zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Grote knowledge gaps in IT remmen innovatie en ontwikkeling

15 maart 2021 -  Er dreigt een gapend gat te ontstaan tussen IT-vaardigheden waar de internationale markt om vraagt, en de daadwerkelijke kunde van Nederlandse werknemers in die branche. Dat laat het nieuwe IT Skills and Salary Report van Global Knowledge zien, waarin het bedrijf zogenaamde ‘knowledge gaps’ blootlegt voor de IT-industrie.

  Lees verder...      Reageer

‘Politiek moet aanpak cybercriminaliteit meer prioriteit geven’

12 maart 2021 -  Topondernemer Dirk Jan Koekkoek maakt zich zorgen over de impact van cybercriminaliteit op het bedrijfsleven. "Ransomware, phishing en CEO-fraude vormen een ernstige bedreiging voor onze welvaart en de overheid heeft hier tot dusver geen goed antwoord op,"constateert Koekkoek. Hij roept politieke partijen op om na de verkiezingen eindelijk echt werk te maken van de strijd tegen cybercriminaliteit.

  Lees verder...      Reageer

In organisaties met goede security-cultuur vertonen medewerkers veiliger gedrag

9 maart 2021 -  KnowBe4 heeft in een nieuw onderzoek de correlatie kunnen leggen tussen security-cultuur en het veilig gedrag van medewerkers: hoe beter de security-cultuur, hoe veiliger het gedrag van medewerkers. De resultaten zijn gebundeld in het whitepaper ‘How Security Culture Invokes Security Behavior.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen volgen online activiteiten werknemers op de voet

3 maart 2021 - Fortinet publiceert de laatste editie van zijn halfjaarlijkse Global Threat Landscape Report. Dit rapport is gebaseerd op bedreigingsinformatie die FortiGuard Labs in de tweede helft van 2020 verzamelde. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat cybercriminelen steeds vaker misbruik maken van de documenten die werknemers tijdens een doorsnee werkdag genereren en de browsers die ze gebruiken.

  Lees verder...      Reageer

BlackBerry 2021 Threat Report onthult massale COVID-19-uitbuiting

2 maart 2021 - Het jaarlijkse BlackBerry 2021 Threat Report toont een sterke toename van cyberbedreigingen bij organisaties sinds het begin van de COVID-19-uitbraak. Het onderzoek dat BlackBerry publiceerde  laat zien dat cybercriminelen zich initieel hebben aangepast aan onze nieuwe digitale gewoonten.

  Lees verder...      Reageer

2021 wordt het jaar van recoverware

26 februari 2021 - In 2020 zijn er een aantal harde lessen geleerd op het gebied van cybersecurity en gegevensbescherming. Organisaties in de publieke en private sector vormden steeds vaker het doelwit van ransomware en hackers. Volgens Avi Raichel, chief information officer bij Zerto zal 2020 ook daarom bij velen nog lang in het geheugen blijven. "Het is erg belangrijk om onze collectieve ervaring in te zetten voor betere gegevensbescherming bij organisaties."

  Lees verder...      Reageer

Van keukentafel tot thuiskantoor

25 februari 2021 -  Het is bijna een jaar geleden dat werkend Nederland massaal verhuisde van kantoor naar ‘keukentafel’. Kaspersky deed daarom onderzoek onder Nederlanders die meer vanuit huis zijn gaan werken: naar de houding ten opzichte van  thuiswerken nu, maar voorál met oog op de toekomst nu thuiswerken een blijvertje lijkt. Onze nood-hub blijkt toe aan een upgrade.

  Lees verder...      Reageer

Bescherm thuiswerkers beter met extra toegangsrechten

24 februari 2021 - Bedrijven en medewerkers hebben de voordelen van thuiswerken inmiddels gezien, maar er blijven zorgen over de beveiliging, met name de bescherming van de collega’s met privileged accounts, ofwel verhoogde toegangsrechten tot bedrijfsnetwerken. Deze accounts spelen bij vrijwel alle grote datalekken een belangrijke rol en bieden een ingang voor aanvallers.

  Lees verder...      Reageer

Gratis handleiding voor het bestrijden van phishing en social engineering

23 februari 2021 -  KnowBe4 heeft een uitgebreide anti-phishinghandleiding uitgebracht, geschreven door Data-Driven Defense Evangelist en bekende auteur Roger A. Grimes. Deze nieuwe handleiding gaat in op zaken als het beleid en de technische verdediging die nodig zijn om phishing te bestrijden, maar biedt ook best practices op het gebied van security awareness-training.

  Lees verder...      Reageer

Cyberaanval op HvA en UvA zoveelste bewijs dat sector groot risico loopt

22 februari 2021 - De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Universiteit van Amsterdam (UvA) meldden woensdag dat zij het slachtoffer zijn geworden van een cyberaanval. De onderwijsinstellingen gaven aan dat 'onbekende derden zich toegang hebben verschaft tot de ICT-omgevingen'. Op welke manier toegang is verkregen en wat de gevolgen zijn, is op dit moment nog niet bekend.

  Lees verder...      Reageer

Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde

19 februari 2021 - Al bijna een jaar raast corona door Nederland, en het heeft ervoor gezorgd dat onze levens op zowel professioneel als privé vlak behoorlijk zijn veranderd. Ook overheden, wetenschappers en zorginstanties over de gehele wereld hebben niet stilgezeten, en zijn de ontwikkeling rondom kunstmatige intelligentie (AI) gaan versnellen.

  Lees verder...      Reageer

Het Rode Gevaar oftewel datadiefstal

19 februari 2021 -  Het internet: mogelijk dé beste uitvinding ooit. Maar ditzelfde Wold Wide Web kan een ongelooflijke death trap zijn voor (Nederlandse) bedrijven met bedrijfsgevoelige informatie in huis. "Het gevaar wordt niet gevormd door de inbreker die zich midden in de nacht met zijn koevoet bij de hoofdingang van een kantoorpand meldt," stelt John Veldhuis, Senior Sales Engineer bij Sophos Benelux. "Het gevaar komt namelijk uit het oosten."

  Lees verder...      Reageer

Banking Trojan Dridex grootste malwarebedreiging in januari

18 februari 2021 - Check Point Research (CPR) heeft zijn nieuwste Global Threat Index voor januari 2021 gepubliceerd. Onderzoekers melden dat in Nederland de ‘Dridex’ Banking Trojan in januari de grootste malwarebedreiging vormt met een impactwaarde van 3.89 procent.

  Lees verder...      Reageer

Safer Internet Day - een pleidooi voor netwerksegmentatie in het thuiskantoor

16 februari 2021 - Tijdens de pandemie heeft het onderwerp ‘veilig internet in het thuiskantoor’ een hele andere betekenis gekregen. Voor COVID-19 was het gebruik van verschillende netwerken voor verschillende doeleinden heel normaal.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 202 volgende >
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
5 redenen waarom het aanhaken van een freelance online marketeer de juiste keuze is
Wat je allemaal moet weten bij het verbouwen van je kantoorruimte
reacties
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis (1) 
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe (1) 
top10
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederland stijgt zeven plaatsen op Global Gender Gap Index
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
CXO’s in EMEA zetten fors in op cloudgebaseerde back-up
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Marketing- en salesafdelingen werken langs elkaar heen
De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt
meer top 10