zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Databeheer kritieke uitdaging voor succesvolle inzet AI

28 september 2022 - Een nieuw onderzoeksrapport van MIT Technology Review Insights in samenwerking met Databricks toont dat AI en databeheer worden gezien als essentiële pijlers voor zakelijk succes, maar dat slecht databeheer een kritiek gevaar vormt voor toekomstig AI-succes.

  Lees verder...      Reageer

CIO heeft moeite om explosieve datagroei van alle cloudservices te managen

26 september 2022 - Dynatrace maakt de resultaten bekend van een wereldwijd onderzoek onder 1.303 CIO's en senior IT-managers van grote organisaties. Daaruit blijkt dat naarmate de transitie naar cloudarchitecturen versnelt, alle data die in zo’n omgevingen wordt gegenereerd niet meer te analyseren is met de bestaande oplossingen voor data analyses.

  Lees verder...      Reageer

IT-leider vindt zichtbaarheid voorwaarde voor netwerkveiligheid

26 september 2022 - Er is een duidelijk verband tussen netwerkveiligheid en de zichtbaarheid in het netwerk. Uit onderzoek van Forrester Consulting blijkt dat ruim vier vijfde (81 procent) van IT-beslissers van mening is dat betere zichtbaarheid in het netwerk de beveiliging van hun organisatie zou verbeteren. Bijna twee derde (61 procent) zet investeren in netwerkdetectie bovenaan de prioriteitenlijst voor een veiligere  netwerkinfrastructuur.

  Lees verder...      Reageer

CIO worstelt met versnelling digitale transformatie

21 september 2022 - Technologie staat centraal in vrijwel iedere bedrijfsstrategie. De rol van de CIO is hierdoor belangrijker dan ooit tevoren. Toch worstelen veel CIO’s met de hoge eisen rondom digitale transformatie, zo blijkt uit onderzoek van Workday. Het onderzoeksrapport, "Closing the Acceleration Gap: Toward Sustainable Digital Transformation", wijst uit dat 50 procent van CIO’s moeite heeft gelijke tred te houden met modernisering.

  Lees verder...      Reageer

Het belang van IT-beveiliging is in de directiekamer doorgedrongen

21 september 2022 - Nieuw onderzoek van Rackspace Technology laat zien wat de impact van de wereldwijde bedreigingen voor de IT-omgeving in de afgelopen vijf jaar is geweest op de relatie tussen IT-beveiligingsteams en directies van organisaties. Een grote meerderheid van de Nederlandse directeuren (62 procent) beschouwt aanvallen op de IT-beveiliging inmiddels als een van de grootste zorgen.

  Lees verder...      Reageer

Tien jaar Tinder: Cyberbeveiliging-experts waarschuwen voor de gevaren

16 september 2022 - Het tienjarig bestaan van Tinder, op 12 september, markeert een decennium van singles die persoonlijke gegevens online plaatsen in de hoop een nieuwe partner te vinden. Sinds de lancering heeft de app meer dan 75 miljoen gebruikers verzameld, die er allemaal op los swipen en persoonlijke gegevens prijsgeven. Check Point Software Technologies waarschuwt dat de bereidheid van gebruikers om persoonlijke informatie te delen in combinatie met de anonimiteit van het platform, de perfecte omgeving creëert voor cybercriminelen om hun volgende slachtoffer uit te kiezen.

  Lees verder...      Reageer

Kleinschalige cybercriminaliteit staat op het punt te exploderen

14 september 2022 - Cybercriminelen richtten voorheen hun aandacht vaak op grootschalige en geavanceerde cyberaanvallen. Echter hebben de security experts van Cisco Talos nu een verontrustende nieuwe trend gesignaleerd. Uit de jaarlijkse cijfers van het Internet Crime Complaint Centre (IC3) van de FBI bleek dat er in 2021 zo’n 847.376 cybermisdrijven waren gemeld bij de Amerikaanse dienst, met een totale schade rond de 6,9 miljard dollar – dat is 8.000 dollar per melding.

  Lees verder...      Reageer

22 procent slaagt er niet in om thuisnetwerken en apparaten van medewerkers te beveiligen

13 september 2022 - Ruim een of de vijf Nederlandse bedrijven (22 procent) beschermt de thuisnetwerken en slimme apparaten van werknemers niet. Dat blijkt uit een onderzoek van BlackBerry Limited naar cyberbeveiligingsrisico’s bij thuiswerken. Uit dat onderzoek blijkt ook dat Nederlandse thuiswerkers bij aanschaf van een slim apparaat prioriteit geven aan de prijs van een product (41 procent), gevolgd door gebruiksvriendelijkheid (34 procent).

  Lees verder...      Reageer

Conflict in Oekraïne zorgt vermoedelijk voor afname in kwaadaardige Android-apps

9 september 2022 - Uit een analyse van G DATA CyberDefense zijn het aantal kwaadaardige apps voor Android-toestellen in de eerste helft van het jaar fors gedaald. De onderzoekers van G DATA SecurityLab hebben sterke vermoedens dat de daling komt door het conflict in de Oekraïne. Veel beruchte hackergroepen komen uit Rusland vandaan en worden vaak in verband gebracht met het verspreiden van Android-malware. Nu het conflict in de Oekraine voortduurt, lijkt het erop dat hackergroepen zich meer richten op het aanvallen van overheden. 

  Lees verder...      Reageer

‘Bedrijfsleven moet zich voorbereiden op Q-Day’

8 september 2022 - Quantumcomputing brengt nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van informatiebeveiliging. Naar verwachting zijn quantumcomputers binnen enkele jaren in staat om de gangbare encryptietechnieken te omzeilen. Mimecast adviseert bedrijven om hier nu al rekening mee te houden en de aanbevolen maatregelen te treffen.

  Lees verder...      Reageer

Hoe maak je werk van Software Asset Management?

1 september 2022 - Bedrijven geven jaarlijks heel veel geld uit aan software. Toch heeft een groot deel van hen geen goed overzicht in welke software daadwerkelijk geïnstalleerd is. Betalen voor dure software die wellicht helemaal niet gebruikt wordt. Dat is zonde van het geld. Het gebruiken van een goede SAM-oplossing kan uitkomst bieden. Maar dat klinkt eenvoudiger dan het is. In een (gratis) webinar op dinsdag 30 augustus nam Tom Kröger, Senior Presales Consultant bij softwareleverancier Matrix42, je mee in de wereld van Software Asset Management.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen verleiden werknemers geld over te maken door zich voor te doen als CFO

31 augustus 2022 - Onderzoekers van Avanan, een bedrijf van Check Point Software, hebben een cyberaanval ontdekt en onderschept waarbij de CFO van een grote sportorganisatie werd geïmiteerd met het doel om geld afhandig te maken. De aanvallers probeerden een financieel medewerker via een e-mail te misleiden om geld over te maken. Deze cyberaanvaltechniek staat bekend als een Business Email Compromise (BEC)-aanval, waarbij cybercriminelen zich voordoen als leidinggevenden van een organisatie.

  Lees verder...      Reageer

Piek in ransomware van ruim 1,2 miljoen gedetecteerde dreigen per maand

30 augustus 2022 - Securitybedrijf Barracuda heeft de vierde editie van zijn jaarlijkse onderzoeksrapport over ransomware gepubliceerd. Het nieuwe rapport bekijkt de patronen van ransomware-aanvallen die plaatsvonden tussen augustus 2021 en juli 2022.

  Lees verder...      Reageer

Tweederde bedrijven denkt te zijn aangevallen door staatshackers

29 augustus 2022 - Venafi maakt de resultaten bekend van een onderzoek naar de impact van het toenemend aantal cyberaanvallen door staatshackers en de recente geopolitieke ontwikkelingen. 64 procent van ruim 1.100 ondervraagde securitymanagers denkt dan hun organisatie is aangevallen door hackers die in opdracht van landsregeringen werken.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 225 volgende >
Stap over naar de cloud om op de kosten te besparen
reacties
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen (1) 
Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022 (2) 
HR-trends voor 2023: dit staat HR-professionals te wachten (1) 
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (4) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (3) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
top10
Nederland heeft behoefte aan ander leiderschap
Drie HR-tips om werknemers gemotiveerd de winterdagen door te krijgen
Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei
Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven
Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt
Helft werknemers kiest baan op basis van werktijden, arbeidsduur en flexibele tijdsregeling
Nederlanders koplopers in thuiswerken
HEMA, Bol.com en G-Star zijn dé internationale Digital Leaders
Aantal burn-outs stijgt opnieuw
Bijna twee miljoen Nederlanders willen in het buitenland wonen én werken
meer top 10