zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Nederlandse organisaties nemen afscheid van ‘vaste’ pc’s

27 juli 2021 - Nederlandse organisaties lijken het gebruik van desktop pc’s uit te faseren, zo blijkt uit onderzoek van Dynabook Europe. Op dit moment wordt in iets minder dan de helft van de organisaties door werknemers op afstand gebruikgemaakt van een ‘vaste’ pc, maar slechts 28 procent van de organisaties geeft aan komend jaar te investeren in dergelijke devices.

  Lees verder...      1 reactie

Hybride werken: Secure Access Service Edge (SASE)-oplossingen zijn de toekomst

26 juli 2021 - Check Point Software Technologies  heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek naar de impact van de pandemie op IT- en cybersecuritystrategieën. Het onderzoek bevestigt dat cloudgebaseerde security en SASE-oplossingen (Secure Access Service Edge) een groeiende trend zijn. Het SASE-model lost de tekortkomingen van traditionele netwerkarchitecturen op door netwerken en security in de cloud samen te brengen.

  Lees verder...      Reageer

Opnieuw record aan DDoS aanvallen eerste halfjaar van 2021

23 juli 2021 -  Het aantal DDoS-aanvallen heeft in de eerste helft van 2021 opnieuw een hoogtepunt bereikt. In de eerste helft van 2021 werden er maar liefst 33 procent meer aanvallen geconstateerd vergeleken met het record uit het eerste half jaar van 2020. Dit blijkt uit een nieuw analyse van het Link11 Security Operations Centre (LSOC).

  Lees verder...      Reageer

Waarom 24x7 actieve bedrijven een ‘always on’ back-upoplossing nodig hebben

22 juli 2021 - In ons dagelijkse leven zijn we steeds afhankelijker van moderne ‘always on’ IT-systemen. Dat blijkt wel uit het feit dat de geringste storing bij Google, Microsoft of Apple of zelfs maar een social network direct de wereldwijde nieuwskoppen haalt.

  Lees verder...      3 reacties

Groeiende datacenterbranche levert komende jaren meer dan 5.000 banen op

22 juli 2021 - De datacentersector wordt een steeds belangrijkere bron van werk. Digitaal werk en onderwijs is vaker de standaard, waardoor de vraag naar datacenterdiensten en -personeel gestaag groeit. Scholen zetten meer in op deze trend, wat leidt tot versnelling van onderwijsinnovatie.

  Lees verder...      Reageer

64 procent Nederlanders ergert zich aan digibeten op werk

21 juli 2021 - Maar liefst twee derde van de werkende Nederlanders stoort zich weleens aan collega’s met beperkte computervaardigheden. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.098 Nederlanders in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Deze ergernis lijkt effect te hebben op digibeten op de werkvloer. Zo schaamt achttien procent van de respondenten zich voor zijn of haar eigen digitale skills.

  Lees verder...      Reageer

Cyberaanvallen en -dreigingen blijven records breken

15 juli 2021 -  Check Point Research (CPR), de Threat Intelligence-tak van Check Point Software Technologies Ltd. waarschuwt voor een verdere toename van het aantal cyberaanvallen en denkt dat dit deels te wijten is aan grootmachten die cybersuperwapens lekken.

  Lees verder...      2 reacties

Nederlander logt het liefst automatisch in op apps, ondanks veiligheidsrisico’s

14 juli 2021 - Maar liefst 57 procent van de Nederlanders blijft het liefst automatisch ingelogd op alle applicaties, ook al brengt dit veiligheidsrisico’s met zich mee. Wordt je telefoon gehackt, bijvoorbeeld door middel van phishing, dan kunnen criminelen gemakkelijk bij persoonlijke gegevens. De groep 60-plussers vindt veiligheid het belangrijkst: slechts een derde (33 procent) blijft graag automatisch ingelogd.

  Lees verder...      Reageer

Vijf stappen om cyber resilient te worden

13 juli 2021 -  Cybercriminelen zijn al lang niet meer de studenten op hun zolderkamer. Het zijn criminele organisaties geworden die een professionele strategie hanteren. Dit heeft ervoor gezorgd dat er nog nooit zo veel en effectieve hacks hebben plaatsgevonden als in de afgelopen jaren. Het is daarom van belang dat organisaties weerbaarder worden, maar hoe doet u dat?

  Lees verder...      Reageer

‘Investeren in anti-ransomwaretechnologie is niet genoeg’

12 juli 2021 - Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) windt er geen doekjes om: ransomware is inmiddels zó gevaarlijk dat de nationale veiligheid in het geding is. Tegelijkertijd denkt slechts de helft van alle organisaties een aanval met gijzelsoftware het hoofd te kunnen bieden, zo blijkt uit onderzoek. Volgens

  Lees verder...      Reageer

84 procent Nederlanders ontvangt oplichtingsberichten op smartphone

8 juli 2021 - 84 procent van de Nederlanders ontvangt wel eens berichten van oplichters via e-mail, WhatsApp of sms. Ondanks deze confrontatie met (pogingen tot) internetoplichting, ervaart 61,4 procent van de Nederlanders hun smartphone als veilig. Dit en meer blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl, dat via een enquête vroeg naar ervaringen met malafide berichten en digitale fraude.

  Lees verder...      Reageer

Motivatie daalt bij middelgrote bedrijven door foute investeringen in technologie

7 juli 2021 - Uit onderzoek door Ricoh blijkt dat door frustraties over technologie de betrokkenheid bij middelgrote bedrijven daalt. Meer dan een derde (29 procent) van de werknemers heeft moeite om zich betrokken te voelen als ze thuiswerken vanwege communicatie- en technologieproblemen. Dit is een stijging van zes procent ten opzichte van augustus 2020.

  Lees verder...      Reageer

Multicloud is de norm

6 juli 2021 - Fortinet heeft het 2021 Cloud Security Report gepubliceerd. Hierin wordt in kaart gebracht hoe ruim 500 cybersecurity-professionals (van CIO’s tot IT-managers en medewerkers van security-teams) omgaan met cyberbedreigingen die het op de cloud hebben gemunt, de manier waarop zij de cloud gebruiken en de best practices waaraan zij prioriteit toekennen.

  Lees verder...      Reageer

Pandemie legt een aanzienlijke kloof bloot tussen IT en de rest van het bedrijf

6 juli 2021 - Een reeds lang bestaande kloof tussen IT-teams en de rest van het bedrijf weerhoudt organisaties ervan nieuwe technologieën in te voeren en brengt hun langetermijnrespons op de pandemie in gevaar, zo blijkt uit onderzoek van Insight. Ondanks het belang van IT voor het behalen van de strategische doelstellingen van organisaties, beschouwt bijna driekwart (72 procent) IT als een supportafdeling in plaats van een zakelijke enabler, terwijl bij slechts 22 procent IT een plek in het managementteam heeft.

  Lees verder...      1 reactie

1 2 3 4 5 207 volgende >
Beter omgaan met tijdsdruk door goed timemanagement
Hoe verbeter je de uitstraling van de website van je bedrijf?
reacties
Versoepeling maatregelen vertaalt zich in snelle groei van gewerkte uren bij niet-kantoorbanen  (2) 
Vermogensbeheerders moeten zich richten op klantbehoefte en risicomanagement (1) 
Kosten vermogensbeheer moeilijk te achterhalen (1) 
Finance-afdeling belangrijker geworden door coronacrisis (1) 
Bedrijven zijn niet goed uitgerust om de klantervaring te verbeteren (1) 
Het nieuwe vergaderen  (1) 
Managers hebben weinig op met personeelsfeestjes (1) 
top10
64 procent Nederlanders ergert zich aan digibeten op werk
Collega’s niet geliefd op de BBQ
Vakantiekriebels: nieuwe situaties brengen automobilist van slag
Nederlander mist het ‘dagje uit gevoel’ van fysieke evenementen
Groeiende datacenterbranche levert komende jaren meer dan 5. 000 banen op
Gebruik werkplekken en vergaderruimtes kelderde sinds corona stevig
Meer dan de helft van de Nederlanders ervaart ongezond veel stress op werk
Waarom 24x7 actieve bedrijven een ‘always on’ back-upoplossing nodig hebben
Opnieuw record aan DDoS aanvallen eerste halfjaar van 2021
Hybride werken: Secure Access Service Edge (SASE)-oplossingen zijn de toekomst
meer top 10