zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Helft CISO's wereldwijd voelt zich niet voorbereid op een cyberaanval

20 mei 2022 - Proofpoint publiceert zijn jaarlijkse Voice of the CISO-rapport, waarin de belangrijkste uitdagingen voor chief information security officers (CISO's) worden onderzocht. In 2021 hebben CISO's wereldwijd een nieuwe manier van werken leren kennen, maar velen voelen zich inmiddels vertrouwd in deze nieuwe omgeving.

  Lees verder...      Reageer

IT-professionals bezorgd over onveilig gedrag werknemers

19 mei 2022 - Veel Nederlandse IT-professionals maken zich zorgen over onveilig gedrag van medewerkers. Vooral een slechte wachtwoordhygiëne en een onzorgvuldige omgang met vertrouwelijke informatie vormen een serieus risico voor de organisatie. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van cyberbeveiliger Mimecast.

  Lees verder...      Reageer

Zo misbruiken cybercriminelen de oorlog in Oekraïne

19 mei 2022 - Cybercriminelen grijpen hun kans om misbruik te maken van de oorlog in Oekraïne. Dit blijkt uit een analyse door Infoblox, waarin de activiteit van criminelen in het eerste kwartaal van 2022 onder de loep werd genomen. De belangrijkste conclusie: goedbedoelende Nederlanders lopen risico gehackt of opgelicht te worden.

  Lees verder...      Reageer

Hoe wordt jouw organisatie een digitale winnaar?

13 mei 2022 - Het opstellen van een digitale transformatie-strategie kan voor veel organisaties het begin zijn van een lange ontwikkelingsreis. Tegelijk kan zo’n strategie betekenen dat digitale innovaties worden omarmd die een snelle transformatie mogelijk maken.

  Lees verder...      Reageer

IT-leiders moeten hun teams bijscholen om meer waarde uit data te halen

12 mei 2022 - Nieuw onderzoek van Digital Realty toont aan dat 65 procent van de IT-leiders van een aantal van 's werelds grootste bedrijven zegt dat ze de data-competentie van hun teams moeten vergroten om concurrerend te blijven en waarde uit data te halen. Dit percentage loopt op tot 55 procent voor Europese bedrijven, vergeleken met 78 procent op Noord-Amerikaanse bedrijven, 63 procent voor Latijns-Amerikaanse bedrijven en 48 procent voor Aziatische bedrijven.

  Lees verder...      Reageer

'Cyberveiligheid moet in handen zijn van de overheid'

12 mei 2022 - Meer dan de helft (57 procent) van Nederland vindt dat de overheid verantwoordelijk is voor hun cyberveiligheid. Deze Nederlanders werden eerder dit jaar dan ook op hun wenken bediend door de aanstelling van een staatssecretaris van Digitalisering. 60 procent van de Nederlanders vindt dat een goede zet van de overheid.

  Lees verder...      1 reactie

Wachtwoorden bepalen of een cyberaanval succesvol is

9 mei 2022 - 5 mei was het World Password Day. In dat kader wil Proofpoint consumenten en bedrijven herinneren aan het belang van goede wachtwoorden en hen waarschuwen voor de risico’s die gepaard gaan met het hergebruik van wachtwoorden. Hieronder vind je een quote van Mark-Peter Mansveld, VP North Europe, Middle East en Israel bij Proofpoint met enkele belangrijke tips voor World Password Day.

  Lees verder...      Reageer

Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen?

6 mei 2022 - Meer dan 90 procent van de succesvolle cyberaanvallen vereist menselijke interactie. Dit betekent dat werknemers het belangrijkste doelwit vormen voor cybercriminelen die schade willen toebrengen aan een organisatie. Bij de meeste bedrijven hoeven cybercriminelen niet eens in te breken, ze worden binnengelaten doordat iemand op een schadelijke link klikt of een wachtwoord hergebruikt.

  Lees verder...      1 reactie

Slechts dertien procent van alle kantoormedewerkers heeft toegang tot tools voor procesautomatisering

4 mei 2022 - Onderzoek van Ricoh toont aan dat organisaties geen gebruikmaken van de mogelijkheid om workflows te automatiseren en kantoorruimtes anders in te richten, als onderdeel van hun strategie voor hybride werken. Dit ondanks de oproep van medewerkers om handmatige processen te digitaliseren.

  Lees verder...      Reageer

Volledig datagedreven werken blijkt grotere opgave dan gedacht

29 april 2022 - Financieel professionals zijn minder zelfverzekerd dan twee jaar geleden als hen naar datagedreven werken wordt gevraagd. Het percentage dat aangeeft al volledig datagedreven te werken is van twaalf procent in 2020 gedaald naar vijf procent in 2022.

  Lees verder...      Reageer

Driekwart van de organisaties denkt in 2022 te maken te krijgen met cyberaanvallen

25 april 2022 - Trend Micro presenteert de bevindingen van zijn Cyber Risk Index (CRI)-onderzoek voor de tweede helft van 2021, waaruit blijkt dat Nederland te maken heeft met een verhoogd risicolevel (CRI van -0,15). Daarnaast is gebleken dat 71 procent van de organisaties in Nederland denkt dat zij succesvol aangevallen zullen worden in de komende twaalf maanden. 22 procent denkt zelfs dat dit ‘zeer waarschijnlijk’ is.

  Lees verder...      1 reactie

Helft van de Nederlandse bedrijven is bang voor cyberaanval

22 april 2022 - Driekwart van de Nederlandse bedrijven schakelt minder snel over op het gebruik van nieuwe technologie dan gewenst. Schaarste aan voldoende bekwaam IT-personeel en uitdagingen rondom security staan de digitale transformatie in de weg. Vooral de krapte op de arbeidsmarkt lijkt een verdere groei van de inzet van digitale tools af te remmen.

  Lees verder...      Reageer

CX-koplopers lopen voorop in gebruik van analytics en AI

21 april 2022 - Nieuw wereldwijd onderzoek van MIT SMR Connections, gesponsord door SAS, toont de fundamentele rol aan die analytics en AI spelen bij de transformatie van het CX-landschap. In het onderzoek ‘Delivering Experiences That Win Business and Build Loyalty: CX Champions Share Their Strategies’ komt naar voren dat ruim 40 procent van de respondenten van plan is om de investeringen in CX-technologie de komende twee jaar met maar liefst 25 procent te verhogen

  Lees verder...      Reageer

Digitale weerbaarheid Nederlandse bedrijven ondermaats

19 april 2022 - Het Nederlandse bedrijfsleven moet een inhaalslag maken op het gebied van cybersecurity. De meeste organisaties hebben nog geen strategie voor digitale weerbaarheid en de securitybudgetten zijn vaak niet toereikend. Ook heeft Nederland een achterstand als het gaat om security-awarenesstrainingen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van cyberbeveiliger Mimecast.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 216 volgende >
Tips om je workforce te managen
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Nederlander werkt liever thuis vanwege hoge benzinekosten
Organisaties houden geen rekening met feedback werknemers bij aanpassen reis- en onkostenbeleid
Succesvol thuiswerken met geautomatiseerd uitgavenbeheer
Technische branche: doelstellingen Klimaatakkoord onhaalbaar door personeelstekort
Een wasje draaien in de baas zijn tijd: broodnodig of overbodige luxe?
Bestuurders hebben bandenspanning niet op orde
Twaalf uitdagingen voor het hybride werken
Managers kunnen eenvoudig het zakelijke netwerk uitbreiden
Fiets naar je Werk-dag: auto populairder dan fiets voor woon-werkverkeer
Invloed van blockchain en robotisering neemt volgens finance professionals af
meer top 10