zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Hackers haken dankbaar in op COVID-19

17 december 2020 - Bij de uitbraak van de coronacrisis is de maatschappij dankzij moderne technologie en snelle netwerken razendsnel overgestapt op thuiswerken. Voor veel organisaties is dat een redding geweest. Tegelijkertijd constateert Infoblox in haar Q3 2020 Cyberthreat report dat cybercriminelen dankbaar misbruik maken van de nieuwe werkelijkheid.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse bedrijven doen het langst over opsporen cybersecurity-incident

16 december 2020 -  Met een gemiddelde van 124 uur spannen Nederlandse bedrijven wereldwijd de kroon als het aankomt op de benodigde tijd om een cybersecurity-incident op te sporen. Het wereldwijd gemiddelde ligt op 117 uur. Dit blijkt uit het jaarlijkse Global Security Attitude onderzoek onder 2200 IT-beslissers en cybersecurity-professionals wereldwijd, uitgevoerd in opdracht van CrowdStrike.

  Lees verder...      2 reacties

Guilty pleasures tijdens thuiswerken vragen om meer cyberbewustzijn

15 december 2020 - Het was even wennen, maar inmiddels zien velen ook de voordelen van thuiswerken in. Zo blijkt uit onderzoek van Kaspersky, naar het gedrag van 8.000 MKB-werknemers, dat elf procent van de respondenten graag zonder kleren werkt. Andere heimelijke geneugten die het thuiswerken met zich meebrengt zijn uitslapen door de week (36 procent), binge-watchen op Netflix (23 procent) en buiten werken in de tuin of op een balkon (27 procent).

  Lees verder...      1 reactie

Impact thuiswerken zichtbaar op netwerk KPN

14 december 2020 -  Sinds de uitbraak van COVID-19 werkt Nederland massaal vanuit huis en dat is ook te zien in de verkeersstromen op het netwerk van KPN. Daar is het sindsdien veel drukker en ook de verkeerspatronen zijn veranderd. In het uitgaande internetverkeer (upload) zijn duidelijke thuiswerkpatronen terug te zien met elk half- en heel uur een piek wanneer Nederland weer massaal een videogesprek ingaat.

  Lees verder...      Reageer

Niet wachten met investeren in data science voor digitale veiligheid

11 december 2020 - De ontwikkelingen rond cybersecurity volgen elkaar in recordtempo op. Criminelen en kwaadwillenden kennen de kneepjes van het vak en gebruiken de nieuwste technologieën. Met behulp van data science kunnen we daar een datagedreven verdediging tegenover stellen.

  Lees verder...      Reageer

Financiële cyberdreigingen in 2021

10 december 2020 - Op basis van 2020 heeft Kaspersky een prognose opgesteld van de belangrijkste ontwikkelingen in het financiële dreigingslandschap van 2021. Zo zullen veel financiële cybercriminelen zich in het nieuwe jaar vaker richten op Bitcoin, terwijl andere cybercriminelen overschakelen op doorvoer-cryptocurrencies. Bovendien zullen afpersingspraktijken grootschaliger worden.

  Lees verder...      Reageer

Vijf AI-voorspellingen voor volgend jaar

9 december 2020 - Het afgelopen jaar waren er wederom weer veel cyberaanvallen. Met name COVID-19 heeft gezorgd voor een enorme toename in cybercrime. We zagen zeer agressieve DDoS afpersingen van de beruchte cyberbendes Fancy Bear en het Armada Collective. Met name steden, nutsbedrijven en andere organisaties die kritieke infrastructuur beheren waren doelwit.

  Lees verder...      Reageer

‘Ransomware wordt nog gevaarlijker door 5G en IoT’

8 december 2020 -  De uitrol van het 5G-netwerk en de snelle groei van het Internet of Things (IoT) hebben mogelijk een schadelijk bijeffect. Experts van Mimecast verwachten dat de werkwijze van ransomwarebendes hierdoor verandert. Aanvallen met de gijzelsoftware zullen vaker gericht zijn op IoT-devices om cruciale bedrijfsprocessen te verstoren als het losgeld niet wordt betaald.

  Lees verder...      Reageer

2021 wordt het jaar van ransomware 2.0

7 december 2020 - Het afgelopen jaar zagen we weer veel cyberaanvallen. Met name ransomware aanvallen waren aan de orde van de dag. Daarnaast zien we sinds COVID-19 het aantal aanvallen op thuiswerkers toenemen. Maar wat kunnen we volgend jaar verwachten van deze cybercriminelen? G DATA CyberDefense kondigt zijn voorspellingen voor 2021 aan.

  Lees verder...      Reageer

Computer Security Day 2020: waar moeten bedrijven meer aandacht aan besteden?

4 december 2020 -  Er zijn veel internationale feestdagen. Toch is er is er slechts één die gewijd is aan het belang van wereldwijde computer- en IT-beveiliging. Op 30 november vierden we daarom de Computer Security Day. Het belangrijkste doel: het bewustzijn van cybersecurity vergroten. De eerste beveiligingsdag van deze soort vond plaats in 1988.

  Lees verder...      Reageer

Dreiging AVG-boetes bepalen investeringsbeslissingen in cybersecurity

2 december 2020 -  Thycotic publiceert de resultaten van zijn CISO Besluitvorming-enquête. Het doel van deze onafhankelijke wereldwijde enquête1 is om in kaart te brengen welke overwegingen het sterkst meewegen in de investeringsbeslissingen van directies op het gebied van cybersecurity, en hoe die de besluitvorming van CISO’s beïnvloeden.

  Lees verder...      Reageer

C-level executives brengen grote cyberrisico’s met zich mee

2 december 2020 - Mensen aan de top zijn het meest kwetsbaar voor cyberdreigingen. Dat is de belangrijkste conclusie uit een rapport van Verizon over cybersecurity. Het rapport toont aan dat leidinggevenden in toenemende mate het doelwit zijn van hacks voor financieel gewin.

  Lees verder...      Reageer

Zes op de tien bedrijven zien imagoschade als grootste gevolg van hack

1 december 2020 - Ruim zes op de tien (61,9 procent) organisaties ziet imagoschade voor hun organisatie als grootste gevolg van een hack. Dit blijkt uit onderzoek van Orange Cyberdefense onder 515 beleidsmakers op het gebied van management en ICT in Nederland. Ook het verlies van data (56,1 procent), niet kunnen voldoen aan wet- en regelgeving (41,4 procent) en het verlies van de controle over de IT-infrastructuur (34,2 procent) worden gezien als grootste gevolgen van een hack.

  Lees verder...      Reageer

Marcel Krom is CIO of the Year 2020

30 november 2020 -  Marcel Krom, CIO van PostNL, is winnaar van de CIO of the Year Award 2020. Hij dankt de prijs aan zijn grote rol in de digitale transformatie van het post- en pakketbedrijf. "Marcel Krom heeft er als CIO voor gezorgd dat PostNL als gevestigd bedrijf met een lange historie snel genoeg is om de digitale concurrentie aan te kunnen," zegt juryvoorzitter Bernhard van Oranje. "Als jury hebben we gezien hoe hij met succes weet om te gaan met de complexiteit van een grote organisatie en zaken in beweging weet te brengen."

  Lees verder...      Reageer

< vorige 5 6 7 8 202 volgende >
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
5 redenen waarom het aanhaken van een freelance online marketeer de juiste keuze is
Wat je allemaal moet weten bij het verbouwen van je kantoorruimte
reacties
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis (1) 
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe (1) 
top10
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederland stijgt zeven plaatsen op Global Gender Gap Index
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
CXO’s in EMEA zetten fors in op cloudgebaseerde back-up
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Marketing- en salesafdelingen werken langs elkaar heen
De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt
meer top 10