zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Eén op de vijf kan eerste werkdag nauwelijks werken door niet-werkende digitale middelen

20 juni 2022 - Eén op de vijf (negentien procent) medewerkers heeft op zijn of haar eerste werkdag bij de huidige werkgever niet of nauwelijks kunnen werken, omdat de digitale middelen nog niet werkend waren. Dit komt naar voren uit een benchmark onder ruim duizend Nederlandse werknemers, uitgevoerd in opdracht van TOPdesk. Ook een digitaal onboardingproces is lang niet altijd vanzelfsprekend.

  Lees verder...      Reageer

Organisaties in de publieke sector zijn koploper in de adoptie van multi-cloud

13 juni 2022 - Nutanix maakt de bevindingen van haar wereldwijde 2022 Enterprise Cloud Index (ECI) onderzoeksrapport voor de publieke sector bekend. Dit rapport meet de vooruitgang van cloud-adoptie bij ondernemingen, waaronder het openbaar onderwijs. Uit het onderzoek blijkt dat een meer dan gemiddeld aantal organisaties in de publieke sector zijn overgestapt op multi-cloud als primair IT-bedrijfsmodel.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen zijn creatief geworden

10 juni 2022 - Proofpoint presenteert zijn jaarlijkse Human Factor-rapport. Hierin wordt inzicht gegeven in de drie belangrijkste aspecten van gebruikersrisico's: kwetsbaarheid, aanvallen en privileges. Het rapport laat ook zien dat cybercriminelen op steeds creatievere wijze proberen om de menselijke kwetsbaarheid te exploiteren.

  Lees verder...      Reageer

CISO's bezorgd over kwetsbaarheden in applicaties ondanks meerlaagse beveiliging

10 juni 2022 - Dynatrace maakt de resultaten bekend van een wereldwijd onderzoek onder zo’n 1.300 chief information security officers (CISO's) van grote organisaties. Daaruit blijkt dat de snelheid en complexiteit die ontstaan door het gebruik van multicloud-omgevingen, meerdere codeertalen en open source-software, het beheer van alle kwetsbaarheden moeilijker maakt. 75 procent van de CISO's zegt dat ondanks hun beleid gebaseerd op een meerlaagse beveiliging, hardnekkige gaten in de bescherming ervoor zorgen dat kwetsbaarheden in productiesoftware terecht kunnen komen.

  Lees verder...      Reageer

Toenemende druk op cybersecurity mag de security professional niet ontmoedigen

8 juni 2022 - Het werk van security professionals binnen de ICT kan enorm stressvol zijn. Ze hebben elke dag te maken met toenemende druk om de juiste beslissingen te nemen en strategische keuzes te maken. Ze moeten ervoor zorgen dat hun organisaties een stap of twee voorblijven op cybercriminelen.

  Lees verder...      Reageer

Software supply chains zijn kwetsbaar volgens 82 procent CIO’s

7 juni 2022 - Venafi  heeft de resultaten bekendgemaakt van een wereldwijd onderzoek onder 1.000 CIO’s. Daaruit blijkt dat maar liefst 82 procent van de respondenten zegt dat hun organisaties kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen die gericht zijn op software supply chains.

  Lees verder...      Reageer

Een op de vijf gebruikt naam van huisdier, kind of favoriete voetbalclub als wachtwoord

3 juni 2022 -  Een op de vijf Nederlanders gebruikt de naam van hun huisdier, kind of favoriete voetbalclub in hun wachtwoorden. Dit blijkt uit een onderzoek van Beyond Identity.Voor dit onderzoek werden 1.000 Nederlanders ondervraagd naar de manier waarop ze wachtwoorden inzetten. Hun antwoorden brengen veel voorkomende valkuilen rond het gebruik van wachtwoorden aan het licht.

  Lees verder...      Reageer

Ransomware-aanvallen blijven toenemen

1 juni 2022 - Het Verizon Business 2022 Data Breach Investigations Report (2022 DBIR) onderzoekt een bijzonder jaar in de geschiedenis van cybersecurity en geeft inzicht in een aantal belangrijke kwesties in het internationale security-landschap.

  Lees verder...      Reageer

Twee op de vijf IT-beslissers vinden vooroplopen op gebied van privacy overbodig

31 mei 2022 - Twee op de vijf (38 procent) IT-beslissers vinden het niet belangrijk of de eigen organisatie vooroploopt als het gaat om privacywetgeving. Dit komt naar voren in onderzoek van datacenter BIT. Voor het onderzoek werden meer dan 1.000 IT-beslissers ondervraagd over beheer, opslag en beveiliging van data. Bijna de helft van de respondenten (46 procent) vindt dat de media privacyschandalen vaak uitvergroten.

  Lees verder...      Reageer

Wat zien leiders in finance, HR en IT als de belangrijkste belemmeringen voor digitale transformatie na de pandemie?

27 mei 2022 - Workday Inc. publiceert de resultaten van zijn nieuwste onderzoek naar digitale transformatie, waarin de impact van de wereldwijde pandemie op de digitale transformatie-inspanningen van organisaties is onderzocht binnen drie belangrijke bedrijfsonderdelen: finance, human resources (HR) en informatietechnologie (IT).

  Lees verder...      Reageer

Spoofing: wat is het en hoe herken je het?

24 mei 2022 -  Als we inzoomen op de verschillende soorten (geslaagde) cyberaanvallen, zien we dat spoofing hoog op het lijstje staat. Meer dan 90 procent van alle cyberaanvallen begint met een e-mailbericht, en naar schatting worden er iedere dag ruim 3.1 miljard e-mails met domeinspoofing verzonden. Dit leidt dagelijks tot enorme schade bij bedrijven wereldwijd.

  Lees verder...      Reageer

76 procent betaalt ransomware-criminelen

23 mei 2022 - Bedrijven zijn aan de verliezende hand in de strijd tegen ransomware-aanvallers als het gaat om het beschermen van hun gegevens. Uit het Veeam 2022 Ransomware Trends Report blijkt dat 72 procent van de organisaties te maken heeft gehad met gedeeltelijke of complete aanvallen op hun back-up repositories.

  Lees verder...      Reageer

Helft CISO's wereldwijd voelt zich niet voorbereid op een cyberaanval

20 mei 2022 - Proofpoint publiceert zijn jaarlijkse Voice of the CISO-rapport, waarin de belangrijkste uitdagingen voor chief information security officers (CISO's) worden onderzocht. In 2021 hebben CISO's wereldwijd een nieuwe manier van werken leren kennen, maar velen voelen zich inmiddels vertrouwd in deze nieuwe omgeving.

  Lees verder...      Reageer

IT-professionals bezorgd over onveilig gedrag werknemers

19 mei 2022 - Veel Nederlandse IT-professionals maken zich zorgen over onveilig gedrag van medewerkers. Vooral een slechte wachtwoordhygiëne en een onzorgvuldige omgang met vertrouwelijke informatie vormen een serieus risico voor de organisatie. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van cyberbeveiliger Mimecast.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 221 volgende >
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Werknemers gestrest, maar welzijnsprogramma’s blijven onderbelicht
Ruim helft Gen Z ervaring met uitbuiting of mishandeling op werk
Video-Leren: het hoe en waarom
Hoe reis je zakelijk zorgeloos en met plezier door Nederland?
Databeheer kritieke uitdaging voor succesvolle inzet AI
Kwart werkend Nederland vindt werkgevers verantwoordelijk voor vitaliteit medewerkers
Pakt de werknemer meer macht in 2023 ?
Nederlander met minimumloon gaat er maandelijks netto 216 euro op vooruit
Dealmakers in Europa optimistisch ondanks moeilijke marktomstandigheden
Week van het Werkgeluk in een extreem krappe arbeidsmarkt
meer top 10