zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Een derde van de IT-leiders geeft prioriteit aan multicloud-aanpak

20 april 2020 - Equinix maakt de resultaten bekend van een onderzoek naar de inzichten van IT-besluitvormers wereldwijd over de grootste tech-trends. De resultaten laten zien dat bedrijven wereldwijd forse ambities uitspreken rondom de adoptie van multicloud. In Nederland groeit de belangstelling voor multicloud zelfs extreem snel: bijna 30 procent van de respondenten ziet de invoering van een multicloud-aanpak als een prioriteit voor 2020. Vorig jaar was dat nog maar drie procent.

  Lees verder...      Reageer

Foute configuraties belangrijkste risico voor cloud-omgevingen

17 april 2020 -  Trend Micro presenteert de belangrijkste bevindingen uit zijn onderzoek naar cloud security. De belangrijkste conclusie hieruit is dat menselijke fouten en complexe omgevingen een deur openen naar een breder pallet aan cyberdreigingen.

  Lees verder...      Reageer

De drie categorieën algoritmes binnen machine learning uitgelegd

16 april 2020 - Machine learning is niet meer weg te denken binnen kunstmatige intelligentie. Er zijn verschillende manieren om machine learning te implementeren, hiervoor moet u eerst een algoritme kiezen wat geschikt is voor hetgeen dat u wilt ontwikkelen. Er bestaan veel verschillende algoritmes binnen machine learning. Deze algoritmes zijn in te delen in drie categorieën: supervised learning, unsupervised learning en reinforcement learning.

  Lees verder...      Reageer

Onderzoek onthult decenniumlang gebruik van Linux-servers door Chinese APT's

16 april 2020 -  BlackBerry Limited heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd waarin wordt onderzocht hoe vijf verwante Advanced Persistent Threat (APT)-groepen, die in het belang van de Chinese overheid opereren, zich tien jaar lang onopgemerkt systematisch hebben gericht op Linux-servers, Windows-systemen en mobiele apparaten.

  Lees verder...      Reageer

Veiligheid klantgegevens gaat boven compliancy: maar niet in Nederland

10 april 2020 - Organisaties maken vandaag de dag steeds meer gebruik van de cloud en het Internet of Things (IoT) waardoor het datavolume en het aantal datatypen blijven toenemen. Uit de Global Encryption Trends Study 2020 van nCipher Security  blijkt dat IT-professionals de bescherming van persoonlijke klantgegevens als hoogste prioriteit zien.

  Lees verder...      1 reactie

Thuiswerker neemt onvoldoende beveiligingsmaatregelen

9 april 2020 -  Van alle Nederlanders die nu thuiswerken, neemt één op de zes niet de juiste beveiligingsmaatregelen. Niet ieder apparaat dat thuiswerkers zakelijk gebruiken beschikt bijvoorbeeld over een virusscanner of recente software-updates. Dit en meer blijkt uit een enquête van VPNGids.nl.

  Lees verder...      Reageer

Dit zijn de winnaars van de Nederlandse coronahackathon Hack the Crisis

9 april 2020 -  De winnaars van de Nederlandse editie van de Hack the Crisis hackathon zijn bekend. Met deze 48-uur durende online innovatiemarathon - de afgelopen drie weken in bijna 70 landen over de hele wereld georganiseerd - proberen deelnemers met concrete oplossingen te komen voor de coronacrisis. Afgelopen weekend vond de hackathon in Nederland plaats.

  Lees verder...      Reageer

37,9 procent van ongetrainde eindgebruikers doorstaat een phishing-test niet

7 april 2020 -  KnowBe4 presenteert zijn nieuwe Phishing by Industry Benchmarking Report dat het Phish-Prone percentage (PPP) van een organisatie inzichtelijk maakt. Het PPP geeft het percentage werknemers van een organisatie dat in een gesimuleerde phishing-aanval op een link heeft geklikt of een besmet bestand heeft geopend.

  Lees verder...      2 reacties

Meer dan een kwart slachtoffer van cybercriminaliteit afgelopen jaar

6 april 2020 -  Een meerderheid van de Nederlandse consumenten (55 procent) is bezorgder dan ooit over hun online privacy, zo blijkt uit het jaarlijkse Cyber Safety Insights Report van NortonLifeLock. De grootste zorgen onder consumenten is dat hun gevoelige, persoonlijke gegevens zonder toestemming worden doorverkocht aan derde partijen en gebruikt worden in besluitvormingsprocessen (41 procent).

  Lees verder...      3 reacties

ICT-sector draait door, maar vreest gevolgen Coronacrisis op langere termijn

3 april 2020 - Het Coronavirus heeft tot nu toe geen gevolgen voor de bedrijfsvoering van ICT-bedrijven, zo blijkt uit een inventarisatie van NLdigital onder haar leden. Wel ziet een ruime meerderheid van de bedrijven al verlies van inkomsten door afnemende vraag bij klanten. De verwachting van de ondervraagde ceo’s en ondernemers is dat dit de komende drie maanden nog verder zal toenemen.

  Lees verder...      Reageer

42 procent van alle organisaties ondervond downtime door dataverlies

2 april 2020 -  Acronis presenteert  nieuwe cijfers tijdens de eerste editie van de World Cyber Protection Week, waaruit blijkt dat 42 procent van alle bedrijven vorig jaar te maken kreeg met downtime als gevolg van gegevensverlies. Dit hoge percentage is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan het feit dat hoewel bijna 90 procent van alle bedrijven back-ups maakt, slechts 41 procent dat dagelijks doet.

  Lees verder...      Reageer

Opgepast: videobellen op eigen (privacy)risico

27 maart 2020 -  Nu veel Nederlanders vanwege de coronacrisis vanuit huis werken, vergaderen veel bedrijven met behulp van videobellen. Apps als Zoom zien een toename in downloads van zo’n 300 procent per week. Zoom gaat echter niet altijd even goed om met de privacy van gebruikers, blijkt uit analyse van VPNGids.nl.

  Lees verder...      Reageer

Adviezen voor veilige verbindingen bij thuiswerken

26 maart 2020 -  Rekening houdend met de waarschuwingen van de World Health Organisation en andere internationale organisaties werkt bijna heel Nederland met een kantoorbaan nu thuis. Naar schatting zal het aantal thuiswerkers in ons land de komende weken de twee miljoen overschrijden.

  Lees verder...      1 reactie

Onveilig thuiswerken: angst reëel dat toegang belangrijker wordt geacht dan security

25 maart 2020 - Ethiek is ver te zoeken in de hacking community. Het is bekend dat cybercriminelen snel inhaken op de actualiteit. Het is niet anders met de corona-crisis. Nu Nederland massaal thuiswerkt, hebben hackers tal van nieuwe ingangen om gevoelige informatie te bemachtigen. Thuiswerken gebeurt namelijk lang niet altijd veilig: veel thuiswerkers maken gebruik van hun eigen apparaten via al dan niet veilige cloudverbindingen.

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 1 2 3 4 5 190 volgende >
Doorontwikkeling en zelfontplooiing blijft belangrijk, ook voor managers
reacties
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie (1) 
1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden (1) 
top10
Weg met CV’s en brieven!
Top vijf banen die meest in trek zijn bij sollicitanten
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis
Sales, marketing en corona: licht aan het einde van de tunnel?
Vijf manieren waarop dienstverleners hun businessmodel kunnen aanpassen aan de 1,5 meter economie
Hoe thuiswerken intelligenter – en veiliger – wordt
De impact van het coronavirus op het vak van Assistants
Van data verzameling naar gegevensminimalisatie
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten
Vier adviezen die organisaties tijdens en na corona-crisis laten excelleren
meer top 10