zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Dreigende recessie dwingt bedrijven kritisch naar IT-kosten te kijken

20 januari 2023 - 2023 is nog maar net begonnen, maar het dreigt nu al een onrustig jaar te worden. Vorig jaar werd al gesproken over een mogelijke recessie en het lijkt er niet op dat we op korte termijn uit dit economisch dal kruipen. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorspelde begin deze maand zelfs dat 2023 waarschijnlijk zwaarder wordt dan 2022. Vooral Europa, Noord-Amerika en China moeten vrezen volgens Kristalina Georgieva, IMF-topvrouw.

  Lees verder...      Reageer

Waarom duurt het soms zo lang voordat cyberincidenten worden gemeld?

18 januari 2023 - Wanneer bij een cyberaanval of door een datalek persoonlijke gegevens zijn gestolen, worden de getroffenen daar vrijwel altijd over geïnformeerd. Maar soms gebeurt dat pas dagen, weken of zelfs maanden nadat het incident heeft plaatsgevonden. Dat is zorgelijk, want al tijd hebben de criminelen die deze data hebben gestolen misbruik kunnen maken van deze gegevens en mogelijk zelfs om de identiteit van slachtoffers te stelen, wat ernstige gevolgen kan hebben.

  Lees verder...      1 reactie

Miscommunicatie in IT-security leidt bij 65 procent van de bedrijven tot cybersecurity-incidenten

17 januari 2023 - Meer dan de helft van de ondervraagde Nederlandse topmanagers (65 procent) geeft toe dat een miscommunicatie met de IT-afdeling of het IT-securityteam heeft geleid tot ten minste één cybersecurity-incident in hun organisaties. In termen van persoonlijke opvattingen noemde de meerderheid van de niet-IT-managers een verminderd gevoel van samenwerking tussen verschillende teams (44 procent) en doet de situatie hen twijfelen aan de vaardigheden en capaciteiten van hun collega's wanneer de communicatie met hun IT-securitymedewerkers onduidelijk was (24 procent).

  Lees verder...      Reageer

Ransomware betalen is misdaad financieren. Zo doorbreek je de cyclus

13 januari 2023 - Ransomware-aanvallen hebben het nieuws de afgelopen twee jaar gedomineerd en zullen ook in 2023 de cybersecurity-agenda blijven beheersen. Terwijl ransomware-groepen succesvol blijven in het afpersen van bedrijven, financieren degene die losgeld betalen wel de ransomware-industrie en verdere criminaliteit.

  Lees verder...      Reageer

Dit is de top-tien IT-trends

12 januari 2023 - Joe Baguley, CTO EMEA VMware: "We kunnen niet ontkennen dat de afgelopen jaren zwaar waren, voor iedereen. Met name 2022 zal de boeken ingaan als een van de meest onstuimige jaren van de eenentwintigste eeuw tot nu toe, waarin verschillende problemen zich aandienden die het bedrijfsleven en de samenleving fundamenteel zullen veranderen."

  Lees verder...      Reageer

Advertenties hebben het op je voorzien: Infoblox waarschuwt voor malvertising

11 januari 2023 - ‘Uw computer is besmet. Klik hier om deze op te schonen’. Misschien herken je dit wel van opdringerige pop-ups en advertenties. Uiteraard wordt je computer besmet zodra je klikt. Malvertising is niet nieuw, maar is nu wel in gevaarlijkere vorm gedetecteerd door security-onderzoekers van Infoblox.

  Lees verder...      Reageer

Noem het (ro)botje bij de naam

11 januari 2023 -  Tijdens de eerste industriële revolutie sloegen negentiende-eeuwse textielarbeiders machines kapot omdat ze dachten dat die hun werk overbodig zouden maken. En tot op de dag van vandaag maken mensen zich zorgen dat ze door automatisering hun baan verliezen en berooid achterblijven. En het is ook een feit dat nieuwe technologieën zoals robotic process automation (RPA) simpele routinetaken van mensen kunnen overnemen. 

  Lees verder...      Reageer

Slechts helft van werkend Nederland heeft wel eens een beveiligde e-mail verstuurd

10 januari 2023 - Maar 55 procent van de Nederlandse werkenden met een kantoorbaan geeft aan weleens een beveiligde e-mail te hebben verstuurd. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Doe het veilig of doe het niet’ onder ruim 1.000 werkende Nederlanders met een kantoorbaan. Het onderzoek is uitgevoerd door Pointsharp.

  Lees verder...      Reageer

Zeven tips om een phishing-e-mail te herkennen

9 januari 2023 -  Social engineering en phishing zijn verantwoordelijk voor 70 procent tot 90 procent van alle kwaadaardige inbreuken. Het hele jaar door, maar al helemaal tijdens de feestdagen zullen cybercriminelen hun slag proberen te slaan. Soms heb je meteen door dat een e-mail verdacht is, maar soms ook niet. Waar moet je op letten?

  Lees verder...      Reageer

Tekort aan kennis en bereidheid medewerkers vormen hindernis in datagedreven werken

6 januari 2023 - Beperkte kennis van medewerkers wordt door IT-beslissers het vaakst bestempeld als de grootste uitdaging voor datagedreven werken (60 procent). In de top drie worden ook het vrijmaken van budget en een gebrek aan veranderbereidheid van medewerkers genoemd. Dit blijkt uit onderzoek van Conclusion, multidisciplinaire onder 596 IT-beslissers uit het Nederlandse bedrijfsleven.

  Lees verder...      Reageer

Investeren in digitale weerbaarheid heeft topprioriteit

30 december 2022 - De nieuwste editie van Cisco’s jaarlijkse Security Outcomes Report (Volume 3) is gepubliceerd, een onderzoek naar cybersecurity onder 4700 organisaties in 26 landen wereldwijd, waaronder Nederland. Dit jaar focust het onderzoek op de culturele, omgevings- en oplossingsgerichte factoren die bedrijven kunnen gebruiken om hun cybersecurity weerbaarder te maken. 

  Lees verder...      Reageer

Vijf belangrijke ontwikkelingen rondom de cloud

29 december 2022 - Nu 2023 voor de deur staat, blikt NetApp alvast vooruit op een aantal ontwikkelingen die we het komende jaar op het gebied van cloud, duurzaamheid, human resources, cybersecurity en quantum hybrid computing kunnen verwachten. 

  Lees verder...      Reageer

De vijf cloudtrends van 2023

27 december 2022 - Tata Consultancy Services onthult haar cloudtrends voor 2023 en voorspelt de top vijf die volgend jaar het wereldwijde bedrijfsleven bepaalt: Cloud 2.0, sovereign cloud, 5G & edge computing, industry cloud en de opkomende talentkloof met betrekking tot cloudspecialisten. De voorspellingen maken deel uit van TCS' nieuwste advies over welke cloudinnovaties de C-suite grotendeels zullen beïnvloeden, en hoe bedrijven effectief en winstgevend door deze trends kunnen navigeren en mogelijke valkuilen kunnen vermijden.

  Lees verder...      Reageer

Ceo’s en leidinggevenden vier keer vaker slachtoffer van phishing dan andere werknemers

23 december 2022 - Ivanti publiceert de resultaten van het State of Security Preparedness 2023 rapport. Voor dit onderzoek zijn 6.500 managers, cybersecurity professionals en kantoormedewerkers ondervraagd om hun perceptie van het huidige cybersecurity-landschap te begrijpen en om te ontdekken hoe bedrijven zich voorbereiden op toekomstige bedreigingen. Uit het rapport blijkt dat maar liefst 97 procent van de leidinggevenden en cybersecurity-professionals vindt dat hun organisatie ‘even goed’ of ‘beter’ op cyberaanvallen is voorbereid dan een jaar geleden.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 229 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10