zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Omicron-variant gebruikt in cyberaanvallen op universiteiten

23 december 2021 - Diverse Europese landen hebben inmiddels weer allerlei lockdown-achtige maatregelen. Dit is grotendeels te wijten aan de opmars van het coronavirus, en dan in het bijzonder de omicron-variant. En zoals het verleden al vaker heeft uitgewezen, ruiken cybercriminelen hun kans dan weer schoon om nieuwe slachtoffers te maken.

  Lees verder...      Reageer

Voorspellingen voor 2022: hackschandalen, crypto-explosies en aanvallen van intelligente bots

22 december 2021 -  KnowBe4 maakt bekend welke cybersecurity-trends het verwacht in 2022. Deze soms zeer concrete voorspellingen zijn gedaan door KnowBe4's wereldwijde team van security awareness advocates.

  Lees verder...      1 reactie

Gezichtsfilter-apps verzamelen onnodig veel data gebruikers

20 december 2021 - Apps waarin je gezichtsfilters kunt gebruiken, zoals Tiktok, SnapChat, FaceApp en Oldify, verzamelen structureel onnodig veel data van gebruikers. Dit concludeert VPNGids.nl op basis van het privacybeleid van 40 verschillende faceswap- en filter-apps, waaruit blijkt dat 38 apps meer data verzamelen dan nodig is voor het gebruik van de app.

  Lees verder...      Reageer

Kennisgebrek IT-professionals staat groei organisaties in de weg

17 december 2021 - Meer dan driekwart (76 procent) van de IT-managers wereldwijd heeft te maken met een gebrek aan IT-vaardigheden in zijn of haar team. Het gaat om een stijging van 145 procent ten opzichte van 2016. Dit blijkt uit het jaarlijks uitgebrachte Global Knowledge IT Skills & Salary Report. Het onderzoek gaat in op de vaardigheden, opleiding, ontwikkeling, vergoedingen en baantevredenheid in de IT-sector.

  Lees verder...      Reageer

Verlaag de kosten van een datalek

16 december 2021 - Bedrijven stappen steeds meer over op een zogeheten hybride cloud strategie: een combinatie van die diensten en infrastructuur die ter plekke of in een private dan wel publieke cloud-omgeving worden gehost. De voordelen zoals schaalbaarheid, snel nieuwe oplossingen uitrollen en kostenbesparing door efficiëntie zijn dan ook aantrekkelijk.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen liggen op de loer tijdens de feestdagen

14 december 2021 - Black Friday en Sinterklaas zijn voorbij en nu komt de kerstperiode er weer aan. Dit betekent dat het aantal online aankopen weer snel toeneemt. Cisco Talos, het Threat Intelligence Research Team van Cisco, waarschuwt consumenten dit jaar om de komende periode extra goed op te letten voor nieuwe trucs van cybercriminelen.

  Lees verder...      Reageer

Verrmijd veelvoorkomende valkuilen bij implementatie SD-WAN-netwerken

13 december 2021 - SD-WAN (software defined wide area network) is aan een snelle opmars bezig. Gartner signaleert in zijn 2021 Magic Quadrant for WAN Edge Infrastructure dat steeds meer organisaties overstappen van traditionele routers naar SD-WAN-technologieën, mede vanwege de mogelijkheden in kostenbeheersing, beveiliging en maximale beschikbaarheid.

  Lees verder...      Reageer

71 procent van de organisaties heeft behoefte aan technologie voor bruikbare data-analyses

10 december 2021 -  Maar liefst 71 procent van de Nederlandse organisaties heeft behoefte aan technologie die bruikbare data kan leveren waar ze op de werkvloer direct mee aan de slag kunnen. Dit blijkt uit onderzoek van CTS onder ruim driehonderd IT-managers en professionals. Ruim de helft (57 procent) van de ondervraagden denkt dat het vrij eenvoudig is om data te gebruiken als basis voor de bedrijfsvoering en het nemen van beslissingen.

  Lees verder...      Reageer

Driekwart accepteert privacy voorwaarden van app of website zonder deze te lezen

9 december 2021 - Maar liefst 74 procent van de Nederlanders accepteert de privacy voorwaarden van websites en apps zonder deze daadwerkelijk te lezen. Dit blijkt uit onderzoek van Orange Cyberdefense onder bijna 1.100 Nederlanders. De lengte van deze voorwaarden blijkt hierbij een groot struikelblok. Negen op de tien (89 procent) Nederlanders geeft aan dat de teksten van privacy voorwaarden te lang en/of te uitgebreid zijn om te lezen. 

  Lees verder...      Reageer

Chinese cyberspionage-bootcamps leiden rekruten al tien jaar op in aanvallen op de software supply chain

7 december 2021 -  Venafi heeft een rapport gepubliceerd waarin de aanvalspatronen worden geanalyseerd van de door de staat gesteunde Chinese hackersgroep APT41 (ook bekend als de Winnti Groep). Uit het onderzoek, ‘APT41 Perfects Code Signing Abuse to Escalate Supply Chain Attacks’, blijken een aantal zaken.

  Lees verder...      1 reactie

FortiGuard Labs voorspelt voor 2022: cyberaanvallen op digitale wallets en satellietverbindingen

7 december 2021 - Fortinet onthult voorspellingen van FortiGuard Labs voor 2022 en de daaropvolgende jaren. Cybercriminelen blijven innoveren en breiden hun aanvalsmethoden uit om misbruik te maken van nieuwe kwetsbaarheden van organisaties. De trend van ‘work from anywhere’ speelt hen daarbij in de kaart.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven massaal aangevallen met ransomware

7 december 2021 - Een ruime meerderheid van de Nederlandse bedrijven werd in de afgelopen twee jaar aangevallen met ransomware. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder IT-professionals in opdracht van Mimecast. Een Nederlands bedrijf moet gemiddeld bijna 96.000 euro betalen om na een ransomware-besmetting weer toegang te krijgen tot gegijzelde gegevens.

  Lees verder...      Reageer

Een derde van de consumenten klikt op verdachte links

3 december 2021 - 29 procent van de Nederlanders gaat onvoorzichtig om met het klikken op links die ze ontvangen in sms-berichten, e-mails of vanuit sociale media apps. Dat blijkt uit de nieuwe Unisys Security Index, wereldwijd het langstlopende veiligheidsonderzoek onder 11.000 consumenten, waaronder 1.000 uit Nederland. Vooral jonge consumenten in de leeftijdscategorie achttien tot 24 jaar nemen het niet zo nauw.

  Lees verder...      Reageer

Vraag naar moderne mainframes en cloud neemt toe

2 december 2021 - LzLabs presenteert de resultaten van nieuw wereldwijd onderzoek, uitgevoerd door Vanson Bourne. Hieruit blijkt dat IT-beslissers steeds meer de behoefte voelen om kritieke mainframe-applicaties te migreren, te moderniseren en de cloud willen omarmen. Bijna alle respondenten (96 procent) beschouwen de mainframe-applicaties van hun organisatie als belangrijk of kritisch voor de bedrijfsprocessen.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 213 volgende >
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Kies als MT voor duurzame oplossingen; juist in de bouw
De kracht van buitenreclame blijft bestaan
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
Wat verandert er straks door de ‘Wet betaald ouderschapsverlof’?
Bedrijven gaan cyberslag aan in 2022
Vijf strategieën om de leertijd van je medewerkers te maximaliseren
Betere balans tussen werk en privé is goed voornemen nummer één
60 procent IT-securityspecialisten vindt ransomware en terrorismedreigingen vergelijkbaar
Duurzaamheidsmanagers hebben een boeiende baan met toekomstperspectief
Werkend Nederland gaat er minimaal op vooruit
Meeste finance afdelingen beschikken slechts over beperkte digitale basis
Grootste uitdaging IT-afdelingen is digitale transformatie en behoud van technisch talent
Global Networking Trends report: NaaS steeds populairder
meer top 10