zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

98 procent ondernemingen met public cloud heeft strategie voor multicloud-infrastructuurprovider

27 februari 2023 -  Multicloud is de nieuwe realiteit in bedrijfstechnologie volgens een studie van 451 Research, onderdeel van S&P Global Market Intelligence, in opdracht van Oracle Cloud Infrastructure. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1.500 respondenten, allen medewerkers van organisaties met meer dan 1.000 fulltime mensen in dienst, over hoe zij de cloud gebruiken binnen hun organisatie.

  Lees verder...      Reageer

Artificial intelligence onmisbaar in steeds dreigender cybersecurity-landschap

27 februari 2023 - De combinatie van een toenemende hoeveelheid aan cyberdreigingen en een steeds nijpender tekort aan cybersecurity-talent, dwingt bedrijven om te kijken naar nieuwe manieren om hun cybersecurity te verbeteren. Het NCSC (Nationaal Cyber Security Centrum) bevestigde kort geleden nog dat bedrijven steeds vaker te maken krijgen met cybersecurity-incidenten.

  Lees verder...      Reageer

Ransomware blijft aanhouden ondanks verbeterde detectie

24 februari 2023 - IBM Security publiceert zijn jaarlijkse X-Force Threat Intelligence Index. Uit het rapport blijkt dat hoewel het aandeel ransomware incidenten licht daalde (vier procent), van 2021 tot 2022, de verdedigers succesvoller waren in het detecteren en voorkomen van ransomware. Desondanks blijven cybercriminelen innoveren. Uit het rapport blijkt dat de gemiddelde tijd om een ransomware-aanval te voltooien is gedaald van twee maanden naar minder dan vier dagen.

  Lees verder...      Reageer

Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?

24 februari 2023 - Terwijl business leaders en IT-owners de dreigingen en trends van het afgelopen jaar goed in de gaten houden, moet een aanzienlijk deel van hun cyberbeveiligingsstrategie gebaseerd zijn op hoe goed hun bedrijf kan reageren op een cyberaanval. Het risico op een cyberaanval is groot, maar cyberparaatheid kan een belangrijke, onderscheidende factor zijn na een cyberincident.

  Lees verder...      Reageer

Vijf voorwaarden voor een keuze voor de juiste verzendtool

23 februari 2023 - Binnen iedere organisatie worden bestanden verzonden, maar nog te vaak gebeurt dat onbeveiligd – en dus met onnodig risico. Zo gebruikt meer dan de helft van de werknemers zijn privé e-mailadres voor het versturen van bedrijfsgegevens. Ook worden vaak nog gratis, online tools gebruikt voor het versturen van grotere bestanden. Dit mag dan wel makkelijk zijn, het is niet altijd even veilig. Helemaal niet als het om privacygevoelige bedrijfsbestanden gaat.

  Lees verder...      Reageer

AI, cyberbeveiliging en superapps: de belangrijkste IT-thema's voor bedrijven in 2023

23 februari 2023 - Insight Enterprises heeft zijn Trends Report uitgebracht. Hierin worden vijf technologietrends uiteengezet die volgens Insight-specialisten van invloed zullen zijn op de strategie van bedrijven in 2023. Het rapport belicht de thema's simplificatie, cyberbeveiliging, workforce-evolutie, automatisering en AI, en Superapps als trends die in 2023 cruciaal zullen zijn voor zakelijke en IT-beslissers.

  Lees verder...      Reageer

Drie tips voor netwerkautomatisering

22 februari 2023 -  Wie werkt maakt fouten – en voor medewerkers in netwerkbeheer, -configuratie en -gebruik is dat niet anders. Bij het onderhouden van een IT-infrastructuur valt nog altijd een groot deel van de netwerkproblemen te herleiden naar mensenwerk. Dat hoeft anno 2023 niet meer, mits je investeert in netwerkautomatisering, maar dat kan overweldigend aanvoelen én brengt grote vragen: wat ga je automatiseren, waar begin je en hoe ga je te werk?

  Lees verder...      Reageer

Onoplettendheid werknemers grootste zorg voor bedrijven

20 februari 2023 - Het lekken van data uit interne systemen veroorzaakt door werknemers (28 procent) of cyberaanvallen (22 procent) zijn het meest zorgwekkende securityprobleem waarmee het mkb en ondernemingen worden geconfronteerd, aldus de respondenten van het Kaspersky IT Security Economics-onderzoek. Toch is een op de drie Nederlandse executives niet bereid te investeren in het transparantiebeleid van hun leveranciers, ondanks de toegenomen bezorgdheid over databescherming wereldwijd.

  Lees verder...      Reageer

Zestien procent van de werkenden omzeilt veiligheidsmaatregelen

17 februari 2023 - Maar liefst zestien procent van de Nederlandse werkenden met een kantoorbaan omzeilt zeker eens per maand de veiligheidsmaatregelen van zijn bedrijf om efficiënter te kunnen werken. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Doe het veilig of doe het niet’ onder ruim 1.000 werkende Nederlanders met een kantoorbaan. Het onderzoek is uitgevoerd door Pointsharp.

  Lees verder...      Reageer

Groei cybercrime stagneerde in 2022

16 februari 2023 - De explosieve groei die cybercriminaliteit in 2020 en het eerste deel van 2021 doormaakte is enorm gestagneerd. Dat zegt Orange Cyberdefense in zijn jaarlijkse ‘Security Navigator report’. Er vonden in de onderzoeksperiode van oktober 2021 tot en met september 2022 weliswaar méér pogingen (99.506 versus 94.806) tot cybercriminaliteit plaats, maar de groei (+ vijf procent) was opvallend kleiner dan een jaar eerder. In dezelfde periode van 2020 tot 2021 was er namelijk een verdubbeling van het aantal cyberincidenten.

  Lees verder...      Reageer

Schade door e-mailaanval loopt op tot 1,2 miljoen euro per incident

15 februari 2023 - Barracuda Networks heeft zijn 2023 Email Security Trends rapport gepubliceerd, dat laat zien hoe aanvallen via e-mail organisaties over de hele wereld treffen. Daarbij valt op dat de Benelux behoort tot de regio’s met de hoogste schade en meeste impact door succesvolle e-mailaanvallen. 85 procent van de ondervraagde organisaties in de Benelux is in de afgelopen twaalf maanden het slachtoffer geweest van ten minste één succesvolle e-mailaanval.

  Lees verder...      Reageer

SoSafe waarschuwt voor gebrek aan bewustzijn van beveiligingsrisico's bij thuiswerken

14 februari 2023 - oSafe waarschuwt organisaties dat medewerkers zich niet bewust zijn van de beveiligingsrisico's bij thuiswerken. De grootschalige verschuiving naar werken op afstand en de opkomst van het thuiskantoor hebben de kans dat werknemers slachtoffer worden van een reeks veiligheidsbedreigingen aanzienlijk vergroot - met als belangrijkste oorzaken een gebrek aan communicatie, Bring-Your-Own-Device en onbeveiligde werkomgevingen.   

  Lees verder...      Reageer

Wijzigingen cybersecuritybeleid moeilijkste onderwerp voor C-level om te bespreken met IT-collega's

8 februari 2023 -  Elke derde C-level leidinggevende (36 procent) heeft moeite om met hun IT-(security)collega’s te praten over wijzigingen in het cybersecuritybeleid. IT-medewerkers vinden op hun beurt het verhogen van het cybersecuritybudget het moeilijkste onderwerp om te bespreken met het management. Dit en meer blijkt uit een onderzoek van Kaspersky.

  Lees verder...      Reageer

Drie belangrijke cybersecurity-ontwikkelingen om in 2023 in de gaten te houden

7 februari 2023 - Het is geen vraag meer of je wordt aangevallen door cybercriminelen, de echte vraag is wanneer. Maar of een cyberaanval een heel bedrijf zodanig verstoort dat mensen er vertrouwen in verliezen, dat hangt volledig af van hoe goed het bedrijf is voorbereid.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 227 volgende >
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van beveiligingscamera’s voor jouw bedrijf?
Waar kun je elektrische raamdecoratie kopen?
Tips bij elektrische raambekleding kopen
reacties
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling (1) 
Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk (1) 
Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek  (1) 
84 procent Nederlanders ontvangt oplichtingsberichten op smartphone (1) 
Hoe geef ik leiding aan vaste medewerkers voor de toekomst? (1) 
Mentale gezondheid weinig onderwerp van gesprek op werkvloer  (1) 
Prijs Audi Q4 E-Tron Sportback: minder hoofdruimte, meer geld (1) 
top10
AI VS AI: De beste manier om de moderne cybercrimineel tegen te gaan
Oplopend ziekteverzuim door tekort aan bedrijfsartsen is op te vangen
Tegen de haren instrijken
Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek
Bijna alle mkb-bedrijven zien negatieve impact van kostencrisis op bedrijfscultuur
Drie nieuwe tactieken die cybercriminelen gebruiken bij phishing-aanvallen
Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk
Werkend Nederland print minimaal vanwege ontbossingszorgen
Jonge Nederlander vindt klimaatimpact van werkgevers belangrijk bij zoeken naar baan
Merendeel niet tevreden over salaris
meer top 10