zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Matrix42 waarschuwt voor gebrek aan inzicht in Oracle Java-installaties

1 februari 2023 - Er is bij bedrijven en organisaties veel onduidelijkheid over het gebruik van Oracle Java. Dit gebrek aan transparantie kan leiden tot grote problemen én flinke kosten met zich meebrengen bij Oracle software-audits. Dat stelt Silke Henderson-Stuenkel, werkzaam als senior product manager bij softwareleverancier Matrix42.

  Lees verder...      Reageer

IT-leiders voelen zich steeds vaker niet beschermd tegen cyberaanvallen en andere rampen

23 januari 2023 - Veeam Software presenteert de resultaten van zijn jaarlijkse Data Protection Trends Report dat inzicht geeft in de markt voor gegevensbescherming en hoe deze zich blijft ontwikkelen in een digitale wereld. Uit het onderzoek blijkt dat organisaties te maken hebben met complexere hybride IT-omgevingen. Ze verhogen hun budgetten om cyberaanvallen af te weren en om bij te blijven wat betreft diversificatie van productieomgevingen in verschillende clouds.

  Lees verder...      Reageer

Welke trends van IT-diensten mogen we verwachten in 2023?

20 januari 2023 - Bedrijven vertrouwen vandaag de dag steeds meer op IT-diensten en het uitbesteden van zakelijke verantwoordelijkheden. Bij de keuze voor het uitbesteden van IT-diensten komen begrippen als efficiëntie, veiligheid en toegevoegde waarde centraal te staan. Bedrijven willen strategischer te werk gaan en personeel en middelen optimaal inzetten. En het is juist met die achtergrond dat we ons nu afvragen wat we in 2023 van trends in de IT-sector mogen verwachten?

  Lees verder...      Reageer

Dreigende recessie dwingt bedrijven kritisch naar IT-kosten te kijken

20 januari 2023 - 2023 is nog maar net begonnen, maar het dreigt nu al een onrustig jaar te worden. Vorig jaar werd al gesproken over een mogelijke recessie en het lijkt er niet op dat we op korte termijn uit dit economisch dal kruipen. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorspelde begin deze maand zelfs dat 2023 waarschijnlijk zwaarder wordt dan 2022. Vooral Europa, Noord-Amerika en China moeten vrezen volgens Kristalina Georgieva, IMF-topvrouw.

  Lees verder...      Reageer

Waarom duurt het soms zo lang voordat cyberincidenten worden gemeld?

18 januari 2023 - Wanneer bij een cyberaanval of door een datalek persoonlijke gegevens zijn gestolen, worden de getroffenen daar vrijwel altijd over geïnformeerd. Maar soms gebeurt dat pas dagen, weken of zelfs maanden nadat het incident heeft plaatsgevonden. Dat is zorgelijk, want al tijd hebben de criminelen die deze data hebben gestolen misbruik kunnen maken van deze gegevens en mogelijk zelfs om de identiteit van slachtoffers te stelen, wat ernstige gevolgen kan hebben.

  Lees verder...      1 reactie

Miscommunicatie in IT-security leidt bij 65 procent van de bedrijven tot cybersecurity-incidenten

17 januari 2023 - Meer dan de helft van de ondervraagde Nederlandse topmanagers (65 procent) geeft toe dat een miscommunicatie met de IT-afdeling of het IT-securityteam heeft geleid tot ten minste één cybersecurity-incident in hun organisaties. In termen van persoonlijke opvattingen noemde de meerderheid van de niet-IT-managers een verminderd gevoel van samenwerking tussen verschillende teams (44 procent) en doet de situatie hen twijfelen aan de vaardigheden en capaciteiten van hun collega's wanneer de communicatie met hun IT-securitymedewerkers onduidelijk was (24 procent).

  Lees verder...      Reageer

Ransomware betalen is misdaad financieren. Zo doorbreek je de cyclus

13 januari 2023 - Ransomware-aanvallen hebben het nieuws de afgelopen twee jaar gedomineerd en zullen ook in 2023 de cybersecurity-agenda blijven beheersen. Terwijl ransomware-groepen succesvol blijven in het afpersen van bedrijven, financieren degene die losgeld betalen wel de ransomware-industrie en verdere criminaliteit.

  Lees verder...      Reageer

Dit is de top-tien IT-trends

12 januari 2023 - Joe Baguley, CTO EMEA VMware: "We kunnen niet ontkennen dat de afgelopen jaren zwaar waren, voor iedereen. Met name 2022 zal de boeken ingaan als een van de meest onstuimige jaren van de eenentwintigste eeuw tot nu toe, waarin verschillende problemen zich aandienden die het bedrijfsleven en de samenleving fundamenteel zullen veranderen."

  Lees verder...      Reageer

Advertenties hebben het op je voorzien: Infoblox waarschuwt voor malvertising

11 januari 2023 - ‘Uw computer is besmet. Klik hier om deze op te schonen’. Misschien herken je dit wel van opdringerige pop-ups en advertenties. Uiteraard wordt je computer besmet zodra je klikt. Malvertising is niet nieuw, maar is nu wel in gevaarlijkere vorm gedetecteerd door security-onderzoekers van Infoblox.

  Lees verder...      Reageer

Noem het (ro)botje bij de naam

11 januari 2023 -  Tijdens de eerste industriële revolutie sloegen negentiende-eeuwse textielarbeiders machines kapot omdat ze dachten dat die hun werk overbodig zouden maken. En tot op de dag van vandaag maken mensen zich zorgen dat ze door automatisering hun baan verliezen en berooid achterblijven. En het is ook een feit dat nieuwe technologieën zoals robotic process automation (RPA) simpele routinetaken van mensen kunnen overnemen. 

  Lees verder...      Reageer

Slechts helft van werkend Nederland heeft wel eens een beveiligde e-mail verstuurd

10 januari 2023 - Maar 55 procent van de Nederlandse werkenden met een kantoorbaan geeft aan weleens een beveiligde e-mail te hebben verstuurd. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Doe het veilig of doe het niet’ onder ruim 1.000 werkende Nederlanders met een kantoorbaan. Het onderzoek is uitgevoerd door Pointsharp.

  Lees verder...      Reageer

Zeven tips om een phishing-e-mail te herkennen

9 januari 2023 -  Social engineering en phishing zijn verantwoordelijk voor 70 procent tot 90 procent van alle kwaadaardige inbreuken. Het hele jaar door, maar al helemaal tijdens de feestdagen zullen cybercriminelen hun slag proberen te slaan. Soms heb je meteen door dat een e-mail verdacht is, maar soms ook niet. Waar moet je op letten?

  Lees verder...      Reageer

Tekort aan kennis en bereidheid medewerkers vormen hindernis in datagedreven werken

6 januari 2023 - Beperkte kennis van medewerkers wordt door IT-beslissers het vaakst bestempeld als de grootste uitdaging voor datagedreven werken (60 procent). In de top drie worden ook het vrijmaken van budget en een gebrek aan veranderbereidheid van medewerkers genoemd. Dit blijkt uit onderzoek van Conclusion, multidisciplinaire onder 596 IT-beslissers uit het Nederlandse bedrijfsleven.

  Lees verder...      Reageer

Investeren in digitale weerbaarheid heeft topprioriteit

30 december 2022 - De nieuwste editie van Cisco’s jaarlijkse Security Outcomes Report (Volume 3) is gepubliceerd, een onderzoek naar cybersecurity onder 4700 organisaties in 26 landen wereldwijd, waaronder Nederland. Dit jaar focust het onderzoek op de culturele, omgevings- en oplossingsgerichte factoren die bedrijven kunnen gebruiken om hun cybersecurity weerbaarder te maken. 

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 225 volgende >
Stap over naar de cloud om op de kosten te besparen
reacties
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen (1) 
Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022 (2) 
HR-trends voor 2023: dit staat HR-professionals te wachten (1) 
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (4) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (3) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
top10
Nederland heeft behoefte aan ander leiderschap
Drie HR-tips om werknemers gemotiveerd de winterdagen door te krijgen
Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei
Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven
Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt
Helft werknemers kiest baan op basis van werktijden, arbeidsduur en flexibele tijdsregeling
Nederlanders koplopers in thuiswerken
HEMA, Bol.com en G-Star zijn dé internationale Digital Leaders
Aantal burn-outs stijgt opnieuw
Bijna twee miljoen Nederlanders willen in het buitenland wonen én werken
meer top 10