zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

De drie meest voorkomende koopfouten bij SSD’s

14 mei 2021 - Het is geen geheim dat er volop SSD's op de markt beschikbaar zijn. Die variëren van goedkopere low-performance schijven tot de duurdere schijven met extreem lange levensduur en ultralage latentie. Met zo veel om uit te kiezen, worden datacenterbeheerders vaak geconfronteerd met verschillende uitdagingen tijdens het aankoopproces.

  Lees verder...      Reageer

Digitale leiders zien digitalisering van infrastructuur als grootste prioriteit

14 mei 2021 - Equinix, Inc. publiceert zijn jaarlijkse wereldwijde onderzoek naar de visies van IT-besluitvormers. Het onderzoek bevraagt hen over de grootste technologische trends bij bedrijven en de impact van de COVID-19 pandemie op digitale infrastructuurplannen.

  Lees verder...      Reageer

Van 1001 wachtwoorden naar nul?

11 mei 2021 - Donderdag 6 mei was het wereld wachtwoord dag, een dag die in het leven is geroepen om aandacht te vragen voor iets wat we allemaal dagelijks gebruiken maar waar u eigenlijk bijna nooit over nadenkt: het wachtwoord. Het wachtwoord is voor velen zowel de hoeksteen als de achilleshiel van beveiliging.  Dat stelt Jan Heijdra, cyber security specialist bij Cisco Nederland.

  Lees verder...      1 reactie

Consumenten recyclen wachtwoorden

10 mei 2021 - Vorige week was het Wereld Wachtwoord Dag en ter ere daarvan introduceerden de identitymanagement-experts van Auth0 de resultaten van het eerste onderzoek uit een serie internationale enquêtes. In dit onderzoek, dat werd uitgevoerd in opdracht van Auth0 en YouGov, zijn meer dan 1.200 bedrijfsmanagers en 8.000 consumenten wereldwijd gevraagd naar hun verwachtingen voor online inlog- en registratie-ervaringen.

  Lees verder...      Reageer

De cyberdreiging van vaccinaties

10 mei 2021 - Oplichters zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de gegevens van gebruikers te stelen. Vorig jaar werd een volledig nieuwe categorie van mogelijkheden een van de meest winstgevende oplichtingspraktijken voor fraudeurs. Zij maakten op grote schaal gebruik van COVID-19-gerelateerde spamberichten en phishingpagina's om te profiteren van het meest alarmerende en spraakmakende nieuwsbericht van het jaar.

  Lees verder...      Reageer

World Password Day stond stil bij wachtwoordbeheer

7 mei 2021 - Hoewel het afgelopen jaar in het teken stond van snelle digitale vernieuwing door het thuiswerken, bleef het gebruik van wachtwoorden onderhevig aan bekende zwakheden en slechte gewoontes. De eerste donderdag van mei is bekend als World Password Day, een dag waarop bedrijven en consumenten nogmaals gewezen worden op de best practices rond wachtwoordgebruik.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips om persoonsgegevens te beschermen tegen dark web-cybercriminelen

7 mei 2021 - Check Point Software Technologies waarschuwt voor een toename van diefstal en verkoop van persoonsgegevens zoals rijbewijzen en paspoorten op het dark web. Ook al daalde het aantal openbaar gemelde inbreuken op persoonsgegevens in vergelijking met 2019 met 48 procent, het totale aantal persoonsgevens dat werd getroffen steeg met 141 procent, goed voor een handelswaarde van 37 miljard dollar.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips voor een digitale lenteschoonmaak voor uw foto’s en video’s

6 mei 2021 -  Na de winter ervaren veel mensen lentekriebels en daarmee gaat ook de welbekende lenteschoonmaak in huis gepaard. De meeste mensen denken dan aan een grondige poetsbeurt van de ramen, keukenkastus of zelfs de hele zolder. Toch kan deze periode een uitgelezen kans zijn om ook u smartphone en alle opgeslagen foto’s eens grondig aan te pakken.

  Lees verder...      2 reacties

FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa

5 mei 2021 - Na een korte pauze begin maart 2021, die wordt toegeschreven aan arrestaties door de Spaanse autoriteiten, is de FluBot-malware weer terug van weggeweest. De malware verspreidt zich nu in rap tempo door verschillende Europese landen via sms-berichten. De meest recente slachtoffers zijn Android-gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Polen en Spanje.

  Lees verder...      1 reactie

Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal

4 mei 2021 - Link11 kondigde zijn DDoS rapport van het laatste kwartaal aan. In het eerste kwartaal van 2021 bleven cybercriminelen misbruik maken van de pandemie om bedrijven en hun IT-infrastructuren aan te vallen. In het post-COVID-tijdperk dreigen DDoS-aanvallen de nieuwe norm te worden.

  Lees verder...      1 reactie

IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties

4 mei 2021 - Ruim twee op de vijf (44 procent) C-level executives geeft aan dat IT een vertragende factor is binnen hun organisatie, terwijl ze nu juist snel willen en moeten inspelen op de ontwikkelingen in de markt. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 153 C-level executives. Zo geeft 48 procent aan dat verouderde automatisering en legacy-systemen groei en innovatie in de weg staan.

  Lees verder...      1 reactie

Banking Trojan Dridex en Qakbot grootste malwarebedreigingen in maart

30 april 2021 - Check Point Research (CPR) heeft zijn nieuwste Global Threat Index voor maart 2021 gepubliceerd. Onderzoekers melden dat in Nederland de ‘Dridex’ Banking Trojan en ‘Qakbot’ (ook bekend onder de naam Qbot) in maart de grootste malwarebedreigingen vormden met een impactwaarde van 5.55 procent. Ook wereldwijd vormde Dridex de grootste malwarebedreiging met 16.4 procent.

  Lees verder...      Reageer

Telecomsector meest kwetsbaar voor cyberaanvallen

28 april 2021 -  Van alle organisaties in Nederland die aangevallen zijn door cybercriminelen behoort 21 procent tot de technologie-, media- en telecomsector. Dit is 60 procent meer dan financiële dienstverlening, die met dertien procent de tweede plaats bezet. De telecomsector besteedt weliswaar het meeste aan cybersecurity (gemiddeld dertien miljoen euro per bedrijf), maar wordt desondanks het hardst getroffen.

  Lees verder...      Reageer

Verzekeren van cyberrisico’s onder druk

26 april 2021 -  Een ransomwareaanval op een gemeente of universiteit, het stilleggen van de Rotterdamse haven of een bedrijf dat losgeld betaalt aan cybercriminelen om weer in de eigen systemen te kunnen. Het zijn slechts enkele voorbeelden van recente incidenten. De hevigheid neemt toe en de schades blijven oplopen. Kunnen bedrijven en organisaties zich hier in de nabije toekomst nog wel voor verzekeren?

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 205 volgende >
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Zieke medewerker bleef werken om financiële redenen
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld
Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
De gevaren van het lekken van persoonlijke gegevens en wat u ertegen kunt doen
Hybride werken na de pandemie? Zo richt u dat cloud-technisch in
meer top 10