zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Alle obstakels voor de digitale transformatie van tafel

18 oktober 2021 - Sinds 2021 zijn de redenen waarom organisaties hun digitale transformatie niet succesvol doormaken geminimaliseerd. Waar eerder onvoldoende financiële middelen, gebrek aan steun van het management en gebrek aan beschikbare technologie uitdagingen waren voor organisaties om een succesvolle digitale transformatie door te maken, zijn deze obstakels sinds de coronacrisis niet meer aan de orde.

  Lees verder...      Reageer

Nieuwe blik op security nodig in hybride wereld

18 oktober 2021 - Nog voordat het coronavirus de wereld op zijn kop zette, was de securitywereld al aan het verschuiven. Corona versnelde wereldwijd de digitale transformatie en veranderde de manier waarop organisaties zich gedragen. "De traditionele netwerkparameters waren plotsklaps verdwenen," zegt Martin van Son, Senior Account Executive bij Infoblox.

  Lees verder...      Reageer

Klaar met ransomware? Check dan deze vijf best practices

18 oktober 2021 - De Europese cybersecurity-maand is het uitgelezen moment om organisaties te vertellen wat de meest effectieve manieren zijn om zich te beschermen tegen een ransomware-aanval. Tijdens de eerste zes maanden van 2021 is de hoeveelheid ransomware-aanvallen wereldwijd toegenomen met 151 procent.

  Lees verder...      Reageer

Bijna helft werknemers omzeilt cybersecuritysystemen

11 oktober 2021 - Cisco heeft een onderzoek uit laten voeren naar de blik op en kennis van cybersecurity. Het onafhankelijke, geanonimiseerde onderzoek analyseerde de antwoorden van 1500 hybride werkenden (flexibel thuis- en kantoorwerkend) in zes landen: België, Denemarken, Nederland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen gaan 67 procent sneller te werk

7 oktober 2021 - Cybercriminelen gingen het afgelopen jaar maar liefst 67 procent sneller te werk dan in 2020. De gemiddelde breakout time, de tijd waarin cybercriminelen zich na eerste toegang kunnen bewegen in meerdere systemen, bedroeg het afgelopen jaar slechts een uur en 32 minuten. In 2020 lag de gemiddelde break out time nog op vier uur en 37 minuten.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders bang dat hun baas hen op afstand controleert

7 oktober 2021 - Maar liefst een op de zes werkenden vreest dat zijn werkgever op afstand laptops en telefoons van werknemers in de gaten houdt. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.106 Nederlanders werkend in loondienst, uitgevoerd door PanelWizard. Ondanks die angst heeft veertig procent daar geen problemen mee als blijkt dat de controle van de werkgever noodzakelijk is.

  Lees verder...      Reageer

Crisisoefeningen: bent u klaar voor een cyberaanval?

6 oktober 2021 - Elke manager kan ermee te maken krijgen: een cyberaanval legt het hele bedrijf plat. "Tijdens een cyberincident moeten alle afdelingen samenwerken als een ingespeeld team," zegt Erno Doorenspleet, CTO van KPN Security. "Met een goede crisisoefening voorkomt u fouten, vertragingen en onnodige schade."

  Lees verder...      Reageer

Promotie: Waarom klanten een hekel hebben aan softwareontwikkelaars

6 oktober 2021 -  ICT vormt een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven en de economie. Veel producten, van speelgoed tot auto’s, werken volledig gestuurd door software. Vaak is het ontwikkelen van die software een flinke opgave voor zowel de software ontwikkelaar als het projectteam van de klant: specificaties zijn incompleet en er ontstaan technische uitdagingen.

  Lees verder...      Reageer

Startende IT-professionals hebben behoefte aan bijscholing

5 oktober 2021 - Maar liefst twee op de vijf (38 procent) IT-starters hebben tijdens hun eerste baan als IT-professional bijscholing nodig gehad om te voldoen aan het vereiste niveau van kennis en kunde. Dat blijkt uit onderzoek van Experis Academy. Het onderzoek is uitgevoerd onder 204 IT-professionals die in de afgelopen vijftien jaar hun carrière in de IT zijn gestart.

  Lees verder...      Reageer

Drie overwegingen voor een succesvolle databeheerstrategie

4 oktober 2021 -  Opslag: zelden iets waar we in ons persoonlijk leven tijd aan besteden. Afhankelijk van het voorwerp bewaar je het dicht bij huis, op zolder of in een kluis, of verhuis je het naar een opslagruimte. Er wordt niet veel nagedacht over wanneer het uit de opslagruimte wordt gehaald, wie het voorwerp nodig heeft en wanneer. En waarom zou dat moeten?

  Lees verder...      Reageer

Cloudmigratie blijft wereldwijd sterk groeien ondanks zorgen over security

30 september 2021 - Equinix ziet wereldwijd een significante jaarlijkse groei in organisaties die bedrijfskritische applicaties willen overzetten naar de cloud, ondanks de voortdurende zorgen rondom security. Dit is ook in Nederland merkbaar, aangezien bijna twee derde van de IT-besluitvormers (64 procent) aangeeft dat zij meer functionaliteiten naar de cloud willen migreren.

  Lees verder...      Reageer

Hoe bescherm je jouw klanten tegen phishing en ransomware?

29 september 2021 - Thuiswerken bracht de afgelopen periode een stroom van nieuwe toepassingen op gang. Teams, groot en klein, moesten sinds de lente van vorig jaar leren in Microsoft’s 365-omgeving te werken, maakten kennis met Teams, Zoomden erop los en creëerden zo allerlei kieren in hun digitale veiligheid. Cybercriminelen zien kleine en middelgrote bedrijven daarom óók als doelwit in hun aanvallen.

  Lees verder...      1 reactie

Hybride werken vraagt om nieuwe securitystrategie

28 september 2021 - Het kabinet versoepelt het thuiswerkadvies vanaf 25 september. De gang naar kantoor wordt niet langer met klem afgeraden. Veel bedrijven kiezen nu voor de hybride variant: een combinatie van thuis en op kantoor werken. Cyberbeveiliger Mimecast adviseert alle Nederlandse organisaties die hybride (willen) werken om hun cybersecurity kritisch te evalueren.

  Lees verder...      1 reactie

Nalatigheid beveiligen softwareontwikkeling moet gevolgen krijgen

17 september 2021 - Venafiheeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder ruim 1.000 IT-ers en ontwikkelaars, naar de uitdagingen bij het beveiligen van softwareontwikkeling. Bij de ondervraagden behoorden ook 193 managers die zowel verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen als beveiligen van software. 94 procent van die managers is van mening dat er duidelijke gevolgen moeten zijn voor softwareleveranciers die er niet in slagen de integriteit van hun software te beschermen (boetes en een grotere wettelijke aansprakelijkheid).

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 209 volgende >
Aangeklaagd door cliënt wegens een beroepsfout: wat nu?
reacties
Werknemers hoeven niet altijd bereikbaar te zijn (1) 
Werknemer vindt dat werkgever verantwoordelijk is voor werkgeluk (1) 
Foute kersttrui populair, maar niet op op de werkvloer (1) 
Kantoren en werkvormen veranderen radicaal (4) 
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein (1) 
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
top10
Nieuwe blik op security nodig in hybride wereld
Alle obstakels voor de digitale transformatie van tafel
Vier tips om burnouts bij werknemers te herkennen
Klaar met ransomware? Check dan deze vijf best practices
Tekort aan vaardigheden beperkt financiële instellingen om doelstellingen te behalen
Wat de coronacrisis ons leert over het managen van mental health
Waarom vlot het niet met diversiteit op de werkvloer?
Cisco publiceert eerste wereldwijde Hybrid Work Index
Bedrijven hebben behoefte aan ondersteuning bij uitvoering wet ingroeiquotum en streefcijfers
Werkenden willen zelf kunnen bepalen wel of niet naar kantoor te gaan
meer top 10