zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Werknemer maakt zich zorgen over het gebruik van generatieve AI door hackers

7 april 2023 - Driekwart van de Nederlandse werknemers maakt zich zorgen over de inzet van generatieve AI bij het genereren van phishing e-mails waardoor deze vrijwel niet meer van ‘echt’ te onderscheiden zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Darktrace. ‘Nieuwe’ social engineering-aanvallen maken gebruik van geavanceerde taalkundige technieken, waaronder meer tekstvolume, interpunctie en zinslengte, maar gebruiken geen links of bijlagen.

  Lees verder...      Reageer

40 procent medewerkers heeft nooit cybersecurity awareness training gehad

6 april 2023 -  Binnen 40 procent van de bedrijven in de Benelux hebben medewerkers nog nooit enige vorm van cybersecurity awareness training gehad. Dit blijkt uit een onderzoek van Telindus en moederbedrijf Proximus onder 270 CEO’s, CI(S)O’s en IT-managers. Ruim driekwart (78 procent) heeft als het gaat om cybersecurity voor het komende jaar de grootste focus liggen op preventie.

  Lees verder...      Reageer

'Bij minder dan drie back-uplocaties lopen data risico'

5 april 2023 - Vorige week was het International Backup Day, een dag waarbij iedereen binnen de security-industrie zowel bedrijven als consumenten oproept tot het regelmatig uitvoeren van back-up. Het is wellicht niet de meest aangename exercitie, maar gezien de huidige staat van de internationale cyber warfare wel een die noodzakelijk is.

  Lees verder...      Reageer

Bijna negen op de tien Benelux-bedrijven in 2022 getroffen door ransomware

31 maart 2023 - Barracuda Networks heeft zijn 2023 Ransomware Insights rapport gepubliceerd. Daaruit blijkt dat maar liefst bijna negen op de tien (87 procent) onderzochte organisaties in de Benelux in 2022 minstens één ransomware-aanval te verduren heeft gehad. Ruim de helft (55 procent) is zelfs twee keer of vaker getroffen.

  Lees verder...      Reageer

Een slechte back-up strategie kan aanvallers helpen!

31 maart 2023 -  Vandaag is het alweer de twaalfde World Backup Day. In de afgelopen twaalf jaar zijn er al veel waarschuwingen gegeven over het belang van het maken van back-ups van data. Er is ook zeker veel veranderd in deze tijd, maar nog altijd worstelen veel organisaties na een incident met het herstellen van belangrijke gegevens uit back-ups. Dataverlies kan per ongeluk gebeuren, bijvoorbeeld door een menselijke fout, maar ook door een ransomware-aanval.

  Lees verder...      Reageer

Tekort aan security-vaardigheden zorgt voor flink meer beveiligingsincidenten

30 maart 2023 - Fortinet publiceert zijn 2023 Global Cybersecurity Skills Gap Report. De onderzoekers hebben ook Nederlandse bedrijven ondervraagd. Hieruit blijkt dat organisaties met problemen blijven kampen als gevolg van het tekort aan security-vaardigheden. Er zijn naar schatting 3,14 miljoen mensen nodig om het wereldwijde tekort aan security-personeel te dichten.

  Lees verder...      Reageer

'Iemand heeft een bestand met u gedeeld'

29 maart 2023 - Cybercriminelen verbergen nu phishing-links in een bestand op een gekaapte Sharepoint-server in hun jacht naar bedrijfsgegevens. En dit bestand verspreiden ze via het notificatiemechanisme van Sharepoint. Dergelijke e-mails zijn beter in het omzeilen van spamfilters en lijken overtuigender, vooral als het bedrijf deze dienst gebruikt.

  Lees verder...      Reageer

Complexiteit van databeheer groeit evenredig met de diversiteit van cloud-implementaties

28 maart 2023 - Nutanix kondigt de resultaten aan van zijn vijfde wereldwijde Enterprise Cloud Index (ECI)-onderzoeksrapport, dat de vooruitgang in cloudadoptie van organisaties meet. Het onderzoek toont aan dat de IT-infrastructuur steeds diverser wordt en dat organisaties worden uitgedaagd om databeheer en -controle te integreren. De meerderheid van de IT-teams gebruikt meer dan één IT-infrastructuur.

  Lees verder...      Reageer

Slechts acht procent van de organisaties is voorbereid op cyberdreigingen

24 maart 2023 - Cisco lanceert zijn eerste Cybersecurity Readiness Index en deelt het schokkende nieuws dat slechts acht procent van de organisaties in Nederland bestand is tegen de moderne cyberbeveiligingsrisico's van vandaag. De index speelt in op de huidige hybride werkwereld, waarin gebruikers en gegevens altijd en overal beveiligd moeten zijn.

  Lees verder...      Reageer

Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk

23 maart 2023 - Het haalt regelmatig het nieuws: mislukte informatietechnologie (IT) projecten, niet waargemaakte beloftes van digitaliseringstrajecten en grote IT-investeringen zonder duidelijk resultaat. Vaak hebben deze problemen te maken met een gebrek aan business-IT alignment (BITA), een gezamenlijk gedragen inzet en gebruik van IT, die aansluit bij de doelen, behoeften en strategieën van de organisatie.

  Lees verder...      2 reacties

AI VS AI: De beste manier om de moderne cybercrimineel tegen te gaan

21 maart 2023 - ChatGPT heeft voor bijna alles een antwoord, maar er is één antwoord dat nog niemand weet: zullen de makers ervan spijt krijgen van hun uitvinding, vanwege onbedoelde gevolgen op het gebied van cyberbeveiliging? Shishir Singh, Executive Vice President en Chief Technology Officier bij BlackBerry brengt de risico’s in kaart.

  Lees verder...      Reageer

Drie nieuwe tactieken die cybercriminelen gebruiken bij phishing-aanvallen

21 maart 2023 - Cybercriminelen zijn voortdurend bezig om hun phishing methodes verder te ontwikkelen. Ze gebruiken nieuwe technieken en tactieken in hun pogingen om slachtoffers voor de gek te houden, security te omzeilen en om niet gedetecteerd te worden. Barracuda Networks gaat in een nieuwe Threat Spotlight uitgebreid in op drie nieuwe vormen van phishing die in januari 2023 gedetecteerd zijn.

  Lees verder...      Reageer

IT’er vindt opkomende technologieën vaak moeilijk te begrijpen

20 maart 2023 - Maar liefst een derde van de IT’ers (31 procent) vindt opkomende technologieën vaak moeilijk te begrijpen. Dat blijkt uit onderzoek van NTT DATA onder 500 IT-professionals. Naast dat een opkomende technologie moeilijk te begrijpen kan zijn, hebben IT’ers ook niet altijd een goed beeld van wat een nieuwe technologie precies inhoudt.

  Lees verder...      Reageer

IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling

20 maart 2023 - Ruim één op de drie (37 procent) IT-beslissers kiest bij het ontwikkelen van een applicatie altijd voor low-code boven high-code. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 500 IT-beslissers en -beïnvloeders over ontwikkelen in low-code, uitgevoerd in opdracht vanmyBrand Conclusion. De helft (48 procent) van de IT-beslissers en -beïnvloeders vindt dat het ontwikkelen van een idee naar een werkende applicatie sneller gaat met low-code dan met high-code.

  Lees verder...      3 reacties

< vorige 1 2 3 4 5 229 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10