zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Thuiswerker is zich tijdens lockdown meer bewust geworden van cybersecurity

3 juli 2020 - Trend Micro presenteert zijn onderzoeksrapport dat laat zien hoe thuiswerkers in 27 landen omgaan met cybersecurity. Meer dan de helft (63 procent) van de Nederlandse thuiswerkers zegt zich meer bewust te zijn van het cybersecurity-beleid van hun organisatie sinds het begin van de lockdown, maar velen lappen deze regels toch aan hun laars door beperkte kennis of middelen.

  Lees verder...      Reageer

Onverwachte netwerkproblemen grootste frustratie van IT-teams

2 juli 2020 - Onvoorziene netwerkproblemen behoren tot de grootste frustraties van IT-professionals. Ook kunnen IT-medewerkers wel wat meer begrip en waardering voor hun werk gebruiken. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van Paessler. Bijna twee derde (61 procent) van het IT-personeel wereldwijd geeft aan dat plotselinge netwerkuitval hun grootste frustratie is op het werk.

  Lees verder...      Reageer

Het geheim van succesvolle cybersecurity: business in verbinding met IT

29 juni 2020 - Wie denkt dat cybersecurity altijd toereikend is om cybercriminelen buiten de deur te houden, heeft het mis. Om kwetsbaarheden en risico’s te elimineren is het noodzaak om adequaat beveiligd te zijn. Nu de digitale transformatie om zich heen grijpt, is het goed mogelijk dat accenten verschuiven, prioriteiten veranderen en bedrijfsmodellen veranderen.

  Lees verder...      Reageer

Coronacrisis gaat grotendeels aan cybersecuritymarkt voorbij

26 juni 2020 - De ontwikkelingen rond het coronavirus gooien sommige sectoren volledig in de rode cijfers, terwijl andere nog nooit zulke goede omzetten hebben gerapporteerd. De cybersecurity-markt in Nederland lijkt daar precies tussen te vallen: de sector merkt op dit moment beperkte gevolgen van de crisis. Dit blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie Cyberveilig Nederland onder haar leden.

  Lees verder...      1 reactie

Helft bedrijven heeft moeite met datamanagement

26 juni 2020 - Meer dan 80 procent van de IT-leiders noemt de enorme toename aan data binnen organisaties als een van de kernproblemen waar zij tegenaan lopen. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door IDC in opdracht van Rubrik. Verwacht wordt dat het volume aan data dat organisaties moeten beheren nog verder toeneemt.

  Lees verder...      1 reactie

Kwart thuiswerkers werkt onbeveiligd vanuit huis

25 juni 2020 - Maar liefst een kwart van de thuiswerkende Nederlanders werkt niet altijd via het beveiligde netwerk van hun werkgever. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.506 Nederlanders die momenteel noodgedwongen vanuit huis werken, uitgevoerd door Panelinzicht.

  Lees verder...      Reageer

Veranderingen linkbuildinglandschap zorgen voor nieuwe uitdagingen

25 juni 2020 -  In 2019 wijzigde er duidelijk heel wat op het gebied van linkbuilding. Google voerde bijvoorbeeld nieuwe regels in en dat baarde veel mensen zorgen. Ook in 2020 zorgen veranderingen voor nieuwe uitdagingen. Dennis Akkerman, eigenaar van Seeders, legt het een en ander uit.

  Lees verder...      Reageer

Cyberaanval kost bedrijven meer geld

24 juni 2020 - Bedrijven die slachtoffer zijn geworden van cybercriminaliteit moeten dit jaar dieper in de buidel tasten. Ten opzichte van vorig jaar is de schadepost per incident verzesvoudigd. Onder 1.971 getroffen bedrijven bedroegen de totale kosten afgelopen jaar zo’n €1,61 miljard. Dat is 61 procent meer dan het jaar ervoor.

  Lees verder...      Reageer

Zes miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd

23 juni 2020 - Het .nl-domein heeft donderdag 18 juni de mijlpaal van zes miljoen geregistreerde domeinnamen behaald. Het zes miljoenste domein is deyogiclub.nl en werd geregistreerd door Cindy Woesthuis van Act in Move Training, Coaching & Yoga in Neede. Het aantal registraties steeg de afgelopen maanden tijdens de coronacrisis dusdanig hard, dat de zes miljoen .nl-domeinregistraties veel eerder werd gehaald dan op basis van de groeiontwikkeling werd verwacht.

  Lees verder...      Reageer

Thuiswerken levert meer risico’s op voor het bedrijfsnetwerk

16 juni 2020 -  Het vele thuiswerken blijkt flinke gevolgen te hebben voor de risico’s waaraan bedrijfssystemen en gevoelige data worden blootgesteld. Zakelijke apparatuur die door andere familieleden wordt gebruikt en het hergebruik van wachtwoorden voor allerlei toepassingen, zijn hierbij twee belangrijke factoren. Dit alles blijkt uit onderzoek van CyberArk in verschillende Europese landen.

  Lees verder...      1 reactie

Iedere 7,5 seconden een geïnfecteerde Android-app

15 juni 2020 - G DATA CyberDefense kondigt zijn jaarlijkse mobile malware analyse aan. Hieruit blijkt dat er opnieuw een negatief record is aan Android-malware. Het afgelopen jaar identificeerden de experts van het bedrijf maar liefst 4.18 miljoen nieuwe schadelijke Android-malware apps. Vorig jaar was er ook een record te vermelden en lag de hoeveelheid op 4.12 miljoen.

  Lees verder...      Reageer

Pandemie vergroot druk op IT-leiders door tweeledige focus op ondersteuning thuiswerkers en urgente innovatie

12 juni 2020 -  Mendix maakt de resultaten bekend van een onderzoek dat in mei, tijdens het hoogtepunt van de lockdown werd uitgevoerd onder IT-managers. Het onderzoek toont aan dat de COVID-19 pandemie hen in een onzekere en uitdagende positie plaatst: IT-managers moeten het bedrijf draaiende houden terwijl tegelijkertijd wordt verwacht dat zij met minder middelen initiatieven voor digitale transformatie versnellen.

  Lees verder...      Reageer

Inzameling ICT-afval stijgt met elf procent tot tien miljoen kilo

12 juni 2020 -  Stichting ICT Milieu zamelde in 2019 via Wecycle tien miljoen kilo ICT-afval in, een aanzienlijke stijging ten opzichte van negen miljoen kilo in 2018. Dit komt o.a. door de uitbreiding van het inzamelnetwerk en een nieuwe ophaalservice, waarmee het makkelijker is om afgedankte apparatuur in te leveren. In de ICT Milieumonitor zoomt ze in op kerncijfers van 2019.

  Lees verder...      Reageer

IT-sector vreest meer cyberaanvallen en datalekken in het ‘nieuwe normaal’

11 juni 2020 - Check Point Software Technologies maakt de resultaten bekend van een nieuw onderzoek. Het geeft een beeld van hoe organisaties hun cyberbeveiliging tijdens de corona-lockdown hebben beheerd en bevat ook een lijst met hun beveiligingsprioriteiten en -zorgen voor de komende maanden, nu we naar het 'nieuwe normaal' gaan.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 193 volgende >
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk (2) 
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk (1) 
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie (1) 
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016 (1) 
Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf (1) 
top10
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk
Praktische tips voor managen op afstand
Eén op vijf vacatures in gezondheidszorg onvervulbaar
Cybersecurity: van plan naar executie
Aanzienlijk minder krimp
Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig
Klantbeleving opnieuw uitvinden in een wereld van social distancing
Corona zorgt voor boost in online verkopen
'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
Herstel vacaturetrend zet verder door
meer top 10