zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

34 procent werknemers bewaart wachtwoorden op papier

16 augustus 2021 - Beyond Identity heeft een onderzoek gedaan naar het gebruik van wachtwoorden op het werk. Meer dan duizend werknemers zijn aan de tand gevoeld over welke manieren zij gebruiken om wachtwoorden te onthouden en met wie en hoe zij wachtwoorden van zakelijke accounts delen. Dat gaat niet altijd volgens het boekje.

  Lees verder...      2 reacties

Ransomware recovery: 'als een hersenoperatie op een patiënt die bij bewustzijn is'

13 augustus 2021 - Wereldwijd energie- en aluminiumconcern Norsk Hydro werd in 2019 getroffen door een ransomware-aanval. Remarc Bognar, Head of Network Architecture, deelt de belangrijkste lessen over het herstel van de organisatie en best practices voor de manier waarop de security kan worden versterkt.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander bang voor datamisbruik door apps

12 augustus 2021 - Maar liefst 64 procent van de Nederlanders vreest weleens dat apps of derde partijen hun data misbruiken. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.103 Nederlanders van achttien jaar en ouder, uitgevoerd door Panelwizard. Ondanks deze angst is een derde van hen bereid om hun persoonlijke gegevens te verruilen voor voordelen in de app

  Lees verder...      Reageer

Door Triple Extortion maken cyberaanvallen meer schade

9 augustus 2021 - Check Point Software Technologies Ltd. publiceert zijn halfjaarlijkse overzicht van de belangrijkste trends op het gebied van cyberaanvallen. Uit het ‘Cyber Attack Trends: 2021 Mid-Year Report’ blijkt dat het aantal cyberaanvallen in Europa met 36 procent toenam, doordat hackers de pandemie en het werken op afstand blijven uitbuiten.

  Lees verder...      Reageer

Organisaties zijn ‘cybermoe’

6 augustus 2021 -  De GGD, Facebook, Allekabels.nl: de datalekken van grote hoeveelheden persoonlijke- en bedrijfsgegevens vliegen ons om de oren. Iedere dag is er weer nieuws over grootschalige cyberaanvallen, ransomware, datadiefstal en spionage. De overweldigende hoeveelheid meldingen en nieuwsberichten is om moedeloos van te worden.

  Lees verder...      Reageer

88 procent verwacht komend jaar een cyberaanval op klantdata

5 augustus 2021 - Trend Micro onthult dat het risico op cyberaanvallen het afgelopen jaar is toegenomen. Volgens een nieuw onderzoek verwachten 88 procent van de Europese organisaties dat zij in de komende twaalf maanden te maken zullen krijgen met een aanval op klantdata.

  Lees verder...      1 reactie

Haal in vier stappen het maximale uit uw softwaregebruik

5 augustus 2021 -  Nu de zomervakantie is begonnen, is de kans groot dat er bij bedrijven meer ruimte komt om zaken, die de afgelopen periode noodgedwongen minder aandacht kregen, eindelijk onder handen te nemen. Software Asset Management (SAM) is daar een goed voorbeeld van.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander vindt dat hij voor een normaal leven hun gegevens moet delen met techreuzen

4 augustus 2021 - Ruim de helft van de Nederlanders (53 procent) vindt dat ze voor een normaal leven hun gegevens wel moeten delen met techreuzen als Google, Amazon, Facebook en Apple. Dit blijkt uit onderzoek van Orange Cyberdefense onder bijna 1100 Nederlanders. Opmerkelijk is echter dat 81 procent van de Nederlanders het wel zorgelijk vindt dat de bovengenoemde bedrijven over veel informatie van mensen beschikken.

  Lees verder...      Reageer

Eén op de drie ongetrainde medewerkers vormt risico voor de veiligheid

3 augustus 2021 - KnowBe4 presenteert zijn nieuwe Phishing by Industry Benchmarking Report dat het Phish-Prone percentage (PPP) van een organisatie inzichtelijk maakt. Het PPP geeft het percentage werknemers van een organisatie aan dat in een gesimuleerde phishing-aanval op een link heeft geklikt of een besmet bestand heeft geopend.

  Lees verder...      Reageer

Cybersecurity en shift naar de cloud belangrijkste aandachtsgebieden voor MSP’s

29 juli 2021 - Datto presenteert het vijfde jaarlijkse Global State of the MSP Report. Het rapport is gebaseerd op een onafhankelijk onderzoek waar meer dan 1800 MSP's aan hebben deelgenomen. Het onderzoek geeft weer hoe MSP's zich verder ontwikkelen nu hun klanten in het midden- en kleinbedrijf (mkb) volledig overstappen op de cloud.

  Lees verder...      Reageer

Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst

29 juli 2021 - Informatie is overal. Dit weten we en we accepteren dat er veel digitale platforms, tools en apparaten zijn die in bijna elk aspect van ons leven zijn doorgedrongen. Ondanks dat we dit omarmen, zijn er voorbeelden van niet optimaal data-analytics management binnen bedrijven in elke branche. Hierdoor zijn ze slecht voorbereid op de toekomst wat betreft schaalbaarheid, aanpassingsvermogen en algemene toepasbaarheid.

  Lees verder...      1 reactie

Het ideale hybride kantoor? Cybersecure!

28 juli 2021 - Het hybride werken is een blijvertje. Werknemers zijn in grote getalen gewend geraakt aan het thuiskantoor sinds het begin van de pandemie. Dat is maar goed ook, aangezien het thuiswerkadvies vanuit de overheid verder is aangescherpt. En volledig terug naar het werken vanaf kantoor? Dat lijkt, volgens een onderzoek van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, voorgoed tot het verleden te behoren voor veel medewerkers.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse organisaties nemen afscheid van ‘vaste’ pc’s

27 juli 2021 - Nederlandse organisaties lijken het gebruik van desktop pc’s uit te faseren, zo blijkt uit onderzoek van Dynabook Europe. Op dit moment wordt in iets minder dan de helft van de organisaties door werknemers op afstand gebruikgemaakt van een ‘vaste’ pc, maar slechts 28 procent van de organisaties geeft aan komend jaar te investeren in dergelijke devices.

  Lees verder...      1 reactie

Hybride werken: Secure Access Service Edge (SASE)-oplossingen zijn de toekomst

26 juli 2021 - Check Point Software Technologies  heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek naar de impact van de pandemie op IT- en cybersecuritystrategieën. Het onderzoek bevestigt dat cloudgebaseerde security en SASE-oplossingen (Secure Access Service Edge) een groeiende trend zijn. Het SASE-model lost de tekortkomingen van traditionele netwerkarchitecturen op door netwerken en security in de cloud samen te brengen.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 208 volgende >
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven
AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers
Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?
meer top 10