zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Merendeel niet tevreden over salaris

Stakingen als gevolg van onvrede over salaris

24 maart 2023 - Meer dan de helft van de Nederlandse werkenden tussen de 25 en 50 jaar, is niet tevreden met zijn of haar salaris. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Werktijden.nl. Uit dit onderzoek is ook gebleken dat één op de drie werkenden last heeft van een te hoge werkdruk.

Voor het onderzoek heeft Werktijden.nl 500 respondenten gevraagd naar hun huidige werksituatie. De onvrede over het salaris is een veelgehoorde klacht. Een voorbeeld van hoe dit zich uit, zijn de vele stakingen die momenteel gaande zijn in verschillende sectoren. Denk aan de stakingen onder OV- en zorgpersoneel. 


 
Meer vakantiedagen door hoge werkdruk
Maar er zijn meer zorgen onder werkend Nederland. "Naast de wens voor een hoger salaris, zien we dat werknemers ook last hebben van een te hoge werkdruk. En dat zorgt weer voor een stijgend ziekteverzuim.", aldus David Withuis van Werktijden.nl. De hoge werkdruk maakt dat werknemers zich niet in de gelegenheid voelen om vrij te nemen. Dat terwijl vrijheid juíst zo’n belangrijke rol is gaan spelen in het ervaren van werkgeluk. "Dat vakantiedagen steeds meer als onderhandelingsmateriaal gebruikt worden, is een vaststaand feit. Vooral de jongere generatie hecht hier meer waarde aan." Des te opvallender is het dat er toch veel werknemers zijn die een te hoge werkdruk ervaren, maar tegelijkertijd wel tevreden zijn over het aantal vakantiedagen. ‘’Met dit gegeven wordt het feit dat men geen vakantiedagen durft op te nemen omdat de werkdruk te hoog ligt, alleen maar bevestigd.’’
 
Bedrijven nog weinig zicht op thuiswerkers
Een andere vorm van vrijheid op de werkvloer, is thuiswerken. In de sectoren die zich hiervoor lenen, is er veelal voor gekozen om dit ook na de Corona-crisis volledig of deels voort te zetten. ‘’De mogelijkheid om thuis te werken wordt door veel mensen als prettig ervaren. We zien hier echter nog wel verbeteringskansen liggen voor bedrijven, zoals het beter zicht hebben op wie wanneer en waar werkt.’’ Withuis is ervan overtuigd dat het gebruik van een goede roostertool indirect bijdraagt aan het verminderen van stress. ‘’Hoe meer duidelijkheid, hoe beter.’’
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Arbeidsvoorwaarden ondergeschoven kindje in veel vacatureteksten
 Ondanks salariskloof krijgen mannen en vrouwen even vaak promotie
 ‘Niet geslaagd? Geen extra salaris’
 Lonen stijgen in 2023
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10