zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hybride werken blijft de norm volgens facilitair professionals

Hoe ziet de ideale werkomgeving er tegenwoordig uit?

13 februari 2023 - Hybride werken is én blijft de norm, zo verwacht de facility professional. Toch geeft één op de drie organisaties aan nog geen beleid te hebben omtrent hybride werken en laten organisaties doorschemeren het lastig te vinden om medewerkers te binden aan hun organisatie. Dit blijkt uit de Benchmark Facility Management 2022-2023 van HEYDAY, uitgevoerd in samenwerking met Markteffect.

Hoe ziet de ideale werkomgeving er tegenwoordig uit? En wat is de impact van hybride werken op facilitaire dienstverlening? Na twee onstuimige coronajaren zijn deze vraagstukken actueler dan ooit. Organisaties staan voor interessante keuzes op het gebied van het (thuiswerk)beleid, de werkplek, huisvesting en faciliteiten. En dat in een periode waarin we te maken hebben met een enorme krapte op de arbeidsmarkt en torenhoge inflatie.


Remko Stolk, algemeen directeur van HEYDAY: "Er wordt op dit moment veel onderzoek gedaan naar de impact van hybride werken op facilitaire dienstverlening en de werkomgeving van de toekomst, maar een facilitair professional beschikt nog niet over de mogelijkheid om zijn situatie te vergelijken en daarvan te leren. Als expert in de werkomgeving vinden wij het belangrijk dat het vakgebied zich blijft ontwikkelen, dus brengen wij daar met deze benchmark verandering in. Eén ding is zeker: het is een interessante periode om facility manager te zijn."
 
De resultaten
Ruim 300 vakgenoten waren bereid om hun ervaringen, kennis en verwachtingen te delen. En wat blijkt: door het hele benchmarkrapport heen komt het belang van hybride werken terug. Facilitair professionals geven aan dat men verwacht dat dit de norm is én blijft in de toekomst. "Dit komt onder meer naar voren in het aantal dagen dat men nu thuis werkt en de verwachting die men heeft over twaalf maanden: dit is nagenoeg gelijk. Ook zien we het belang van hybride werken terugkomen wanneer we facilitair professionals vragen naar het aantrekken en behouden van medewerkers."
 Hybride werken brengt uitdagingen met zich mee waar facilitair professionals mee te maken hebben. Zo toont het rapport bijvoorbeeld aan dat één op de drie organisaties nog geen beleid heeft omtrent hybride werken en laten organisaties doorschemeren moeite te hebben om medewerkers te binden aan hun organisatie. "Verder zien we een verschuiving van een kantoor als traditionele werkplek naar een kantoor als ontmoetingsplek. Deze verandering en de begeleiding daarvan vergt een gedegen plan."
 
Het onderzoek
De Benchmark Facility Management is een periodieke uitgave met als doelstelling (facilitair) specialisten kennis te laten delen rondom een specifiek thema. In de derde editie heeft HEYDAY aandacht voor de impact van hybride werken op facilitaire dienstverlening en de toenemende mate van wendbaarheid van organisaties. De antwoorden zijn gegeven door professionals uit de praktijk.
 
Nieuwsgierig naar alle resultaten? Vraag hier een exemplaar aan van het rapport.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Drie slechte gewoontes die samenwerking binnen hybride teams in de weg staan
 Gen Z is ‘Generatie Hybride’
 Hybride werken en een kantoor dichtbij huis blijken cruciaal voor welzijn
 Managers en medewerkers zijn het niet eens over kansen en kosten van hybride werken
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10