zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Zo haalt u optimaal resultaat uit IoT

5 oktober 2020 - Steeds meer organisaties worden data gedreven. Inzichten op basis van data zorgen immers voor meer efficiëntie, een betere dienstverlening, lagere kosten en nieuwe businessmodellen. Organisaties verzamelen dan ook meer en meer data, maar helaas verdwijnt deze data maar al te vaak in een diepe put, zonder ooit geraadpleegd te worden. De sleutel tot succes is kennis, stelt Henk Schwietert, CEO van Evalan.

  Lees verder...      Reageer

'CEO zonder data mindset verliest onderscheidend vermogen'

2 oktober 2020 - Organisaties hebben nog weinig op met de analyse en het gebruik van klant- of bedrijfsinformatie voor het verbeteren van processen of het verhogen van klanttevredenheid. Uit de Ordina Digital Monitor van Ordina blijkt dat 58 procent van de 1700 ondervraagde besluitvormers in digitalisering, datagedrevenheid nog niet hoog op de agenda heeft staan.

  Lees verder...      Reageer

Amsterdam in top drie belangrijkste datahubs van Europa

30 september 2020 -  Nieuw onderzoek van Digital Realty wijst uit dat Europa tegen 2024 zal voortbouwen op zijn positie als leider op het gebied van bedrijfsdata, data-uitwisseling en de aantrekkingskracht van de regio. Uit de Data Gravity Index DGx™, blijkt dat Amsterdam in de top drie van belangrijkste en krachtigste Europese steden voor bedrijfsdata staat, en samen met Londen zelfs de eerste plaats behaalt als het gaat om de steden-duo’s die onderling het meest data-verbonden zijn.

  Lees verder...      Reageer

Gelaagde security belangrijker dan ooit door toename verschillende malware-varianten

29 september 2020 -  Maar liefst 70 procent van alle cyberaanvallen tijdens het tweede kwartaal van 2020 zetten zero-day malware in. Dat is een stijging van twaalf procent ten opzichte van het eerste kwartaal, zo blijkt uit het nieuwe Internet Security Rapport over Q2 van 2020 van WatchGuard Technologies. Deze malware omzeilt traditionele antivirus-handtekeningen en zijn hierdoor moeilijker detecteerbaar.

  Lees verder...      Reageer

Vier technologietrends die managers in de gaten moeten houden

24 september 2020 -  Het jaar 2020 zal voor de westerse wereld altijd het COVID-19-jaar blijven. Toch hoeven zij niet stil te blijven zitten. Volgens Daniël Schouten van Technika10 is het met nog vier maanden op de teller alvast tijd om te kijken naar wat 2021 in petto heeft. Volgens hem moeten managers alvast vier technologietrends in de gaten houden.

  Lees verder...      Reageer

'Te weinig ambitie kabinet voor versterken digitale economie'

23 september 2020 - Een coalitie van negen (branche)organisaties uit de digitale economie heeft de plannen die op Prinsjesdag zijn gepresenteerd langs de digitale meetlat gelegd. Ze komen gezamenlijk tot de conclusie dat het kabinet digitalisering weliswaar belangrijk vindt, maar toch onvoldoende bereid blijkt om daarvoor regie te nemen en de juiste investeringen te doen.

  Lees verder...      Reageer

Ruim 70 procent overheidswebsites niet digitaal toegankelijk

23 september 2020 - Daags voor het verstrijken van de deadline voor de nieuwe toegankelijkheidswetgeving, voldoet ruim 71 procent van alle overheidswebsites niet aan de gestelde eisen. Dat betekent dat meer dan 4 miljoen Nederlanders met een beperking nog steeds niet moeiteloos gebruik kunnen maken van overheidswebsites.

  Lees verder...      Reageer

Werknemer krijgt toegang tot corporate data via persoonlijke apparaten

17 september 2020 -  Trend Micro presenteert de resultaten van een onderzoek dat laat zien dat slimme thuisapparaten en hun apps een enorm zwakke schakel zijn in de corporate cybersecurity chain. Zeker nu de lijn tussen werk en privé steeds meer vervaagt.

  Lees verder...      Reageer

Grote toename eCrime

17 september 2020 -  CrowdStrike publiceert het CrowdStrike Falcon OverWatchTM 2020 Threat Hunting Report. Het rapport bestaat uit dreigingsdata van het threat hunting-team CrowdStrike Falcon OverWatch en de CrowdStrike® Intelligence en Services-teams. Het jaarlijkse rapport toont de trends in cybercriminaliteit in de eerste helft van 2020 en maakt gebruikte tactieken inzichtelijk, die dit jaar zwaar beïnvloed zijn door de vele thuiswerkers.

  Lees verder...      Reageer

Drie all-in-one oplossingen bij digitale werkruimtes

15 september 2020 -  Als manager weet u inmiddels als geen ander hoe belangrijk all-in-one workspaces zijn voor teams. Nu mensen steeds vaker thuiswerken is een centraal punt voor documenten, zoals tekst- en databestanden, belangrijker dan ooit. Google Suite wordt inmiddels door velen gebruikt.

  Lees verder...      Reageer

De impact van onverwachte situaties op datacenters

11 september 2020 -  Onze manieren van werken, leren en leven zijn met een ingrijpend tempo veranderd. Daar hoeven we niemand nog iets over te vertellen. De datacenterbranche is vaak echter goed voorbereid op het onverwachte. De ‘onzichtbare’ activiteiten van datacenters vallen in de meeste landen dan ook onder de definitie van essentiële diensten.

  Lees verder...      Reageer

Adoptie van netwerken ‘As a Service’ groeit in EMEA de komende twee jaar met 41 procent

10 september 2020 -  In antwoord op de pandemie investeren IT-managers in EMEA – als onderdeel van hun herstelplannen – nu meer in cloudgebaseerde en AI-netwerktechnologie. Dit blijkt uit onderzoek van Aruba. Uit een nieuw wereldwijd rapport ‘Preparing for the post-pandemic workplace’ blijkt dat IT-managers inspelen op de uitdagingen die het thuiswerken met zich meebrengt en dat de hybride werkplek sterk in opkomst is – mensen moeten zonder problemen kunnen wisselen tussen hun werk op de campus, thuis en onderweg.

  Lees verder...      Reageer

In vijf stappen naar succesvolle AI- en ML-projecten

8 september 2020 -  Industriёle bedrijven profiteren nog te weinig van de mogelijkheden van Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning. Dat komt vooral omdat er in de sector weinig kennis aanwezig is van data science en de mathematische aanpak, die voor AI en ML noodzakelijk is. Bovendien ligt de focus vaak op technische oplossingen voor industriёle installaties, die vooral het domein zijn van engineers, operators en onderhoudstechnici.

  Lees verder...      Reageer

Veel organisaties in kritieke sectoren scoren laag op securtiy

3 september 2020 -  KnowBe4 presenteert zijn Security Culture Report 2020-editie. Dit rapport geeft inzicht in wereldwijde trends op het gebied van security-cultuur, een relatief nieuw onderzoeksgebied. Voor het "Security Culture Report 2020" is data verzameld van 120.050 medewerkers die werkzaam zijn bij 1.107 verschillende organisaties, afkomstig uit 24 landen.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 196 volgende >
Gebruik van Easy Up tenten tijdens beurzen: zo creëer je een opvallende beursstand!
Juiste telefoon voor zakelijke doeleinden: iPhone imponeert!
reacties
Nederlandse medewerkers meest laks ten opzichte van cybersecurity (1) 
Twintig procent werkzoekenden bereid te verhuizen voor nieuwe baan (1) 
De perfecte manager bestaat niet, maar zo komt u heel dichtbij (1) 
Corona dwingt tot versneld digitaliseren (1) 
Racisme en exclusie in Nederlandse advertenties (2) 
Maximaal zes mensen in een vakantiewoning reden voor annuleren (1) 
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken  (1) 
top10
Corona dwingt tot versneld digitaliseren
Werknemersgeluk: bied flexibele verloning aan
De perfecte manager bestaat niet, maar zo komt u heel dichtbij
Wat heeft de Noordpool met onze toekomst van leven en werken te maken?
De coronasituatie heeft ook effect op de relatiegeschenkensector
Vijf tips voor managers om corona-burnouts te voorkomen
Waardering tonen belangrijkste voor werkgeluk jongeren
Een op drie Nederlanders roddelt digitaal over collega
Vijf Amerikaanse experts over de toekomst van blockchain
Twintig procent werkzoekenden bereid te verhuizen voor nieuwe baan
meer top 10