zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

2021 wordt het jaar van recoverware

26 februari 2021 - In 2020 zijn er een aantal harde lessen geleerd op het gebied van cybersecurity en gegevensbescherming. Organisaties in de publieke en private sector vormden steeds vaker het doelwit van ransomware en hackers. Volgens Avi Raichel, chief information officer bij Zerto zal 2020 ook daarom bij velen nog lang in het geheugen blijven. "Het is erg belangrijk om onze collectieve ervaring in te zetten voor betere gegevensbescherming bij organisaties."

  Lees verder...      Reageer

Van keukentafel tot thuiskantoor

25 februari 2021 -  Het is bijna een jaar geleden dat werkend Nederland massaal verhuisde van kantoor naar ‘keukentafel’. Kaspersky deed daarom onderzoek onder Nederlanders die meer vanuit huis zijn gaan werken: naar de houding ten opzichte van  thuiswerken nu, maar voorál met oog op de toekomst nu thuiswerken een blijvertje lijkt. Onze nood-hub blijkt toe aan een upgrade.

  Lees verder...      Reageer

Bescherm thuiswerkers beter met extra toegangsrechten

24 februari 2021 - Bedrijven en medewerkers hebben de voordelen van thuiswerken inmiddels gezien, maar er blijven zorgen over de beveiliging, met name de bescherming van de collega’s met privileged accounts, ofwel verhoogde toegangsrechten tot bedrijfsnetwerken. Deze accounts spelen bij vrijwel alle grote datalekken een belangrijke rol en bieden een ingang voor aanvallers.

  Lees verder...      Reageer

Gratis handleiding voor het bestrijden van phishing en social engineering

23 februari 2021 -  KnowBe4 heeft een uitgebreide anti-phishinghandleiding uitgebracht, geschreven door Data-Driven Defense Evangelist en bekende auteur Roger A. Grimes. Deze nieuwe handleiding gaat in op zaken als het beleid en de technische verdediging die nodig zijn om phishing te bestrijden, maar biedt ook best practices op het gebied van security awareness-training.

  Lees verder...      Reageer

Cyberaanval op HvA en UvA zoveelste bewijs dat sector groot risico loopt

22 februari 2021 - De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Universiteit van Amsterdam (UvA) meldden woensdag dat zij het slachtoffer zijn geworden van een cyberaanval. De onderwijsinstellingen gaven aan dat 'onbekende derden zich toegang hebben verschaft tot de ICT-omgevingen'. Op welke manier toegang is verkregen en wat de gevolgen zijn, is op dit moment nog niet bekend.

  Lees verder...      Reageer

Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde

19 februari 2021 - Al bijna een jaar raast corona door Nederland, en het heeft ervoor gezorgd dat onze levens op zowel professioneel als privé vlak behoorlijk zijn veranderd. Ook overheden, wetenschappers en zorginstanties over de gehele wereld hebben niet stilgezeten, en zijn de ontwikkeling rondom kunstmatige intelligentie (AI) gaan versnellen.

  Lees verder...      1 reactie

Het Rode Gevaar oftewel datadiefstal

19 februari 2021 -  Het internet: mogelijk dé beste uitvinding ooit. Maar ditzelfde Wold Wide Web kan een ongelooflijke death trap zijn voor (Nederlandse) bedrijven met bedrijfsgevoelige informatie in huis. "Het gevaar wordt niet gevormd door de inbreker die zich midden in de nacht met zijn koevoet bij de hoofdingang van een kantoorpand meldt," stelt John Veldhuis, Senior Sales Engineer bij Sophos Benelux. "Het gevaar komt namelijk uit het oosten."

  Lees verder...      Reageer

Banking Trojan Dridex grootste malwarebedreiging in januari

18 februari 2021 - Check Point Research (CPR) heeft zijn nieuwste Global Threat Index voor januari 2021 gepubliceerd. Onderzoekers melden dat in Nederland de ‘Dridex’ Banking Trojan in januari de grootste malwarebedreiging vormt met een impactwaarde van 3.89 procent.

  Lees verder...      Reageer

Safer Internet Day - een pleidooi voor netwerksegmentatie in het thuiskantoor

16 februari 2021 - Tijdens de pandemie heeft het onderwerp ‘veilig internet in het thuiskantoor’ een hele andere betekenis gekregen. Voor COVID-19 was het gebruik van verschillende netwerken voor verschillende doeleinden heel normaal.

  Lees verder...      Reageer

Wintervakantie in coronatijd

16 februari 2021 - Nieuw onderzoek van Kaspersky Safe Kids laat zien waar kinderen tijdens de wintervakantie 2020-2021 wereldwijd het meest in geïnteresseerd waren. Ondanks hun ‘kleinere wereld’, als gevolg van de sociale beperkingen, genoten kinderen voornamelijk van YouTube (21 procent) en games (vijftien procent), waarbij Minecraft het populairst was.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips om u niet te laten verleiden door een phishingcampagne

15 februari 2021 - Check Point Research (CPR) heeft in januari een stijging geconstateerd in phishing mails rondom Valentijnsdag. In januari werden wekelijks meer dan 400 individuele kwaadaardige phishingmailcampagnes gespot voor Valentijnscadeaus. Het gaat om een stijging van 29 procent ten opzichte van vorig jaar. Van de 23.000 gebruikte domeinen, werden er uiteindelijk 523 kwaadaardig of verdacht bevonden.

  Lees verder...      Reageer

Ruime verdubbeling aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT

10 februari 2021 -  Het aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT (ook wel bekend als cybercrime of cybercriminaliteit) is het afgelopen jaar ruim verdubbeld ten opzichte van 2019. Er werden vorig jaar 10.714 cybercrime-misdrijven geregistreerd.  Dit blijkt uit een analyse van Competa IT, op basis van de meest recente data van de Politie.

  Lees verder...      2 reacties

Ik ben gehackt. Wat nu?

4 februari 2021 - Zoals al eerder voorspeld in de Cybersecurity Trends voor 2021, blijven het coronavirus en cyberaanvallen hand in hand gaan. Maar los van het virus, zijn de pijlen van cybercriminelen tegenwoordig ook sterk gericht op ondernemers en overheden. Kijk alleen al naar de hack bij het Hof van Twente, waarbij de overheidspartij uiteindelijk besloot om het losgeld niet te betalen.

  Lees verder...      Reageer

AI bij Nederlandse organisaties nog in kinderschoenen

2 februari 2021 - De inzet van artificial intelligence (AI) in het Nederlandse bedrijfsleven is nog niet in een vergevorderd stadium. Veel organisaties zijn ermee bezig, maar slechts tien procent heeft daadwerkelijk meerdere AI-toepassingen live staan. Daarbij wordt ook nog vaker gebruik gemaakt van traditionele statistiek dan van geavanceerde technieken als deep learning.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 205 volgende >
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Zieke medewerker bleef werken om financiële redenen
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld
Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
De gevaren van het lekken van persoonlijke gegevens en wat u ertegen kunt doen
Hybride werken na de pandemie? Zo richt u dat cloud-technisch in
meer top 10