zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

‘Nederlandse bedrijven slecht voorbereid op ransomware-aanval’

1 november 2022 - Een op de vijf Nederlandse organisaties is naar eigen zeggen niet goed voorbereid op een ransomware-aanval. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek onder IT-professionals in opdracht van cyberbeveiliger Mimecast. Van alle onderzochte landen scoort Nederland veruit het slechtste.

  Lees verder...      Reageer

Ransomware aanvallen uit Rusland nemen opnieuw toe

1 november 2022 - Uit een analyse van G DATA CyberDefense blijkt dat de hoeveelheid ransomware aanvallen uit Rusland weer toenemen. Uit een eerdere analyse over de eerste helft van het jaar bleek dat het aantal ransomware aanvallen juist was gedaald. De onderzoekers van G DATA SecurityLab hebben sterke vermoedens dat deze schommelingen komen door het conflict in Oekraïne.

  Lees verder...      Reageer

Amsterdam koploper in Europa: grootste digitale groei van content en digitale media-dienstverleners

27 oktober 2022 - Beperkingen in de supply chain en de geopolitieke en economische instabiliteit hebben vooralsnog geen invloed op het tempo waarin de meest connected bedrijven ter wereld blijven investeren in digitale infrastructuur. Dit blijkt uit de nieuwste Global Interconnection Index (GXI) 2023, een jaarlijkse marktstudie gepubliceerd door Equinix.

  Lees verder...      Reageer

Organisaties kiezen steeds vaker voor meerdere clouds om omzet uit data te genereren

26 oktober 2022 - Maar liefst 96 procent van de Nederlandse organisaties zal tegen 2024 naar hun data kijken als generator voor meer omzet. 43 procent denkt dat data in 2024 een belangrijke inkomstenbron zal zijn. Bij 37 procent van de organisaties is dit op dit moment al het geval. Dat blijkt uit onderzoek van VMware. 

  Lees verder...      Reageer

Slechts kwart IT-beslissers vertrouwt blind op huidige IT-leverancier

26 oktober 2022 - Slechts een kwart van de IT-beslissers (25 procent) vertrouwt blind op de huidige IT-leverancier. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft Dynamics 365 expert Conclusion MBS, uitgevoerd onder ruim 1.000 IT-beslissers en -verantwoordelijken. Nog geen vier op de tien (37 procent) vinden dat hun IT-leverancier volledig transparant is.

  Lees verder...      Reageer

De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee?

25 oktober 2022 - ‘De Metaverse’: het zou de ‘Next Big Thing’ moeten worden. Sterker nog, de wereldwijde metaverse-markt werd in 2022 op meer dan $100 miljard geschat en zal naar verwachting tegen 2029 met $1,528 zijn gegroeid. Ondanks het feit dat de metaverse zich nog in een vroeg stadium bevindt en in opkomst is, is het niet onverstandig als je als bedrijf vast gaat voorsorteren voor een plek binnen de digitale ruimtes.

  Lees verder...      2 reacties

‘Digital natives’ openen vaker phishing e-mails dan hun oudere collega’s

24 oktober 2022 - Hoewel vaak wordt verondersteld dat jongere mensen digitaal behendiger zijn en daarom beter in staat zijn om phishing-mails te herkennen, zijn het juist deze zogeheten digital natives tussen achttien en 39 jaar die de meest kwetsbare leeftijdsgroep op dat gebied vormen. Uit onderzoek van SoSafe blijkt dat achttien-39 jarigen gemiddeld op 28,8 procent van phishing e-mails klikken, terwijl dit bij de oudere leeftijdsgroepen daalt tot 19,2 procent. 

  Lees verder...      1 reactie

Verslapte securitymaatregelen thuis vormen grote bedreiging voor cyberveiligheid bedrijven

24 oktober 2022 - Nu hybride werken een vast onderdeel is geworden van het personeelsbeleid is het van groot belang dat de cyberbeveiliging bij werknemers thuis op orde is. Het kleinste, vaak onwetende, datalek kan namelijk leiden tot enorme problemen verderop in de bedrijfsketen. Uit recent onderzoek van Cisco onder werkenden in de EMEA-regio blijkt dat mensen thuis vaak gemakkelijker zijn met de securitymaatregelen die zij treffen.

  Lees verder...      1 reactie

Rob Visser (NN) is CIO of the Year 2022

21 oktober 2022 - Rob Visser, CIO van NN, is winnaar van de CIO of the Year Award 2022. Hij dankt de prijs aan zijn strategische visie op engineering, vakmanschap en klantgerichtheid – zaken die volgens hem nauw met elkaar verweven zijn. "Rob staat echt ergens voor," zegt juryvoorzitter Bernhard van Oranje. "Hij weet het beste uit mensen te halen – zowel individueel als ten aanzien van hun rol binnen de organisatie."

  Lees verder...      Reageer

Behoud het evenwicht in digitale ecosystemen

21 oktober 2022 - Net als biologische ecosystemen zijn digitale ecosystemen complexe systemen waarin verschillende (IT-)componenten met elkaar verbonden zijn en als één geheel functioneren. En net als biologische ecosystemen hebben digitale ecosystemen evenwicht nodig om duurzaam te functioneren. "Dat evenwicht blijkt ontzettend lastig te bereiken in de wereld van IT," stelt Nancy Roos-Beukers, CCO bij Managed Service Provider Solvinity. "IT-leveranciers zijn van oudsher toch gewend het eigen domein zo groot mogelijk te maken, terwijl dat de klantvraag niet altijd ten goede komt."

  Lees verder...      Reageer

Meeste Nederlanders denken dat ze nooit cyberrisico’s hebben genomen op hun werk

20 oktober 2022 - Uit onderzoek van G DATA CyberDefense blijkt dat maar liefst 63 procent van de Nederlanders denkt dat ze nooit een cyberrisico hebben genomen op hun werk. Opvallend is dat vooral mensen die ouder zijn dan 55 jaar (59 procent) aangeven nooit (onbewust) menselijke fouten maken. Bij jongeren, tussen de achttien-34 jaar, ligt dit percentage (negentien procent) aanzienlijk lager.

  Lees verder...      Reageer

Insider threats vormen het grootste aandachtspunt voor CISO’s in Nederland

19 oktober 2022 - Proofpoint publiceert zijn 2022 Insider Threat-rapport, uitgevoerd door CxO Priorities, een Lynchpin Media merk, waarin wordt ingegaan op de uitdagingen en prioriteiten voor Nederlandse CISO's bij de aanpak van insider threats in hybride werkomgevingen. Deze nieuwe manier van werken brengt ook nieuwe risico's met zich mee. Bedrijven zien sinds de uitbraak van het coronavirus een toename van externe - en meer zorgwekkende - insider threats.

  Lees verder...      Reageer

De cruciale rol van IT bij het versnellen van de energietransitie

14 oktober 2022 - Om de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs te bereiken, is een ongekende samenwerking nodig tussen overheden wereldwijd, de industrie en het publiek. Regionale beleidsmakers nemen nu belangrijke stappen om aan dergelijke verplichtingen te voldoen en de dringende uitdaging van klimaatverandering aan te pakken. In dit artikel legt Patrick van de Coolwijk, Senior Director DCS bij Dell Technologies, uit hoe IT daarbij kan helpen.

  Lees verder...      Reageer

Meeste cyberbeveiligingsproblemen worden veroorzaakt door menselijke fouten

13 oktober 2022 - Oktober is Cybersecurity Awareness Month. Een recent rapport van het World Economic Forum onthulde dat 95 procent van de cyberbeveiligingsproblemen wordt veroorzaakt door menselijke fouten. Verschillende experts reageren op het belang van verhoogde aandacht voor cybersecurity.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 1 2 3 4 5 223 volgende >
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Welke opleiding past bij jou
Hoe vind ik een goede advocaat
Wat kan ik allemaal met een mkb boekhouding
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Nederlandse werkgevers staan sporten onder werktijd niet toe
Met geknepen billen achter het stuur: storm, regen en gladheid zorgen voor de meeste zenuwen
Hoe bedrijven hun CX kunnen optimaliseren voor groei in een dynamische markt
Organisaties investeren meer in DEI-initiatieven,
Zorgverzekeraar roept bestuurders op om vijf procent werktijd te besteden aan welzijn medewerkers
Organisaties willen SD-WAN, maar laten kansen liggen
HR-professionals staan niet achter huidige wet- en regelgeving
Bedrijven moeten medewerkers meer vrijheid geven om hun eigen productieve werkomgeving te creëren
Marketingmanagers horen na te denken over online nichestrategieën
Acht stappen om een toxische werkomgeving te voorkomen
meer top 10