zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Smart Home in stroomversnelling door impact COVID-19

7 oktober 2020 - Uit cijfers van de jaarlijkse GfK Smart Home Monitor 2020 blijkt dat de bekendheid met de term 'Smart Home' in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld is. Inmiddels weet bijna een derde van de Nederlanders waar een slim huis voor staat. Er is ook een stijgend aantal consumenten geïnteresseerd - waarvan bijna een vijfde binnen twee jaar een volledig Smart huis verwacht te hebben.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders onvoldoende op de hoogte van veiligheidsrisico’s QR-codes

6 oktober 2020 -  QR-codes winnen aan populariteit in Nederland, maar gebruikers zijn nog onvoldoende op de hoogte van de veiligheidsrisico’s. 63 procent van de Nederlanders geeft aan dat QR-codes het leven eenvoudiger maken in een ‘contactloze’ wereld. Tegelijkertijd zegt 55 procent van de Nederlanders het verschil tussen een legitieme en kwaadaardige QR-code niet te kunnen zien.

  Lees verder...      Reageer

Zo haalt u optimaal resultaat uit IoT

5 oktober 2020 - Steeds meer organisaties worden data gedreven. Inzichten op basis van data zorgen immers voor meer efficiëntie, een betere dienstverlening, lagere kosten en nieuwe businessmodellen. Organisaties verzamelen dan ook meer en meer data, maar helaas verdwijnt deze data maar al te vaak in een diepe put, zonder ooit geraadpleegd te worden. De sleutel tot succes is kennis, stelt Henk Schwietert, CEO van Evalan.

  Lees verder...      Reageer

'CEO zonder data mindset verliest onderscheidend vermogen'

2 oktober 2020 - Organisaties hebben nog weinig op met de analyse en het gebruik van klant- of bedrijfsinformatie voor het verbeteren van processen of het verhogen van klanttevredenheid. Uit de Ordina Digital Monitor van Ordina blijkt dat 58 procent van de 1700 ondervraagde besluitvormers in digitalisering, datagedrevenheid nog niet hoog op de agenda heeft staan.

  Lees verder...      Reageer

Amsterdam in top drie belangrijkste datahubs van Europa

30 september 2020 -  Nieuw onderzoek van Digital Realty wijst uit dat Europa tegen 2024 zal voortbouwen op zijn positie als leider op het gebied van bedrijfsdata, data-uitwisseling en de aantrekkingskracht van de regio. Uit de Data Gravity Index DGx™, blijkt dat Amsterdam in de top drie van belangrijkste en krachtigste Europese steden voor bedrijfsdata staat, en samen met Londen zelfs de eerste plaats behaalt als het gaat om de steden-duo’s die onderling het meest data-verbonden zijn.

  Lees verder...      Reageer

Gelaagde security belangrijker dan ooit door toename verschillende malware-varianten

29 september 2020 -  Maar liefst 70 procent van alle cyberaanvallen tijdens het tweede kwartaal van 2020 zetten zero-day malware in. Dat is een stijging van twaalf procent ten opzichte van het eerste kwartaal, zo blijkt uit het nieuwe Internet Security Rapport over Q2 van 2020 van WatchGuard Technologies. Deze malware omzeilt traditionele antivirus-handtekeningen en zijn hierdoor moeilijker detecteerbaar.

  Lees verder...      Reageer

Vier technologietrends die managers in de gaten moeten houden

24 september 2020 -  Het jaar 2020 zal voor de westerse wereld altijd het COVID-19-jaar blijven. Toch hoeven zij niet stil te blijven zitten. Volgens Daniël Schouten van Technika10 is het met nog vier maanden op de teller alvast tijd om te kijken naar wat 2021 in petto heeft. Volgens hem moeten managers alvast vier technologietrends in de gaten houden.

  Lees verder...      Reageer

'Te weinig ambitie kabinet voor versterken digitale economie'

23 september 2020 - Een coalitie van negen (branche)organisaties uit de digitale economie heeft de plannen die op Prinsjesdag zijn gepresenteerd langs de digitale meetlat gelegd. Ze komen gezamenlijk tot de conclusie dat het kabinet digitalisering weliswaar belangrijk vindt, maar toch onvoldoende bereid blijkt om daarvoor regie te nemen en de juiste investeringen te doen.

  Lees verder...      Reageer

Ruim 70 procent overheidswebsites niet digitaal toegankelijk

23 september 2020 - Daags voor het verstrijken van de deadline voor de nieuwe toegankelijkheidswetgeving, voldoet ruim 71 procent van alle overheidswebsites niet aan de gestelde eisen. Dat betekent dat meer dan 4 miljoen Nederlanders met een beperking nog steeds niet moeiteloos gebruik kunnen maken van overheidswebsites.

  Lees verder...      Reageer

Werknemer krijgt toegang tot corporate data via persoonlijke apparaten

17 september 2020 -  Trend Micro presenteert de resultaten van een onderzoek dat laat zien dat slimme thuisapparaten en hun apps een enorm zwakke schakel zijn in de corporate cybersecurity chain. Zeker nu de lijn tussen werk en privé steeds meer vervaagt.

  Lees verder...      Reageer

Grote toename eCrime

17 september 2020 -  CrowdStrike publiceert het CrowdStrike Falcon OverWatchTM 2020 Threat Hunting Report. Het rapport bestaat uit dreigingsdata van het threat hunting-team CrowdStrike Falcon OverWatch en de CrowdStrike® Intelligence en Services-teams. Het jaarlijkse rapport toont de trends in cybercriminaliteit in de eerste helft van 2020 en maakt gebruikte tactieken inzichtelijk, die dit jaar zwaar beïnvloed zijn door de vele thuiswerkers.

  Lees verder...      Reageer

Drie all-in-one oplossingen bij digitale werkruimtes

15 september 2020 -  Als manager weet u inmiddels als geen ander hoe belangrijk all-in-one workspaces zijn voor teams. Nu mensen steeds vaker thuiswerken is een centraal punt voor documenten, zoals tekst- en databestanden, belangrijker dan ooit. Google Suite wordt inmiddels door velen gebruikt.

  Lees verder...      Reageer

De impact van onverwachte situaties op datacenters

11 september 2020 -  Onze manieren van werken, leren en leven zijn met een ingrijpend tempo veranderd. Daar hoeven we niemand nog iets over te vertellen. De datacenterbranche is vaak echter goed voorbereid op het onverwachte. De ‘onzichtbare’ activiteiten van datacenters vallen in de meeste landen dan ook onder de definitie van essentiële diensten.

  Lees verder...      Reageer

Adoptie van netwerken ‘As a Service’ groeit in EMEA de komende twee jaar met 41 procent

10 september 2020 -  In antwoord op de pandemie investeren IT-managers in EMEA – als onderdeel van hun herstelplannen – nu meer in cloudgebaseerde en AI-netwerktechnologie. Dit blijkt uit onderzoek van Aruba. Uit een nieuw wereldwijd rapport ‘Preparing for the post-pandemic workplace’ blijkt dat IT-managers inspelen op de uitdagingen die het thuiswerken met zich meebrengt en dat de hybride werkplek sterk in opkomst is – mensen moeten zonder problemen kunnen wisselen tussen hun werk op de campus, thuis en onderweg.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 199 volgende >
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
Kwart medewerkers sjoemelt met klokken van tijd  (1) 
top10
Deepfakes, virtuele producties en lege bioscopen
Twijfel is de grote vriend van excellente prestaties
Eén op de drie Nederlanders wil dat werkgever niet-gevaccineerde collega weigert op kantoor
Leidinggevende stimuleert werknemer niet om te leren
Tips om uw vloer te beschermen tijdens het thuiswerken
‘Coronastress maakt managers en bestuurders minder capabel’
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe
In 2020 grootste cao-loonstijging in twaalf jaar
Bedrijven in duurzame energiesector hebben hogere omzet dan verwacht
Vier aandachtsgebieden voor de CIO op weg naar een datagedreven organisatie
meer top 10