zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Gelaagde security belangrijker dan ooit door toename verschillende malware-varianten

29 september 2020 -  Maar liefst 70 procent van alle cyberaanvallen tijdens het tweede kwartaal van 2020 zetten zero-day malware in. Dat is een stijging van twaalf procent ten opzichte van het eerste kwartaal, zo blijkt uit het nieuwe Internet Security Rapport over Q2 van 2020 van WatchGuard Technologies. Deze malware omzeilt traditionele antivirus-handtekeningen en zijn hierdoor moeilijker detecteerbaar.

  Lees verder...      Reageer

Vier technologietrends die managers in de gaten moeten houden

24 september 2020 -  Het jaar 2020 zal voor de westerse wereld altijd het COVID-19-jaar blijven. Toch hoeven zij niet stil te blijven zitten. Volgens Daniël Schouten van Technika10 is het met nog vier maanden op de teller alvast tijd om te kijken naar wat 2021 in petto heeft. Volgens hem moeten managers alvast vier technologietrends in de gaten houden.

  Lees verder...      Reageer

'Te weinig ambitie kabinet voor versterken digitale economie'

23 september 2020 - Een coalitie van negen (branche)organisaties uit de digitale economie heeft de plannen die op Prinsjesdag zijn gepresenteerd langs de digitale meetlat gelegd. Ze komen gezamenlijk tot de conclusie dat het kabinet digitalisering weliswaar belangrijk vindt, maar toch onvoldoende bereid blijkt om daarvoor regie te nemen en de juiste investeringen te doen.

  Lees verder...      Reageer

Ruim 70 procent overheidswebsites niet digitaal toegankelijk

23 september 2020 - Daags voor het verstrijken van de deadline voor de nieuwe toegankelijkheidswetgeving, voldoet ruim 71 procent van alle overheidswebsites niet aan de gestelde eisen. Dat betekent dat meer dan 4 miljoen Nederlanders met een beperking nog steeds niet moeiteloos gebruik kunnen maken van overheidswebsites.

  Lees verder...      Reageer

Werknemer krijgt toegang tot corporate data via persoonlijke apparaten

17 september 2020 -  Trend Micro presenteert de resultaten van een onderzoek dat laat zien dat slimme thuisapparaten en hun apps een enorm zwakke schakel zijn in de corporate cybersecurity chain. Zeker nu de lijn tussen werk en privé steeds meer vervaagt.

  Lees verder...      Reageer

Grote toename eCrime

17 september 2020 -  CrowdStrike publiceert het CrowdStrike Falcon OverWatchTM 2020 Threat Hunting Report. Het rapport bestaat uit dreigingsdata van het threat hunting-team CrowdStrike Falcon OverWatch en de CrowdStrike® Intelligence en Services-teams. Het jaarlijkse rapport toont de trends in cybercriminaliteit in de eerste helft van 2020 en maakt gebruikte tactieken inzichtelijk, die dit jaar zwaar beïnvloed zijn door de vele thuiswerkers.

  Lees verder...      Reageer

Drie all-in-one oplossingen bij digitale werkruimtes

15 september 2020 -  Als manager weet u inmiddels als geen ander hoe belangrijk all-in-one workspaces zijn voor teams. Nu mensen steeds vaker thuiswerken is een centraal punt voor documenten, zoals tekst- en databestanden, belangrijker dan ooit. Google Suite wordt inmiddels door velen gebruikt.

  Lees verder...      Reageer

De impact van onverwachte situaties op datacenters

11 september 2020 -  Onze manieren van werken, leren en leven zijn met een ingrijpend tempo veranderd. Daar hoeven we niemand nog iets over te vertellen. De datacenterbranche is vaak echter goed voorbereid op het onverwachte. De ‘onzichtbare’ activiteiten van datacenters vallen in de meeste landen dan ook onder de definitie van essentiële diensten.

  Lees verder...      Reageer

Adoptie van netwerken ‘As a Service’ groeit in EMEA de komende twee jaar met 41 procent

10 september 2020 -  In antwoord op de pandemie investeren IT-managers in EMEA – als onderdeel van hun herstelplannen – nu meer in cloudgebaseerde en AI-netwerktechnologie. Dit blijkt uit onderzoek van Aruba. Uit een nieuw wereldwijd rapport ‘Preparing for the post-pandemic workplace’ blijkt dat IT-managers inspelen op de uitdagingen die het thuiswerken met zich meebrengt en dat de hybride werkplek sterk in opkomst is – mensen moeten zonder problemen kunnen wisselen tussen hun werk op de campus, thuis en onderweg.

  Lees verder...      Reageer

In vijf stappen naar succesvolle AI- en ML-projecten

8 september 2020 -  Industriёle bedrijven profiteren nog te weinig van de mogelijkheden van Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning. Dat komt vooral omdat er in de sector weinig kennis aanwezig is van data science en de mathematische aanpak, die voor AI en ML noodzakelijk is. Bovendien ligt de focus vaak op technische oplossingen voor industriёle installaties, die vooral het domein zijn van engineers, operators en onderhoudstechnici.

  Lees verder...      Reageer

Veel organisaties in kritieke sectoren scoren laag op securtiy

3 september 2020 -  KnowBe4 presenteert zijn Security Culture Report 2020-editie. Dit rapport geeft inzicht in wereldwijde trends op het gebied van security-cultuur, een relatief nieuw onderzoeksgebied. Voor het "Security Culture Report 2020" is data verzameld van 120.050 medewerkers die werkzaam zijn bij 1.107 verschillende organisaties, afkomstig uit 24 landen.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips voor veilig werken in een hybride werkomgeving

31 augustus 2020 -  We hebben het inmiddels allemaal gezien: van fulltime op kantoor naar fulltime thuiswerken en alles wat daar tussenin zit. We pendelen gedurende de week wat af tussen kantoor, de thuiswerkplek en openbare werkplekken. Deze hybride manier van werken zorgt voor de nodige uitdagingen.

  Lees verder...      Reageer

Trend Micro blokkeert 8,8 miljoen COVID-19-bedreigingen in de eerste helft van 2020

31 augustus 2020 - Trend Micro presenteert zijn halfjaarlijks overzichtsrapport, waarin COVID-19-gerelateerde bedreigingen geïdentificeerd worden als de grootste bedreiging in de eerste helft van dit jaar. In slechts zes maanden tijd blokkeerde Trend Micro 8,8 miljoen COVID-19-gerelateerde bedreigingen, waarvan bijna 92 procent via e-mail.

  Lees verder...      Reageer

Meer cyberbedreigingen na overstap thuiswerken

27 augustus 2020 - Fortinet heeft het ‘2020 Remote Workforce Cybersecurity Report’ gepubliceerd. Dit rapport brengt de beveiligingsproblemen in kaart waarmee organisaties te maken kregen als gevolg van de massale overstap naar thuiswerken eerder dit jaar. Het geeft daarnaast aan welke investeringen in beveiligingsoplossingen voor thuiswerkers ze in 2020 en de daaropvolgende jaren hebben gepland.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 195 volgende >
Managers onderschatten cyberdreigingen massaal
reacties
Lockdown zet aanzienlijk deel Nederlanders aan tot leren  (1) 
Nieuwe, sportieve BMW 128ti heeft historisch verantwoorde naam (1) 
De coronasituatie is het ideale moment voor SEO en online marketing (2) 
Fiets naar uw Werk Dag: Het westen van Nederland en jongeren pakken het meest de fiets naar het werk (1) 
Terug naar het vroegere normaal is geen optie, streef daarom naar een beter normaal (1) 
Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde  (1) 
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 45 euro (1) 
top10
De coronasituatie is het ideale moment voor SEO en online marketing
Ruim één op de vijf organisaties heeft geen HR-strategie
Een op vijf stoort zich aan partner wanneer ze samen series kijken
Slechts kwart collega’s voelt zich echt veilig op kantoor
Twee derde werkenden beoordeelt nieuwe collega(’s) op uiterlijk
Fiets naar uw Werk Dag: Het westen van Nederland en jongeren pakken het meest de fiets naar het werk
'Te weinig ambitie kabinet voor versterken digitale economie'
Global Wealth Report 2020 van Allianz: Welvaartsimmuniteit
Vier technologietrends die managers in de gaten moeten houden
Ruim 70 procent overheidswebsites niet digitaal toegankelijk
meer top 10