zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

COVID-19 brengt nieuwe cyberdreigingen aan het licht

9 april 2021 -  Het coronavirus heeft bedrijven gedwongen om snel over te stappen op werken op afstand, vaak zonder de juiste beveiligingsmaatregelen te treffen. De Verizon Business Mobile Security Index (MSI) 2021 laat zien dat veel bedrijven hierdoor kwetsbaar zijn geworden en zich hebben blootgesteld aan cybercriminelen.

  Lees verder...      Reageer

De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt

8 april 2021 - Het afgelopen jaar heeft de mobiele workforce in bedrijven een enorme duw gekregen en mobile services worden gezien als een kritisch element in de veerkracht van bedrijven. Dat wordt bevestigd door onderzoek uitgevoerd door IT-advies- en marktonderzoeksbureau IDC bij 1130 bedrijven in Europa, waaronder ook Nederlandse bedrijven.

  Lees verder...      Reageer

Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware

7 april 2021 - Het aantal aanvallen met fileless malware is explosief gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van WatchGuard Technologies. Het securitybedrijf detecteerde in 2020 bijna 900 procent meer ‘bestandsloze’ malware dan in 2019. WatchGuard waarschuwt daarnaast voor een comeback van cryptominers en een toename in het gebruik van versleutelde malware. De bevindingen staan beschreven in de nieuwste editie van het Internet Security Report.

  Lees verder...      1 reactie

CXO’s in EMEA zetten fors in op cloudgebaseerde back-up

6 april 2021 -  Recent onderzoek, dat Veeam onlangs heeft gepresenteerd in zijn Veeam Data Protection Report 2021, laat zien dat de meerderheid van de bedrijven in EMEA voornemens heeft om clouddiensten in te zetten als primaire methode voor hun dataprotectie in 2023. Deze trend, die het bedrijf op World Backup Day belichtte, laat zien dat CXO’s de noodzaak voor het moderniseren van hun dataprotectiemogelijkheden inzien.

  Lees verder...      Reageer

Ruim helft slachtoffers ransomware betaalt losgeld

2 april 2021 -  Volgens een wereldwijd onderzoek onder 15.000 consumenten, uitgevoerd door Kaspersky, betaalde meer dan de helft (56 procent) van de ransomware-slachtoffers vorig jaar het losgeld om toegang tot hun gegevens te herstellen. In zeventien procent van de gevallen was het betalen van het losgeld geen garantie tot teruggave van gestolen gegevens.

  Lees verder...      Reageer

Cryptocurrency blijkt veiliger via mobiele data dan WiFi thuis

1 april 2021 -  Steeds meer mensen beleggen in cryptocurrency. Deze digitale valuta kent de laatste jaren een opleving in populariteit. Hier komen ook risico’s bij kijken. Het bewaren van cryptocurrency is namelijk niet altijd even veilig. Recent kwam al in het nieuws hoe duizenden euro’s aan cryptovaluta van T-Mobile klanten door sim-swapping werd gestolen. Accountgegevens zijn dus lang niet altijd secuur.

  Lees verder...      Reageer

Wereld Back-up Dag: Raak nooit meer uw favoriete bestanden kwijt

1 april 2021 -  We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: we zijn onze smartphone verloren, we hebben een harde schijf die is gecrasht of we hebben te maken met een virus dat onze laptop binnendringt. Dan slaat de paniek toe, want u bent mogelijk al uw favoriete herinneringen, foto’s of andere belangrijke bestanden kwijt! Hoe voorkomt u dit doemscenario?

  Lees verder...      Reageer

Kwart online gebruikers geeft apps en services altijd toegang tot microfoons of webcams

30 maart 2021 -  Volgens een wereldwijd onderzoek onder 15.000 mensen, uitgevoerd door Kaspersky, geeft bijna een kwart (23 procent) van de online gebruikers apps en services altijd toestemming voor toegang tot hun microfoon of webcam. Nederland scoort echter laag met tien procent van de ondervraagden die aangeeft altijd toegang te verlenen.

  Lees verder...      Reageer

52 procent van de organisaties kampt met inbreuk op cloud-accounts

29 maart 2021 -  Enterprise app stores zoals Microsoft AppSource en Google Workspace Marketplace bieden miljoenen nuttige OAuth-apps en -add-ons. Denk aan analytics, security, CRM, document management, prouct management en meer. Een OAuth-app is een applicatie die samenwerkt met een cloud-dienst, maar ook kan worden geleverd door een andere partij dan de cloud-dienstverlener.

  Lees verder...      Reageer

Steeds vaker sprake van data-afpersing bij ransomware-aanvallen

26 maart 2021 - CrowdStrike ziet een groeiende trend van ransomware-aanvallen gericht op bedrijven waarbij sprake is van data-afpersing. Dat blijkt uit de resultaten van het 2021 Crowdstrike Global Threat Report (GTR). Naast de kans dat slachtoffers van ransomware hun systemen niet meer (volledig) kunnen gebruiken of geen toegang meer hebben tot hun data, lopen ze ook steeds vaker het risico dat hun bedrijfsgegevens op straat komen te liggen.

  Lees verder...      Reageer

Het Pandemie Effect

23 maart 2021 - Een jaar geleden verklaarde de World Health Organisation dat er officieel sprake was van een pandemie. Om verspreiding van het virus tegen te gaan werden wereldwijd maatregelingen genomen, waaronder thuiswerken. Bedrijven hadden weinig tijd om deze nieuwe way-of-working voor te bereiden en de daarbij nodige veiligheidsmaatregelen te treffen.

  Lees verder...      Reageer

45 procent C-level executives voelt zich persoonlijk verantwoordelijk voor falen IT

23 maart 2021 -  Maar liefst 45 procent van de C-level executives voelt zich persoonlijk verantwoordelijk voor het falen van IT-projecten, blijkt uit een onderzoek gehouden door Telindus onder 153 C-level executives. Een kwart geeft aan zich soms verantwoordelijk te voelen. Daarnaast laat 45 procent weten bang te zijn om een nieuw IT-project op te starten in verband met de lage slagingskans.

  Lees verder...      Reageer

Recordaantal DDoS aanvallen waargenomen in 2020

22 maart 2021 - Link11 kondigt zijn jaarlijkse DDoS rapport aan. Uit het rapport blijkt dat 2020 een recordjaar was op het gebied van DDoS aanvallen. Uit de analyse, die werd uitgevoerd door het Link11 Security Operations Center (LSOC) op basis van onder andere Open Source Intelligence (OSINT), blijkt dat de toename met name te danken is aan de pandemie.

  Lees verder...      1 reactie

Helft verbiedt het delen van informatie met professionele IT-gemeenschap

17 maart 2021 -  Toegang hebben tot de meest up-to-date informatie over bedreigingen is cruciaal voor een beveiligingsafdeling. Meer dan de helft (66 procent) van de Threat Intelligence analisten neemt dan ook deel aan professionele gemeenschappen.

  Lees verder...      1 reactie

1 2 3 4 5 202 volgende >
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
5 redenen waarom het aanhaken van een freelance online marketeer de juiste keuze is
Wat je allemaal moet weten bij het verbouwen van je kantoorruimte
reacties
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis (1) 
top10
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
Nederland stijgt zeven plaatsen op Global Gender Gap Index
CXO’s in EMEA zetten fors in op cloudgebaseerde back-up
Marketing- en salesafdelingen werken langs elkaar heen
AI-ificatie en cloudautomatisering: ontwikkelingen in onvoorspelbare tijden
meer top 10