zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Spoofing: wat is het en hoe herken je het?

24 mei 2022 -  Als we inzoomen op de verschillende soorten (geslaagde) cyberaanvallen, zien we dat spoofing hoog op het lijstje staat. Meer dan 90 procent van alle cyberaanvallen begint met een e-mailbericht, en naar schatting worden er iedere dag ruim 3.1 miljard e-mails met domeinspoofing verzonden. Dit leidt dagelijks tot enorme schade bij bedrijven wereldwijd.

  Lees verder...      Reageer

76 procent betaalt ransomware-criminelen

23 mei 2022 - Bedrijven zijn aan de verliezende hand in de strijd tegen ransomware-aanvallers als het gaat om het beschermen van hun gegevens. Uit het Veeam 2022 Ransomware Trends Report blijkt dat 72 procent van de organisaties te maken heeft gehad met gedeeltelijke of complete aanvallen op hun back-up repositories.

  Lees verder...      Reageer

Helft CISO's wereldwijd voelt zich niet voorbereid op een cyberaanval

20 mei 2022 - Proofpoint publiceert zijn jaarlijkse Voice of the CISO-rapport, waarin de belangrijkste uitdagingen voor chief information security officers (CISO's) worden onderzocht. In 2021 hebben CISO's wereldwijd een nieuwe manier van werken leren kennen, maar velen voelen zich inmiddels vertrouwd in deze nieuwe omgeving.

  Lees verder...      Reageer

IT-professionals bezorgd over onveilig gedrag werknemers

19 mei 2022 - Veel Nederlandse IT-professionals maken zich zorgen over onveilig gedrag van medewerkers. Vooral een slechte wachtwoordhygiëne en een onzorgvuldige omgang met vertrouwelijke informatie vormen een serieus risico voor de organisatie. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van cyberbeveiliger Mimecast.

  Lees verder...      Reageer

Zo misbruiken cybercriminelen de oorlog in Oekraïne

19 mei 2022 - Cybercriminelen grijpen hun kans om misbruik te maken van de oorlog in Oekraïne. Dit blijkt uit een analyse door Infoblox, waarin de activiteit van criminelen in het eerste kwartaal van 2022 onder de loep werd genomen. De belangrijkste conclusie: goedbedoelende Nederlanders lopen risico gehackt of opgelicht te worden.

  Lees verder...      Reageer

Hoe wordt jouw organisatie een digitale winnaar?

13 mei 2022 - Het opstellen van een digitale transformatie-strategie kan voor veel organisaties het begin zijn van een lange ontwikkelingsreis. Tegelijk kan zo’n strategie betekenen dat digitale innovaties worden omarmd die een snelle transformatie mogelijk maken.

  Lees verder...      Reageer

IT-leiders moeten hun teams bijscholen om meer waarde uit data te halen

12 mei 2022 - Nieuw onderzoek van Digital Realty toont aan dat 65 procent van de IT-leiders van een aantal van 's werelds grootste bedrijven zegt dat ze de data-competentie van hun teams moeten vergroten om concurrerend te blijven en waarde uit data te halen. Dit percentage loopt op tot 55 procent voor Europese bedrijven, vergeleken met 78 procent op Noord-Amerikaanse bedrijven, 63 procent voor Latijns-Amerikaanse bedrijven en 48 procent voor Aziatische bedrijven.

  Lees verder...      Reageer

'Cyberveiligheid moet in handen zijn van de overheid'

12 mei 2022 - Meer dan de helft (57 procent) van Nederland vindt dat de overheid verantwoordelijk is voor hun cyberveiligheid. Deze Nederlanders werden eerder dit jaar dan ook op hun wenken bediend door de aanstelling van een staatssecretaris van Digitalisering. 60 procent van de Nederlanders vindt dat een goede zet van de overheid.

  Lees verder...      1 reactie

Wachtwoorden bepalen of een cyberaanval succesvol is

9 mei 2022 - 5 mei was het World Password Day. In dat kader wil Proofpoint consumenten en bedrijven herinneren aan het belang van goede wachtwoorden en hen waarschuwen voor de risico’s die gepaard gaan met het hergebruik van wachtwoorden. Hieronder vind je een quote van Mark-Peter Mansveld, VP North Europe, Middle East en Israel bij Proofpoint met enkele belangrijke tips voor World Password Day.

  Lees verder...      Reageer

Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen?

6 mei 2022 - Meer dan 90 procent van de succesvolle cyberaanvallen vereist menselijke interactie. Dit betekent dat werknemers het belangrijkste doelwit vormen voor cybercriminelen die schade willen toebrengen aan een organisatie. Bij de meeste bedrijven hoeven cybercriminelen niet eens in te breken, ze worden binnengelaten doordat iemand op een schadelijke link klikt of een wachtwoord hergebruikt.

  Lees verder...      1 reactie

Slechts dertien procent van alle kantoormedewerkers heeft toegang tot tools voor procesautomatisering

4 mei 2022 - Onderzoek van Ricoh toont aan dat organisaties geen gebruikmaken van de mogelijkheid om workflows te automatiseren en kantoorruimtes anders in te richten, als onderdeel van hun strategie voor hybride werken. Dit ondanks de oproep van medewerkers om handmatige processen te digitaliseren.

  Lees verder...      Reageer

Volledig datagedreven werken blijkt grotere opgave dan gedacht

29 april 2022 - Financieel professionals zijn minder zelfverzekerd dan twee jaar geleden als hen naar datagedreven werken wordt gevraagd. Het percentage dat aangeeft al volledig datagedreven te werken is van twaalf procent in 2020 gedaald naar vijf procent in 2022.

  Lees verder...      Reageer

Driekwart van de organisaties denkt in 2022 te maken te krijgen met cyberaanvallen

25 april 2022 - Trend Micro presenteert de bevindingen van zijn Cyber Risk Index (CRI)-onderzoek voor de tweede helft van 2021, waaruit blijkt dat Nederland te maken heeft met een verhoogd risicolevel (CRI van -0,15). Daarnaast is gebleken dat 71 procent van de organisaties in Nederland denkt dat zij succesvol aangevallen zullen worden in de komende twaalf maanden. 22 procent denkt zelfs dat dit ‘zeer waarschijnlijk’ is.

  Lees verder...      1 reactie

Helft van de Nederlandse bedrijven is bang voor cyberaanval

22 april 2022 - Driekwart van de Nederlandse bedrijven schakelt minder snel over op het gebruik van nieuwe technologie dan gewenst. Schaarste aan voldoende bekwaam IT-personeel en uitdagingen rondom security staan de digitale transformatie in de weg. Vooral de krapte op de arbeidsmarkt lijkt een verdere groei van de inzet van digitale tools af te remmen.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 217 volgende >
Houten wandpanelen voor een warme en huiselijke sfeer
reacties
Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk (1) 
Nog maar één op de negen starters kan eigen huis kopen (1) 
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (3) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
top10
Noodgedwongen een oppas van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen
Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich uitgeblust na werkdag
Organisaties ergeren zich aan onbekwame sollicitanten op technische vacatures
Wist je dat leren onderdeel is van het vieren van een jubileum?
Gebrek aan zakelijke vaardigheden developers zorgt voor disconnectie met bestuursraden
Groeiende genderkloof voor werkbaar werk
Nederland op twaalfde plaats als voorkeursland om in te wonen en te werken
‘AI en ML zijn onmisbaar geworden in cybersecurity’
Niets verdeelt mannen en vrouwen zo als de auto. Maar hoe zit het echt?
meer top 10