingen werken langs elkaar heen
De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt
meer top 10