zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Videogames: de perfecte toegangspoort voor cybercriminelen

4 juni 2021 -  De lockdown heeft geleid tot een enorme toename in het gebruik van spelcomputers om kinderen en tieners te vermaken tijdens de lange dagen die ze binnen doorbrengen. Europa is nu de op één na actiefste spelregio met 668 miljoen gamers, zo blijkt uit een rapport van DFC Intelligence.

  Lees verder...      Reageer

Voorkom dataverlies tijdens het werken op afstand

1 juni 2021 - Het hybride werken brengt grote risico's met zich mee. En deze risico’s zijn groter dan wanneer er vanuit de bedrijfslocatie gewerkt wordt. Onder meer de technologische vooruitgang en digitalisering binnen veel organisaties zijn extra redenen voor meer oplettendheid. Uit een onderzoek van Kingston Technology blijkt dat één op de drie thuiswerkers in Nederland hun eigen thuiswerkplek hebben ingericht.

  Lees verder...      Reageer

Kwart werknemers mist weleens oproep door te doen alsof toestel aan het updaten is

28 mei 2021 - 26 procent van de Nederlandse werknemers bevestigde dat ze hebben gedaan alsof hun apparaten updates aan het installeren waren zodat ze niet naar een gesprek of vergadering hoefden te gaan. Wereldwijd lag dit percentage op 21 procent.

  Lees verder...      Reageer

Cloudgebaseerde bedreigingen kosten financiële dienstverleners miljoenen

26 mei 2021 - Infoblox Inc. presenteert een nieuw onderzoek naar de gevolgen van COVID-19 lockdowns voor de financiële dienstverlening. Meer dan een jaar na het begin van de pandemie merken banken, verzekeraars en andere financiële instellingen hoe hun huidige databescherming tekortschiet tegen cloudgebaseerde aanvallen en netwerkstoringen.

  Lees verder...      Reageer

Banking Trojan Trickbot grootste malwarebedreiging in april in Nederland

25 mei 2021 - Check Point Research (CPR) heeft zijn nieuwste Global Threat Index voor april 2021 gepubliceerd. Onderzoekers melden dat de Banking Trojan Trickbot in Nederland in april de grootste malwarebedreiging vormde met een impactwaarde van 6.06 procent; wereldwijd ging het om 8.48 procent. De Banking Trojan Dridex is wereldwijd nog steeds de meest voorkomende malware met een impactwaarde van 15.03 procent.

  Lees verder...      Reageer

Malware campagnes blijven voor groot deel gestoeld op corona-ontwikkelingen

21 mei 2021 - De cyberveiligheid van bedrijven loopt nog steeds risico’s door de toename van het aantal thuiswerkers door de coronacrisis. De toename van het aantal endpoints op het netwerk, maar ook het verminderde toezicht op activiteiten door eindgebruikers, zorgen voor zwakheden die door cybercriminelen volop worden benut.

  Lees verder...      Reageer

'Thuiswerkers afluisteren kinderlijk eenvoudig’

20 mei 2021 - Een thuiswerker afluisteren tijdens een directievergadering, sollicitatiegesprek of werkoverleg? Via een onbeveiligde IP-camera in de woonkamer is dit kinderlijk eenvoudig, zo waarschuwt het Security Research Team (SRT) van KPN Security na een onderzoek. Het toont aan hoe belangrijk het is om camera’s te beveiligen met een sterk wachtwoord.

  Lees verder...      1 reactie

CISO's niet voorbereid op cyberaanvallen

19 mei 2021 - Proofpoint publiceert zijn allereerste Voice of the CISO-rapport. In dit rapport worden de belangrijkste uitdagingen belicht waarmee Chief Information Security Officers (CISO's) in de afgelopen twaalf maanden te maken hebben gekregen. 66 procent van de CISO's wereldwijd vindt dat hun organisatie niet voldoende is voorbereid op een cyberaanval.

  Lees verder...      Reageer

Privacy Android-gebruikers in gevaar door kwetsbaarheid op mobile station-modems

17 mei 2021 - Check Point Research (CPR) heeft een beveiligingslek gevonden in Qualcomm's mobile station modem (MSM), de chip die verantwoordelijk is voor de cellulaire communicatie in bijna 40 procent van alle telefoons in de wereld. Bij uitbuiting van het lek had een aanvaller Android OS als ingang kunnen gebruiken om kwaadaardige en onzichtbare codes in telefoons te inucteren, om zo toegang te krijgen tot sms-berichten en audio van telefoongesprekken.

  Lees verder...      Reageer

De drie meest voorkomende koopfouten bij SSD’s

14 mei 2021 - Het is geen geheim dat er volop SSD's op de markt beschikbaar zijn. Die variëren van goedkopere low-performance schijven tot de duurdere schijven met extreem lange levensduur en ultralage latentie. Met zo veel om uit te kiezen, worden datacenterbeheerders vaak geconfronteerd met verschillende uitdagingen tijdens het aankoopproces.

  Lees verder...      Reageer

Digitale leiders zien digitalisering van infrastructuur als grootste prioriteit

14 mei 2021 - Equinix, Inc. publiceert zijn jaarlijkse wereldwijde onderzoek naar de visies van IT-besluitvormers. Het onderzoek bevraagt hen over de grootste technologische trends bij bedrijven en de impact van de COVID-19 pandemie op digitale infrastructuurplannen.

  Lees verder...      Reageer

Van 1001 wachtwoorden naar nul?

11 mei 2021 - Donderdag 6 mei was het wereld wachtwoord dag, een dag die in het leven is geroepen om aandacht te vragen voor iets wat we allemaal dagelijks gebruiken maar waar u eigenlijk bijna nooit over nadenkt: het wachtwoord. Het wachtwoord is voor velen zowel de hoeksteen als de achilleshiel van beveiliging.  Dat stelt Jan Heijdra, cyber security specialist bij Cisco Nederland.

  Lees verder...      1 reactie

Consumenten recyclen wachtwoorden

10 mei 2021 - Vorige week was het Wereld Wachtwoord Dag en ter ere daarvan introduceerden de identitymanagement-experts van Auth0 de resultaten van het eerste onderzoek uit een serie internationale enquêtes. In dit onderzoek, dat werd uitgevoerd in opdracht van Auth0 en YouGov, zijn meer dan 1.200 bedrijfsmanagers en 8.000 consumenten wereldwijd gevraagd naar hun verwachtingen voor online inlog- en registratie-ervaringen.

  Lees verder...      Reageer

De cyberdreiging van vaccinaties

10 mei 2021 - Oplichters zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de gegevens van gebruikers te stelen. Vorig jaar werd een volledig nieuwe categorie van mogelijkheden een van de meest winstgevende oplichtingspraktijken voor fraudeurs. Zij maakten op grote schaal gebruik van COVID-19-gerelateerde spamberichten en phishingpagina's om te profiteren van het meest alarmerende en spraakmakende nieuwsbericht van het jaar.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 208 volgende >
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven
AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers
Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?
meer top 10